標題: $200睇英超!!! [打印本頁]

作者: locklock    時間: 2007-1-18 01:47 PM     標題: $200睇英超!!!

上 now 睇 英 超   $200 有 交 易

電 訊 盈 科 旗 下 now 寬 頻 電 視 投 得 英 超 聯 獨 家 轉 播 權 後 , 英 超 球 迷 一 直
擔 心 會 否 被 電 盈 「 禁 住 搶 」 。 消 息 人 士 透 露 , 電 盈 計 劃 在 兩 星 期 內 公
布 英 超 聯 有 關 收 費 詳 情 , 初 步 構 思 是 以 綜 合 體 育 節 目 頻 道 套 餐
( Sports Package ) 推 出 , 月 費 約 200 元
, 當 中 包 括 英 超 聯 及 其 他 now
獲 轉 播 權 的 足 球 賽 事 。 有 業 界 人 士 指 出 , 電 盈 以 貴 價 搶 走 有 線 電 視
的 鎮 台 之 寶 , 月 費 稍 貴 是 預 期 之 內 。

投 得 英 超 轉 播 權 後 , 電 盈 既 要 不 蝕 本 , 又 不 能 被 指 「 掠 水 」 , 一 直
為 定 價 及 推 出 的 形 式 費 煞 思 量 。 根 據 電 盈 內 部 的 調 查 研 究 結 果 , 用
戶 可 接 受 的 月 費 水 平 是 160 元 或 以 上 , 估 計 可 吸 引 近 20 萬 名 有 線 用 戶
「 轉 會 」 。 至 於 原 簽 約 388 元 全 包 套 餐 的 用 戶 , 據 悉 只 須 再 加 某 個 數
額 , 便 可 享 有 連 英 超 聯 賽 事 在 內 的 真 正 全 餐 , 惟 有 關 金 額 尚 未 落 實 。  

新 收 費 或 8 月 「 起 錶 」

據 了 解 , 即 使 計 入 附 加 金 額 , 收 看 英 超 聯 賽 事 的 代 價 , 「 絕 對 唔 係
近 日 流 傳  睇 英 超 最 少 要 450 蚊 」
。 由 於 下 一 個 球 季 在 8 月 才 開 始 , 現
時 簽 約 的 客 戶 , 新 收 費 可 能 在 8 月 才 「 起 錶 」 。

now 寬 頻 電 視 早 前 公 布 客 戶 總 數 超 過 75 萬 人 , 據 悉 , 最 近 已 直 迫 有 線
電 視 77 萬 人 的 一 哥 地 位 。 另 外 , 由 於 今 屆 英 超 聯 的 轉 播 權 不 再 局 限
在 電 視 衞 星 直 播 , 故 電 盈 主 席 李 澤 楷 一 直 引 以 為 傲 的 「 四 網 合 一 」
( 電 視 、 固 網 、 手 機 及 互 聯 網 ) 將 可 發 揮 作 用 , 除 了 固 網 電 話 外 ,
互 聯 網 及 3G 流 動 電 話 亦 將 會 全 方 位 播 放 英 超 聯 賽 事 。

早 前 已 有 消 息 指 出 , 電 盈 將 英 超 聯 搶 到 手 , 將 更 有 利 進 行 綑 綁 式 銷
售 。 據 悉 , 管 理 層 已 開 始 考 慮 日 後 將 四 種 服 務 綑 綁 一 起 銷 售 , 即 可
為 一 個 普 通 家 庭 提 供 最 基 本 的 一 條 龍 電 訊 電 視 服 務 。 另 外 , 自 去 年
11 月 公 布 奪 得 英 超 聯 賽 事 的 轉 播 權 後 , now 的 每 日 平 均 上 客 量 增 加 接
近 三 倍 。

NOW TV 官方網:http://www.now-tv.com/

[ Last edited by locklock on 2007-1-18 at 01:53 PM ]
作者: NaTuRaL_GiFt    時間: 2007-1-18 02:20 PM

