標題: 電暖爐 暖風機,邊樣較好? [打印本頁]

作者: littlepig    時間: 2007-1-15 01:13 AM     標題: 電暖爐 暖風機,邊樣較好?

請問有冇人用過??除了價錢外,邊樣較好?
作者: beingkilled    時間: 2007-1-15 01:58 AM

要暖, 一定係暖爐," m3 ^# s0 u( R
暖風機要吹到先暖
作者: littlepig    時間: 2007-1-15 02:17 AM

電暖爐會否令室內變得乾燥?
作者: cyc1    時間: 2007-1-15 10:57 AM

Originally posted by littlepig at 2007-1-15 02:17 AM:& B- Z& j. h2 h# M
電暖爐會否令室內變得乾燥?
) c, _' i9 o* ?' `
會,你可放幾杯水响週圍咪得囉
作者: Killer111    時間: 2007-1-15 11:46 AM

Originally posted by littlepig at 2007.1.15 02:17:
$ [5 _$ g$ O6 \8 ^電暖爐會否令室內變得乾燥?
) {8 J- S, ^8 k4 h* o

6 g; n* V9 a; c1 I7 o2 t7 Z7 Q5 ?* o電暖爐比較安全同寧靜。  [5 u! e) i7 f: ^6 N/ `0 Z' h

# G& b# K' a/ A( p, c1 I8 V) a怕乾燥的話,可以放多一部加濕機。
作者: specificness    時間: 2007-1-15 03:02 PM

基本上睇你屋企有幾大,唔係好大的話,又或是房間用的,暖風機已足夠有餘。好乾的,記得放一杯水在房間中,保濕麻。/ U. u, _* h! g& i3 v
% a* F% a8 C! a9 X9 `
祝大家一個溫暖的冬天!
作者: anakinchan    時間: 2007-1-15 05:44 PM

我用過暖爐, 我覺得係部機傍邊就可以, 太遠就唔多夠
& R) s9 k: h4 [4 `5 }2 \+ R再加上入面係油, 所以好重, 亦要小心漏油# W3 p: S# }5 b& i4 D
暖風機未用過, 但應該ok, 因為四圍都吹
作者: 阿感    時間: 2007-1-15 06:35 PM

咁熱都要暖爐?買左都唔會太多機會用
作者: mayi    時間: 2007-1-15 08:55 PM

本人的经验是暖風機比较吵,,,
作者: cristiano3156    時間: 2007-1-15 11:57 PM

電暖爐好,暖風機會好DRY
作者: super123    時間: 2007-1-17 02:29 AM

u can go to see
作者: tonyw    時間: 2007-1-17 02:34 AM

香港有幾凍呀其實...* L# V) R! a5 q% R# v
開暖爐會出汗個喎( T* r; Y# R0 Y' g1 {! g# J8 `

+ f) I9 ]. u* D$ W9 A1 q我記得早 10 年我都有用過
5 L$ N1 i/ z5 `& ^4 p& T/ D但係呢幾年真係唔駛
作者: hklady    時間: 2007-1-17 05:03 AM

暖風機 ... i am using it ... not bad !!!
作者: 卡娃兒    時間: 2007-1-17 09:58 AM

我覺得暖風機好d安全d~
作者: lizard    時間: 2007-1-21 12:27 AM

暖風機好d。  d2 [2 ^4 ~( O8 M3 {$ o
暖爐方向性強,一來較易著火,所以要小心使用。二來被佢長期吹住部位,皮膚容易爆冊。

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0