標題: 全面禁煙 [打印本頁]

作者: locklock    時間: 2007-1-17 04:22 PM     標題: 全面禁煙

皇馬「禁煙」 5條A剩魯爾 1月 17日 星期三

隨著施丹高掛球靴、費高轉往掘金、碧咸遠赴美國,連朗拿度也被掛牌出售,以往星光熠
熠的「銀河艦隊」宣布瓦解,只剩步入黃昏的過氣金童魯爾苦苦支撐。在前任主席皮里斯
離開之後,皇馬引以為傲的「5條A」已被擠熄。

費 高 

離隊年份:2005年

去向  :7月投伊蒂哈德

簡評  :2000年以破當時世界紀錄的5.9億港元轉會費由巴塞隆拿轉投皇馬,在2004年開
     始不受重用,後來轉投國際米蘭,上月更決定前往沙特阿拉伯掘金。

施 丹 

離隊年份:2006年

去向  :已退休

簡評  :2001年以7億港元的天價轉會費由祖雲達斯加盟皇馬,隨即為球隊贏得歐聯冠軍
     及兩屆聯賽錦標,去年在最高峰時宣布退役,避過遭球會唾棄的窘境。

碧  咸 

離隊年份:2007年

去向  :8月投洛杉磯銀河

簡評  :自碧咸由英超的曼聯來投後,皇馬連續3季四大皆空,今季更被教練卡比路貶為後備,
     但碧咸再次發揮「萬人迷」本色,高調宣布以天價簽約洛杉磯銀河。

朗拿度 

離隊年份:未定

去向  :離隊事在必行

簡評  :無復當年勇的朗拿度多次被教練卡比路嫌棄其肥厚身型,即使積極瘦身亦未能
     贏得教練歡心。皇馬將這位3屆世界足球先生投閒置散,更不惜割價求售。

魯 爾 

離隊年份:未定

去向  :續當皇馬隊長

簡評  :在皇馬效力長達15年的魯爾是球會的標誌人物,地位超然令他逃過球會不留情
     面的大清洗,雖然已非必然正選,但這位忠心隊長仍希望能待在皇馬直至掛靴。

[ Last edited by locklock on 2007-1-17 at 04:24 PM ]
作者: esterqwerty    時間: 2007-1-17 04:23 PM

一切都成為過去
見證住5條A的興衰...
有d唏虛
作者: specificness    時間: 2007-1-17 04:24 PM

哈哈哈哈……有見地!真是「全面禁煙」!仲有卡路士……起碼我個人當佢是其中一煙……
作者: locklock    時間: 2007-1-17 04:27 PM

Originally posted by specificness at 2007-1-17 04:24 PM:
哈哈哈哈……有見地!真是「全面禁煙」!仲有卡路士……起碼我個人當佢是其中一煙……

簾價勞工,怎能和煙相比,質就有煙既威力,但無煙既高薪!

作者: specificness    時間: 2007-1-17 04:49 PM

Originally posted by locklock at 2007-1-17 04:27 PM:

完全同意。當然現在沒有當年勇,但想當年全盛時期,他的威力往往是貴煙所不能比美的!宜家先知,原來「煙」字,除了實力外,仲含有高薪的意思……
作者: ronja    時間: 2007-1-17 06:01 PM

其實只係長江後浪推前浪啫!
每一隊球隊响每一個年代都有佢地嘅代表球星
何况佢哋都已經過哂最高峰嘅時期,領隊換血都好正常.冇謂再留戀D名大於實嘅球員
快快手建立過一隊新皇馬好過啦
再唔係巴塞威多兩年,落酒吧都唔會見倒D著住皇馬球衣嘅球迷 lu
作者: 王晶    時間: 2007-1-17 06:49 PM

我仲以為你入錯區
原來係呢5條煙
作者: tonykwl    時間: 2007-1-17 07:01 PM

Originally posted by 王晶 at 2007-1-17 06:49 PM:
我仲以為你入錯區
原來係呢5條煙
係囉, 齋睇你個標題都無諗住睇嫁, 我入到sport版先睇炸~!
作者: hugh090702    時間: 2007-1-17 07:25 PM

我就睇下佢....放曬佢地走...成績係唔係真係會好轉
作者: ahdee33    時間: 2007-1-17 09:03 PM

新手....
我好掛住施丹呀~~~~~
作者: wai0818    時間: 2007-1-17 09:35 PM

[quote]Originally posted by locklock at 2007-1-17 16:27:

簾價勞工,卡斯拿斯既威力更勝雪茄
作者: cristiano3156    時間: 2007-1-17 11:50 PM

施丹應該係最好個個啦,高鋒中講bye bye
作者: locklock    時間: 2007-1-18 04:10 PM

Originally posted by 王晶 at 2007-1-17 06:49 PM:
我仲以為你入錯區
原來係呢5條煙
你無入錯區,皇馬禁煙行動已推至全面性! 曾特首都無佢咁快!

早前還有傳魯爾都可能會被賣走,好似話賓尼迪斯對佢有興趣。
如果真係去了利物浦,早開心過個應該係摩連迪斯,因為你都有今日啦!

其實皇馬自買碧咸後,便犯了一個大錯,不段買入英格蘭球員,分別有奧雲和活基治,
但大多不對版,而碧咸的到來亦另費高無位打,最後唯有走人。

[ Last edited by locklock on 2007-1-18 at 04:18 PM ]
作者: wai0818    時間: 2007-1-18 10:46 PM

Originally posted by locklock at 2007-1-18 16:10:

碧咸的到來亦另費高無位打,最後唯有走人。...
我話係費高黎到之後搞到麥馬拿文無位打就真 ......
作者: mchu14    時間: 2007-1-18 10:52 PM

如果碧咸系煙,咁距一定系搞到RM肺癌果枝煙啦~~~
作者: joe159357    時間: 2007-1-18 11:19 PM

Originally posted by locklock at 2007-1-18 04:10 PM:

你無入錯區,皇馬禁煙行動已推至全...
唔係只買英格蘭球員先係咁樣,e幾年皇馬差唔多賣返來都係次貨
水魚程度同車仔有得比

[ Last edited by joe159357 on 2007-1-19 at 01:34 AM ]
作者: locklock    時間: 2007-1-19 03:12 AM

Originally posted by joe159357 at 2007-1-18 11:19 PM:
唔係只買英格蘭球員先係咁樣,e幾年皇馬差唔多賣返來都係次貨
水魚程度同車仔有得比
[ Last edited by joe159357 on 2007-1-19 at 01:34 AM ]
車仔高明好多,最多都係舒夫真高差D,基士文唔係好貴,唔對板都無問題。
不過胡禮菲臘斯就真係好似好有問題。保拿路斯都叫做幫摩帥做過一件好事,死釘朗拿甸奴。

皇馬就精彩啦,英國人大多不適應,巴拉圭幫就無里頭上位,阿根廷幫就慘被大清洗,
依家是蠢人尋舊路,又買回大批阿根廷幫,但唔知係咪水貨,要睇多半年。
羅賓奴好鬼勁係巴西,但來到西班牙還未有真正的代表作,還要多等一至兩年。

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0