$200好似幾正咁,不過有線$2xx就咩都有得睇,now就only睇體育.....
不過問題本身唔係值唔值,係負唔負擔得起....
$200算合理,就算$200 only睇曼聯,我都肯....不過我始終覺得now有小小奸商feel""""
作者: mj1234456    時間: 2007-1-18 03:35 PM

如果200先只係睇到sports channel 的話,,,,,就真係唔係好抵啦.......好似去搶咁......
不過做生意就係咁......始終都有好多人願意俾一大筆錢去睇波.....
作者: iMacc    時間: 2007-1-18 03:49 PM

2舊水都有得諗吓~
不過要睇吓有線會唔會平d先再決定幫襯邊個~

更正小小嘢~
之前簽$388係已經包咗英超~
唔駛加錢~
我上個星期問過$388係全包~
不過只做到1月15號~
作者: buengland    時間: 2007-1-18 06:56 PM

兄弟

我聽講如果只subscrbe espn, 好似吾駛好貴就ok

而espn 仲會播返幾場英超team

知吾知宜家espn 包咩?

係咪包晒歐聯, 足總盃, 同選擇性的英超

同埋, 英超多吾多播曼聯?

Thanks
作者: Juninho    時間: 2007-1-18 07:03 PM

Originally posted by mj1234456 at 2007-1-18 03:35 PM:
如果200先只係睇到sports channel 的話,,,,,就真係唔係好抵啦.......好似去搶咁......
不過做生意就係咁......始終都有好多人願意俾一大筆錢去睇波.....
NOW都有 撩過我 upgrade,不過 388唔係全包,
TVB所有頻道 及 5條成人頻道都係睇唔到的。
由於家下俾緊月費都唔使200舊,已經睇緊大部份我要睇的台,
所以所謂388 特價對我呢類舊客戶並唔吸引。
作者: Juninho    時間: 2007-1-18 07:08 PM

之前 有線 拎左 Exclusive,所以香港ESPN及STAR SPORT都係「無」播英超的,但就有歐聯/足總盃同埋NBA,仲有D細盃賽 好似甚麼季初的西班牙盃/ 慈善盾咁。
我睇緊個Plan 有ESPN 同 STAR SPORT仲有其他新聞台/財經台/Dicovery/HBO等等,唔駛200。
作者: bigfish    時間: 2007-1-18 07:31 PM

$2xx 實在太平 la, 咁樣阿伯師奶都有錢睇英超啦
作者: hugh090702    時間: 2007-1-18 08:12 PM

係一個可以接受既價錢......睇黎now想薄利多銷
作者: ASPP    時間: 2007-1-18 08:33 PM

但係$200係唔係播足晒咁多場先 ?
作者: locklock    時間: 2007-1-18 09:55 PM

Originally posted by ASPP at 2007-1-18 08:33 PM:
但係$200係唔係播足晒咁多場先 ?
NOW是買了最勁和最雞兩個PLAN,完全佔有香港的轉播權!
因此理論上如他們資源充足,是可以播足所有賽事,而不會播切頭切尾部份!
還有NOW是和無線收費台在一起,到時無線新聞體育報導也應該會再一次出現英超的新聞片段!

[ Last edited by locklock on 2007-1-18 at 09:56 PM ]
作者: bigfish    時間: 2007-1-18 10:14 PM

Originally posted by hugh090702 at 2007-1-18 08:12 PM:
係一個可以接受既價錢......睇黎now想薄利多銷
我就覺得平得滯, 可以再加價
例子, 買個 burberry 係咪應該貴過 G2000 先?

[ Last edited by bigfish on 2007-1-18 at 10:16 PM ]
作者: iMacc    時間: 2007-1-19 12:15 AM

Originally posted by bigfish at 2007-1-18 22:14:

例子, 買個 burberry 係咪應該貴過 G2000 先?

