標題: 艾辛打中堅,你有乜感想? [打印本頁]

作者: locklock    時間: 2007-1-12 12:05 AM     標題: 艾辛打中堅,你有乜感想?

[center]
艾辛 Michael ESSIEN 加納中場
HEIGHT 1.82m
WEIGHT 78kg[/center]

[ Last edited by locklock on 2007-1-12 at 12:07 AM ]

圖片附件: MICHAEL ESSIEN.jpg (2007-1-12 12:05 AM, 264.3 KB) / 下載次數 5
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=1027140&k=ad193cdf0ceda815d41c1233fe23f7da&t=1726979754&sid=o16553

作者: feuosma    時間: 2007-1-12 12:07 AM

有乜感想???????咪搞到我輸到嘔白泡.......就黎拿綜援囉........
作者: locklock    時間: 2007-1-12 12:14 AM

Originally posted by feuosma at 2007-1-12 12:07 AM:
有乜感想???????咪搞到我輸到嘔白泡.......就黎拿綜援囉........
過野烏龜四腳朝天式,另萬千球迷心動!
其實車仔點會輪落到要用保羅廢拉柴搭艾辛打中堅,咁同無後衛有乜分別?
其實唔係波歷克同布拉尼奧有番咁上下,可能要輸都未定!

作者: 王晶    時間: 2007-1-12 12:17 AM

艾辛以前係法甲 係踢中堅起家架
作者: locklock    時間: 2007-1-12 12:22 AM

Originally posted by 王晶 at 2007-1-12 12:17 AM:
艾辛以前係法甲 係踢中堅起家架
但問題係佢成名之時是踢防中,後面還有兩個巴西佬頂住。
我講里昂過時,依家里昂都仍然係過兩個巴西佬係後面頂住。
還有你勿望記,法甲球隊攻力大多十分弱。但英格蘭就唔講得笑。
頭先睇新聞,見佢四腳朝天咁落地,真係十分有趣!
估唔到車仔咁多錢,都會有今日,傷既傷,死既死!
下次會唔會波歷克夾林伯特打中堅!?

其實佢打右後衛都係唔多惦,聖誕快車對雷丁過場咪又係佢擺老烏另車仔失分!

明顯佢係攻強過守好多,叫佢守,又點可以突顯億萬大軍的威風!

我投了:好差,防守意識低!

[ Last edited by locklock on 2007-1-12 at 12:25 AM ]
作者: feuosma    時間: 2007-1-12 12:29 AM

Originally posted by locklock at 2007-1-12 00:14:

過野烏龜四腳朝天式,另萬千球迷心...
locklock兄....我只係諗唔明...以你偶像既聰明才智......點可能對佢隊波既呢個咁大既問題視而不見???.....(車仔在侯夫走後一路冇搵後衛番黎...)
佢真係對車仔咁有信心????我記得佢係前個禮拜和Fuham後.....勁鬧班球員話:
“佢地成日當自己入左一粒後就win硬......人地一定追唔番....”...
我果時睇完覺得.....其實佢自己都一路係咁樣諗.......
作者: 王晶    時間: 2007-1-12 12:33 AM

Originally posted by locklock at 2007-1-12 12:22 AM:

但問題係佢成名之時是踢防中,後面...
法甲攻力唔會弱得過隊英甲偉甘比掛?
一場波好難判斷喎 根本果場波成隊都打得唔好
作者: boyboy_17    時間: 2007-1-12 12:40 AM

艾辛打中堅只係無得選擇既決定...
如果有得揀摩連奴都唔會搵佢打啦...
作者: locklock    時間: 2007-1-12 12:48 AM

Originally posted by feuosma at 2007-1-12 12:29 AM:
locklock兄....我只係諗唔明...以...
第一,老細唔再投資(阿布已同車仔做了一個基金,唔會再大手筆買人!)
第二,泰利在球隊最需要他的時候受傷(應該有牌休,就算復出都未必有態!)
第三,卡華奴要停賽(佢無泰利咁穩定,成日攞牌,又輕出!)

用艾辛可能因為佢夠高,又打過下後衞。(我意思係佢高過馬基利尼!
用保羅費拉拿就可能真係任人為親,因為佢係摩帥既得意門生!

