標題: 碧咸何去何從?? [打印本頁]

作者: jyeung1    時間: 2006-10-23 09:39 PM     標題: 碧咸何去何從??

碧咸留皇馬除非佢真係甘蠢
皇馬留佢鏡擺明利字當頭
有好價一定Trade佢走
奧雲就係板

如果肯自降身價英超
3大中型班會要佢
熱刺[賣了卡域克有錢],
紐卡素[一直都想上位]
阿士東維拉[新班主好似好有錢]

3隊名氣欠佳好難買出名球員
而碧咸打慣英超
打法冇甘易殘
最重要票房保證
作者: locklock    時間: 2006-10-23 09:51 PM

熱刺
已投放大量今錢購入今屆英超重點之星"貝碧托夫",已沒有餘錢再收購球員。

紐卡素
班底已屬星級之選,唯一問題出自籠門一職上,過份倚重基雲而忽視收購後備籠門,導致如今成積下滑的主因。

阿士東維拉
小本經營,那有購入大牌球星之理!?

碧咸再蠢也不會不和皇馬續約,因為如今出得起如此高薪,而又可以接受一個正在走下波及被國家隊拒之門外的球員,這樣的球會屈指可數。

[ Last edited by locklock on 2006-10-23 at 09:54 PM ]
作者: brightman    時間: 2006-10-23 09:53 PM

Originally posted by locklock at 2006-10-23 09:51 PM:
熱刺
已投放大量今錢購入今屆...
黎利記啦 可以解決利記右路打得唔好問題再加上可以同高治屈下機...
作者: iknow    時間: 2006-10-23 09:55 PM

Originally posted by locklock at 2006-10-23 09:51 PM:
熱刺
紐卡素...三線最差一定係後防...
作者: edward1906    時間: 2006-10-23 10:04 PM

佢走一定去美國踢啦
紐約紅牛出成一千萬美金年薪
作者: kakeidevil    時間: 2006-10-23 10:09 PM

做model啱佢多d!!!
作者: kiki12345    時間: 2006-10-23 10:13 PM

Originally posted by brightman at 2006-10-23 09:53 PM:

黎利記啦 可以解決利記右路打得唔好問題再加上可以同高治屈下機...
同高治屈機..
你估家下打緊winning ~
用緊英格蘭咩~

[ Last edited by kiki12345 on 2006-10-23 at 10:14 PM ]
作者: 20001160    時間: 2006-10-23 10:27 PM

熱刺
紐卡素
班底已屬星級之選,唯一問題出自籠門一職上,過份倚重基雲而忽視收購後備籠門,導致如今成積下滑的主因。
成積下滑係因為多年都用巴布爾而死唔唔轉
個個都有眼睇佢幾廢   但係都係繼續正選
犯左好多底級錯誤後   都繼續正選   百思不得其解
唔通係黃馬掛
作者: feuosma    時間: 2006-10-23 10:37 PM

Originally posted by locklock at 2006-10-23 21:51:
熱刺
同意...
所以我覺得佢一係留番係皇馬.....
一係就去果d美國大聯盟呀....Qatar呀果d........
同埋我都唔覺得佢想番英超對番曼聯......
作者: d228216    時間: 2006-10-23 11:25 PM

南華
作者: Wong Suiping    時間: 2006-10-24 01:06 AM

拉埋卡路士去J-League掘Yen
作者: 王晶    時間: 2006-10-24 01:08 AM

係囉 去南華搭迪天奴
作者: donald15    時間: 2006-10-24 01:46 AM

碧咸就算係走都唔會返英超架啦
除非曼聯要返佢姐
作者: Beckham2007    時間: 2006-10-24 04:36 PM

佢話想返曼聯呀嘛.
碧咸     卡域克        史高斯         傑斯 <----英倫中場,組織力超強,唔冼下下都快放o既.
減小C朗死扭o既問題
況且曼聯都係踢團隊波
作者: babo    時間: 2006-10-24 08:05 PM

Originally posted by Beckham2007 at 2006-10-24 04:36 PM:
佢話想返曼聯呀嘛.
碧咸     卡域克 ...
但要諗諗就係..佢返到曼聯都未必有正選
一來右路有c7,星仔,費查..
二來有經驗既球員有史高斯,傑斯可以帶隊波

當然佢返來自然有佢用處,但係下下正選就唔敢包囉...
呢點就要睇佢接唔接受喇...因為始終有呢個可能性.
作者: jyeung1    時間: 2006-10-24 09:17 PM

阿士東維拉
小本經營,那有購入大牌球星之理!?