[ Last edited by bigfish on 2007-1-18 at 10:16 PM ]
咁你快d寫信去叫李生加價啦~
之後就拿拿聲上嚟出post發動遊行~
如不得要領就再將行動升級去絕食~
我精神上支持你架大魚兄~
事不疑遲喇~
你快d去寫信先啦~
作者: terryjog06    時間: 2007-1-19 12:21 AM

Originally posted by bigfish at 2007-1-18 10:14 PM:

萬中無一o既諗法呀
如果你覺得$200 太平
你可以叫人硬收$1000架 我諗now唔會阻你仲好歡迎
(now:有個傻仔消費者叫我地收貴d)
作者: donald15    時間: 2007-1-19 12:26 AM

Originally posted by locklock at 2007-1-18 01:47 PM:
電 盈 主 席 李 澤 楷 一 直 引 以 為 傲 的 「 四 網 合 一 」
( 電 視 、 固 網 、 手 機 及 互 聯 網 ) 將 可 發 揮 作 用 , 除 了 固 網 電 話 外 ,
互 聯 網 及 3G 流 動 電 話 亦 將 會 全 方 位 播 放 英 超 聯 賽 事 。
佢咁鬼勁又唔見電盈股價返家鄉
就算佢$200都吸引唔到我
依家我睇有線都係$200
有線又有d自家制節目
睇英超都睇左咁多年啦
9成時間係睇有線既
聽佢地講波都聽到慣晒換左人講都聽唔慣啦
有線地位太深入我心如今只有走偏門
作者: ThomasKoon    時間: 2007-1-19 12:27 AM

$200睇英超and其他足球賽事﹐呢個價錢都ok﹐不過cable就百幾蚊包晒基本﹐now就連news都冇得睇﹐好似有少少呃錢...
作者: locklock    時間: 2007-1-19 03:03 AM

Originally posted by donald15 at 2007-1-19 12:26 AM:
佢咁鬼勁又唔見電盈股價返家鄉
就算佢$200都吸引唔到我
依家我睇有線都係$200
有線又有d自家制節目
睇英超都睇左咁多年啦
9成時間係睇有線既
聽佢地講波都聽到慣晒換左人講都聽唔慣啦
有線地位太深入我心如今只有走偏門  
電盈股價永遠都不會再番你所想的家鄉,因為它已拆細了,還有背後因素和全球電訊業不
景,另他回鄉機會極難。再加上當日根本就是一個泡沫,爆破後打回原形是十分正常。
其實如果當是還是盈科的仙股時代你買下,現在還未輸錢,但有多少人升到咁高都唔沽咁白痴!?

你到算十分特別,不受無記慣性收市荼毒,而選另類愛嗜有視。但問題係有線的收市主要
來源是英超轉播權,如果他失去了這張黃牌,他的壽命也不會長。他現在的自家制作是要
收錢的,無記和亞記都係免費的,他用什麼跟人家鬥?所以才要對出新卓頭,$1雞開台,
搏你上台後再屈你開,威迫利誘的方法短時間可能WORK,但時間一長,便會發現是在
燒銀紙。其實他們行這步,第一樣事情改變的就是預視未來的股票價格會大跌!繼而另經
費緊絕,最後便要大裁員,然後縮減盈運經費,你現在所說的高製作便會隨之而消失,最
後便會像現在的亞記,進退失據,只能外購劇集,但試問要比錢,而最後的質素和亞記一
樣,有誰會願開,到時便可關門大吉。現在有線內部應該會有人仕大變動,很多人會回歸
毛記或亞記,這是必然會先發生的事,人望高處!

[ Last edited by locklock on 2007-1-19 at 03:05 AM ]
作者: 嗚門    時間: 2007-1-19 06:39 AM

問題係西甲仲係CABLE
作者: abcde1918    時間: 2007-1-19 08:01 AM

我都覺得幾平,可以接受
作者: iMacc    時間: 2007-1-19 09:42 AM

Originally posted by locklock at 2007-1-19 03:03:

