標題: 碧咸被雪,唔係太過合理... [打印本頁]

作者: sheet    時間: 2007-1-16 08:47 PM     標題: 碧咸被雪,唔係太過合理...

本人唔係碧咸嘅fans, 只係覺得佢喺皇馬嘅待遇唔係好公平..
當一個球員身處喺一個冇機會發揮自己嘅球隊,為咗自己,好自然就會另謀高就...
就算佢去美國係因為要為投身娛樂圈鋪路亦無可厚非..
始終唔可以一世依靠踢足球,總要有退下來嘅一日..
所以我覺得皇馬同卡比路將碧咸雪藏有d過份..
作者: tiffanyk    時間: 2007-1-16 08:54 PM

我覺得 capello 好冇品
冇 d 風道
作者: 20001160    時間: 2007-1-16 08:58 PM

capello ga高壓政策 好似收唔到好ga效果
我覺得佢遲早走
好似摩連奴咁  雖然得罪高層  但係同球員關係好 球員支持佢
高層都冇野講
capello ga得罪球員   成績差  自然得罪高層  到時睇佢點死

[ Last edited by 20001160 on 2007-1-16 at 08:59 PM ]
作者: brightlee    時間: 2007-1-16 09:00 PM

I think Capello makes the right decision
otherwise the team can't rebuild......
作者: hugh090702    時間: 2007-1-16 09:26 PM

算吧啦....佢不嬲出場既機會都唔多
e家直頭無得出場....加上佢出場既時候,嬴既機會又係唔係真係大左???
作者: JE    時間: 2007-1-16 09:30 PM

都唔係雪je~!
有用就唔會唔keep住用啦~!
冇用唔擺佢出黎好正常je~!
作者: kuru    時間: 2007-1-16 09:33 PM

卡比路直性冇品喇,可以夠膽對住球迷舉中指,幸運贏得1:0就以為係自己功勞.
我係碧咸都唔留係皇馬度,人地出既價又好,又唔需要留係度做後備,最重要係
美國個邊尊重你~
作者: kempesito    時間: 2007-1-16 09:39 PM

i have been hating capello since he is the coach of RM
作者: Lung    時間: 2007-1-16 10:22 PM

我覺得佢簽左後有冇得出場唔係最大問題

最多問題而家係教樂講到明話佢呢一季都唔會比佢出場

我覺得佢真係好小家同埋好似有d報復既感覺
作者: MaxFigo    時間: 2007-1-16 11:00 PM

其實我從卡比路成為祖雲達斯領隊後...一直對佢無乜好感
雖然佢獲獎無數,但我覺得佢級數同一眾名牌教練仍相差甚遠
佢只視自己球隊為一部機器,球員只係機件
一切都要按佢安排而運作,若一不達要求,便要遭受佢謾罵
你睇佢平時係後備席果種神態...好似潑婦罵街咁,完全同佢身份不符
一支健康的球隊並唔係咁

雖然佢為祖記攞過好多獎
但對比同樣令祖記登上顛峰的納比,納比真係好好多
納比能夠令整支球隊成為一個大家庭,令球隊上下一心
e樣卡比路點都做唔到
結果卡比路走的時候,祖記幾乎無人懷念佢....

今季祖記降班,最令我開心的是卡比路離隊,由迪甘斯接任

現在的皇馬都係一樣,
卡比路同球員間根本無任何感情交流
完全係機器同操控者關係
咁樣的球隊,我並不喜歡
作者: MaxFigo    時間: 2007-1-16 11:04 PM

Originally posted by brightlee at 2007-1-16 09:00 PM:
I think Capello makes the right decision
otherwise the team can't rebuild......
rebuild一支球隊可以有好多方法
想當日摩帥rebuild雲尼亞利留下的車路士
亦並無如此同球員咁過唔去

好明顯卡比路處理得唔夠得體
招人話柄可以話係自取其辱
作者: 20001160    時間: 2007-1-16 11:05 PM

Originally posted by MaxFigo at 2007-1-16 11:00 PM:
其實我從卡比路成為祖雲達斯領隊後......
形容得超好    完全講出同我一樣ga感覺
作者: flash_2006    時間: 2007-1-17 12:00 AM

Originally posted by sheet at 2007-1-16 08:47 PM:
本人唔係碧咸嘅fans, 只係覺得佢喺皇...
唔覺唔合理, 當一個球員高調宣佈將會離隊他投時為何不給其他球員多點機會? 況且碧咸係球隊打法方面不嬲都係可有可無既角色.
作者: bigfish    時間: 2007-1-17 12:04 AM

卡比路真係不知所謂, 唔用碧咸之後睇佢仲贏唔贏到波
皇馬贏唔到西甲冠軍, 同領隊未能應用碧咸o既真正實力有莫大關係
我係碧咸就索性返英國休息陪屋企人, 反正留o係皇馬度操練都冇得出場
作者: flash_2006    時間: 2007-1-17 12:05 AM

