標題: 我肚裡有個小寶寶 [打印本頁]

作者: 極樂    時間: 2006-12-3 08:01 PM     標題: 我肚裡有個小寶寶

一次意外, 足以致命........
六合彩又唔見咁易中.....

依家好迷惘丫!!!
其實一路都有結婚的打算,
但係我同男朋友都係懶懶閒既人....
結婚太煩, 所以一路都拖下拖下咁....

好啦!! 終於有左bb啦
(依家半個月到啦, 打字講出黎應該唔怕小器掛)
要迫住結啦.........
當初大家唔想諗既問題依家一一要面對....
其實我某程度上係幾保守同傳統既女人......
真係唔想有左bb先結婚.....
依家只係想, 係見肚前攪掂曬所有野.....

但係......佢又無錢喎!!
唉~~~~我應該要做d乜野丫?!
仲有....我未見過佢d屋企人

見到謝安琪有左, 可以笑住咁面對....
但係我要喊住咁面對.......

丫~~~~~~~~~~~救命丫!!

其實我應該要覺得開心架, 但係.....
始終未結婚......所以先覺煩............

結婚要點做丫? 有無人教路?
(講埋要幾喎)
作者: Kev    時間: 2006-12-3 08:28 PM

Originally posted by 極樂 at 2006-12-3 08:01 PM:
六合彩...
其他野我唔係好識..
我淨係想係度..恭喜你..
有bb係開心既事..
有錢冇錢都唔係問題..
結婚好似唔洗好多錢架..
register左就ok 啦..
最緊要見左屋企人先..
佢地實ok既.. 你係女..
咁就冇野好煩啦..
bb就要好好照顧.. 做野要努力d喇..
作者: anakinchan    時間: 2006-12-3 08:41 PM

結婚幾多錢真係豐儉由人,你女家要收幾多禮金?(一萬幾千到?)
你地想係邊到擺酒?幾多圍?(酒樓可能3千至4千)
你要一晚換幾多套衫?(尼個我唔知價)
你有冇朋友可以幫你影結婚相and video?(搵尼到的自拍c hing幫手)
你會唔會整隻碟介紹你地相識個故事?
你要唔要book車?
你張請帖要唔要設計?(酒樓有包但唔靚)
結婚戒指?(銀?金?鉑金?(1000多至2000多元)鑽石?)
最平就係只註冊,晚上和家人吃飯,甚至旅行結婚。
作者: DXneo    時間: 2006-12-3 08:45 PM

In the way that you propose, both of you choose 結婚.
don''t got the Fees here. Just give you what my friend did.
So the simplest case is register with HK Gov and that's it. (registration fees required)
If you want a bit more. Register with Wedding dress and Suit with some family members together(registration and book the room)
If you want to eat with small group of ppl, book a room at restaurant or club house(自助火煱 is not a good idea) after wards, .
For the above suggestion, you don''t need to tell the restaurat and club house you need a wedding set dinner(to avoid some wedding promotion like good price $1888-$3999 per table wedding set etc...), or you can ask, but choose what you want.
for the whole case + - the the item you want about or less then $15000
作者: makin    時間: 2006-12-3 08:49 PM

窮既唔一定要擺酒..去註冊就OK了..
或者請d親朋戚友食餐飯..都係睇你想點架姐..
恭喜你做左媽媽..
作者: samuria    時間: 2006-12-3 08:55 PM

congulations, having a baby is a happy thing
I recommend both of you two should plan for your future
作者: bigfish    時間: 2006-12-3 09:55 PM

冇錢, 梗係影左婚妙相同證書先啦
到有錢時先擺酒同請飲囉
作者: 極樂    時間: 2006-12-3 10:05 PM

其實我一路期待結婚擺酒架~~
所以我想擺酒囉~~
(最貴都係呢樣野, 如果唔係其他野我地都應該夠錢)
作者: tree728    時間: 2006-12-3 10:20 PM

先恭喜你

而家你地大約有$$
擺酒個方面2-4千一圍啦(減返D人情都唔係話好貴

其實我認為你要先見家長
再商量擺幾多圍
唔使咁擔心D$$唔夠既
屋企人會幫你既
但你地要留返多D$$旁身
因生BB都要用好多$$下

最後祝你做個幸好少奶奶
作者: bigfish    時間: 2006-12-3 10:31 PM

Originally posted by 極樂 at 2006-12-3 10:05 PM:
其實我一路期待結婚擺酒架~~
所以我想擺酒囉~~
(最貴都係呢樣野, 如果唔係其他野我地都應該夠錢)
擺走有機會回本喎
作者: 極樂    時間: 2006-12-3 10:32 PM

Originally posted by anakinchan at 2006-12-3 08:41 PM:
結婚幾多錢真係豐儉由人,你女家要收...
我個妹結婚, 我妹夫好似俾左三萬禮金....
(我諗都係呢個數掛, 不過佢連禮金錢都唔夠.....)

而且佢男家無乜親戚朋友,
相反, 我女家就勁多人

我知道我個妹結婚, 佢老公好似用左18萬......
唉~~~~~~邊得黎咁多錢丫!!
作者: 極樂    時間: 2006-12-3 10:34 PM

Originally posted by bigfish at 2006-12-3 10:31 PM:

擺走有機會回本喎
我有聽過, 問題係我女家多過男家....
如果我d同事當入男家....都有機會回本既
作者: bigfish    時間: 2006-12-3 10:39 PM

Originally posted by 極樂 at 2006-12-3 10:32 PM:

我個妹結婚, 我妹夫好似俾左三萬...
18 萬都冇? 你丈夫好細咋?
作者: bigfish    時間: 2006-12-3 10:40 PM

Originally posted by 極樂 at 2006-12-3 10:34 PM:

我有聽過, 問題係我女家多過男家....
如果我d同事當入男家....都有機會回本既
如果有以前同學電話, 咪寄多d 請怗囉, 賤d 都要架啦
作者: 卓仔    時間: 2006-12-3 10:58 PM

首先恭喜你啦!!就快做媽媽!!
其實你有無諗過墮胎??有時墮胎未必唔係好事
你地生左"佢"出黎但未必養得到(養到佢養唔到自己咁就無癮啦)
我好多fd都係一出世老豆老母養唔到佢地,就唔理佢地,將佢地放係孤兒院
唔想你好似嗰d人咁!!!!!!!
作者: joycejo    時間: 2006-12-3 11:14 PM

你真係好好彩.......要問下個男仔肯唔肯負責啦
作者: joycejo    時間: 2006-12-3 11:14 PM

希望你會開心咁面對啦
作者: trista_cheong    時間: 2006-12-3 11:21 PM

Originally posted by 極樂 at 2006-12-3 08:01 PM:
六合彩...
首先我一定要同極樂姐姐講﹐恭喜晒!!!

