標題: [現場討論] 英超雙紅會 & 西班牙打吡 [打印本頁]

作者: eqhigh    時間: 2006-10-22 07:32 PM     標題: [現場討論] 英超雙紅會 & 西班牙打吡

唔係想搶生意....之但係見到呀tree兄冇開post
咁就幫你開左先...陣間如果你番黎就交番俾你

先講頭場8點雙紅會....兩隊向來係世仇....幾十年從未有過任何球員交易
今晚埋牙火藥味絕對勁.....
今日焦點人物將會係史密夫...因為上年佢隻腳就係斷係利記手上
而家仇人見面....史密夫誓要出盡120分力
仲有就係朗尼仔...佢既狀態一直上升...上兩仗雖然冇入波
但表現活躍....不斷為隊友鋪橋搭路
仲做埋隊長TIM....今日就係入波好時機啦

絕對支持曼聯主勝兼重返榜首~~

另希望locklock義助發表數據及專業意見,仲有即場片段
仲有所有會員都歡迎討論....

E.D今日YFF又有邊個呀?
作者: tree728    時間: 2006-10-22 07:34 PM

認真唔好意思    呢兩晚都好忙     唔該曬你
作者: chong2002    時間: 2006-10-22 07:40 PM

史密夫出咩!??
作者: eqhigh    時間: 2006-10-22 07:47 PM

tree兄唔使客氣喎...現場交番俾你先...打埋篇野就去醫肚啦

雙紅會完場只係十點....距離3點既西班牙打吡大戰仲有排

咁就由兩場英超頂頂先....先係10點倫敦打吡-熱刺對韋斯咸
熱刺剛於歐協輕取對手.....而鎚仔則五連敗....依場睇落強弱分明
但韋斯咸依支神經刀真係分分鐘嚇你一驚ga

跟住兵工廠對雷丁.....雷丁依隊打仔波
上場搞掂左車仔兩大門神...睇下今晚阿記又會唔會損兵折將啦
作者: eqhigh    時間: 2006-10-22 07:48 PM

Originally posted by chong2002 at 2006-10-22 07:40 PM:
史密夫出咩!??
未肯定..但上兩仗已經擺左o係後備...有機出ga
作者: teramishu    時間: 2006-10-22 07:48 PM

Man Utd                         Liverpool
1 Edwin Van der Sar (G)  (G) Jose Reina 25
3 Patrice Evra (D)          (D) Jamie Carragher 23
5 Rio Ferdinand (D)        (D) Steve Finnan 3
2 Gary Neville (D)           (D) Sami Hyypia 4
15 Nemanja Vidic (D)      (D) John Arne Riise 6  
16 Michael Carrick (M)     (M) Steven Gerrard 8
24 Darren Fletcher (M)    (M) Mark Gonzalez 11
11 Ryan Giggs (M)         (M) Sanz Luis Garcia 10
18 Paul Scholes (M)        (M) Xabi Alonso 14
8 Wayne Rooney (S)      (M) Mohamed Sissoko 22
9 Louis Saha (S)             (S) Dirk Kuyt 18

Substitutes
29 Kuszczak (G)             (G) Jerzy Dudek 1
6 Wes Brown (D)           (D) Gabriel Paletta 29
22 John O'Shea (D)        (M) Jermaine Pennant 16
7 Cristiano Ronaldo (M)    (M) Stephen Warnock 28
20 Ole Solskjaer (S)         (S) Peter Crouch 15

作者: teramishu    時間: 2006-10-22 07:49 PM

C 朗 Sub!!!

C 朗 周中欧冠后唔知发高烧定感冒。。。所以踢 Sub。。。
近年来第一次见 C 朗 大战时踢 Sub。。。

[ Last edited by teramishu on 2006-10-22 at 08:00 PM ]
作者: anakinchan    時間: 2006-10-22 07:49 PM

Man Utd                          Liverpool
1 Edwin Van der Sar (G)    (G) Jose Reina 25
3 Patrice Evra (D)            (D) Jamie Carragher 23
5 Rio Ferdinand (D)           (D) Steve Finnan 3
2 Gary Neville (D)            (D) Sami Hyypia 4
15 Nemanja Vidic (D)         (M) Xabi Alonso 14
16 Michael Carrick (M)        (M) Steven Gerrard 8
24 Darren Fletcher (M)       (M) Mark Gonzalez 11
11 Ryan Giggs (M)            (M) Sanz Luis Garcia 10
18 Paul Scholes (M)           (M) John Arne Riise 6
8 Wayne Rooney (S)         (M) Mohamed Sissoko 22
9 Louis Saha (S)               (S) Dirk Kuyt 18