電盈股價永遠都不會再番你所想的家鄉,因為它已拆細了,還有背後因素和全球電訊業不
sorry....真係唔覺~
你到算十分特別,不受無記慣性收市荼毒,而選另類愛嗜有視。但問題係有線的收市主要來源是英超轉播權,如果他失去了這張黃牌,他的壽命也不會長。他現在的自家制作是要收錢的,無記和亞記都係免費的,他用什麼跟人家鬥?所以才要對出新卓頭,$1雞開台,搏你上台後再屈你開,威迫利誘的方法短時間可能WORK,但時間一長,便會發現是在燒銀紙。其實他們行這步,第一樣事情改變的就是預視未來的股票價格會大跌!繼而另經費緊絕,最後便要大裁員,然後縮減盈運經費,你現在所說的高製作便會隨之而消失,最後便會像現在的亞記,進退失據,只能外購劇集,但試問要比錢,而最後的質素和亞記一樣,有誰會願開,到時便可關門大吉。現在有線內部應該會有人仕大變動,很多人會回歸毛記或亞記,這是必然會先發生的事,人望高處!
鍾意睇有線好特別~?
我都唔睇毛記亞記架喎~
就算睇都係間唔中睇吓d劇~
不過對上要追嘅劇集已經唔記得係邊套~
你個睇法好得意~
有線其實已經攬咗班有約人喺手~
平均我相信英超完咗仲可以執多半年~
另外無投英超所慳返嘅錢唔係小~
你唔係吓話....同毛記亞記比....
人哋買返嚟d台都幾十個啦....唔好傻....
如果你睇得咁通有線大跌你發咗啦....
你主觀得嚟見解夠獨特~
想問吓你係咪好憎有線~
我從你篇嘢feel到你好有憤青feel~
作者: locklock    時間: 2007-1-19 10:48 AM

Originally posted by 嗚門 at 2007-1-19 06:39 AM:
問題係西甲仲係CABLE
西甲全部賽事大多是在零晨三四點播,收市率係東南亞來說是很低。
德甲時間都還可以,但比賽賽事和球星大多不太吸引。
意甲就唔好提啦,在短期內未來幾季都唔會有太大起色,受醜聞所累。
香港人最愛看還是英超,這是不爭事實,我都係上網睇BT,跟本有無線都無關係!
還有英超是現在世界上最吸引的聯賽,不但吸引我們觀看,還吸引很多有錢佬投資!

[ Last edited by locklock on 2007-1-19 at 11:03 AM ]
作者: locklock    時間: 2007-1-19 10:54 AM

Originally posted by iMacc at 2007-1-19 09:42 AM:
sorry....真係唔覺~
鍾意睇有...
你講有線有過D戲,我好似都有VCD,又平又快,一日睇曬,乜要追的嗎?
不如你叫有線學無記咁同D藝員簽死約,迫佢地唔可以係無記亞記出鏡啦好唔好!
可能你睇得免費電視少,因為你富有,唔知道有線好多戲係鳳凰衛視和亞視都有得睇!
一樣係要日日集集去等去追,但係唯一好處一個仙都唔洗。鳳凰衛視係NOW裏面係
唔洗比錢架,有線最重要的轉播,誘人開台的因為英超,信不信由你。

8月先發生轉變,等多3個月左右,一定會大跌,現在還有今季收益頂住,只要一出全年
業積,死硬!到時唔係小股民要佢死,係高層要同佢放血!

中移動係代表全球電訊業嗎?我今日先知! 

[ Last edited by locklock on 2007-1-19 at 10:59 AM ]
作者: yuzhiliang111    時間: 2007-1-19 05:08 PM

比上網的價錢還貴,以後就看網絡電視。
作者: iMacc    時間: 2007-1-22 11:14 AM

Originally posted by locklock at 2007-1-19 10:54:
你講有線有過D戲,我好似都有VCD,又平又快,一日睇曬,乜要追的嗎?
不如你叫有線學無記咁同D藝員簽死約,迫佢地唔可以係無記亞記出鏡啦好唔好!
可能你睇得免費電視少,因為你富有,唔知道有線好多戲係鳳凰衛視和亞視都有得睇!
一樣係要日日集集去等去追,但係唯一好處一個仙都唔洗。鳳凰衛視係NOW裏面係
唔洗比錢架,有線最重要的轉播,誘人開台的因為英超,信不信由你。

8月先發生轉變,等多3個月左右,一定會大跌,現在還有今季收益頂住,只要一出全年
業積,死硬!到時唔係小股民要佢死,係高層要同佢放血!