[size=-2](我唔理唔理唔理﹐我要加夠極樂姐姐18分﹐實發呀~~)
本身傷風狂流鼻涕ge 我﹐都即刻精神晒……

多謝極樂姐姐妳信任我o地﹐o係呢度公佈呢個咁好ge 消息呀~~~

身為女人﹐有得同自己個最愛ge 人結婚生仔係人生中最幸福ge 事…!!!!!

唔知妳feel 唔feel 到佢ge heart beat 呢~~^^ 唔知妳幾時會feel 到呢

唔好唔開心呀﹐唔開心會影響個bb ga!!!! 妳開心d ﹐第時妳生出黎ge 寶寶都會肥肥白白d 同健康d ga^^

要休息多d 唔好亂諗o野ga ﹐悶o個時上黎ef 同我o地吹下水lum~~~ ^^ ^^ ^^有d 咩困難我諗ef 班友仔都會好用心落力幫妳諗﹐妳同妳先生(嘩~ 呢個名稱幾正呀)都會一齊解ga ma~^^

再次講多一次﹐Congratulations~~~ 結婚生仔本來係好幸福一生一世GE 事﹐唔好咁愁la~~^^

[ Last edited by trista_cheong on 2006-12-3 at 11:25 PM ]
作者: Kev    時間: 2006-12-3 11:22 PM

Originally posted by bigfish at 2006-12-3 10:39 PM:

咩道理呀?
你玩野定係點??
身家隨年齡增長..
唔錯呀: )
作者: trista_cheong    時間: 2006-12-3 11:26 PM

Originally posted by bigfish at 2006-12-3 10:39 PM:

喂呢度係開心帖﹐okay???
作者: Kev    時間: 2006-12-3 11:26 PM

Originally posted by 卓仔 at 2006-12-3 10:58 PM:
其實你...
千析唔好呀..
而家又唔係養唔起..
辛苦d都要..
製造個小生命出黎就要付責..
你都唔可以教人做d咁既野囉.. 雖然係出自好心..
但都要睇情況..
人地都決定左結婚.. 你就唔好拉d咁既野出黎講麻..
大家都要為呢件事高興..
再一次... 恭喜晒 : )
作者: trista_cheong    時間: 2006-12-3 11:40 PM

Originally posted by 卓仔 at 2006-12-3 10:58 PM:
其實你...
其實我覺得你諗ge 方向係冇錯﹐但係我相信極樂姐姐唔係d 咁ge 人﹐而且落o左佢係咪一了百了? 又未必。bb仔兩個星期之後已經能夠感覺到痛苦﹐墮個胎o個時其實佢有知覺﹐咁墮o左佢佢係冇機會話俾人聽佢係痛!!!!

另外﹐女仔冇o左bb 心理狀態會好難keep 樂觀﹐亦都好有機會變較變為抑鬱﹐如墮得唔好﹐會終身不育… 當然睇一件事要立體d ﹐如果真係諗住唔養或養唔起﹐咁或者呢個未嘗唔係一個解決問題ge 好方法。

極樂姐姐妳有冇心理準備要同妳另一半共渡一生一世﹐共同撫養你o地ge 細路好多年﹐呢個都係一個好大好大ge 問題﹐但係妳既然post 得o係呢度﹐我相信妳個心裏面至少都有個譜la~~~ 而我認為呢個係雙方都要負責任同擔戴ge 事﹐極樂姐姐妳ge 未來係要靠妳自己行同開創ga~~~
作者: specificness    時間: 2006-12-3 11:43 PM     標題: 恭喜哂!

可以想像樓主因為此事而有很多事情考慮、煩惱,但從最根本想來,這是一件多麼值得恭喜的事!張羅結婚孩子事宜也許惱人,但這些事情終會過去的;可喜的是與心愛的人有了你們的愛情結晶。更重要的是,日後你們看見他(她)對著你笑,叫你媽媽,你會發現,一切都不枉了。我只是與我的誼子將要分開,已發現自己多麼的愛他、多麼的不捨得……無論如何,恭喜樓主將有一個自己無日忘之的人。

將事情看遠點,就會發現幸福就在不遠處,希望這會叫我們從容面對現在的煩事。
作者: spareman4    時間: 2006-12-4 12:06 AM

早知當日, 又何必當初啦 ?!?

我覺得呢單野最無辜既就係個 bb ,
無端端又唔知點解就比人帶到黎呢個世界 ,
仲要有一個不知所措既阿媽, 同埋一個吊兒郎當既老豆 ~

你就話可以周圍問人而家應該點 ;
咁有冇諗過個 bb 而家係你個肚度又可以點呢 !

>> 呢 d 就係你而家首先應該反省既 !

事到如今, 唯有的起心肝勇敢咁去負番起呢個責任囉 ;
生佢出黎, 比 d 心機搵錢養大佢 ;

至於結婚呢家野, 豐儉由人既0者:
比千幾蚊去排個期註冊, (平日價, 假日二千幾)
千幾蚊買對介指仔,
其他繁文縟節可免則免囉 ~~
作者: hkcchk    時間: 2006-12-4 12:17 AM

Congratulations !  I concur with sparemen4 that wedding expenses is all depends on what you want.  My suggestion is to save more for the baby.
作者: luxiaofung    時間: 2006-12-4 12:43 AM

恭喜小师姐啦!!就快做媽媽啦。。。
作者: luxiaofung    時間: 2006-12-4 12:46 AM

結婚擺酒在你们的能力范围内吧。。。。肚裡有個小寶寶,将来要用到很多钱呢。
作者: Maxson85    時間: 2006-12-4 12:58 AM

我就无类似既经验喇,不过想讲几句喈。。。
既然发生左既,就唔好捻甘多喇,解决眼前同将来既问题先系最重要。。。
其实如果你男朋友真系搞唔掂酒席匿d问题,
而你/双方亲家都唔介意既话就简单d咯。。。
虽然结婚系人生大事,但系如果真系摆得酒黎无钱养妻活儿既话,
甘样就算表面风光又如何喇。。。以后筹倒钱再摆过都得既喈。。。

以上纯粹系我个人最坏既意见,如果可以既话,我都唔想你用我匿条桥。。。

最后祝你生个肥肥白白既BB同埋你俩夫妻白头到老!!!
作者: 'nice'    時間: 2006-12-4 01:36 AM

結婚擺酒10萬8萬走不掉了吧?
而且你講到你都幾期待結婚擺酒,就更加要攪啦!
雖然擺酒可能人情方面可以幫補下
(要看你的朋友親戚闊唔闊啦,一般來講可以打個和!)
不過租車,租婚紗,買金飾........呢D的支出會唔少,
所以話結婚生仔要好好計劃,
而且如果你地用曬D錢搞結婚,個BB點養???
所以不如細細地搞住先,考慮左個BB為先!

