標題: 逼宮 [打印本頁]

作者: locklock    時間: 2007-1-19 02:35 PM     標題: 逼宮

魯爾帶頭醞釀罷操 皇馬4元老逼卡達朗落台  19/01/2007

「皇馬鬧劇」幕幕精彩!繼會長卡達朗喪插全隊之後,周三就輪到球員進行大反擊,
「四大元老」魯爾、沙加度、希古拿同卡斯拿斯,突然代表全隊要求卡達朗就佢堆
「偉論」立即交出合理解釋,否則將會帶領全體罷操。消息話四大元老真正目的係
「逼宮」要卡達朗自動落台,仲話明今日會召開記者會有所公布。

卡達朗之前在大學講座由球員鬧到去球迷,隨即惹來猛烈批評,特別係皇馬一眾球員不
論新舊,統統都畀佢踩到一文不值,班球員唔嬲就勢係假。據知,在幾位老大哥提議之
下,前日晏晝舉行一個緊急危機會議,矛頭指向卡達朗身上。  

古迪:唔配做會長

消息話,艾馬遜同馬些路因為私務在身未有出席,羅賓奴則因為接受緊醫生治療,同
朗拿度一齊冇到,不過唔係話佢唔撐大家,皆因「大哨」就派出佢心腹助手埃斯皮納
爾到場表態支持。至於唯一真正冇到場,就只有根本在皇馬冇晒前途既卡斯辛奴。

會上大家一致通過係要求卡達朗就佢日前批評言論,交出一個令佢滿意既合理解釋,
否則就會罷操。據聞當時大家都興合合,碧咸鬧了句:「我以後都唔會對卡達朗同米
積杜域(皇馬總監)有任何尊敬。」古迪就直指卡達朗唔配做會長,至於大鬧卡達朗
落井下石既隊長魯爾,雖然即場收到卡達朗來電要求加入會議解畫兼道歉,但就嬲到
第一時間拒絕,話要等球員內部傾掂數,先再同佢傾。

呢單消息傳出之後,西班牙傳媒就爆料話今次由四大元老出面,根本就係想逼卡達朗
在本月二十九日「會長選舉郵寄選票案」宣布判決前自動辭職,好等球隊可以盡快重
選新會長。至於皇馬既練卡比路稍後就證實,卡達朗向大軍收操後已經同球員開了個
半鐘頭會議,但一眾隊員都仲係唔多滿意,並會在今日開記者會講下一步決定。

反啦!反啦!反啦!內鬥升級啦!看來今年皇馬又再四大皆空了!

<<<無佢粉!?
巴西幫幕後黑手!飛起了簾價勞工卡路士!

深仇大恨,互相交惡,自生自滅(內含14日15日16日17日的新聞)
http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=136135&fpage=1

全面禁煙
http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=136413&fpage=1

碧咸有權告皇馬!
http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=136477&fpage=1

[ Last edited by locklock on 2007-1-19 at 03:18 PM ]
作者: kuru    時間: 2007-1-19 04:32 PM

好想摩連奴教皇馬~
作者: mayin    時間: 2007-1-19 04:59 PM

巴塞既好機會 利用皇馬內哄拋離皇馬
作者: 20001160    時間: 2007-1-19 07:16 PM

球員真係團結=]
作者: tomken    時間: 2007-1-19 07:49 PM

攪到自己神憎鬼厭~~
作者: leeyanta    時間: 2007-1-19 08:41 PM

Originally posted by mayin at 2007-1-19 16:59:
巴塞既好機會 利用皇馬內哄拋離皇馬
西維爾
作者: kakeidevil    時間: 2007-1-19 08:41 PM

皇馬獲獲都反教練
作者: leeyanta    時間: 2007-1-19 08:46 PM

呢班老嘢作反啦.....下季應該有幾個唔會係貝納堡球場見到佢地.....皇馬係時候清除瘀血啦
作者: hugh090702    時間: 2007-1-19 10:27 PM

個個都覺得自己係球星....教練又唔好好調整下球員既關係
想打得好都難....又係一隊以為用錢就可以攞到好成績既球隊
打得唔好就買人....買完人又要夾過....本身既球員又放落後備
都唔知幾時先會打到d默契出黎
作者: YUEN_LOUIS    時間: 2007-1-19 10:30 PM