其實既然都係要失波,又無固定中堅,應該搏一搏打343或352,唔好用死442,
但始終都係過句,泰利真係好重要,依家大家終於知道佢有幾值錢!

作者: locklock    時間: 2007-1-12 12:54 AM

Originally posted by 王晶 at 2007-1-12 12:33 AM:
法甲攻力唔會弱得過隊英甲偉甘比掛?
一場波好難判斷喎 根本果場波成隊都打得唔好
你又唔可以睇少韋甘比!佢話曬都過五關斬六將先來到這裏麻!
(都有兩隊倫敦隊主場死係佢地手上面!倫敦剋星!)
車仔下場要主場面對佢地,可能輸賣都唔奇!

22/08/2006 史雲斯 2:2(0:0) 2:3 韋甘比 伊斯達
20/09/2006 富咸 1:2(0:2) - 韋甘比 伊斯達
24/10/2006 韋甘比 1:1(0:0) 2:2(3:2) 唐卡士打 -
07/11/2006 諾士郡 0:1(0:0) - 韋甘比 -
19/12/2006 查爾頓 0:1(0:1) - 韋甘比 -
10/01/2007 韋甘比 1:1(0:1) 車路士 布歷治

[ Last edited by locklock on 2007-1-12 at 12:58 AM ]
作者: JE    時間: 2007-1-12 01:52 AM

佢得個體能好,成日都過勇,但中堅要冷靜d,何況另一個中堅係本身右閘o既p費拉拿~!
作者: sas    時間: 2007-1-12 04:09 AM

比我寧願打三個後衛
放佢係番防中算
作者: 嗚門    時間: 2007-1-12 06:41 AM

防守意識低<<<攪到terry好忙
作者: tsoi03094    時間: 2007-1-12 09:26 AM

如果無中堅...搵艾辛打都好正常呀...
唔同搵杜奧巴打咩
作者: achan87    時間: 2007-1-12 10:20 AM

唔點,不過無人無辦法
作者: rockinpunk4d    時間: 2007-1-12 10:54 AM

艾辛打中堅只係無得選擇既決定
作者: kaiwahleung    時間: 2007-1-12 12:13 PM

都係打番防中...
可以try下打3-4-3.
作者: wer    時間: 2007-1-12 05:37 PM

Originally posted by locklock at 2007-1-12 00:54:

車仔下場要主場面對佢地,可能輸賣都唔奇
輸左摩連奴就要...........執包袱走人了
作者: fss16    時間: 2007-1-12 08:07 PM

Originally posted by 嗚門 at 2007-1-12 06:41 AM:
防守意識低<<<攪到terry好忙
果場TERRY有出咩 ?
作者: wer    時間: 2007-1-12 08:55 PM

Originally posted by kaiwahleung at 2007-1-12 12:13:
都係打番防中...
可以try下打3-4-3.
沒翼
作者: 王晶    時間: 2007-1-12 09:12 PM

Originally posted by fss16 at 2007-1-12 08:07 PM:

果場TERRY有出咩 ?
佢可能話TERRY 隻眼好忙
作者: locklock    時間: 2007-1-13 01:27 PM

Originally posted by wer at 2007-1-12 08:55 PM:
沒翼
理論上閘可以打翼,但閘不能變中堅,所以保羅費拉拿打中堅真有點怪怪!
希望今晚唔好再見到艾辛打中堅或打閘,其實佢係好勇,但企到咁後唔可以得個勇字!

作者: ming1226    時間: 2007-1-18 02:01 AM

串演,不過不失啦!
突然叫佢打過咁重要ge位...我覺得都算係咁ga la...
作者: german    時間: 2007-1-18 02:17 AM

都無計ga
打防中/打閘,與打中堅的踢法大大不同
位置感同mark人方法都好大差別
艾辛踢成咁,都唔可以一口咬定話佢防守意識低ge
作者: kubrick    時間: 2007-1-22 09:15 PM

我感想係..
多謝哂
因為我捧利記=]
作者: locklock    時間: 2007-1-22 11:32 PM

Originally posted by kubrick at 2007-1-22 09:15 PM:
我感想係..
多謝哂
因為我捧利記=]

艾辛打中堅真係爛到爆,又來一既倒掛解圍,真係唔得佢死!邊有後衛中堅會係大禁區前面
打倒掛架?如果再咁落去,車仔連第二都未必保得住!莫帥今次真係無計了!好似等死咁!

