標題: "碧咸" 破首發不勝魔咒! [打印本頁]

作者: locklock    時間: 2007-2-11 11:01 AM     標題: "碧咸" 破首發不勝魔咒!

[center]七旋斬極招重現江湖!

英格蘭球星碧咸被閒置一個月後重新出戰,並攻入一球,
助皇馬2月10日反敗為勝,在客場以2-1戰勝皇家蘇斯達。
碧咸在此役第37分鐘主罰自由球飛入球門遠角扳平比分。[/center]

[ Last edited by locklock on 2007-2-11 at 11:08 AM ]

圖片附件: 01.JPG (2007-2-11 11:01 AM, 25.1 KB) / 下載次數 23
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=1046311&k=84959ba3f71ba44c50d2ea729b5b5b22&t=1728836663&sid=vogPOK

圖片附件: 02.jpg (2007-2-11 11:01 AM, 25.8 KB) / 下載次數 23
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=1046312&k=7eb1b25df0208a5bfc2f690d257c09a2&t=1728836663&sid=vogPOK

圖片附件: 03.JPG (2007-2-11 11:01 AM, 20.4 KB) / 下載次數 23
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=1046313&k=55beea1a45c1d1524948ee9021876f8b&t=1728836663&sid=vogPOK

圖片附件: 04.JPG (2007-2-11 11:01 AM, 22.9 KB) / 下載次數 40
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=1046314&k=18e91ba7281f0b0fb2d640cb939eb22a&t=1728836663&sid=vogPOK

圖片附件: 05.JPG (2007-2-11 11:01 AM, 24.8 KB) / 下載次數 42
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=1046315&k=cbbf4fd58498738298444cb57f03f43c&t=1728836663&sid=vogPOK

圖片附件: 06.JPG (2007-2-11 11:01 AM, 21.3 KB) / 下載次數 18
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=1046316&k=499aae6b0a92232027d0b4b8abbcfdfa&t=1728836663&sid=vogPOK

作者: hugh090702    時間: 2007-2-11 11:24 AM

卡比路都唔知開心定唔開心好....哈哈
作者: locklock    時間: 2007-2-11 11:40 AM

Originally posted by hugh090702 at 2007-2-11 11:24 AM:
卡比路都唔知開心定唔開心好....哈哈
其實有張我好想捉,但係太快捉唔到。
碧咸入球後,卡比路和左右兩個職員一齊拍手掌,
好似中共開會咁機動式鼓掌,十分攪野!

明顯今場不是主打4231,反而變成有點像442,所以碧咸打得好開心!
其實皇馬現在積分榜成積也不差,而西維爾又跌緊WATT,始終最大敵人仍是巴塞。
下本季皇馬更要作客巴塞一次,如果全失三分,咁就今季只可以爭234了!

作者: capicapi    時間: 2007-2-11 11:44 AM

yea~~beckham is back~~~
作者: Teletubbies123    時間: 2007-2-11 11:59 AM

Originally posted by locklock at 2007-2-11 11:40 AM:

其實有張我好想捉,但係太快捉唔到...
Actually, Realwill be in the top 4 in liga this season! They are little bit difficult for the top3 I think. (Due to the schedule in the last 2 months!) If their new players such as Gago, Higuarin can match with Robinho, Reyes. They will be powerful. Otherwise,Aletico Madrid will be their threat for the fourth!

[ Last edited by Teletubbies123 on 2007-2-11 at 12:13 PM ]
作者: donald15    時間: 2007-2-11 12:16 PM

碧咸做左皇馬中流砥柱
中間古迪都交唔到乜野出黎
無乜供應比到前面
係碧咸好多時都係做策動既工作
又有做返佢既老本行出波依然保持到應有既水準
追平既罰球更係一絕係小見係碧咸身上出現既射法
卡比路如果早兩三個月重用碧咸就唔駛搞到今時今日咁既地部啦
碧咸真係球員既典範黎架
係曼聯佢都希望好似傑斯咁一生留係曼聯只係比費sir硬要賣走佢
去到皇馬不受重用間接影響國家隊入選機會先令到佢要走
佢咁耐無比賽一出返黎就有表現睇落好簡單但係背後做既野真係唔係個個球員可以做得到
真係唔好唔信邪碧咸一出黎就贏返波
同樣情況既英格蘭真係要諗諗佢啦
作者: kuru    時間: 2007-2-11 03:46 PM

今塲碧咸踢得放左好多,見到有幾球,都由中場射向籠門
以前咁放左好多~
作者: 5m    時間: 2007-2-11 03:55 PM

碧咸始終係有質素既
呢場令我諗返佢0係曼聯last果場歐聯vs皇馬
果陣又係失左個正選位,之後後備上陣入左2粒幫曼聯win 4:3~
作者: feuosma    時間: 2007-2-11 05:01 PM