Originally posted by leeyanta at 2007-1-19 08:46 PM:
呢班老嘢作反啦.....下季應該有幾個唔會係貝納堡球場見到佢地.....皇馬係時候清除瘀血啦
雖然我個人係反卡比路派的,但今次行動果"四大元老",除左卡斯拿斯,另外3個都係玩埋呢幾年,如果要換人,真係唔係問題
作者: locklock    時間: 2007-1-19 11:11 PM

今次真係斷正,正當卡比路以為得到主席力挺之時,大刀闊斧式向一眾球員開刀,
甚至連球迷也不放過,一併臭罵,以中指對之攻之。但在背後的老細又其身不正,
有樣學樣的在大學演講上痛罵球迷和球員,真係好似上下齊心,四方百面放箭。

但他們忘記了在場上踢球的仍然是球員們,無論教練有多雄才偉略,無輪主席有多
遠大夢想,也絕不能視球員自身利益於不顧,甚至在制裁球員們之前,也應和律師
交流意見,才是正道。而不是一意孤行,自以為變革就要有人犠生。

大家可能覺得球員過了30便為之老,其實這是大錯突錯的想法,理論上球員是可
以戰至35也不打緊,問題是要看教練如何調配使用,更何況31的碧咸,離35
這數還有很遠的距離!皇馬四老今次出來表達球員們真整的理念是正確的做法,因
為近期的內鬥,聲音太雜,跟本不知誰在操控誰,也會為外界帶來多方謬誤。現在
形勢明顯是主席十分不利,而卡比路亦難逃一責,因為他們的高調而付出了沉重的
代價!看來今次一定要有人走,看看到底是主席還是教練了!

[ Last edited by locklock on 2007-1-19 at 11:14 PM ]
作者: Aristo~    時間: 2007-1-19 11:53 PM

真係反啦
皇馬兵變呢單野, 真係好睇過戲
日日都有新料, 包唔會悶親fans
作者: bigfish    時間: 2007-1-20 12:23 AM

如果卡達朗退位, 分分鐘會選碧咸做臨時主席, 到時碧咸話唔定遲一季先走都唔奇架
作者: iknow    時間: 2007-1-20 12:39 AM

Originally posted by bigfish at 2007-1-20 12:23 AM:
如果卡達朗退位, 分分鐘會選碧咸做臨時主席, 到時碧咸話唔定遲一季先走都唔奇架
呢個假設...今晚發夢同周公一齊見證...
作者: terryjog06    時間: 2007-1-20 12:46 AM

Originally posted by bigfish at 2007-1-20 12:23 AM:
之前又話beckham轉會係好事 依家又想人留低
haha 矛盾
作者: kengaroo    時間: 2007-1-20 11:47 AM

今日睇東方體育版, 入面有幅相話碧咸見到皇馬柸賽出局係場邊偷笑
雖然唔知係咪報紙佬吹水, 不過真係幾搞笑
作者: locklock    時間: 2007-1-20 12:19 PM

碧咸轟會長﹕「大話精」 1月 20日 星期六 【明報專訊】

皇家馬德里「禍不單行」,在前晚的西班牙盃遭貝迪斯逼和1:1後宣告16強出局,並有傳
碧咸當眾炮轟會長卡達朗是「大話精」。

有研究則指皇馬在失去碧咸的商業效應後,
每年將蒙受4.5億港元損失。

皇馬會長卡達朗日前在演講中斥碧咸欠缺職業操守,因為沒有球隊收容,他才被迫轉戰荷
李活,又冷嘲老將古迪有名無實,結果引起球員不滿,令卡達朗要公開道歉。

有指碧咸曾炮轟卡達朗:「你是『大話精』!你向球迷說我已在洛杉磯買下新居及私自與
銀河簽約,但事實不是這樣。我的隊友一向也尊重我,只有你從來不會!」

貝迪斯8強遇西維爾

另外,有學者表示失去「萬人迷」,將令皇馬每年損失4.5億港元:「皇馬不止失去碧咸的
肖像分紅,沒有了他的明星魅力,皇馬恐怕也難像高峰時般吸引廣大球迷。」

唔知依D係咪就係叫做 "雙失"!人財兩失!
失去高觀眾入座率!失去肖像權分紅!

