標題: 瑪麗醫院D見習醫生好唔惦-.-...... [打印本頁]

作者: tai1986    時間: 2006-8-16 08:40 PM     標題: 瑪麗醫院D見習醫生好唔惦-.-......

話說小弟今日係瑪麗覆完診要抽血
, ~2 h% y, ^* c4 [2 ?/ h本人是一個比較肥胖的人,不是熟手的姑娘都會需要多刺兩針才找到血管8 c2 a& }1 a+ z7 B4 k. E) r/ {
無奈遇上一個見習的醫生..隨便的看了兩下便說找不到血管....要在手背位置抽血8 ^: \/ H( b( R
手勢不好,把我弄痛都不是一個問題...還說"那麼大個人還怕被刺"% A9 l; Z9 u9 q1 ~
結果當然是抽不到血,但更方茂既事就發生,她把針從我手裡弄出的時間換了個拿針的手勢4 _& J" E$ X+ B. L9 R# v
手勢像拿筆一樣的...拔出來後,竟然像寫英文的句子結尾的慣性手勢,寫豆點...! ~* c$ @0 y. w; Y$ Z
把針刺在我手上...............他媽的!!!
作者: cgdmzlam    時間: 2006-8-16 08:51 PM

哈哈~~~~~~~~- ?" z3 q$ I" T% \
     寫得好有趣~~~~~~~~
4 D- E; E* q! J& C 我邊看邊笑
2 \# P8 Z# V- q+ u% @; }/ ?  不過講返又講) s+ c( ~& N- q2 X& X$ O7 s$ o+ y
你點知佢就係見習醫生~~~~~~6 E: A  v% `1 H+ {& _
講左等大家如果有日唔好彩要打針: y5 [  s$ y7 k/ j& S/ s  `
唔駛受咁多既皮肉之苦
作者: tai1986    時間: 2006-8-16 09:07 PM

因為以我覆診次次都抽血既經驗...有時又同D醫生吹下水...! a* s. i) Q1 j
佢地話多數一讀完既醫生都係D普通D既科到做
" J( _8 D4 H( G' i! M: N; p2 r每日都起馬抽成百幾二百下-.-......一定好勁好熟手) F  {- x) A4 C% J3 K# l, N8 Q3 ]* y
我見條女又後生,佢冇可能係大醫生啦-.-.....(20出頭左右)  j* [& U7 A0 O- J  P$ h
咁佢仲唔係見習XD-.-
作者: 76    時間: 2006-8-16 10:21 PM

係....有d 醫生都係
0 G4 P2 m3 y+ A7 z. ?" {
# Y) s+ T2 L1 {, i9 D( G7 }3 q我第一次see 係個教授see>...佢話隻藥食左會面腫, I2 @6 I& d  E: c3 _

+ u; d4 j; u2 L( c我第2次see....第2個話一定無可能...d 類固醇好少份量....佢話面腫係我肥左........
9 K( k% v1 g1 s' }& n
, Q; q& A3 t. H. V0 {/ ]
! `$ p# w2 h) o3 ~& M; u佢最尾個句令我 o 咀
作者: 小火山    時間: 2006-8-17 01:17 PM

我一路睇....都好似feel到你d痛...* \# B9 N, r* S; C
可怕啊~
作者: cgdmzlam    時間: 2006-8-18 11:07 AM

點都好啦~
% S' `/ p- H/ b1 Z# E4 f7 W祝你早日康復$ o" D1 [; g" E
無病無痛就好啦
作者: magic    時間: 2006-8-20 05:14 PM

Originally posted by 小火山 at 2006-8-17 01:17 PM:
5 |: A" K' B$ r( L$ T& Q我一路睇....都好似feel到你d痛..., `9 h  ?: f: A$ k# {% O9 J
可怕啊~
2 E7 l* U8 S7 ]4 e6 K8 Zagreeeeeee

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0