季初美富豪剛剛完成收購阿士東維拉

http://hk.news.yahoo.com/060927/60/1tsae.html
美富豪正式入主維拉
(星島) 09月 28日 星期四 03:30AM
(綜合報道)

(星島日報報道)美國富豪蘭拿已經擁有
超過九成的阿士東維拉(相關新聞 - 網站)股份,
有權強制買下餘下股份,並正式完成對這支英超球隊的收購。
作者: Rated-R    時間: 2006-10-24 10:29 PM

Originally posted by jyeung1 at 2006-10-23 21:39:
碧咸留皇馬除非佢真係甘蠢
皇馬留佢...
系惦卡比路就唔會出咁少,呢個世界唔會剩系得卡比路覺佢唔惦,好價?No way
睇報道話佢日日都不快,咁不快咪唔好打low,呃埋呃埋咁叠水,仲唔心足?
作者: locklock    時間: 2006-10-24 10:56 PM

Originally posted by jyeung1 at 2006-10-24 09:17 PM:
阿士東維拉
小本經營,那有購入大...
美國富豪蘭拿確實是已收購了阿士東維拉,並準備私有化其股票。
但他沒有作出任何個人注資行動,現在還在尋找新的贊助商籌集新資金。
這是美國商人管理運動事業的做法,沒有任何私人感情可言。

不會像阿布一般為了名而付出大量利,其實阿布的付出背後全是為了政治。
因為普京上台後,大規模整頓國內巨富,而阿布亦是他名單之一。
(俄羅斯巨富的資產大多是來自蘇聯解體後,國有企業賤價出售給私人,
而私人再轉售或轉營而從中得益。)
阿布想出了一種不用流亡,亦可以擁有現在的身家和自由出入俄羅斯的方法。
就是用他身家百分之一去收購英國球會車路士,然後再大量注入資金收購星級球星。
另全世界焦點投放在車路士有個俄羅斯富商班主阿布這一點上。
可說是買了一個國際性免死金牌,因為他出了名,普京自然不會整頓他。
當然買了這個國際免死金牌後,便回國報效俄羅斯,可說是聰名之舉。
就是一個阿布這樣做,便導致俄羅斯各大小富豪爭相模妨。
因此現在才有這麼多俄羅斯資金遍佈全球,為的就是這個免死金牌。

以上資料是來源於第234期足球週刊內文[美俄爭霸]。

[ Last edited by locklock on 2006-10-24 at 11:18 PM ]
作者: kuru    時間: 2006-10-25 11:08 PM

可能過阿仙奴~
作者: Rated-R    時間: 2006-10-25 11:11 PM

Originally posted by kuru at 2006-10-25 23:08:
可能過阿仙奴~
閘住
作者: Lyon    時間: 2006-10-26 12:20 AM

Originally posted by kuru at 2006-10-25 11:08 PM:
可能過阿仙奴~
阿仙奴唔需要一d唔識 "三角短傳" 嘅後備~~~
作者: 迷途小羔羊    時間: 2006-10-26 01:01 AM

翻曼聯既可能性其實唔會高
(雖然基於情義結,我都掛住佢,想佢再著住曼聯波衫)

曼聯咁努力才轉型成功
又點會想走回頭路
作者: jyeung1    時間: 2006-10-26 09:23 PM

美國富豪蘭拿確實是已收購了阿士東維拉,並準備私有化其股票。
但他沒有作出任何個人注資行動
現在還在尋找新的贊助商籌集新資金。
這是美國商人管理運動事業的做法,沒有任何私人感情可言。

佢收購成功之時
離轉會市場關閉不足一星期
所以今季阿士東維拉
在轉會市場毫毛動作
因未達成協義
如何注資收購

而且在商言商收購碧咸
絕對明智之舉
1) 球隊找到一個Keyman
2) 有助提升球隊名氣
作者: locklock    時間: 2006-10-26 11:00 PM

Originally posted by jyeung1 at 2006-10-26 09:23 PM:
佢收購成功之時
離轉會市場關閉不足一星期
所以今季阿士東維拉
在轉會市場毫毛動作
因未達成協義
如何注資收購

