標題: [愛情診療室] 有120分女朋友,另外有一個臺灣女朋友 [打印本頁]

作者: cwc_tkd    時間: 2006-10-17 01:20 PM     標題: 有120分女朋友,另外有一個臺灣女朋友

大家好,我係問人借個account黎用,唔好意思先!
我而家有一個拍左4年拖既120分既女朋友.她聰明又大方.很得我家中上上下下的愛護.
我們打算08年結婚.
不過係上個月,我有一個臺灣朋友帶左幾個女仔一齊黎左香港玩,
我同其中一個臺灣女仔好friend!果幾日玩得好開心,有講有笑!!
佢走左之後.我仲同佢有keep contact!日日都msn果d!
msn得耐左.大家都對對方好有感覺.e-mail/msn既內容就由講下八卦野,到而家日日都i miss you/ love you...etc
佢琴日同我講佢月尾會黎hk搵我!哎.
我又開心,因為又可以見到佢,而另一方面.我就同女朋友講,我去行山(我年年都行.一去去幾日,佢都慣左).
哎哎哎,
臺灣妹.又溫柔又可愛學識亦好(美國大學畢業,而家係一家臺灣銀行做副總裁的秘書)
女朋友.又聰明又大方.亦在工作上幫我很多 (理工大學畢業.現職trading 公司 )
而我..又唔靚仔.又唔高.只讀到大專 ( 代理公司sales manager, 自己做小生意 )

我點好呢!
作者: Asurada129    時間: 2006-10-17 01:50 PM

新相識的, 都是認識不久, 你確定你所見的是表面定裡面??

打算08年結婚<<<<<<<我覺得會唔會心態上你想做老襯前放縱一下....所以可能是但一個唔太差的女仔在你周邊出現, 就有此念頭...?
作者: kaing    時間: 2006-10-17 01:55 PM

哈哈你真係幸運~~
不過你係想問d 咩呢? 問兩個點簡...定係點樣享齊人之福呢?
不過我覺得你問咩都好...都可以唔洗問我地...
問你自己想要咩未識點做羅...
作者: kuchi    時間: 2006-10-17 01:59 PM

No matter how good is the Taiwan gal...she is new n fresh and u must interesting

I will choose to be stable n not quit with my existed girlfriend

Remember what your existed gf did with u in this 4 yrs....if u break with her in this reason, u hurt 1 good gal n really not fair to her
作者: buengland    時間: 2006-10-17 02:44 PM

貪新鮮, 你個契弟

既然你女友已經係120分 (你話得6-70分就難購啫)

咁就吾該一心一意同佢建立家庭啦

又靚又聰明又幫到老公既老婆真係天上有地下無

真的.........拍拖既時候好多刺激, 感覺, 乜都有啦總之

但你老婆係吾係能夠幫到老公事業發展?

香港女仔10個之中有起碼7個吾得

而另外果3個之中有2個半起碼係小豬扖

所以你女友應該係你既寶至啱

吾好因一時貪新鮮或者咸濕, 註成大錯啦

再講, 香港宜家啲女仔, 結左婚一係要求乜要求乜

一係要倍, 放假又要倍到足, 你想進修都無時間果隻

啲d 還好, 有啲蠢女人成日以為自己聰明, 攪呢樣攪果樣, 又學人抄股, 又學人買名牌
啲d絕對幫吾到個老公, 返而拖累老公既發展........

所以兄台, 我真係鄭重勸你吾好理個台灣妹la.........一心同你女友建立家庭吧

重有, 台灣妹你估好好咩...........溝你果時就好

你淨係聽佢巴聲咁q爹就知佢"chi"埋你度做乜ar????????? 玩完吾啱就采你有味啦

你係香港, 佢係台灣啊宜家

要嚟仲咩ar
作者: cwc_tkd    時間: 2006-10-17 02:56 PM

多謝各兄弟意思,小弟明白!
作者: ko~la~vin    時間: 2006-10-17 06:11 PM

台灣果d又真係幾搭糖ge
不過poly出來果d又好有quali
係我都真係唔知點揀
不過一個手到拿來
另一個又唔太confirm
都係女友好d
話晒都準備"瑪利諾"
唔好宜家hurt人啦
作者: luxiaofung    時間: 2006-10-17 07:49 PM

you better kept the current one.....taiwan just fresh only.
later on you regret if you choose tha taiwanese....
作者: benson00    時間: 2006-10-17 08:18 PM

