標題: 傷風菌可殺癌細胞 [打印本頁]

作者: kuhoming    時間: 2007-1-29 08:17 PM     標題: 傷風菌可殺癌細胞

傷風菌可殺癌細胞
( T3 i  B. ?# I& K( P4 h" s1 m% `/ }+ B! D! t& \/ L+ q
& o! L: ]: W$ F1 [1 g
英國牛津大學的遺傳學權威西摩教授,將於今年稍後時間進行嶄新的抗癌測試,透過令癌細胞感染普通的傷風病毒,殺死癌症腫瘤。若測試成功,病毒療法將會與放射治療及化療並駕齊驅,成為治癌的第三種主要途徑,並能免除現行療法令患者身體衰弱的副作用。+ {2 S8 Y3 n. |% t

, E5 w6 O1 A- E& k6 C西摩說:「原則上,傷風病毒可能比化療有效多倍。」他解釋,癌細胞藉遏抑人體免疫系統不斷生長,這意味若癌細胞受病毒感染,便沒有任何抵抗能力,當病毒不斷複製,就能破壞癌細胞。
作者: mayi    時間: 2007-1-29 09:14 PM

希望他们能成功,造福人类!
作者: 大家樂1234    時間: 2007-1-29 10:36 PM

一物治一物" ^: n* S  c) t; x4 f
呢個的確係一個好消息
作者: pkbrian    時間: 2007-1-29 11:33 PM

@@
: R6 {  t% S# Q6 y可能仲輕鬆過其他二種tim bo+ a  f5 T8 ^1 `" I( w* m
8 y3 N& t; j! \" T' B  _" {! c2 n
咁唔知我平時咁多傷風感冒= =
( C6 u7 [3 N/ X( |4 g- w會唔會少d患癌既機會呢XDDD
作者: march23    時間: 2007-1-30 12:35 AM

我都好多時會傷風,如需要"傷風病毒",我第一個帶頭捐!
作者: pandh    時間: 2007-1-30 10:18 PM

哈哈..... 雖然有點bull shit..... 但仍然希望佢成功
作者: leeyanta    時間: 2007-1-31 09:19 AM

以毒攻毒

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0