而且在商言商收購碧咸
絕對明智之舉
2) 有助提升球隊名氣
1 保加利亞國腳柏杜夫便是Keyman/Playmaker。

2 自奧尼爾入主維拉公園一刻,他便是人氣焦點所在。
  他入主後第一件事就是游說維拉的球星們留隊。
  維拉球隊內有多位極具名氣的球星,包括有:-

籠門 - 丹麥國家隊隊長   :蘇連遜
   後衛 - 丹麥國家隊後衞   :拿臣
   後衛 - 瑞典國家隊隊長   :美爾保
   後衞 - 北愛爾蘭國腳    :艾朗曉士
   中場 - 保加利亞國家隊隊長 :柏杜夫
   中場 - 北愛爾蘭國腳    :史提芬戴維斯
   中場 - 喀嘜隆國腳     :迪查巴
   前鋒 - 哥倫比亞國腳射手  :安祖
   前鋒 - 捷克國家隊射手   :巴路士

維拉隊內未來希望之星,包括有:-

後衞 - 維拉隊隊長     :巴利
   中場 - 奧尼爾點軍首選   :麥肯
   前鋒 - 奧尼爾重點新星   :勞基摩亞      
   前鋒 - 奧尼爾重點新星   :艾邦拉荷

美國商人管理體育事業是不會以個人注入資金為主道。
大多是以集資或找新贊助商,以生意合作形式為主道。
像曼聯的美國老闆格雷澤,他入主曼聯後便找來AIG保險這個大贊助商。
在轉會市場上沽售了雲尼,買來一個卡域克,古斯錫,維迪,艾華,還有餘錢。
在球場方面,再一次加建,另今季曼聯的奧脫福球場已破了歷來最高入座率。
再加上曼聯以往的商業營銷策略,何說是魚魚得水,賺個滿堂紅。

因此現在的老帥費格遜為何會如此有生氣,原因就是因為背後有一個好老闆。
不會為一隻馬而和他根根計較,要打要殺。

碧咸絕對不是維拉的未來,維拉未來是需要一對快翼打開邊路攻勢。

[ Last edited by locklock on 2006-10-26 at 11:05 PM ]

圖片附件: 碧咸 01.jpg (2006-10-26 11:00 PM, 18.2 KB) / 下載次數 9
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=990911&k=1782c88338532d5d36edafb51cc95e36&t=1726828167&sid=L5f2I2

圖片附件: 碧咸 02.jpg (2006-10-26 11:00 PM, 15 KB) / 下載次數 5
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=990912&k=3e2559a278af32d8de8c8501f25bf931&t=1726828167&sid=L5f2I2

作者: 星映映月藍    時間: 2006-10-27 12:30 AM

好想睇返碧咸著mu波衫
作者: ThomasKoon    時間: 2006-10-27 01:31 AM

我當年都係因為佢而愛上曼聯﹐所以好想佢返曼聯呀
作者: Rated-R    時間: 2006-10-27 10:14 AM

Originally posted by jyeung1 at 2006-10-26 21:23:
而且在商言商收購碧咸
絕對明智之舉
2) 有助提升球隊名氣
佢唔系Keyman,佢只不過系強制性要全隊人睇佢拖慢節奏既一條塞左既血管,一個冇突破力,冇入楔,冇速度,剩系識扮下野斬幾球波,對住鏡頭比全球觀眾欣賞佢有幾風情萬種不可一世既垃圾對一隊波甚至球壇絕對系一個都嫌太多,我都末見過有人可以攻不銳守不好都可以有咁多人拜佢做神,肯定呢條友識落迷湯

只要有成績,名氣自然來,皇馬紅是因為9奪歐州冠軍,並不是因碧咸.
里昂紅是因為系南歐境內橫掃,兼連奪數屆法甲,人地陣中有鬼巨星ar,一樣炒你皇馬兩粒,呢D咪實力low
作者: 反斗奇兵    時間: 2006-10-30 03:41 AM

我寧願佢留0係皇馬睇定先好過返曼聯..
雖然我最愛的曼聯時代有佢...
作者: 華    時間: 2006-10-30 11:44 PM

AC米蘭等緊佢同肥度wow
我係ac fans.....都想睇下li個傳言係咪真.....
作者: locklock    時間: 2006-10-31 10:41 AM

[center]
"I don't want to leave"[/center]
[center]Will you have a change of opinion if you haven't signed anything by January?

It doesn't matter if nothing has changed by January. I have already said that I'm not leaving.
This is a winning team and I want to be part of it.
The meetings shouldn't affect me. I am a professional, and whatever happens,
happens on the pitch. The press has said the Club will sell me if we don't reach an agreement,
but that has nothing to do with what I think.
All I have to do is work hard and play good football.

碧咸回應詳情:http://www.realmadrid.es/articulo/rma34619.htm[/center]

[ Last edited by locklock on 2006-10-31 at 10:48 AM ]
作者: 奇    時間: 2006-11-1 03:40 PM

來和輔大埔吧!!

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0