不過anyway,結婚生子係一件開心的事,恭喜曬!!起碼你找到一個負責任的男人,哈哈!!!

[ Last edited by 'nice' on 2006-12-4 at 01:38 AM ]
作者: 大優勢    時間: 2006-12-4 11:27 AM

老虎蝦都要結左先啦

結左先算其他野
作者: bigfish    時間: 2006-12-4 11:50 AM

Originally posted by trista_cheong at 2006-12-3 11:26 PM:

喂呢度係開心帖﹐okay???
唔好意思
i mean 18 萬對於一個有事業o既男人黎講唔係問題
我諗可能佢留返 18 萬養 bb, so 咪冇錢擺酒囉
作者: chansuper123    時間: 2006-12-4 12:43 PM

Don't worry, be happy. Take care your body and the BABY.
You must eat the good thing. At least 3 meal per day.
Don't drink alcohol and smoking.
Good luck and congratulation!!!
作者: sakura310    時間: 2006-12-4 02:36 PM

oo~
真係恭喜哂wor~
係喜事黎ge
開開心心咁面對啦^^

可能係個天注定你地今年要結婚呢~
我發覺而家我都幾信個天幫我安排ge路
我相信我唔開心,我迷茫哥時,有人ge遭遇比我更差
所以極樂姐姐唔使諗得咁灰ge~

結婚係一生人中最開心ge事ma
而且係同自己心愛ge人結婚,我真係好「鄧」你高興啊^^

對結婚d野,我真係唔知啦><(我想擺酒要10萬掛...)
你同左你屋企人講未呀?佢地會給你支持同俾意見你ga ma^^
所以唔使咁擔心ge~

咁你而家擁有一個世上獨一無二,只係屬於你同你男朋友(or你老豆 XD)ge愛情結晶品
你應該感到高興同驕傲啊^^
唔好再喊啦~你個BB都唔希望因為佢自己ge出現而令到你呢個媽媽唔開心ga ma,係咪?
而且,錢哥方面我覺得唔好太在意
可能我會講得唔0岩,但我覺得,而家係社會度,無咩邊個會唔借錢周轉,除非佢真係有足夠彈藥啦=.=
你地而家都結婚啦,咁已經係個最大的保障
雖然我唔清楚極樂姐姐而家煩緊d咩問題啦(我未試過ma><)
不過問題一定會解決ge,別忘了你身邊仲有一班好朋友,你ge家人,仲有我地呢度呀^^
有咩開心唔開心都可以黎同我地講ga^^
作者: kalos    時間: 2006-12-4 04:39 PM

oh my God, 極樂sister has baby? U serious? I just hvn't been here for few days... So suprise ar~ Congraduation!!!
So... If u guys really hv no $, but wanna 擺酒, I reckon u guys should see each other's parents 1st and filter-004 what will you guys will/should do. It is because they're the older generations, I think if you guys talk to them, then they'll feel your respect and help you guys to solve the problems.
擺酒 is a must for marry I think. I know it's hard to do so with your finance situation, but just talk to the parents and I reckon you can figure it out. Parents will always stand for their children~ Good Luck!
All the Best for u guys~
作者: tree728    時間: 2006-12-4 10:19 PM

http://www.iweddingclub.com/iwedding/chi/wedding_tips.php

呢度我相信幫到你
作者: 極樂    時間: 2006-12-4 10:57 PM

Originally posted by tree728 at 2006-12-4 10:19 PM:
http://www.iweddingclub.com/iwedding/chi/wedding_tips.php

呢度我相信幫到你
唔該曬~~
作者: 極樂    時間: 2006-12-4 11:06 PM

首先多謝各位~~

頭先.....我喊到成個豬頭咁.......
我男朋友問我係咪好想要個bb......
我唔識得答, 只係不停咁喊...........
喊左半個鐘, 我男朋友就話, 結婚啦!!

跟住佢打電話俾我媽咪...講話要同我結婚.....
後來pass左個電話俾我......
我媽咪安慰我話無所謂啦~~
依家乜野年代唧......
想結咪結囉~大把人都係咁~
註冊旅行結婚又得~~
想隆重少少, 咪擺返幾圍囉.......
我一路講, 已經一路喊緊......

其實......我打呢篇野果陣,....都流緊眼淚.....
我都唔知點解會不停咁喊~~

我好想講俾人知我要結婚, 但係覺得好似唔光彩咁......
作者: 12d3    時間: 2006-12-4 11:19 PM

Originally posted by 極樂 at 2006-12-4 11:06 PM:
我好想講俾人知我要結婚, 但係覺得好似唔光彩咁......
女人的光榮在於有一個錫自己的老公、有一個抵錫的bb.
你有齊啦! 我唔會覺得你有咩唔光彩.

擺酒好麻煩, 遲d先補返.
擇日, 諗請邊個, d禮數好煩架, 最幣係哂好多時間, 到時個肚現出黎, 著婚紗就唔靚靚啦
作者: 極樂    時間: 2006-12-4 11:30 PM

Originally posted by 12d3 at 2006-12-4 11:19 PM:

女人的光榮在於有一個錫自己的老...
其實我依家只不過有左三個星期左右......
但係....我已經好唔舒服......
理論上依家應該未見肚.....
但偏偏有個肚腩仔係到.....
減又唔係, 唔減又唔係......
當然依家以bb既健康為大前題啦!