作者: feuosma    時間: 2007-1-22 11:36 PM

Originally posted by locklock at 2007-1-22 23:32:

艾辛打... ....莫帥今次真係無計了!好似等死咁!
locklock兄...我晌#6既意思其實就係咁.......但係我又唔信佢真係會無計喎.....
作者: leonki    時間: 2007-1-24 04:40 PM

二個字唔掂wo
作者: C_s    時間: 2007-1-24 04:55 PM

" 串演,不過不失啦!"<---都係無得選擇既決定-.-
作者: 艾力克    時間: 2007-1-24 05:42 PM

Originally posted by feuosma at 2007-1-12 12:29 AM:

locklock兄....我只係諗唔明...以...
佢已經話左放gallas前搵唔倒中堅係佢最錯誤o既決定喇
作者: bigfish    時間: 2007-1-24 07:27 PM

其實車仔可以考慮用波歷克, 佢防守智慧高過艾辛, 又冷靜過佢, 絕對適合打中堅, 又可以推返艾辛上中場用蠻勁踢波
作者: feuosma    時間: 2007-1-25 01:20 AM

Originally posted by bigfish at 2007-1-24 19:27:
其實車仔可以考慮用波歷克, 佢防守智慧高過艾辛, 又冷靜過佢, 絕對適合打中堅, 又可以推返艾辛上中場用蠻勁踢波
如果only講頭頂波....咁佢又真係好d既......
作者: hoyiu    時間: 2007-1-25 01:44 AM

買埋  買埋  又用唔著    賣咁 d 中場  買返D 後防 la
作者: locklock    時間: 2007-1-26 01:58 AM

還有不到一星期的時間比摩帥同阿布作最後決定!
如果不再買人,便要面對二月份可能艾辛又要長期串演中堅的問題!
本人真的不願看見這人再在後防出現,他明顯用法甲的防守方式打英超是絕對行唔通!

有人說杜奧巴打中堅,真係唔好玩啦,無錯佢防角球係好勁,但只在頭上功夫方面,
如要他應付單對單地面進襲,可能便會錯漏百出,到時推上又唔係,縮後又唔係,輸6:0都
唔定!摩師到時真係要係場邊抱頭痛哭!

大魚兄,建議是可行的,波歷克打中堅,因為理論上他是BOX TO BOX球員,縮後一隔
打中堅是可行的,但問題是他理歷中沒有打過這個位置,所以摩帥唔想兵行險著,但其實比我
就會推後佢,放艾辛係佢前面,效果一定好過艾辛打中堅。還有論身形,兩者也是明顯波歷克
佔優!

[ Last edited by locklock on 2007-1-26 at 02:00 AM ]
作者: brightlee    時間: 2007-1-26 07:34 AM

but Ballack is slow... do u think he can settle in that position??
作者: vinvin    時間: 2007-1-26 11:43 AM

No comments...because I haven't watched any match...
作者: okayman    時間: 2007-1-26 12:02 PM

真係十分有趣!
作者: locklock    時間: 2007-1-26 02:11 PM

Originally posted by brightlee at 2007-1-26 07:34 AM:
but Ballack is slow... do u think he can settle in that position??
打得BOX TO BOX過D球員都可以滿場飛,請問版大你從什麼角度覺得偉大的小凱薩行得慢?
從來都無人投訴過小凱薩行得慢,最多都係話佢頂得波少!

還有在06世界盃上,小凱薩也是經常出現在禁區之內補位,所以另其入球率是零,這亦
是金色轟炸機的悉心安排。

其實今年他可以在車仔打上正選,最大原因是因為他能成功解放了林帕特,他打回了老本
行防中。已往走上走落的林伯特,在今年可以像利物浦的謝拉特一樣主打進攻!

車仔今年買人都幾諷刺,核彈解放刀巴,小凱薩解防林伯,好似解放軍咁,真係大解放!
唔知今個星期最後機會,車仔會唔會再有新一輪解放性收購出現!

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0