皇馬贏唔到西甲冠軍, 同領隊未能應用碧咸o既真正實力有莫大關係
單細胞的諗法
作者: edward1906    時間: 2007-1-17 12:21 AM

碧咸自己處理得唔好在先
簽約都唔同球會講聲先
卡比路冇做錯
作者: 小龍04    時間: 2007-1-17 12:25 AM

呢個係職業球員必須面對的
一個教練用邊個有自己的自由
也是一個球團給予教練的權力
球員一樣要尊重,合約精神!
作者: sheet    時間: 2007-1-17 12:51 AM

Originally posted by flash_2006 at 2007-1-17 12:00 AM:

唔覺唔合理, 當一個球員高調宣佈將會離隊他投時為何不給其他球員多點機會? 況且碧咸係球隊打法方面不嬲都係可有可無既角色.
既然係可有可無嘅角色,點解要同佢續約..
費高近期都表明季尾會離隊,連會長莫拉堤親自出面都冇用..
又唔見國米要雪佢..
唔公平在於卡比路...

若果碧咸係無情,卡比路定係無義..
當日祖雲達斯被判降班,佢係第一個宣佈離開...
作者: edward1906    時間: 2007-1-17 01:06 AM

Originally posted by sheet at 2007-1-17 12:51 AM:
既然係可有可無嘅角色,點解要同佢續約..
費高近期都表明季尾會離隊,連會長莫拉堤親自出面都冇用..
又唔見國米要雪佢..
唔公平在於卡比路...

若果碧咸係無情,卡比路定係無義..
當日祖雲達斯被判降班,佢係第一個宣佈離開...
你首先要知清楚,費高係國米既重要性同碧咸係皇馬既重要性係有幾大分別
作者: kuru    時間: 2007-1-17 01:14 AM

Originally posted by edward1906 at 2007-1-17 01:06 AM:

你首先要知清楚,費高係國米既重要性同碧咸係皇馬既重要性係有幾大分別
唔重要就唔續約喇,搵錢機器黎架~
作者: bigfish    時間: 2007-1-17 02:05 AM

卡比路都冇專重法律, 歐洲足協訂明合約完結前半年球員有權去傾合約, 依家碧咸安守本份, 等到依家先傾合約, 卡比路憑咩雪佢呀?
佢再唔出碧咸, 皇馬眾將一定密謀推翻卡比路
作者: terryjog06    時間: 2007-1-17 02:09 AM

Originally posted by bigfish at 2007-1-17 02:05 AM:
卡比路都冇專重法律, 歐洲足協訂明合...
唔同人講聲就簽左約先... 仲宣佈埋
梗係知道皇馬比唔到咁多錢佢啦
作者: okayman    時間: 2007-1-17 02:29 AM

At least he get paid!
作者: flash_2006    時間: 2007-1-17 08:21 AM

Originally posted by sheet at 2007-1-17 12:51 AM:

既然係可有可無嘅角色,點解要同佢...
續約既原因不用明言...波衫可以賣多d
作者: sheet    時間: 2007-1-17 08:46 AM

Originally posted by flash_2006 at 2007-1-17 08:21 AM:

續約既原因不用明言...波衫可以賣多d
依層我當然知,就係咁所以唔公平,唔合理...
就係因為失去咗佢背後嘅商業價值而雪人...
若果你係碧咸,你會有何感想...

[ Last edited by sheet on 2007-1-17 at 08:49 AM ]
作者: brightlee    時間: 2007-1-17 11:04 AM

I am so glad I can have 5-years contract
I don't care the rest of my contract this year, I can get the money and no need to be trained hard.. none of my business if Real got a bad result this year.
作者: babo    時間: 2007-1-17 11:55 AM

卡比路雪佢已經唔係第一日=.=
由季初開始已經係半雪狀態,
只不過家下借今次的事件而將佢冰凍~
從一開始卡比路就無將碧咸納入自己計劃之中
唔好忘記..被半雪既仲有朗拿度同卡斯辛奴
雖然我覺得佢兩個9成9都會被放棄..
只不過因為今次所謂的"受害人"是碧咸..所以特別受關注吧.

事前皇馬一路都想同碧咸續約..呢點..我相信大家都知..
但碧咸突然以天價去美國發展..大家有冇諗過..
碧咸係幾時同銀河,其他美國公司傾簽約&佢個肖像權既事呢..我諗都傾左一段時間
作為一間球會..有個球員咁樣瞞住自己同其他球會傾..有冇諗過球會感受呢-

我明白人係會為自己將來打算..
但上屆波歷克擺明車馬唔同拜仁續約..佢都唔會表明會去邊先.
一個球員有料既話..季尾總會有落處
而碧咸處理呢d事確實係有一手..適當時候做適當既野..
而卡比路就朦盛盛咁踩中陷阱..公然話要雪人-.-
正中咸哥下懷..再次令世人覺得佢係受害者咁..呢樣野由曼聯到而家都係咁~

有人將費高同碧咸兩單野比..費高o係國米有用處.
而碧咸..用處大既話就季初一直受重用啦--
今季既皇馬..成績係咪話咁差呢?好好歹歹而家同榜首爭2分
我曾幾何時記得..呢個版有討論過"碧咸好黑仔..落親場..皇馬都失分."=.=
講真..呢個世界無話無左邊個係唔得..況且無左碧咸成績又唔係大影響
相反..過去兩季有碧咸時成績又係差唔多..可以反映出佢呢個位置可有可無?
當日費sir賣雲佬..大把人話費sir無情無義...睇下曼聯今屆..咪一樣照生存到..