中移動係代表全球電訊業嗎?我今日先知!
你買VCD就梗係啦~
正所謂你有錢就梗係有得睇啦~
你分唔分到收費電視同免費電視嘅分別~
收費電視一個台有凌晨時份重播~
我今轉睇唔切咪睇下轉囉~
人哋一個台叫電影台~(應該唔止一個~)
成Q日都有電影睇~
你毛記亞記得一個台乜都播~
點比~?????

咁簡單連阿茂都睇到就係人都發哂啦~
之前市場已經有調整~
唔係吓吓出業績先會升或跌架~
嗰時真係阿茂都知~

sorry~
講埋d唔關sport嘢添....
唔會再回~
討論者太主觀了~
作者: ct19941994    時間: 2007-1-28 03:49 PM

Now有冇吟好人啊
作者: 王晶    時間: 2007-1-28 03:59 PM

Originally posted by bigfish at 2007-1-18 10:14 PM:

咁你自己每月個交基本月費再私人醒多1皮野比now
唔好係樹嘰呢呱喇
作者: bigfish    時間: 2007-1-28 11:40 PM

Originally posted by 王晶 at 2007-1-28 03:59 PM:

咁你自己每月個交基本月費再私人醒多1皮野比now
唔好係樹嘰呢呱喇
唔止我, 會員 abcde1918 都嫌平啦
一分錢一分貨, 買 LV 豈能同買 IT 相提並論?
作者: flash_2006    時間: 2007-1-28 11:59 PM

Originally posted by iMacc at 2007-1-22 11:14 AM:

你買VCD就梗係啦~
正所謂你有錢就...
我都覺..其實有線有多野睇, 當中資訊性既節目就更加唔係其他免費電視台可以媲美...唔明點解硬係要將有線同呢d台相題並論.

至於話有線無英超就股價大跌...我想講係有線高價bid左英線後個股價一直一淡死水. 而家放左反而可以迫有線求變, 同埋大大降低經營成本. 話唔埋可以令個股價重現生機..反而now用超高價買英超番黎後真係睇佢點死.
作者: 王晶    時間: 2007-1-29 12:00 AM

Originally posted by bigfish at 2007-1-28 11:40 PM:

唔止我, 會員 abcde1918 都嫌平啦
一分錢一分貨, 買 LV 豈能同買 IT 相提並論?
睇唔出 點解now係高級 有線就低級喎
作者: locklock    時間: 2007-1-29 12:14 PM

Originally posted by 王晶 at 2007-1-29 12:00 AM:
睇唔出 點解now係高級 有線就低級喎
唔係睇,係聽!有線D職員SELL有開有線時十分不禮貎,惡言相向!
但NOW職員十分有善,就算你不開,他們也好聲好氣,不會惡這相向!

本人是親新經歷雙者的分別!絕對不是個別例子,因為本人由2002年就不斷
受有線斷斷續續的蘇擾。而NOW職員在近期亦積極了諠傳,但本人是可以和他
們理性選不,他們亦因然接受!

作者: 王晶    時間: 2007-1-29 12:38 PM

Originally posted by locklock at 2007-1-29 12:14 PM:

唔係睇,係聽!有線D職員SELL有開有線時十分不禮貎,惡言相向!
但NOW職員十分有善,就算你不開,他們也好聲好氣,不會惡這相向!

本人是親新經歷雙者的分別!絕對不是個別例子,因為本人由2002年就不斷
受有線斷斷續續的蘇擾。而NOW職員在近期亦積極了諠傳,但本人是可以和他
們理性選不,他們亦因然接受!
如果你去買lv 個sales好q寸 好唔有善 咁LV 係咪就係CHEAP野呢?
當有一日 你因為某d原因裝左now 之後又cut左佢 話唔定你都有同樣情況
我以前公司電話用和記 間公司摺左之後佢依然打黎問我join唔join 有新plan 點點點
問題到依家都仲發生緊 而且大家都知和記大老細係邊個喇 你認為now第日就唔會咩?
所以呢個世界係一樣既
作者: locklock    時間: 2007-1-29 01:04 PM