兩隊陣容
sorry i am late
作者: littlenic    時間: 2006-10-22 07:49 PM

Just saw the formation in man u match tracker. Smith好似後備、正選都冇bo...C7打後備...唔好嚇我,YFF買左C7bo
作者: eqhigh    時間: 2006-10-22 07:52 PM

Originally posted by chong2002 at 2006-10-22 07:40 PM:
史密夫出咩!??
原來冇得出...sorry
作者: tree728    時間: 2006-10-22 07:55 PM

返到黎第一件事梗打返篇長到大家唔想睇既文先啦

今晚球迷有福啦
曼聯對利物浦

講講曼聯先    後衛加利尼維利同里奧費迪南傷癒可候命   軒斯及傑斯亦有機會復出
曼聯今年真係睇唔出咁把炮    前面賣雲佬借走買羅斯     都仲咁強
將車仔比下去    加上今場波係傳統大戰     兩隊實博命
朗尼都話世上無野比擊敗利物浦更美好     可見曼聯幾想砌低對手

令一方面利物浦上場波作客法國贏左今年既第一場波
呢場波黎得正合時     大戰當前    呢場勝仗對軍心有一定支持
利物浦隊長謝拉特的腿筋傷患已康復    加上其餘傷兵古積特   施素高   丹尼爾艾格及科拿都可以候命    令賓帥有更多棋子調動
作者: tree728    時間: 2006-10-22 07:59 PM

Originally posted by teramishu at 2006-10-22 07:48 PM:
    Man Utd             ...
Carrick同Fletcher打個雙防中?
作者: tree728    時間: 2006-10-22 08:00 PM

Originally posted by eqhigh at 2006-10-22 07:47 PM:
tree兄唔使客氣喎...現場交番俾你先.....
哈哈....你講到好似你係現場交返比廠咁既
作者: littlenic    時間: 2006-10-22 08:01 PM

慢左tim死火,估首球,有Bellamy冇左,同C Ron後備,點算...
作者: teramishu    時間: 2006-10-22 08:01 PM

Originally posted by tree728 at 2006-10-22 07:59 PM:

Carrick同Fletcher打個雙防中?
我估打 433 。。。
Giggs Saha Rooney
Carrick Scholes Fletcher

作者: eqhigh    時間: 2006-10-22 08:03 PM

kick off~~
作者: tree728    時間: 2006-10-22 08:03 PM

開波了   
今場史高斯500場       謝老350場     認真巴閉

[ Last edited by tree728 on 2006-10-22 at 08:09 PM ]
作者: tree728    時間: 2006-10-22 08:07 PM

Originally posted by teramishu at 2006-10-22 08:01 PM:

我估打 433 。。。
Giggs Saha Rooney
Carrick Scholes Fletcher
踢442   唔放C7落右面放左費查
作者: eqhigh    時間: 2006-10-22 08:30 PM

Originally posted by tree728 at 2006-10-22 08:03 PM:
開波了   
今場史高斯500場       謝老350場     認真巴閉

[ Last edited by tree728 on 2006-10-22 at 08:09 PM ]
原來仲有朗尼100場同懷斯150場..今日真係好多球員既里程碑呀
作者: tree728    時間: 2006-10-22 08:35 PM

乾沙利斯放RIO
作者: babo    時間: 2006-10-22 08:41 PM

wow~~史高斯1:0~
作者: tree728    時間: 2006-10-22 08:43 PM

史高斯500場 有波入
作者: eqhigh    時間: 2006-10-22 08:54 PM

上半場完...史高斯好野
亦要讚讚傑斯既妙傳
作者: feuosma    時間: 2006-10-22 08:58 PM

Originally posted by tree728 at 2006-10-22 20:07:

踢442   唔放C7落右面放左費查
唔出C7出費查....睇黎費sir真是對的......
作者: tree728    時間: 2006-10-22 08:58 PM

乾沙利斯快放幾次嫁啦    我相信費SIR會叫加利仔小心D
作者: tree728    時間: 2006-10-22 08:59 PM

Originally posted by feuosma at 2006-10-22 08:58 PM:

唔出C7出費查....睇黎費sir真是對的......
費查每每有D神來之筆     上年對車仔既頭鎚
作者: teramishu    時間: 2006-10-22 08:59 PM

Half Time
MU 1-0 Liverpool

Scholes scored at 39 minutes
Giggs Assist

曼联中场三将踢得最好,尤其是 Fletcher!
Rooney 错失太对机会。。。
Saha 竟然有三个 Shoot On Target。。。
Giggs 状态唔算太好但表现依然保持稳定!
曼联,有机有机。。。

作者: tree728    時間: 2006-10-22 09:04 PM

Originally posted by teramishu at 2006-10-22 08:59 PM:
Half Time
MU 1-0 Liver...
費SIR要向魔帥請教下啦

