標題: 面對心愛嘅人,應該不揭露(唔係隱瞞)自己過去嘅傷痛嗎? [卡+] [打印本頁]

作者: ian2910    時間: 2006-10-17 12:49 AM     標題: 面對心愛嘅人,應該不揭露(唔係隱瞞)自己過去嘅傷痛嗎? [卡+]

(我指愛情以外)

究竟佢無問嘅話,應唔應該自己講左出泥先?

定係問先至講?

我就覺得應該嘅,因為我唔想傷疤被揭起,亦唔想佢知道而難過....

咁諗啱唔啱?

[ Last edited by Rika on 2006-10-17 at 01:45 AM ]
作者: kaing    時間: 2006-10-17 01:08 AM

我覺得佢問先講啦...
佢知道會難過既...主動講來有咩用呢?
而且重要既係過左去...
作者: ian2910    時間: 2006-10-17 01:20 AM

我曾經淪落過,佢會以為我祇用風光嘅一面去吸引佢?

佢知道後可能會認為我唔坦白......May be!Who know?
作者: Rika    時間: 2006-10-17 01:26 AM

你諗得太遠了,以後先算啦,做好目前要行o個步吧
等佢鐘意你到不能自拔既地步,自然包容晒你所有架喇
過去就係過去,無得黎過,煩都無用
作者: ian2910    時間: 2006-10-17 01:33 AM

我覺得我有時實際過龍架!

乜都諗if or if not.......

其實我想八下大家嘅睇法姐?唔算係為自己問嘅.......

[ Last edited by ian2910 on 2006-10-17 at 02:10 AM ]
作者: Rika    時間: 2006-10-17 01:44 AM

oh, okok
我既話,我會遲d先講,等個關係穩定左先講,可能用字會修飾下,但係都會坦白
作者: kaing    時間: 2006-10-17 08:51 AM

咁我都講多一次...
在我自己有唔開心既過去...我反而唔會講...除非佢問啦...
因為我講出來我真係唔知有咩用意...而且事情過去左...
要抒發不開心都唔係現在講幾年前既唔開心...
我反而唔會驚如果比佢知道驚佢唔開心lee d...
話曬都係過去既事...
作者: luxiaofung    時間: 2006-10-17 10:59 PM

no need to tell ppl ur past all the time
that just a bad/good memories!!!!!!!!
作者: cwleung1988    時間: 2006-10-17 11:13 PM

佢係鍾意過去的你,定係現在的你
過去的事你不能去改變,不如將自己內疚之心化成動力,
給予她一個最好的將來,這樣是否實際一點  ?
作者: ian2910    時間: 2006-10-17 11:49 PM

事情總有曝光嘅一日.到時佢會怪你點解唔俾佢分擔?

所以自爆先會好d?
作者: trista_cheong    時間: 2006-10-18 10:57 AM

Originally posted by ian2910 at 2006-10-17 12:49 AM:
(我指愛情以外)

究竟佢無問嘅話,...
其實你擔心都係驚俾佢知道o左之後會失去佢je係咪?

其實只要你講俾佢知ge 時候傳達到呢個訊息ge 話…女仔ge 包容力好強ga ﹐咁佢好有可能會包容到

不過呢班兄弟始終唔知道究竟你係咩事﹐所以真正應該點做要交俾你自己權衡啦~~
作者: kaing    時間: 2006-10-18 12:35 PM

Originally posted by trista_cheong at 2006-10-18 10:57 AM:

其實你擔心都係驚俾佢知道o左之...
無錯啦...而且我都想講多一樣野...其實好似lee d 決定...
好表達你既個人性格...所以我覺得你可以大可按自己既意思而行...
如果聽得太多...你又加以思考...好易做出來既決定唔係你既性格...
而且講真...lee d 決定一生人...唔只得一次...應該好多次...
次次你都想做到佢要既心意...基本上係無可能...
倒不如你去做自己覺得岩既做法好過...
兩個人都要睇性格夾唔夾得來ga ma...唔係只係講你愛佢就可以...
咩都就曬佢為之好...
希望你可以明白...面對心愛既人...應該做既...係表演自己既個性同性格...
如果真係夾唔來...比你好彩開始左...到最後都係會因了解而分開...

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0