我老公真係好錫好錫我~~
其實我知我會幸福.....
只係有d野未plan好就一次過黎.....
好趕好迷茫唧~~
作者: trista_cheong    時間: 2006-12-4 11:30 PM

Originally posted by 極樂 at 2006-12-4 11:06 PM:
首先多謝各位~~

頭先.....我喊到成...
妳都傻豬黎ge ﹐喊太多對BB 唔好ga~~ 有咩事呢度大把人同妳解決la~~

加夠妳二十三分﹐祝妳"易生"d 呀^^ ~~ 我就算幾忙幾病都好﹐都會上黎check 呢個post~~~~~
作者: trista_cheong    時間: 2006-12-4 11:31 PM

Originally posted by 極樂 at 2006-12-4 11:30 PM:

其實我依家只不過有左三個星期左...
減乜鬼肥呀﹐為o左BB 唔準唔食O野呀!~~~

妳個老公錫妳咪幾好LOR﹐妳唔覺得有個人叫老公好sweet ga 咩???
作者: tree728    時間: 2006-12-4 11:47 PM

Originally posted by trista_cheong at 2006-12-4 11:31 PM:

減乜鬼肥呀﹐為o左BB 唔準唔食O野呀!~~~

妳個老公錫妳咪幾好LOR﹐妳唔覺得有個人叫老公好sweet ga 咩???
可能人地拍拖都叫男朋友做老公呢

係啊.....極樂姐   (唔知你大定我大D呢)
一定要俾人知你要結婚   一世人一次   點都要比全世界知
而你唔好減肥   唔好覺得咩唔光彩   唔好喊咁多

你媽咪講得岩依家乜野年代姐
想結咪結囉姐   大肚又點姐    最重要你既未來老公錫你

都係個句    做個幸福少奶奶啦

有咩要幫手  呢度大把人幫你   
事幫唔到你做   但心情可以幫你平服返
資料   知識各方面都有人幫你
唔使咁唔開心

有左BB三個星期左右都要介口嫁啦   小心身體啦
作者: hokong10    時間: 2006-12-5 01:10 AM

結婚d錢唔駛你俾,錢唔緊要,最緊要個男仔肯娶你
作者: bigfish    時間: 2006-12-5 02:02 AM

Originally posted by hokong10 at 2006-12-5 01:10 AM:
結婚d錢唔駛你俾,錢唔緊要,最緊要個男仔肯娶你
有冇睇佢講乜架
佢話個男仔冇錢, 唔係佢冇錢
作者: DXneo    時間: 2006-12-5 11:12 AM

Congradulation again,
and it's great to have family supporting you.
Cry can be happy, so Cheer Up.
Pregnancy can be stressful,
Communicate is the best solution to you and your family.
Don''t forgot to express yourself la.
Diet is no good, be healthy.
Look forward to see the wedding or baby news from here.
Hohoho
作者: homan~    時間: 2006-12-5 11:43 AM

極樂姐姐, 好耐冇見啦
真係耍恭喜先 !
希望你同老公可以白頭到老, 永結同心 !

依家連阿媽果關都pass 埋, 冇野煩啦

係咪驚結婚結得唔光彩, 有閒言閒語 ?
依方面小既冇經驗, 真係俾唔到咩意見
但係結婚係兩果人既事, 其他人點睇又如何呢 ?

依果問題, 相信唔少人都經歷過
成功克服亦大不乏人
所以小既信你會得架

加油啦
作者: hkcchk    時間: 2006-12-5 01:05 PM

Do think about too much.  Let's learn how to take care your baby.  the below website may give you some information.

http://www.baby-kingdom.com/modules/news/
作者: kalos    時間: 2006-12-5 01:05 PM

極樂sis, u dun need to 減肚腩仔la, my gf is quite skinny but she also has a肚腩仔, looks like has a 2-3 months baby la, no worry wor. As long as u're healthy, then even thing should be fine.
I know that because u're not marry yet n have a baby it'll make u depress but just keep yourself relax then it'll be fine. As u can c all of us are supportting u now, if u have any unhappiness, just talk to us n we're always here for u.
Dun have to worry or think too much, your parents n your husband are always beside u n listen to u, as long as u tell them where the problems are, then I'm sure they'll fully support u.
Remember, getting marry is the most happines moment in life, although it's kind of complicated, but just do it bit by bit and step by step, then everything will be on track n lead u to the ever happiness ending~
Listen to the soft music is good for u to relax urself n keep smiling is good for your baby, it doesn't matter having bb 1st or getting marry 1st, the most important thing is ur husband who really loves u n u know u'll have a very 幸福 future. If u open your eyes n c that lots of girls have to do the termination surgry after they pregnant n their bf leaving them n u'll know how 幸福 u are~
Keep smiling n get ready for your 幸福 future la~
Best wishes for you, your husband n your baby~
Support you always~
作者: hkcchk    時間: 2006-12-5 02:33 PM

極樂 don't mind how others to see you as this is the matter between you and your boy friend.  Now is nearly 2007, there are many female who birth a baby without married like 歅妮, 陳秀珠, 陳芷青....... that married with a baby is nothing special.  Another examples are 谢安琪, 张拍芝....  Just be happy to face the future and you will become very happy after you baby is born and watch he/she grows up day by day.
作者: joeydick    時間: 2006-12-5 07:56 PM

我只能夠講恭喜~!~!~!~!~!~~~~(講下姐...)

你又唔係冇錢.......
都中左la______
結婚生仔都在所難免

一係未婚mama....(最好唔好la...)
一係落左佢.....(我會睇唔起你~~~~)
作者: bigfish    時間: 2006-12-6 12:17 AM

生左 bb 之後又要搵人睇住佢, 呢筆費用都唔少啊
作者: 極樂    時間: 2006-12-6 07:53 PM

我今日真係有個諗頭.....想唔要.....
我好期待結婚, 但係無論依家講起婚事, 講起bb.....
我都好無奈, 好想喊.....
但係睇住人地d bb, 我知道我做唔到~~
我男朋友都話, 當日決定左要bb, 無論點都要撐住.....

但係我覺得媽咪唔鐘意我男朋友囉....
其實我依家有bb, 我係預左將來要俾佢照顧....
但係佢反而無提, 而係不停咁講:
我個妹都唔知幾時先有bb, 依家唔生, 我將來點幫佢睇....
果下好無奈.....

而且我妹夫佢將結婚攪得好好睇睇 (最重要佢有錢攪)
我地真係無錢.....雖然諗左個方法出黎, 我都唔敢同媽咪講.....
我地有諗過, 照擺酒, 人情要黎找數, 如果有剩就全部俾媽咪.....
(當日我妹夫係包20圍, 佢袋曬d人情)

媽咪口講無所謂, 但係...呢刻真係無人幫手...
佢話佢乜都唔識, 由得我地點攪......(都係果句, 我妹夫攪掂曬, 有比較)

唉~~~~~~~好煩, 好愁........