Originally posted by buengland at 2006-10-17 02:44 PM:
貪新鮮, 你個契弟

既然你女友已經...
仗義執言!!支持!!
作者: teramishu    時間: 2006-10-17 09:42 PM

Originally posted by buengland at 2006-10-17 02:44 PM:
貪新鮮, 你個契弟
一言惊醒梦中人。。。
唔好为左短暂的快乐而伤害都其他人
另外要同个台湾女仔讲清楚
唔好拖住人家的青春
做人,要负责任!!!

作者: cwleung1988    時間: 2006-10-17 09:45 PM

你都知道你女朋友是120分的,
你為何要自己選擇去做一個負分的男朋友?
試問一下,如果是你女朋友有一個台灣男朋友,你可以容忍下去嗎?
作者: luxiaofung    時間: 2006-10-17 10:56 PM

Originally posted by cwleung1988 at 2006-10-17 09:45 PM:
你都知道你女朋友是120分的,
你為何要自己選擇去做一個負分的男朋友?
試問一下,如果是你女朋友有一個台灣男朋友,你可以容忍下去嗎?
sopport!!!!!hey dude
the good thing just once is enough ad
作者: seafireson2    時間: 2006-10-19 05:51 PM

衣不如新,人不如故~
作者: cgdmzlam    時間: 2006-10-22 04:43 PM

小弟雖然年紀細
但係都覺得你係一個貪新鮮既人
你同一個女仔拍左拖
都快到結婚既時候
都會想同地2個女仔一齊
我某程度上來講   好覺得你同你女朋友係玩玩下 (你心態)
定係你同你女朋友耐左   無左感情

講真   你既然有左女朋友
就唔好再喜歡第2個    呢個叫專一

臺灣果個女仔喜歡你   
如果佢係玩你呢  唔係同你來真呢?
到時你咪依嫁個未來老婆無左
臺灣女性朋友又無左  
咁仲衰

講真   如果遇到一個女仔係用心鐘意你
          個心係你果度既    (唔係三兩日果隻)
你就唔好咁傻仔同佢分開
呢個係你一生一世既損失
錯過左一次既機會  
就唔會再比你喇~~~~~~~~

有120分既女朋友
你仲想第2個
我真係覺得你好""唔知足""
作者: shingshing1234    時間: 2006-10-23 08:00 PM

如果你既choice 係個台灣妹.....結果怕就只得 一個....2頭唔到岸..到時你2個都會無既姐
跟上面幾位大大既想法一樣...幾日既認識的確唔可以好sure 咁知一個人係點....
他們表裡不一既機會都好大架下....
而且the most important thing 既係你有個120 既 女友.....幸福有時真的可能令你覺得不屬於你.但係有時..有d 人就係可以有d 咁好康既野....老友.好好珍惜現在啊
作為網友.都係想你將來係好既...前面有個trap 唔通看住你jump入去死咩.....
而且...婚前呢d 野...應該都係正常.但係千萬要contral yourself!!!!
作者: sakura310    時間: 2006-10-23 10:01 PM

我勸樓主最好唔好揀個台灣個lor
純粹個人意見je
我就好唔同意d人成日用"拍拖係講feel的"呢個理由去搵第二個
拍拖唔單指講feel,feel固然重要,但係拍拖如果淨講feel,即係話你覺得佢好,佢又覺得你好
但係唔代表你知佢好,佢知你好,而且只係靠feel係無辦法確實了解,認識,看清一個人
一定要經過長時間去相處先會知對方係個點ge人

