標題: 美女班房 [打印本頁]

作者: kuhoming    時間: 2006-11-7 09:15 PM     標題: 美女班房

現袋教育又有新搞作,搵kensir一皇拖二后,帶住兩條短裙仔,強勢推出補習皇牌至激班:「美女班房」(廣告片)。課程嘅索索聲有如用左鑽石能量水洗菜,攻勢簡直一柱擎天,令全城男同學肅然「起敬」,齊齊現袋化。

美女班房一推出,所向披靡,連早排憑「巫極」裝扮紅極一時嘅鐺袋書院三大畸呢怪都即刻被比下去,當中以猜枚教學奇技「三個字呀六個字」成名嘅S-men都話唔做補習天皇,改去做補習學生。

美女班房嘅一眾美女更迅即引黎日本電影界嘅垂青。多間日本電影公司準備出超高片酬邀請眾美女參與拍攝「痴女教師」、「誘惑の教室」、「家庭教師の誘惑」等日劇。港女揚威日本,令人熱血期待。

美女班房空前成功,各補習社有意抄橋推出加強班,將全學校改裝,並設置美女band房、美女生物實驗房、美女休息房、美女電腦房、美女沖涼房等等,實行全校美女化。而短裙裝亦會升級,推出deep V、Low Cut、Lace透視裝等服飾,務求令美女學校胸前成功。

不過此舉亦令社會有好大反響。有學生投訴,自己參加嘅美女班房變左「美女扒房」,紛紛向消委會投訴。消委會表示會對有關班房進行鑽石能量水式測試,睇下係咪掛女頭賣扒肉。

平機會亦接獲投訴,指現袋教育冇設立「美男班房」,令一眾女學生銀牙咬碎不特止,仲要成績猛進,擔心將來大學男女比例嚴重失衡,男同學嚴重冇女溝。

教統局則收到數千宗投訴,指呢啲補習社用美女班房教英文絕不恰當,應立即改為教生物科,全年只教一課——Reproduction。

中學出現罷課潮,有名校男學生公然指miss醜樣,集體罷課,並上書李國章,以會考零分要脅,要求所有miss入職前要考取「美女基準試」。

另外,有兩成就業人士已辭職(包括s-men),重考會考,令香港生產力嚴重下降,預計未來出生率卻會大大提高,香港前景堪憂。

有家長入稟法院,指仔仔參加左美女班房,成績不升反跌,意圖向現袋教育索償。不過現袋教育回應指,美女班房係一種增值服務,所增值嘅係美女而唔係教學。如果家長唔係想仔仔搵美女方面嘅增值,其實叫佢地番去自己學校俾心機聽書就夠。

[ Last edited by kuhoming on 2006-11-7 at 09:16 PM ]
作者: tree728    時間: 2006-11-7 09:24 PM

你搞笑??
作者: 76    時間: 2006-11-7 09:30 PM

唔係newspaper ma? = =
作者: 天下一心    時間: 2006-11-7 09:34 PM

Originally posted by 76 at 2006-11-7 09:30 PM:
唔係newspaper ma? = =
梗係唔係啦
作者: bbho    時間: 2006-11-7 10:18 PM

其實補習都係為咗佢d notes 同埋 tips, 如果加埋美女, 我一定上啦
作者: mvspires    時間: 2006-11-7 10:20 PM

佢真係好野,人做我唔做,殺出新血路,將補習班 AV 化
作者: vally    時間: 2006-11-7 10:22 PM

我覺得e+個d野...開始慢慢變啦....d補習班都開始啦
作者: 76    時間: 2006-11-7 10:54 PM

Originally posted by 天下一心 at 2006-11-7 09:34 PM:

梗係唔係啦
angela 好索
作者: Edgar_Davids    時間: 2006-11-7 10:59 PM

一個好爛 gag ~~

不過實在不切實際。
作者: feuosma    時間: 2006-11-7 11:00 PM

Originally posted by Edgar Davids at 2006-11-7 22:59:
一個好爛 gag ~~

不過實在不切實際。
杜夫可唔可以回我???
作者: flpo    時間: 2006-11-8 01:44 AM

angela 真係好索呀,身材一流,超正呀
作者: bbho    時間: 2006-11-8 01:50 AM

Originally posted by flpo at 2006-11-8 01:44 AM:

佢仲有拍內衣廣告tim
作者: rock003    時間: 2006-11-8 01:50 AM

如果補習都加埋美女一定上啦
作者: buddhistwan    時間: 2006-11-8 08:11 AM

不過angela依家好似無響現代...
上現代個web site都唔見佢 換左第二個
http://www.modern.edu.hk
唔知佢係唔係真係無做?
作者: 〥~灝~〥    時間: 2006-11-8 06:03 PM

邊個係angela......
作者: r0211272    時間: 2006-11-8 06:12 PM

actually, I am a F.5 student, I want to said that, if u really want to learn english, don't chose ken and roger,I don't know if they really teach good but a lot of students said that they always say dirty things in the classes
作者: 155220    時間: 2006-11-8 06:16 PM

Originally posted by r0211272 at 2006-11-8 18:12:
actually, I am a F.5 student, I wan...
agree with u
they said many dirty things in the lessons,then the male students will be fond of women,that's not good for our society
作者: jublio    時間: 2006-11-8 06:31 PM

what a waste of all parents' money....
作者: 3413    時間: 2006-11-8 06:58 PM

個故仔你作架??....咁都諗到- -
作者: ASPP    時間: 2006-11-8 06:59 PM

Originally posted by bbho at 2006-11-8 01:50 AM:

佢仲有拍內衣廣告tim
你有冇果個廣告 ?
作者: 76    時間: 2006-11-8 07:50 PM

Originally posted by flpo at 2006-11-8 01:44 AM:
好似有個首飾advertisement
作者: 147ak477    時間: 2006-11-8 08:07 PM

全年只教一課——Reproduction haha!
作者: J.T.    時間: 2006-11-8 08:17 PM

Originally posted by 147ak477 at 2006-11-8 08:07 PM:
全年只教一課——Reproduction haha!
係真ge就好lo...
作者: Charcoal_henry    時間: 2006-11-9 02:46 PM

簡直係教育界既恥辱!
作者: Aristo~    時間: 2006-11-9 03:18 PM

angela
又係幾正既..
果個ol look..
hehe~
作者: eqhigh    時間: 2006-11-9 11:25 PM

請問在坐各位邊個笑得出..
作者: ASPP    時間: 2006-11-9 11:51 PM

話時話, li 度有冇巴打補緊美女班房 ?
作者: 76    時間: 2006-11-10 12:34 AM

Originally posted by ASPP at 2006-11-9 11:51 PM:
話時話, li 度有冇巴打補緊美女班房 ?
我想...不過係咪中學生先報得?
作者: komojo    時間: 2006-11-10 01:26 AM

入到去都唔知專唔專心到呢
作者: 76    時間: 2006-11-10 01:30 AM

Originally posted by komojo at 2006-11-10 01:26 AM:
入到去都唔知專唔專心到呢
入去睇靚女.=.=~~~佢都唔係u grad
作者: komojo    時間: 2006-11-10 01:47 AM

Originally posted by 76 at 2006-11-10 01:30 AM:

入去睇靚女.=.=~~~佢都唔係u grad
根本就本末倒置.....
為睇女去補習......寫個服字俾ken sir
作者: edisonchan1103    時間: 2006-11-10 02:55 AM

Originally posted by r0211272 at 2006-11-8 06:12 PM:
actually, I am a F.5 student, I wan...
no offence but if it's ken and roger who taught you "i want to SAID that"
dont ever go there again
作者: ASPP    時間: 2006-11-10 11:09 PM

K.Oten 好似多d靚女去補
作者: 155220    時間: 2006-11-10 11:10 PM

Originally posted by 76 at 2006-11-10 00:34:

我想...不過係咪中學生先報得?
當然不是,有錢交學費就可以吧
作者: kuru    時間: 2006-11-11 09:19 PM

如果真係咁肯定冇心機讀書

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0