標題: 最好~小睡在什麼公共交通公具上 [打印本頁]

作者: cmyming    時間: 2007-1-23 01:48 AM     標題: 最好~小睡在什麼公共交通公具上

(1)巴士,(2)渡海小輪,(3)地鐵/火車/輕鐵,(4)小巴,(5)的士,(6)飛機# V6 T" M* F) }

0 ^* N+ m- T; k6 f' Y6 I我首選巴士
作者: locklock    時間: 2007-1-23 03:11 AM

小輪,因為沉船時間會較長,可以易醒D逃生!2 i9 y* e% ]/ s; E2 R  i
巴士和小巴是高危交通公具,一撞車就死有全屍!最好都係唔好訓,但結局都係訓了!
0 Q- O, f8 V' \) n0 R地鐵和火車就真係訓得好唔爽,要苦練一段時間先可以入睡,因為離心力太重了!' X  ^& J$ l0 V. [1 s3 ~. C* z
長途飛機好少坐,答你唔到,但短途機有好多野玩同食,唔想訓!6 D; F% w0 h4 _* Q7 v8 L
我住香港小坐輕鐵,好難答你好唔好訓,但係電車就幾好訓,行得慢,訓得好開心,但飛站就苦個DD!' V& V4 V2 K9 t* [
3 b+ t& W& W* F/ |

+ o( h; M' Y) Q5 l* \2 }/ t2 o; n# Q" q! V+ b
[ Last edited by locklock on 2007-1-23 at 03:13 AM ]
作者: wind69    時間: 2007-1-23 05:23 AM

一定係船..........
& t$ b( ?' \9 z; U! y8 P# ~% {) D8 g" i曾幾何時係紅磡做野,收工有過海巴士唔搭,特登走去紅磡搭船過北角轉車返屋企,試問有咩舒服得過日落時段係船上面吹著海風小個睡?十幾分鐘船程,實在快活過神仙!好幾次重要勞煩其他乘客拍醒我落船添
作者: RainRainピ    時間: 2007-1-23 01:36 PM

巴士最好訓.....- r& l$ d$ v' |7 c$ Z
以前由元朗出九龍返工,車程要粒幾鐘,回程如果有位坐就實訓覺,
/ _/ l: n+ R+ M; D* c因我落車個站下一個就係總站,有好多次訓到總站要司機叫先知醒
2 E- d9 {! c8 w記得有一次又係咁訓到總站都未醒,今次冇咁好彩有司機叫醒,足足# C$ K) d$ ?% o/ e, X1 q1 d
到站訓左成粒幾鐘至醒,諗住即時落車啦.....點知到車們鎖Q左..SHIT,$ Q: T2 n2 M0 G. ?& P1 l) a
等左好耐先見到個司機大佬叫佢開們比我,勁淤!!!
作者: march23    時間: 2007-1-23 02:46 PM

我覺得電車最好訓同埋訓得安心!
作者: 12d3    時間: 2007-1-23 05:56 PM

Originally posted by RainRainピ at 2007-1-23 01:36 PM:
0 P9 ^, S, b4 r: @3 I8 b( i8 Z* J巴士最好訓.....
- L( p- J6 h  W: Q1 Y0 ]+ A4 [; U以前由元朗出九龍返...
* n! i$ q+ V4 [
3 z$ q7 y- C4 y% l2 A
我有一次都訓得好激:
1 C+ l+ S& [/ R& I+ A& @& m9 L原本諗住訓過龍都冇所謂, 因為我要落車個站同總站都幾近, 點知一訓醒, 發覺完全唔似總站, 原來架巴士入埋廠!
作者: loklok117    時間: 2007-1-23 08:16 PM

龍貓巴士
作者: tomken    時間: 2007-1-23 11:00 PM

Originally posted by loklok117 at 2007-1-23 08:16 PM:
& [$ ~- r* h& n0 _% E& b龍貓巴士
" D. ^6 K; v1 i' y3 U/ D
我都係咁話...7 c9 m8 e) n; h
如果有位既話
作者: cristiano3156    時間: 2007-1-23 11:47 PM

巴士啦,d位多d,人小d
作者: 奇    時間: 2007-1-24 06:01 PM

的士幾舒服,不過一條友就唔好啦!!唔係兜你路都唔知
作者: ASPP    時間: 2007-1-24 08:23 PM

好多小巴都好污糟
- A/ H3 q6 b+ q4 w0 @3 e訓唔到
作者: jonaleung    時間: 2007-1-25 12:02 AM

攰的話坐乜車都訓得著
作者: kingsun2433    時間: 2007-1-25 01:57 AM

Originally posted by ASPP at 2007-1-24 08:23 PM:- U1 @- l( L; N% S- I6 L! w
好多小巴都好污糟" G7 a/ Q  D5 `+ N% ]1 ?9 D5 t" _
訓唔到
& }; j) G* }2 D& j7 g% `/ y7 x
個彈冷氣味好難頂
作者: 小岡1987    時間: 2007-1-25 06:15 PM

巴士 ..架車震震下好好訓=.=一上車就眼訓
作者: wer    時間: 2007-1-25 06:32 PM

Originally posted by 小岡1987 at 2007-1-25 18:15:
2 c- |8 ?4 ~4 {, B巴士 ..架車震震下好好訓=.=一上車就眼訓
% ]: ~5 e. Y/ h& u" p! I
唔好洗板
作者: 夜夜生歌    時間: 2007-1-25 06:37 PM

飛機啦.......又唔會太"等"...
作者: littlepig    時間: 2007-1-26 12:19 AM

巴士上層最好訓,唔滿座最佳( V) C" E+ l" Q+ y% `7 C

0 d) X1 x  |: T" V( ]0 \小巴位太窄,即使坐單邊位都訓唔到;車速超快,搖到你飛起,點訓?
  }; V! C# R2 |& g# C4 J8 a: j/ i
$ I) f6 F: J4 `6 _( P# q, |地鐵太跣太迫,訓得最辛苦
作者: vinvin    時間: 2007-1-26 11:58 AM

巴士 > 渡海小輪 > 小巴 > 地鐵/火車/輕鐵 > 飛機 > 的士$ {" u5 {* d* k7 Z, p; s* w6 @6 o

% {9 X! x$ k/ U0 f3 Q, X的士...beware of the fare...
作者: leeyanta    時間: 2007-1-27 08:41 AM

巴士上層窗口位...
作者: 155220    時間: 2007-1-27 09:46 AM

冷氣巴最好!!!
作者: 月巴仔    時間: 2007-1-27 10:29 AM

我覺得係長途巴士   上車訓覺 訓醒啱啱落車~~  讚~~
作者: ulysses    時間: 2007-1-29 07:56 PM

的士, m" N- L- s3 B( [8 R' m
得自己一個
9 ]7 w% S6 Q( j9 r/ \安心點
作者: joe159357    時間: 2007-1-29 08:17 PM

Originally posted by loklok117 at 2007-1-23 08:16 PM:8 Y7 c1 J( b' U  k5 O
龍貓巴士
2 C' T$ c& N2 R% `& p5 L# U
so good 龍貓又肥又大舊,目訓落去好舒服
- w' |  Q# `, ?: J; O  x( Y又暖,抄車都有龍貓做底
作者: fung225    時間: 2007-1-29 08:23 PM

飛機啦 又吾會點嘈
作者: newman2005    時間: 2007-1-30 02:37 AM

巴士上層, 冇咁迫人, 瞓得安樂d!

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0