標題: 大家覺得邊個英超球場最正呢 [打印本頁]

作者: tree728    時間: 2006-11-7 10:12 PM     標題: 大家覺得邊個英超球場最正呢

阿仙奴 ARSENAL
球場: 阿聯酋球場 The Emirates Stadium
容納人數 :60,000

阿士東維拉 ASTON VILLA
球場: 維拉公園 Villa Park
容納人數:42,593

布力般流浪 BLACKBURN ROVERS
球場: 伊活公園 Ewood Park
容納人數:31,167

保頓 BOLTON WANDERERS
球場: 銳步球場 Reebok Stadium
容納人數:27,879

查爾頓 CHARLTON ATHLETIC
球場: 山谷球場 The Valley
容納人數:26,875

車路士 CHELSEA
球場: 史丹福橋 Stamford Bridge
容納人數:42,449

愛華頓 EVERTON
球場: 葛迪遜公園 Goodison Park
容納人數:40,170

富咸 FULHAM
球場: 卡雲球場 Craven Cottage
容納人數:22,000

利物浦 LIVERPOOL
球場: 晏菲路球場 Anfield
容納人數:45,362

曼城 MANCHESTER CITY
球場: 曼徹斯特體育館 City of Manchester Stadium
容納人數:48,000

曼聯 MANCHESTER UNITED
球場: 奧脫福球場 Old Trafford
容納人數:76,000

米杜士堡 MIDDLESBROUGH
球場: 河畔球場 Riverside Stadium
容納人數:35,049

紐卡素 NEWCASTLE
球場: 聖占士公園 St James' Park
容納人數:52,193

樸茨茅夫 PORTSMOUTH
球場: 法頓公園 Fratton Park
容納人數:19,179

雷丁 READING
球場: 馬迪積斯基球場 Madejski Stadium
容納人數:24,200

錫菲聯 SHEFFIELD UNITED
球場: 巴莫里球場 Bramall Lane
容納人數:33,000

熱刺 TOTTENHAM HOTSPUR
球場: 白鹿徑球場 White Hart Lane
容納人數:36,236

屈福特 WATFORD
球場: Vicarage Road
容納人數:22,000

韋斯咸 WEST HAM UNITED
球場: 烏普頓公園球場 Upton Park
容納人數:35,056

韋根 WIGAN ATHLETIC
球場: JJB 球場 JJB Stadium
容納人數:25,000

今年最強既主場算係維拉公園    維拉今年係維拉公園不敗
而最黑仔既主場相信係阿聯酋球場     岩岩起好   但阿仙奴主場今年一般

本人最鐘意高貝利   奈何今年後都見唔到LU
作者: michelle_tom    時間: 2006-11-7 10:21 PM

JJB 球場...個名好正 XD
作者: littlenic    時間: 2006-11-7 10:25 PM

身為Liverpool Fans,當然覺得晏菲路球場正,但係要加埋主場球迷打氣聲+ you will never walk alone ge歌聲先至夠勁。Liverpool主場創造過好多次奇蹟ga!
作者: tree728    時間: 2006-11-7 10:28 PM

Originally posted by michelle_tom at 2006-11-7 10:21 PM:
唔好落D色情眼光落去
Originally posted by littlenic at 2006-11-7 10:25 PM:
身為Liverpool Fans,當然覺得晏菲路球場正,但係要加埋主場球迷打氣聲+ you will never walk alone ge歌聲先至夠勁。Liverpool主場創造過好多次奇蹟ga!
利物浦  有時真係好到你估唔到
但有時又輸到渣都無    但晏菲路真係唔錯

[ Last edited by tree728 on 2006-11-7 at 10:32 PM ]
作者: 中華卡樂b    時間: 2006-11-7 10:38 PM

我係阿仙奴fans,當然投阿聯酋球場,但我最鍾意都係高貝利球場,可惜拆卸左lu
作者: szeto    時間: 2006-11-7 10:41 PM

梗係奧脫福球場la
作者: SCM    時間: 2006-11-7 10:45 PM

Originally posted by michelle_tom at 2006-11-7 10:21 PM:

作者: SCM    時間: 2006-11-7 10:47 PM

梗係阿聯酋球場la
最新wo
作者: liverpoolportug    時間: 2006-11-7 11:10 PM

Originally posted by littlenic at 2006-11-7 10:25 PM:
相同意見=]
作者: locklock    時間: 2006-11-7 11:36 PM

史丹福橋,因為這裏有一條長長的彩虹。
摩連奴執掌後,這裏已成了英超主場皇
各大少賽和友誼賽,這裏共賽了66場。
而唯一敗積就是歐冠盃中輸給巴塞隆拿。
摩帥絕對不是浪得虛名,佢寸得有道理!
費格遜也說,曼聯一定要改善主場勝率,
才能從奪冠軍,今季主場已敗給阿仙奴。

30場22勝 8和0負  2004-2005
 28場24勝 3和1負  2005-2006
  8場 6勝 2和0負  2006-2007
-------------
 66場52勝13和1負  Total

[center]史丹福橋 - 英超主場皇[/center]

[ Last edited by locklock on 2006-11-8 at 12:00 AM ]

圖片附件: rainbow.jpg (2006-11-7 11:36 PM, 228.4 KB) / 下載次數 23
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=995844&k=6b2e8223a4a6dc3b2782497f5580b662&t=1727119209&sid=SeTB6Y

作者: Edgar_Davids    時間: 2006-11-8 12:03 AM

雖然我最後投左曼城主場曼徹斯特體育館........
但其實好多個球場我都好鍾意架~~~
只係無得多選............
唯有講吓啦.......