Originally posted by 王晶 at 2007-1-29 12:38 PM:
如果你去買lv 個sales好q寸 好唔有善 咁LV 係咪就係CHEAP野呢?
當有一日 你因為某d原因裝左now 之後又cut左佢 話唔定你都有同樣情況
我以前公司電話用和記 間公司摺左之後佢依然打黎問我join唔join 有新plan 點點點
問題到依家都仲發生緊 而且大家都知和記大老細係邊個喇 你認為now第日就唔會咩?
所以呢個世界係一樣既
公還公,私還私,係公司唔係自己野,又點會開口罵人呀!?怎能相題並論!?
還有公司又點只電訊一樣野SELL,最差係FAX係咁飛紙!

咁你肯定未開過NOW!NOW跟本唔洗CUT,因為免費,我電視側邊有部機!
NOW係以單一台買賣方式來開的,可以開一個台或不開只看免費皆可!
我個鳳皇衛視台都係在NOW裏面!我想有線唔係咁麻!

SALES寸唔會寸到上門寸你麻!咁你交管理費來做乜?
我會CALL管理處捉佐佢,唔洗等佢遺禍人間!
公司又唔係我既,佢咪SELL飽佢囉!日光日白感罵人,你估DSALES無老細架!

本人不是無中生有,亦不是亂舉例子,由2002年至今的親身經歷!
PCCW做事好有禮,從來不會像有線以流民手法去迫害香港市民!
王晶兄可能你係有線支持者,在他們惡勢力保護之下,因為你有交保護費!
但我們沒有交,就要受蘇擾?

[ Last edited by locklock on 2007-1-29 at 01:40 PM ]
作者: 王晶    時間: 2007-1-29 02:40 PM

Originally posted by locklock at 2007-1-29 01:04 PM:

公還公,私還私,係公司唔係自己野,又點會開口罵人呀!?怎能相題並論!?
還有公司又點只電訊一樣野SELL,最差係FAX係咁飛紙!

咁你肯定未開過NOW!NOW跟本唔洗CUT,因為免費,我電視側邊有部機!
NOW係以單一台買賣方式來開的,可以開一個台或不開只看免費皆可!
我個鳳皇衛視台都係在NOW裏面!我想有線唔係咁麻!

SALES寸唔會寸到上門寸你麻!咁你交管理費來做乜?
我會CALL管理處捉佐佢,唔洗等佢遺禍人間!
公司又唔係我既,佢咪SELL飽佢囉!日光日白感罵人,你估DSALES無老細架!

本人不是無中生有,亦不是亂舉例子,由2002年至今的親身經歷!
PCCW做事好有禮,從來不會像有線以流民手法去迫害香港市民!
王晶兄可能你係有線支持者,在他們惡勢力保護之下,因為你有交保護費!
但我們沒有交,就要受蘇擾?
當有一日你唔再用pccw旗下既產品 你點擔保佢唔會打電話比你sell野?
香港既情況就係咁 當你有客戶既資料 佢一定keep住 追你一世都會向你推銷產品
唔好講電視 就算你去做美容 手機 健身 etc.. 只有佢有人既資料 佢地都會cold call
尢其係大公司 情況更嚴重 天下烏鴉一樣黑 就好似我之前舉例 公司用和記既商業電話服務
我close左間公司 佢依然打手機問我裝唔裝~你要講惡勢力 香港有人惡得過李氏家族?你仲日日交保護費比李老闆tim 就以油魚為例 食屙你 關我q事 李老闆仲大聲夾惡叫人用腦 話人地都有賣喇 唔係剩係PK超級市場賣。

PS 我早就裝左NOW
作者: locklock    時間: 2007-1-29 03:15 PM

Originally posted by 王晶 at 2007-1-29 02:40 PM:
當有一日你唔再用pccw旗下既產品 ...
OK,簡單問你一句,你有無比PCCW或他旗下的人罵過?
我舉個人反例是有線,而你舉個人反例是和記,問題就係無人罵過PCCW態度差!
PCCW就算再數前D電話公司,都係好好服務態度,唔會迫人罵人咁流民!
和記我就未試過,不過我以前開和記手電無交尾數過了數碼通,他們也沒有追回我數!
咁既態度我好滿意!如果有線唔比尾數,我想可能回殺人放火都未定!
(有線未必係尾數,唔還個盒都要你全家無日安寧!