手機汽水罐亂咁掟 皇馬西盃出局球迷失控!  20/01/2007

皇家馬德里衰野一單接一單,周五凌晨西班牙盃強陣出擊,主場竟然遭貝迪斯逼和一比
一,更因作客入球不及對手,於十六強止步,主場球迷忍無可忍掟落球場柴台,當中包
括汽水罐同手提電話,就連旁證都唔好彩被掟中,都唔知會唔會有手尾跟。

雖然羅賓奴在開賽五分鐘近門建功,但丹尼在三十七分鐘為貝迪斯追和,兩回合計雙方踢
成一比一,貝迪斯憑作客入球優惠晉級八強。其實皇馬被追平後,巴拿貝球場已不斷響起
噓聲,至完場前,有球迷用汽水罐掟中旁證左臂,貝迪斯門將杜巴斯亦幾乎被手機掟中,
證明皇馬擁躉嬲到出火,難怪頭卡比路輸到失常亂:「我認為球隊踢得唔錯,輸波只
是欠運,足球就是這樣,我覺得好開心。」  

碧咸雙聲道狂插卡達朗

另外,自從卡達朗在大學演講中狂插皇馬球星錄音曝光之後,呢位皇馬會長近日不斷向各
方面「耍霖」,日前更加親自去到皇馬訓練場向球員逐一當面道歉。不過畀卡達朗鬧得最
甘既碧咸,一腔怒火似乎無法平息,火滾起黎話知佢係會長,當住全部隊友面前兜口兜面
炮轟卡達朗係大話精,仲英文同西班牙文都出齊。

(碧咸文化水平又進一級了,雙語廣播,大話精西班牙話唔知點講!?

[ Last edited by locklock on 2007-1-20 at 12:44 PM ]
作者: hkcitywong    時間: 2007-1-20 12:34 PM

唔識尊重球員既教練真係抵死
作者: Rated-R    時間: 2007-1-20 12:42 PM

Originally posted by locklock at 2007-1-20 12:19:
碧咸轟會長﹕「大話精」 [col...
我信打好波就會有Fans,球唔球星只系花巧野,而花巧又冇料既人更系炒左都冇人可憐
作者: locklock    時間: 2007-1-20 12:51 PM

Originally posted by Rated-R at 2007-1-20 12:42 PM:
我信打好波就會有Fans,球唔球星只系花巧野,而花巧又冇料既人更系炒左都冇人可憐
每年4.5億都叫花巧野?我想連李嘉誠都唔會咁白痴,送財神走!
皇馬要成積係無錯,但係為了成積而將所有罪說成是球員們的錯,就有點兒那過!
問題唔係你有無鬥心就有觀眾,西班牙唔係香港,人家的職業足球已發展成熟。
球星對每一個大球會來說都很重要,更何況碧咸這種世界級球星更是。
要有一個像碧咸一樣有魅力的球星出現,可話是千載難逢,唔係努力踢球就可以有的!
現在皇馬失去了碧咸,未來希望只可以放在魯爾身上,但他是西班牙人,
發揮作用也只可以局限在西班牙境內,對發展歐洲或是全世界都沒有太大益處。
再加上他的年歲已和碧咸相差不遠,快要退下來,因此未來希望一係就要再比錢買,
唔係就自家找出來,可能就是拉莫斯或是羅賓奴!

好多人都唔明現在皇馬的問題不是在碧咸和朗拿度兩人身上,而係戰術變化少的問題,
卡比路的4231無錯是很強,但整個賽季都用這種陣式,在第下半季一定會吃盡苦頭,
你估人家傻架,睇到熟乜野筆記都做足,你好容易就會比人迫和!上半季來說皇馬的成
積已叫不失禮,仍在三甲之中,亦沒有出現像華倫一樣的災難性下滑,但下半季要維持,
一定要在陣式上有時作出小量改變,難道這不是用碧咸的好時機嗎?但試問你上半季咁用
佢,下半季佢又要磨合,咁又點會有發揮。想想曼聯今季打得這麼棒,又何常不是常有改
動,或多或少都有變,有時4411,有時433,有時442,來來回回的運用,但卡
比路初到貴境,就打死了4231,會不會太執著?都係過句,球員好與壞,不一定是自
身問題,可能是教練的執著,另他們受害。卡比路唔係第一次誤人子弟,現在在富咸踢球
的蒙迪拿亦是他曾棄用的球員,但試問蒙迪拿的入球能力又何常有下滑過?現在仍在富咸
書寫個人足球理歷中。(蒙迪拿離開現在的羅馬,是因為現在的教練史巴尼堤打無鋒陣多!)

[ Last edited by locklock on 2007-1-20 at 01:00 PM ]
作者: bigfish    時間: 2007-1-20 04:42 PM

皇馬一購入阿根廷球員就即刻有紀律問題, 看來阿根廷球員真係麻煩之源

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0