作者: trista_cheong    時間: 2006-12-6 11:41 PM

Originally posted by 極樂 at 2006-12-6 07:53 PM:
我今日真係有個諗頭.....想唔要.....
...
其實極樂姐姐﹐睇完妳咁post﹐我只係得到一個諗法:

妳唔想要妳個bb﹐因為妳妹妹擺酒好睇過妳。妳覺得妳媽咪都會咁諗。
妳唔係真係覺得妳媽咪會care 呢d 門面功夫o下??

妳唔係因為咁所以唔想要個bb卦?咁我會對妳好失望ga

結婚生仔點講都好﹐我始終都係覺得係兩個人ge 事!!! 妳要考慮ge …我認為呢d 並唔係首要問題。

如果係真心相愛﹐就咁俾幾千蚊註冊我覺得絕對冇問題;結婚要點擺(how)﹐絕對唔係會俾點解要結婚(why)緊要。

[ Last edited by trista_cheong on 2006-12-6 at 11:43 PM ]
作者: vv1668vv    時間: 2006-12-6 11:56 PM

恭喜你
作者: hkcchk    時間: 2006-12-7 01:37 AM

It will be never ending when compare to others.  Under the situation you said, please forgive me to say that you will not be able compare to your sisiter when you get marry even you do not have a baby.  So why you worry ?

Trust me !  You mother will help you anyway no matter how unhappy she is.  Why ?  Because you are her daugher and she is the grandma of your baby.  She seems like baby so much.  I can garantee she will forget everything once she sees your baby !
作者: sakura310    時間: 2006-12-7 03:11 PM

極樂姐姐唔好唔要個BB呀
你等時要幫佢影d靚同可愛ge相俾我地睇 ga~~

咁好難話同人比較ge~
人地做得好,係因為人地有充足ge準備ma~
而你而家ge情況應該算是突發情況吧~
咁你應該向你妹妹or結左婚ge朋友請教下,睇下有d咩要注意咁咁咁lor

咁個個人ge婚禮都唔同ga ma
唔通真係有條公式話俾你聽咁樣做咁樣做,個婚禮就會好開心啦咩~
雖然係有d野同程序係一定要做的,但都有好多地方可以因個人ge情況而變ga ma~~

咁而家有比較係難免ge...
但係呢個係屬於你同你老公ge婚禮ma,邊可以同人比
就好似話要比較男人同女人邊個優勝d(我無意係度討論呢個話題)
一個人話男人體力好,一個話女人細心,咁根本係兩回事ma,好多野都可以lor黎比較
但比較完,有意義先得ma

可能我仲細個啦,而且我係男的
我咁講都唔係話想極樂姐姐俾你老公d咩壓力
但我覺得,結婚無錢唔係問題
因為結婚係一世人一次ge大事,就算錢再多,我借都借d錢返黎
因為我要俾我心愛ge女人知道,佢嫁俾我係件最幸福ge事,我要俾佢一個最好的回憶
(我咁講,就會俾人話,我唔理以後d日子,唔通結左婚後就大家餐餐食青菜?!)
不過現階段,我真係覺得咁係0岩的
作者: darkhunter    時間: 2006-12-8 05:00 PM

伊甸園婚姻登記處
呢個夠快趣....又靚...唔駛見晒肚至結婚

LINK NG 比你上 SEACH ENGINEE 會搵到

[ Last edited by darkhunter on 2006-12-8 at 05:02 PM ]

圖片附件: 1_KdpQOGAVf84n.jpg (2006-12-8 05:00 PM, 98.7 KB) / 下載次數 2
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=1006426&k=9a8153b3b2e6292ec34abe873d4b2b2f&t=1719699178&sid=C7Ia8U

圖片附件: 2_r2w8QkhMKHpv.jpg (2006-12-8 05:00 PM, 110.4 KB) / 下載次數 1
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=1006427&k=576c22c29d4b6c416274dd44e316b8cd&t=1719699178&sid=C7Ia8U

圖片附件: hkmcs-a4-stjohn-c.jpg (2006-12-8 05:00 PM, 525.6 KB) / 下載次數 4
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=1006428&k=f7699c20566dc1a7aeebdb9f825f8f45&t=1719699178&sid=C7Ia8U

作者: 極樂    時間: 2006-12-8 06:10 PM

Originally posted by darkhunter at 2006-12-8 05:00 PM:
伊甸園婚姻登記處

[ Last edited by darkhunter on 2006-12-8 at 05:02 PM ]
唔該曬你丫~~
我就係想搵呢d丫!!
我突然有諗法.....想係聖誕註冊
作者: 極樂    時間: 2006-12-8 06:23 PM

其實.......到今日為止, 好多野都未決定......
本來諗住人情錢要黎找數.......
我媽咪果到無問題, 但係問題係......
原來上次我個妹擺十圍女家, 人情都唔夠三萬.......
以咁既推算, 都要貼錢囉.....
而男家真係得果兩圍....
如果真係要擺.......應該都有17,8 圍, 但係得兩圍男家囉(好怪咁)

另外, 本來諗住搬屋,
其實呢到如果得我同男朋友兩個.....真係幾好住,住得幾舒服
有左bb又唔方便架啦(仲係訓碌格床), 如果搵返呢區 (旺角區)
會貴租同地方可能細d(想要廚房)......
其實搬去新界區就最好(媽咪係新界住, 住近佢應該會好d)
不過我男朋友又唔慣.......出入返工會好麻煩.......

講返bb.......
今日去左醫院登記...
琴晚講起, 原來我有機會有地中海貧血 (我未驗)
所以要驗呢樣, 驗果樣.....又要用好多錢.......