你都識講啦,你個女朋友值120分,唔好錯過呢個女朋友呀
女仔就周街都係,0岩你ge已經少左一截,0岩你ge而又鐘意你ge又少之又少
而0岩你ge,又鐘意你,又同你係埋一齊ge就只有而家ge女朋友,我諗都叫做萬中選一啦下
的確,拍拖係激情過後係會平靜(結婚又係另一個階段),但就唔好話想要激情就搵第二個lor,對兩個女仔都好唔尊重,到頭來出事ge都係自己,唔著數ga~

樓主好好福氣啦,有個你稱得上120分ge女朋友,你自己問心,如果佢真係唔好,你又點會搵佢做女朋友?佢一定有d吸引你,而其他人又唔會有ge野
正常ge社交生活係一定會接觸到女性,但唔得話見一個好d,有d新鮮感就想轉目標ma~
換轉你女朋友見到個外在條件俾你好ge男仔,想走的話,你都會傷心慾絕啦~
樓主還是想清楚吧,同台灣哥個做朋友就最好啦,不竟有個真心真意,等你陪佢過下半世ge好女仔係度,唔好辜負人呀~~
作者: trista_cheong    時間: 2006-10-23 11:47 PM

Originally posted by sakura310 at 2006-10-23 10:01 PM:
我勸樓主最好唔好揀個台灣個lor
純粹...
其實我覺得各位~都唔太需要再講更多o野lu~

佢自己都話"120" la!! 我諗佢自己心裏有數ga la
作者: 甘國武    時間: 2006-10-23 11:51 PM

Originally posted by trista_cheong at 2006-10-23 11:47 PM:

其實我覺得各位~都唔太需要再講更多o野lu~

佢自己都話"120" la!! 我諗佢自己心裏有數ga la
但台灣平均200分呢~~
作者: trista_cheong    時間: 2006-10-23 11:57 PM

Originally posted by 甘國武 at 2006-10-23 11:51 PM:

但台灣平均200分呢~~
連甘仔都 黎埋

唔知開心定驚恐好la
作者: 自由神    時間: 2006-10-23 11:58 PM

女朋友竟然可以用分計?而家D人真係無咩可以同你地講!
作者: 甘國武    時間: 2006-10-24 12:01 AM

Originally posted by trista_cheong at 2006-10-23 11:57 PM:

連甘仔都 黎埋

唔知開心定驚恐好la
自問丫 , 你比唔比上台灣妹???
作者: playbr2    時間: 2006-10-24 12:56 AM

Originally posted by trista_cheong at 2006-10-23 11:57 PM:

連甘仔都 黎埋

唔知開心定驚恐好la
佢係因你而黎架............e加<色文版>人去樓空
作者: playbr2    時間: 2006-10-24 12:58 AM

Originally posted by 甘國武 at 2006-10-24 12:01 AM:

日本哥個明步姐姐边個話吾正我都係因trista,先睇明步架咋
作者: trista_cheong    時間: 2006-10-24 02:48 PM

Originally posted by 甘國武 at 2006-10-24 12:01 AM:

我係台灣妹黎ga wor ﹐你唔知ga 咩
作者: trista_cheong    時間: 2006-10-24 02:49 PM

Originally posted by playbr2 at 2006-10-24 12:56 AM:

佢係因你而黎架............e加<色文版>人去樓空
好驚呀依家

呢度唔係色文區ge 代替物呀~~~
作者: trista_cheong    時間: 2006-10-24 02:49 PM

Originally posted by playbr2 at 2006-10-24 12:58 AM:

日本哥個明步姐姐边個話吾正我都係因trista,先睇明步架咋

作者: 甘國武    時間: 2006-10-24 09:46 PM

Originally posted by trista_cheong at 2006-10-24 02:49 PM:

好驚呀依家

呢度唔係色文區ge 代替物呀~~~
好快係~~
作者: trista_cheong    時間: 2006-10-25 12:07 AM

Originally posted by 甘國武 at 2006-10-24 09:46 PM:

好快係~~
我采!!!!!

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0