上網睇到

心理質素影響表現,早前便有專家「發現」朗尼之所以屢有斬獲,正是因為這位曼聯球星「冇腦」。這不是說朗尼四肢發達、頭腦簡單,該專家的意思是,朗尼思想單純,不會太介懷浪費一次黃金機會,不會自怨自艾,這反而有助發揮。當然這是朗尼「天賦異品」

當一個射手屢誤戎機時,可以向他展示「Big Picture」,即告訴他如何幫助球隊組織攻勢、如何協助隊友攻門等,還要表明他對於球隊的整體發揮有重要的貢獻,總之須避免該射手集中精神於自己不能取得入球的問題上,這樣便能解開球員的心結。

作者: teramishu    時間: 2006-10-22 09:07 PM

Rooney 太急进。。。反而踢得仲差。。。
唔知 C 朗一阵出唔出。。。

2nd Half 来啦。。。

作者: tree728    時間: 2006-10-22 09:28 PM

RIO入波
2:0

[ Last edited by tree728 on 2006-10-22 at 09:31 PM ]
作者: eqhigh    時間: 2006-10-22 09:34 PM

點解李奧你可以勁成咁ga.....嘩....靚到你唔信

右腳一扣....左腳ban死角....堅呀
作者: kakeidevil    時間: 2006-10-22 09:41 PM

Originally posted by eqhigh at 2006-10-22 21:34:
點解李奧你可以勁成咁ga.....嘩....靚到你唔信

右腳一扣....左腳ban死角....堅呀
不嬲都係!!乜你唔知咩?
作者: eqhigh    時間: 2006-10-22 09:45 PM

Originally posted by kakeidevil at 2006-10-22 09:41 PM:

不嬲都係!!乜你唔知咩?
而家先到?.....快d坐定定講波啦

我淨知佢識用頭咋bo
作者: kakeidevil    時間: 2006-10-22 09:52 PM

Originally posted by eqhigh at 2006-10-22 21:45:

我淨知佢識用頭咋bo
見到你大名咪走入黎支持下囉!!
順便支持曼聯殺紅軍,呵呵!!
作者: eqhigh    時間: 2006-10-22 10:08 PM

Originally posted by kakeidevil at 2006-10-22 09:52 PM:

見到你大名咪走入黎支持下囉!!
順便支持曼聯殺紅軍,呵呵!!
呵呵,,本身唔係唔開ga....
不過見冇得講波...咪幫手開個post囉

完左lu~~2:0...榜首返黎啦
作者: iknow    時間: 2006-10-22 10:20 PM

Originally posted by eqhigh at 2006-10-22 09:45 PM:

我淨知佢識用頭咋bo
佢腳法好好的...
佢好似係踢前鋒出身~
腳法有返咁上o下~
作者: kakeidevil    時間: 2006-10-22 11:52 PM

Originally posted by iknow at 2006-10-22 22:20:

佢腳法好好的...
佢好似係踢前鋒出身~
腳法有返咁上o下~
ya~
作者: bigfish    時間: 2006-10-23 12:21 AM

曼聯又向奪取聯賽冠軍邁進一大步了
作者: feuosma    時間: 2006-10-23 01:05 AM

Originally posted by bigfish at 2006-10-23 00:21:
曼聯又向奪取聯賽冠軍邁進一大步了
利物浦又要等下季啦......
季季都係咁....聖誕節未到就收工........
有冇搞L錯????????

作者: terryjog06    時間: 2006-10-23 01:15 PM

尋晚巴塞同皇馬都打得幾好
係巴塞比人入左第2球後....洩哂氣
皇馬信心返哂黎 愈打愈好 d防守球員仲逼得好貼 一囉波差唔多2個夾
巴塞有創造機會者(細哨+美斯)但冇左個入球者(伊度奧)
始終古莊臣仲未完全適應巴塞打法
作者: Edgar_Davids    時間: 2006-10-23 05:17 PM

Originally posted by eqhigh at 22-10-2006 19:32:

E.D今日YFF又有邊個呀?
獅柒
作者: 奇    時間: 2006-10-23 07:06 PM

Originally posted by terryjog06 at 2006-10-23 01:15 PM:
尋晚巴塞同皇馬都打得幾好
係巴塞比...
巴塞中前場算係咁~細哨有番起息,只有迪高還是無態
後防森保達和杜林頻頻出錯,真係唔知佢地幾時至適應
作者: iknow    時間: 2006-10-23 07:38 PM

Originally posted by at 2006-10-23 07:06 PM:

巴塞中前場算係咁~細哨有番起息,只有迪高還是無態
後防森保達和杜林頻頻出錯,真係唔知佢地幾時至適應
雲佬真係好得...
又入波la~今季好大機會入到廿粒~

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0