淨講以往,毫無疑問一定係高貝利球場、
史丹福橋球場、以及卡雲農舍球場...

不過今季就多左幾個我覺得好好..

最鍾意就係曼城既曼徹斯特體育館.....
今季曼城喺主場就好似上左身一樣..
雖然打左五、六場有兩場係0入球.....
但都依然 keep 住0失球......
就算作客打得幾差,
返到主場就完全生晒.....
希望今屆曼城主場能夠持續不失啦!
作者: teramishu    時間: 2006-11-8 04:30 AM

其 实 Build 一 个 球 场 究 竟 要 用 几 多 钱 同 埋 几 年 时 间 咖 ?
成 日 见 到 d 新 闻 话 d 球 会 要 向 银 行 借 钱,
之 后 有 d 仲 突 然 停 工,呢 样 果 样。。。
有 唔 有 人 有 呢 d 资 料 ?

作者: 自由神    時間: 2006-11-8 04:27 PM

曼城 MANCHESTER CITY
球場: 曼徹斯特體育館 City of Manchester Stadium
容納人數:48,000
作者: Aristo~    時間: 2006-11-8 04:42 PM

我想投阿記個舊場~~
夠細, 打反撃一流~
觀眾又睇得投入~
作者: tree728    時間: 2006-11-8 05:12 PM

Originally posted by locklock at 2006-11-7 11:36 PM:
史丹福橋,因為這裏有一條長長的彩虹...
條彩虹好令
作者: shevshev    時間: 2006-11-8 07:31 PM

奧脫福球場
氣氛好好~~~~
作者: iknow    時間: 2006-11-8 07:58 PM

奧脫福是也!!!

場場爆晒7萬幾人~~

氣氛勁正~
作者: tree728    時間: 2006-11-8 09:27 PM

Originally posted by Edgar Davids at 2006-11-8 12:03 AM:
雖然我最後投左曼城主場曼徹斯特體育...
我唔識整
作者: SCM    時間: 2006-11-8 09:51 PM

有冇人係親身去過以上既球場嫁
有既話 分享下

我就未試過 我未去過英國
作者: Edgar_Davids    時間: 2006-11-9 09:30 AM

Originally posted by tree728 at 8-11-2006 21:27:

我唔識整
投票 option 左面 tick「多選投票」~
作者: Edgar_Davids    時間: 2006-11-9 09:32 AM

Originally posted by teramishu at 8-11-2006 04:30:
其 实 Build 一 个 球 场 ...
實數唔太清楚 ~
不過單係利物浦未來將會興建既新球場...
都已經耗資超過二億英鎊~

作者: 5m    時間: 2006-11-9 07:03 PM

Originally posted by Edgar Davids at 2006-11-9 09:32 AM:

實數唔太清楚 ~
不過單係利物浦未來將會興建既新球場...
都已經耗資超過二億英鎊~
仲有好睇當地既物價
英國d物價好鬼高,你睇阿仙奴個場同德國果邊d球場設備比
人地果d真係先進d,但造價一定抵過你
作者: zz1988    時間: 2006-11-10 04:24 AM

arsenal fan's loves 阿聯酋球場~
作者: fkualexander    時間: 2006-11-11 10:08 AM

奧脫福球場
作者: night    時間: 2006-11-14 01:35 PM

沒有意思的topic

自己愛隊一定會喜愛自己的主場
換個表達即是問大家喜愛哪球隊

難道ars球迷會說喜愛奧脫福嗎?
有的話我沒有話說.........

[ Last edited by night on 2006-11-14 at 01:36 PM ]
作者: Edgar_Davids    時間: 2006-11-14 05:56 PM

Originally posted by night at 14-11-2006 13:35:
沒有意思的topic

自己愛隊一定會喜愛自己的主場
換個表達即是問大家喜愛哪球隊

難道ars球迷會說喜愛奧脫福嗎?
有的話我沒有話說.........
你的說話我有所保留~
好像我跟自由神,
都選擇了曼城的「曼徹斯特體育館」,
可但是我們也就是曼城的擁躉了嗎?

這裏很多人都知道我是「紐卡素迷」,
而我亦知自由神是「車仔迷」,
可但是我們有選「聖占士公園球場」及「史丹福橋球場」嗎?
我們沒有啊~~~
我選「曼徹斯特體育館」因為曼城今季主場0失球,
而且在主場的曼城也給予我截然不同的感覺~
他們的球迷也很熱情,
給我深刻的印象~
自由神原因則不明~

但是我們沒有因為
紐卡素與曼城皆中遊分子 及
車仔前季只全失3分予曼城,差點不敗
而沒選「曼徹斯特體育館」呀~~~

[ Last edited by Edgar Davids on 2006-11-14 at 05:57 PM ]
作者: tree728    時間: 2006-11-14 07:05 PM

Originally posted by night at 2006-11-14 01:35 PM:
沒有意思的topic

自己愛隊一定會喜...
朋友  我是車迷
但我鐘意高貝利
其實自己愛隊唔一定要鐘意該球隊既主場
有D球場設私好   有D主場令   有D主場有特色
所以我唔同意你既睇法
作者: runrun    時間: 2006-11-15 09:55 PM

用咩準則先? 如果係用科技同建築角度, 答案當然係最新o既阿聯酋球場, 遲幾年就一定係利物浦個新球場...

睇番上面o既post, 大部份朋友好似係答緊"我最喜愛的球隊"
作者: fung225    時間: 2006-11-20 04:32 PM

I like史丹福橋

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0