作者: 王晶    時間: 2007-1-29 04:17 PM

Originally posted by locklock at 2007-1-29 03:15 PM:

OK,簡單問你一句,你有無比PCCW或他旗下的人罵過?
我舉個人反例是有線,而你舉個人反例是和記,問題就係無人罵過PCCW態度差!
PCCW就算再數前D電話公司,都係好好服務態度,唔會迫人罵人咁流民!
和記我就未試過,不過我以前開和記手電無交尾數過了數碼通,他們也沒有追回我數!
咁既態度我好滿意!如果有線唔比尾數,我想可能回殺人放火都未定!
(有線未必係尾數,唔還個盒都要你全家無日安寧!)
鬧咁就未試過 但係我自己就試過有幾次好唔愉快既經歷

NETVIGATXR你用佢既服務 佢就會送一個 6MB 咁大把既 EMAIL BOX比你
得果6MB 通常我都唔會用 用YAHOO果D唔洗錢有成GB比你
我係打電話去申請既 條SALES 係咁sell我叫我每月PAY唔知幾多錢 叫我整個垃圾信
過濾 話以後唔會有垃圾信係你EMAIL 我同佢講 我都唔用呢個EMAIL AC 唔會留呢個EMAIL
比其他人OR用來網上登記野 因為容量實在太細 所以應該唔會有垃圾信 條SALES 唔係好LIKE 把聲有少少不悅 好似講到我會後悔咁 一個月後 佢老闆個EMAIL BOX即爆(6mb)好快搞掂 要比服務費 好似成舊水  出奇地下個月 一封垃圾信都無 你話出唔出奇?自此以後我都要每月檢查下 有無垃圾信 費時無喇喇又收CHARGE。

仲有一單 係最近既 我裝左NOW電視加幾廿蚊整多3個台 個SALES SELL我揀ExPN套餐 用哂我3個台既 開哂expn expn1 2(姐係播歐聯果個台) 同staxsport 話揀呢個套餐 用3個台既限額就可以睇哂 我其實只係想睇eXpn 無諗過揀eXpn1 2 因為歐聯得果幾個月踢完就無 咁我仲要交成年半錢 咪好笨實 所以我同佢講 話我要expn 其他2個台我揀好左再覆佢(因為上台要先選左1個台先 佢先開到單,而且我屋企人都會睇 所以唔會只係揀體育既頻道)點知部機一黎 裝果條友話已經揀好哂 就係個sales 上次講個套餐 即刻打去問條sales 問佢有無搞q錯 佢話無 如果要投訴佢話叫上頭check 對話錄音帶 check完話 係我叫佢開既 但係問佢拎番餅錄音帶黎聽佢又話唔得 完全黑箱作業 佢話係就係 如果唔係個數目細 廿零三十蚊 我早就同佢玩野。

所以大公司做野就係咁 你話 pc屎忽好過有線 完全唔覺!
作者: locklock    時間: 2007-1-29 05:39 PM

Originally posted by 王晶 at 2007-1-29 04:17 PM:
鬧咁就未試過 但係我自己就試過有...
你第一個例子肯定有誤解,因為我都有收到垃圾郵件,亦知道他們有這PLAN的存在,
但為何會突然消失曬D垃圾郵件?可能你無睇新聞,外國捉了一個放垃圾郵件的大王,佢
可以話係全世界垃圾郵係的跟源,九成垃圾郵件都後佢發,美國法院已成功起數佢,所以
咪突然無曬D垃圾郵件囉!美國佬孽種,又美國佬親手解決了!

第二個例子好難明你講乜,因為我無開過NOW,我只有一部免費NOW的機在家中。
不好意思,本人沒有付錢睇NOW要收費既台。

本人相信,你也認同一點,PCCW旗下的員工係唔會開口罵人!

但我就100%肯定有線D職員好似黑社會咁,迫你開台講粗口!係爭在未打你!

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0