唉~~乜都要講錢!!真係俾我琴晚中左六合彩就唔使煩啦!! (發夢中)

依家有另一個諗法....
就係出外地走一轉, 當旅行結婚.....
到bb出左世, 好多野都定左既時候...
再擺酒, 到時影張全家幅都幾過癮
作者: trista_cheong    時間: 2006-12-8 06:27 PM

Originally posted by darkhunter at 2006-12-8 05:00 PM:
伊甸園婚姻登記處

嘩嘩~~ 正呀~~ 好靚^^
作者: trista_cheong    時間: 2006-12-8 06:29 PM

Originally posted by 極樂 at 2006-12-8 06:23 PM:
其實.......到今日為止, 好多野都未決...
嘩…… 其實d o野都係一步一步plan ga la~~ 慢慢黎la ^^~~~

我覺得第二個idea都唔錯wor~~ 極樂姐姐﹐真心祝妳幸福………^^
作者: darkhunter    時間: 2006-12-8 06:47 PM

Originally posted by 極樂 at 2006-12-8 06:10 PM:

唔該曬你丫~~
我就係想搵呢d丫!!
我突然有諗法.....想係聖誕註冊
1 個星期7日佢都有得做...場面都好正架
係就要5....
弓起你先
作者: 極樂    時間: 2006-12-8 07:24 PM

個伊甸園真係好靚.......
我又開始幻想緊我個婚禮啦

今日出去同妹妹睇過下d介子......
黎黎去去都係咁上下樣......
買介子唔想求其丫~~
因為戴成世架啦(除非我老公買另一隻俾我啦)
作者: bigfish    時間: 2006-12-8 08:56 PM

Originally posted by 極樂 at 2006-12-8 07:24 PM:
個伊甸園真係好靚.......
我又開始幻...
平平地買一隻, 等佢有錢先買隻鑽介俾你啦
作者: 極樂    時間: 2006-12-8 09:21 PM

Originally posted by bigfish at 2006-12-8 08:56 PM:

平平地買一隻, 等佢有錢先買隻鑽介俾你啦
我都係鐘意簡簡單單既款式....
不過要買"鉑金"囉~~
因為18k會好流咁.....
一隻介子約3000-4000~~
買一對要成8千蚊...
我都唔知佢夠唔夠錢
因為佢全部錢要黎俾禮金......
作者: trista_cheong    時間: 2006-12-8 09:35 PM

Originally posted by 極樂 at 2006-12-8 09:21 PM:

我都係鐘意簡簡單單既款式....
...
其實坦白講﹐我覺得結婚點都一定要鑽石!!! 超細粒都好﹐都一定要有鑽石~~

邊有女仔唔鐘意鑽石唔想結婚戒指係美鑽呀~~

(頭先先去完周生生個website~~ 嘩new promotion)超靚~~
作者: 極樂    時間: 2006-12-8 10:18 PM

Originally posted by trista_cheong at 2006-12-8 09:35 PM:

其實坦白講﹐我覺得結婚點都...
果d梗係靚啦~~
價錢仲"正"丫~~哈哈

我都想要一粒細石......
細細地就得啦~~
睇落去會靚d
作者: trista_cheong    時間: 2006-12-8 10:28 PM

Originally posted by 極樂 at 2006-12-8 10:18 PM:

果d梗係靚啦~~
價錢仲"正"丫~~哈哈

我都想要一粒細石......
細細地就得啦~~
睇落去會靚d
係LOR﹐我諗一粒細石仔會靚D 卦~~~^^
作者: hkcchk    時間: 2006-12-8 11:19 PM

Nomally, the people will be two.  One with diamond for memory and one for general wearing.
作者: anakinchan    時間: 2006-12-9 12:19 AM

其實人情給幾多,給多少圍女家,這些你要同媽媽商量,唔好死頂,唔係第日你同你老公會好易吵架。同媽咪講,女家親戚禮金佢收,你d同事你地自己要番。
千祈唔好死頂,你會好辛苦。此外,你妹夫有錢還佢有錢,你有幾多就幾多,唔好同人比,亦唔好太計較地方,此終你要為自己和BB的將來打算,與其充大頭鬼,不如好好地儲舊錢留給BB。結婚冇話要幾多錢,好似我咁,我夠錢結婚,但我和我女友到時又想係酒店擺,結果唔係好夠,plan住先,我和女友現在是拼搏期,工作為重,亦唔係時候結婚。所以你現在應集中想想你想要什麼,你是為邊個結婚,千祈唔好借錢結婚,之後清清楚楚同家人交代,你家人會明白的,你唔係結婚時才給錢媽媽,結婚後生活改善,也可以給多些家用。
我相信所有人都會支持你的。(雖然我是cdrom一名,亦好少上來吹水,但知道你好煩惱,我想每個人都會有迷失,唔好理人,你擺酒店也有人會話你充大頭鬼,香港人就是太愛面子,所以才有這樣的情況。)
作者: 極樂    時間: 2006-12-9 10:35 AM

真係.....面子問題.......
大肚結婚雖然依家好普遍....
但係傳統人眼中都唔係光彩既事......
(我都幾傳統, 所以我媽咪佢地更傳統, 我知佢地口講無所謂, 其實....佢地好介意)

依家結婚係為左個bb......
雖然我同我男朋友都會結婚,
不過應該係兩年之後既事,
(其實我都想今年結, 過兩年生bb)

但係所有野都黎得太快.....
所以有點驚惶失措.....

但係我都期待住bb既出世,
到時可以post佢張相上黎呢到...
(不過bb要似我丫~~哈哈)

作者: himo    時間: 2006-12-9 06:15 PM

恭喜你先 , 但你們有無經濟困難先 , 因為養個仔唔易架
作者: 能神所不能    時間: 2006-12-10 03:42 PM

極樂 (另一個美人!)你真係中左招呀?咁咪好囉!有人認頭要你啦!
個BB做我乾仔得唔得先?(講笑,點會有人認個【神】做乾爺)
其實要發生既始終都要發生!早D發生咪仲好!早D生既話同個BB無咁大既隔幕。

你男人有無$$其實唔係一個問題(好運既下期六合彩係你既呢?)
只要幸福就得嫁啦!
你話佢無$$只係因為你要求高姐!(我無怪你呀!你要多D安全感係正常嫁!)

結婚?
要好多$$$嫁咩?一定唔係,有大搞,有細搞!
人地要一百圍酒,你又要一百圍嫁啦咩?
睇下雙方父母既意思(如果其中一方想大搞既話,可以乘機話無咩積蓄,希望有資助)
排期註冊先啦!有名份呀ma!
其實普通黎講呢!五萬就可以搞到一個幾好既婚禮嫁啦!

p.s.你擔心個BB既奶粉$$仲實際啦!當然唔會要400萬咁鬼多,不過都要D$$嫁!
作者: 能神所不能    時間: 2006-12-10 05:44 PM

Originally posted by 極樂 at 2006-12-9 10:35 AM:
真係.....面子問題.......
大肚結婚...
仲有呀!差D唔記得添!
我唔係想你擔心!只係想你日後有幸福美滿既家庭姐!你要怪我,我都要講!
因為我識既人之中唔好唔少都係因為BB而提早左結婚嫁!不過個結果有好有壞!