卡比路今次係笨左...佢唔公然話雪碧咸..而一路keep住放佢o係後備一樣ok-.-"
學MaxFigo兄話齋...卡比路招人話柄可以話係自取其辱-.-"
不過..如果卡比路可以打造一隊全新皇馬既..我相信無人再出聲吧....

最後...碧咸一次又一次被離棄...曼聯>>國家隊>>皇馬如是
我唔敢話球會係無錯..但球員本身都有有d問題的-

by the way..碧咸被雪期間都有人工收-.-
我想知皇馬如果同佢終止合約..要賠幾多錢=.=

[ Last edited by babo on 2007-1-17 at 12:31 PM ]
作者: babo    時間: 2007-1-17 12:21 PM

Originally posted by bigfish at 2007-1-17 02:05 AM:
卡比路都冇專重法律, 歐洲足協訂明合...
係囉..大魚兄~
點解碧咸唔大方d..一早表明唔同皇馬續約..然後再同美國果面傾呢?
作者: bigfish    時間: 2007-1-17 12:34 PM

Originally posted by babo at 2007-1-17 12:21 PM:

係囉..大魚兄~
點解碧咸唔大方d..一早表明唔同皇馬續約..然後再同美國果面傾呢?
佢有同皇馬傾架喎, 不過皇馬唔肯保證佢踢正選 ja ma
你不仁, 我不義, 卡比路寧願出二打六都唔出佢, 仲邊有得怪佢同人傾呢?
如果碧咸真係唔尊重皇馬, 佢未到 07 年就應該同美國傾啦, 駛等到依家?
作者: babo    時間: 2007-1-17 12:42 PM

Originally posted by bigfish at 2007-1-17 12:34 PM:

佢有同皇馬傾架喎, 不過皇馬唔肯保...
我只係問...點解佢唔索性拒絕皇馬..而唔係用拖字訣
我只知碧咸因為皇馬唔保證佢有正選踢而遲遲未續約..但佢從未拒絕皇馬=.=

返學先~回來再傾
作者: fderek    時間: 2007-1-17 02:20 PM

如果因為私人理由雪左碧咸我個人都覺得幾唔合理...卡比路今次亦都真係幾冇品
不過老實講句....碧咸依家落場都只會係拖累球隊進攻節奏
球隊現在需要既係全面型既中場......而唔係好似碧咸呢d只有一樣長處...其他方面一冇是處既球員
所以我認為唔用碧咸都好正常....而且皇馬既後備兵源充足而且具質素
與其俾碧咸落場......不如陪訓下新人仲好啦~
作者: bigfish    時間: 2007-1-17 02:45 PM

Originally posted by fderek at 2007-1-17 02:20 PM:
如果因為私人理由雪左碧咸我個人都覺...
陪訓新人?
唔通落後緊又陪訓新人呀?
不如派碧咸正選落場, 領先兩球之後咪俾佢休息下囉, 對雙方都係好事
作者: terryjog06    時間: 2007-1-17 03:40 PM

Originally posted by bigfish at 2007-1-17 02:45 PM:

陪訓新人?
唔通落後緊又陪訓新人呀?
不如派碧咸正選落場, 領先兩球之後咪俾佢休息下囉, 對雙方都係好事
出佢領唔領先到都係一個問題
作者: MaxFigo    時間: 2007-1-17 07:55 PM

Originally posted by fderek at 2007-1-17 02:20 PM:
如果因為私人理由雪左碧咸我個人都覺...
或者咁講啦...教練出邊一個球員
應該係取決於佢狀態
卡比路咁做可以話係斷左自己後路
一旦正選球員傷得ge傷,無態ge無態
唔通真係寧願出個預備組球員,都唔出碧咸?
若然該仗正好係聯賽爭標大戰
或者係歐聯生死戰,預備組球員能擔當咁大責任?
將一個有約係身ge球員雪藏,損失的始終係都係自己....
作者: bigfish    時間: 2007-1-17 10:32 PM

Originally posted by MaxFigo at 2007-1-17 07:55 PM:

或者咁講啦...教練出邊一個球員...
咪係
我勸卡比路乖乖跪地向碧咸認錯
作者: cristiano3156    時間: 2007-1-17 11:52 PM

有咩唔合理姐,合理都唔叫碧咸啦
當年到出走曼聯又有幾多人話佢合理呀

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0