標題: 各位認為搵工的先決條件是運氣?是實力?還是經驗? [打印本頁]

作者: rayyipas    時間: 2006-10-24 05:22 PM     標題: 各位認為搵工的先決條件是運氣?是實力?還是經驗?

各位認為搵工的先決條件是運氣?是實力?還是經驗?
作者: athome    時間: 2006-10-24 07:33 PM

我覺得係事前準備係最重要...
4 \0 P) C- U$ g* f. i: J9 n知道間野係做咩...
5 Q0 X) `% [0 ?  n有咩要求...
$ a) E5 r& d0 Z7 i0 M有咩大計...
, {! z7 M/ l; ?9 L咁先可以做好準備...# N% d0 f; B  T& H2 y( f; j9 H# }
攞份工番黎...
作者: YingTung    時間: 2006-10-24 11:24 PM

經驗+外觀=90%成功。* I, W* e$ ~/ [) C* S6 l; v2 g
實力幾勁,Interview都無用武之地,除非人地公司俾Test你做...' Z* a. _4 F" `$ m# v" E- Y  l, h% a
靠運...全職買六合彩吧..
作者: 心亙    時間: 2006-10-25 10:52 PM

我覺得運氣最重要
作者: pigcat    時間: 2006-10-26 01:55 AM

首先係運6 Y9 u# @5 [: F/ Q& U
之後係實力...
2 V& B$ P; Y# |) |
; E0 l: b6 T/ I' u1 L經驗就..../ L6 q8 ~* y! n- t% Q1 [
三者中最後
作者: Jk    時間: 2006-10-26 05:41 AM

搵工的先決條件是......冇錢  U: H' n: x- `% c9 v# a

7 D1 m  i. T6 x+ s; s9 x( L  r. X( Z6 W5 X9 T5 j
有錢使鬼做~~
作者: Kian76    時間: 2006-10-26 07:28 PM

實力最重要,但係講緊把口既實力,唔係做事既實力,經驗係最唔重要,經驗只係吹水出黎既虛構故事,要見乜野工,就吹乜野工作經驗,只要你夠牙力,講得頭頭是道,對方一定請你。
! f6 @1 D8 i9 l6 h: f) k* C5 c2 N& W1 ?3 W9 E( ^% d
而外表也非常重要。/ m3 R  k8 y7 Y8 |+ _+ b
0 U, R& a6 J3 o
運氣就必需,但點樣去計??見得成就叫好運,見唔成就叫唔好運,就係咁簡單。

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0