你個心態一定要改呀!
你要緊記一點!結婚係兩個人既事,你同你老公都要多溝通,唔好忍住唔講!
你咩都無做錯,所以無欠過你老公。你之所以有BB佢都有責任!
我唔知你會唔會咁諗........
不過我見過唔少人,個女人因為有BB而結婚呢!都覺得自己有錯,有欠佢老公!
個婚禮夠唔夠體面,粒鑽石大唔大,禮金多唔多?同你地之間既愛有幾多係無關系既!

一個傳統(你自己話你自己係嫁)女人既最大成就,就係嫁到自己鐘意既男人!之後幫佢繼後香燈!而你咪係世上最幸福既女人之一囉!

你要享受下做幸福少奶奶呀!唔係個個都有機會嫁!
盡量放松心情!有開心野又好,有唔開心既野都好啦!你要講,唔好自己諗!
無人聽你講?唔知講俾邊個聽?你咪係呢度講囉!呢度至少有個美人聽你講!

緊記!你而家唔係一個個體,你既所有感覺你個BB都會知道(你都想佢健康快樂嫁)!一定要保持開朗,笑多D人有靚D,BB又健康D,奶水又多D(呢個廢嫁)!

真令人感到快樂呢!又有一個快樂幸福既家庭快要建立啦!
作者: 極樂    時間: 2006-12-10 10:44 PM

Originally posted by 能神所不能 at 2006-12-10 05:44 PM:

仲有呀!差D唔記得添!
我唔係想你...
我依家每朝都係到諗結婚既野(訓唔耐),
又要諗搬屋既野.......
今日.....終於決定左唔搬啦....
等bb出左世先算.....

我都知我要開心, bb先健康.....
但係....始終人既情緒唔係咁易控制......
除左個婚禮....其他野都幾完美.....
因為.....我有樣唔係個個人都有既.......
就係一個錫我既老公.....
雖然佢無錢, 但係佢係有10蚊會俾9蚊我使既人.....
所以我知我會幸福.....

我同我老公都鐘意仔仔,
不過.....我同佢既直覺, 同埋用果個"清朝計算生仔生女表"<--全部生左小朋友既, 都中曬 (我識既人裡面)....
我呢個應該係囡囡......

唔想生囡, 係驚佢唔靚唧~~(哈哈)
唔知我阿媽生我地幾姐妹果陣會唔會擔心!

當然, 最重要係佢健健康康....
錢銀既野, 我相會, 只要努力就得.......
婚禮既事就係門面野...

而且....我都好期待下期六合彩頭獎得主係我.....
咁好多問題即時解決..........
作者: darkhunter    時間: 2006-12-11 09:33 AM

結婚/生BB/搬屋都係大 project
so 1 年做1樣個人冇咁多野煩...心情都會好d
結婚 ~ 等2~3年唔係問題
生BB ~ 冇得等
搬屋~ 等bb 出左世3~4年唔係問題

如果一次過煩咁多野..
真係大家都好難開開心心
作者: sakura310    時間: 2006-12-11 06:08 PM

極樂姐姐最近好ma^^
我又幾天沒來了~~

我突然有個想法(請原諒我擅自渣主意 )
唔知美人批唔批呢?
如果得ge話,不如極樂姐姐得閒就係度分享下你ge感受同埋你遇到的問題
第時BB出左世,又係度post下相俾我地睇^^(有點長遠添 )
雖然我覺得可能會有少少同戀愛無關
但係我覺得有左BB係件好開心ge事(先不論結左婚未)
而且又係件好幸福ge事,所以如果極樂姐姐能夠同大家分享呢d喜悅就好lor^^(當然要睇你ge意願啦~~)
加上...我諗係呢度,應該好多人都未結婚ga la,如果極樂姐姐可以享下你ge經驗
可能對無咩經驗ge我地黎講(把大家都強拉進來啦 XD),將來會有幫助的

好了,今日吹水吹到呢度 haha

啊~對了~
聽媽說,多d摸下個肚,個BB會感受到你的愛的^^

[ Last edited by sakura310 on 2006-12-11 at 06:10 PM ]
作者: hkcchk    時間: 2006-12-13 04:34 AM

Try to listen more music but should be soft music (no Rock n roll).  This should be good to the baby and you.

[ Last edited by hkcchk on 2006-12-13 at 04:35 AM ]
作者: supereason    時間: 2006-12-13 11:43 AM

恭喜哂,有好多人想有但都沒有。
作者: 極樂    時間: 2006-12-15 06:56 PM

Originally posted by sakura310 at 2006-12-11 06:08 PM:
極樂姐姐最近好ma^^
我又幾天沒來了~...
你個提議我都有諗過.....
但係我覺得無乜人有興趣...
致於bb既相, 如無意外, 我都會post出黎......

另外, 你媽咪話多d摸下個肚.....
但係我媽咪話...唔好摸個肚....
因為成日摸個肚, 個肚會花(佢應該指有果dxx紋)

各有各既意見, 我都相信佢地兩個人講既野都係岩既......
問題係點樣去取捨!!

依家都係為左"擺酒"呢個問題而煩惱中........
作者: 極樂    時間: 2006-12-15 06:57 PM

Originally posted by hkcchk at 2006-12-13 04:34 AM:
Try to listen more music but should be soft music (no Rock n roll).  This should be good to the baby and you.

[ Last edited by hkcchk on 2006-12-13 at 04:35 AM ]
我都有日日聽歌....用耳筒聽.......
唔知bb聽唔聽到
作者: 能神所不能    時間: 2006-12-16 11:15 AM

Originally posted by 極樂 at 2006-12-10 10:44 PM:

我依家每朝都係到諗結婚既野(訓唔...
唉!一個星期後先可以上黎回呢個post添.............
唔好意思呀!另一個美人!

今日報紙頭條係呀徐子淇嫁入豪門,我睇到想爆粗!
有咩可能“多哈亞運閉幕”、“中一生運動會後身亡”同“十八歲中五生殺同學判二十九年”都唔係頭條?頭條竟然係一個咁既女Model嫁個超級太子?
香港真係..............新聞永遠都要同娛樂掛勾!

唔好意思...........又唔小心發癲添!
今日買完報紙番屋企,又見到有個新娘子同個新朗哥等Lift上樓見家長!
我都廢事同佢地同Lift,我自己等另一部Lift好過!

不過講番你個BB呢!
其實可能聽下Rock music都唔錯嫁!話唔定另一個John Lennon又出世呢!
講笑咋!聽下古典音樂!第日做李雲迪!
聽下Rap歌,第二隊LMF!

你要講故事俾佢聽嫁!佢一出世就會好有修養!

[ Last edited by 能神所不能 on 2006-12-16 at 11:19 AM ]
作者: Edgar_Davids    時間: 2006-12-16 11:33 AM

幾時請我去飲?  ._____. v
作者: 極樂    時間: 2006-12-16 09:23 PM

Originally posted by 能神所不能 at 2006-12-16 11:15 AM:

唉!一個星期後先可以上黎回呢個pos...
如果個bb似我......就會有條養架啦~~
哈哈~~~~~~

之前咪有套碟, 係為bb而設計~~
全部係古典音樂....(莫札特果d)

果套碟要400幾蚊, 暫時仲未有錢去買
(仲要慳d使, 直到攪好個婚禮)

不過我個同事有, 想問佢借聽
但都係等婚禮攪好之後.......

好煩!! 好怕冬天著咁少衫........
好彩近年d脂肪夠厚, 頂得下!!
作者: 極樂    時間: 2006-12-16 09:27 PM

Originally posted by Edgar Davids at 2006-12-16 11:33 AM:
幾時請我去飲?  ._____. v
請你有乜所謂喎!!
記住俾足人情就得啦~~
哈哈哈哈~~~~~~~~~~~~~

我依家好擔心,
唔知係咪因為有bb, 定係壓力大.......
勁出粒粒....
我又要慳錢唔會去做facial,
好驚到時滿面粒粒, 唔靚!!!

黎緊christmas都想去影結婚相,
得返一個week, 應該唔會好返.....
化裝都遮唔住!!
作者: 能神所不能    時間: 2006-12-17 04:15 PM

Originally posted by 極樂 at 2006-12-16 09:23 PM:

如果個bb似我......就會有條養架...
係呢?可能問得長遠左你諗住呢,係由邊個去帶大個BB嫁?
你等佢出世之後會唔會即刻番出黎做野呢?
我想講............BB一出世果陣係好得意同最容易學識新野!(同最易知本質)
如果經濟真係勉強都可以支持到既話,我建議你自己帶番!
包佢第日大個左一定超孝順!到你濃!包你老公眼紅

如果萬一真係要出番黎做野,就算果日番工幾累都好,你都要同佢講野(無論佢幾細個都好,識唔識聽都好!)!佢會習慣每日都要聽你把聲先得到!咁你就可以完全控制到佢嫁啦!(超功利)

做咩著咁少衫因為大肚嗎?
你如果搵唔到合適大細既衫呢!你可以上床用“被”包住自己保暖嫁!
你唔病得嫁!你一病=肚入面個BB都病左!
Originally posted by 極樂 at 2006-12-16 09:27 PM:

請你有乜所謂喎!!
記住俾足人情...
有BB既女士係要犧生下嫁啦!你奶奶煲好多野你飲咩?
以我所知呢..........唔此生粒粒嫁.....仲好易生痔瘡
不過你第日見到個BB由你個肚出黎,你就咩都抵曬嫁啦!

結婚相可以用電腦修修佢嫁!
如果你真係唔滿意既,第日生左之後修好身再去影過囉!你仲後生呀!
作者: Rika    時間: 2006-12-22 02:27 AM

Originally posted by 極樂 at 2006-12-16 09:27 PM:

請你有乜所謂喎!!
記住俾足人情...
放鬆d,飲多d水,有充足既睡眠,皮膚就會好d架喇
恭喜晒

唔好擔心同細妹比較,你係你,你老公認數,無錢都擔起結婚養bb既責任
好難得,絕對係一個好人

結婚既野我真係唔識,我睇左前兩頁d結婚意見都應該夠晒
唔好意思,咁遲回你個帖添

Best of luck

[ Last edited by Rika on 2006-12-22 at 02:32 AM ]
作者: 卡娃兒    時間: 2006-12-30 02:26 PM

本人剛結婚一年~希望可以答到你D問題幫下手~
擺酒計返多數係唔會蝕錢~"但係都要有舊cash即晚找數先得~"
因為人情要返屋企逐封拆逐封對名MARK數~因為MARK左數個張紙係用黎第二時人地/人地D仔女結婚你用黎睇返個張紙去做返咁多人情或賀禮比佢~"哩D就叫做"人情債"~我諗大家都聽過~"
如果朋友多~一定唔會蝕錢先~因為而加後生哩一代都有一個統一人情價~"到場$500(個)
唔到$300(個)~多數一圍10個人(有D坐12個)=一圍有$5000
除非你擺D要五丶六千蚊如果唔係都唔會蝕~
不過親戚就好難講~"睇你大唔大家族~最好唔好請一家大細~除非真係好親個D~因為通常都一家人比$1000~

其實旅行結婚都幾好~不過做女仔梗係想擺酒~有自己既婚禮~一生人一次點可以求其~個時我都咁諗~因為將會係一個好重要既回憶架!!

恭喜~!!恭喜~!!

[ Last edited by 卡娃兒 on 2006-12-30 at 02:28 PM ]
作者: xavi    時間: 2006-12-30 04:01 PM

有 bb 係開心既事 wor
作者: hkcchk    時間: 2006-12-31 01:25 AM

I have just been in 伊甸園 for my friend's wedding (in St. George building).  I feel the hall is quite small and so hurry.  She booked two sessions but still not enough.
作者: 左輪仔    時間: 2006-12-31 08:18 PM

O~咁遲先恭喜你,好似唔知點咁
生BB唔係講玩,希望你真係諗清楚啦,
講開又講,要唔要搵人幫手頂酒先
作者: hkcchk    時間: 2007-1-1 08:11 AM

Your baby seems to be a boy.  It is because his 荷薾蒙 affected you so your face getting more 粒粒.  If possible, please do not do too much facial or make up as those chemical will get into your body from your skin and go to the baby via your blood circulation.  It has been proved before.
作者: buengland    時間: 2007-1-2 02:55 PM

恭喜你啊.....

吾駛擔心嫁..... 無錢起上嚟可以旅行結婚

或者註左册先, 下年先補返擺酒又得

最緊要你個bb 肥肥白白
作者: 極樂    時間: 2007-1-2 11:35 PM

依家已經訂左係 2月1 日註冊及擺酒.......
好多野都已經進行中.......
(除左當日既攝影未搵)

bb已經俾左好多"身理反應"我.....
作嘔作悶丫~~周身骨痛....
易累...易病.....

黎緊19號做第一次身體檢查.........

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0