Originally posted by kuru at 2007-2-11 15:46:
今塲碧咸踢得放左好多,見到有幾球,都由中場射向籠門
以前咁放左好多~
兄台講出一點我之前從未諗過.....冇錯.....依家開始碧咸會踢得放過以前...
因為佢已經有後路.....佢又唔駛擔心冇正選.....(晌依家佢冇正選差唔多係必然...好似尋日咁就係bonus...)
咁反而佢以後如果仲有機會出既話都會有表現.....咁當然啦....又係有得出先算啦....
作者: ahho319    時間: 2007-2-11 05:44 PM

有佢係度打多兩"飯" - 角球同自由球..
佢既能力一路都有..
其實國家隊佢應該入選..
起碼後備啦..
作者: Jay少    時間: 2007-2-11 07:22 PM

皇馬應該係佢走之前好好利用佢既能力...
作者: cwc_tkd    時間: 2007-2-11 09:50 PM

估唔到, 皇馬同英格蘭冇用佢之後, 就變到好似咁唔掂咁..
雖然呢2隊波近幾年不嬲都唔係好掂, 但冇左碧咸之後更衰
作者: Nucks    時間: 2007-2-11 09:51 PM

碧咸最叻始終都係主射自由球, and glad that he can still get some goal
作者: kitkit12345    時間: 2007-2-11 10:07 PM

哈哈~~~!
果然有好表現~~!
作者: 誠    時間: 2007-2-11 10:49 PM

碧咸在這場波表現十分積極, 攻守都參與,
卡比路都無好似以往咁換走佢
作者: bigfish    時間: 2007-2-11 11:42 PM

碧咸呢d 主宰勝負o既球員收埋咪冇得贏波囉, 佢一出場就飾演救世主角色, 最開心應該係美國球迷 la
作者: 王晶    時間: 2007-2-12 04:51 AM

Originally posted by bigfish at 2007-2-11 11:42 PM:
碧咸呢d 主宰勝負o既球員收埋咪冇得贏波囉, 佢一出場就飾演救世主角色, 最開心應該係美國球迷 la
但係之前出親佢都輸 輸足成半季
作者: cwfmarcus    時間: 2007-2-12 12:22 PM

始終beckham實力依然存在,只要俾機會佢就把握到
作者: kaka098    時間: 2007-2-12 04:01 PM

正wo~
射走霉氣~
作者: cwc_tkd    時間: 2007-2-12 08:00 PM

Originally posted by 王晶 at 2007-2-12 04:51 AM:

咁又唔係咁講o既, 佢唔係主宰勝負o既球員,
但佢係擅於打破彊局o既球員, 呢個係不爭既事實..
而且皇馬冇用佢之後亦唔見得有起色,
不能將所有責任都放係碧咸身上.
作者: locklock    時間: 2007-2-12 08:04 PM

Originally posted by 王晶 at 2007-2-12 04:51 AM:
其實唔止出佢架,還要有朗拿度雙劍合壁先可以輸得杯落架!

99號朗拿度,挑戰李華度的路!

[ Last edited by locklock on 2007-2-12 at 08:05 PM ]
作者: lywv5    時間: 2007-2-12 08:59 PM

i think beckham is a good player , super sub
作者: hongkongpeople    時間: 2007-2-13 12:44 AM

卡比路都有問題呀,點解人地碧咸要季后轉會就唔俾人出場呀? 無道理嘛........
作者: bigfish    時間: 2007-2-13 01:36 AM

輸波係全隊責任
試下唔出碧咸, 派出"王晶"出戰, 睇下皇馬係咪贏波?
作者: 閃閃星海    時間: 2007-2-13 01:50 AM

卡比路抵死啦
好野都唔要
而家星散啦...
作者: 王晶    時間: 2007-2-13 03:35 AM

Originally posted by bigfish at 2007-2-13 01:36 AM:

輸波係全隊責任
試下唔出碧咸, 派出"王晶"出戰, 睇下皇馬係咪贏波?
咁贏波都係全隊既功勞
你叫卡比路試下唔好再用碧咸 咪一樣贏到波~
作者: 王晶    時間: 2007-2-13 03:41 AM

Originally posted by 閃閃星海 at 2007-2-13 01:50 AM:
卡比路抵死啦
好野都唔要
而家星散啦...
就係因為一年一星既政策搞左咁耐似乎未好過
班球星個個億萬富豪 好食懶飛 咁搞法皇馬都變班馬
阿卡生一上任就 踢走哂d球星 你估真係一個人有咁大能力咩
背後無人支持 佢邊做到咁耐呀~

寄望來年罷喇
作者: pennypan    時間: 2007-2-13 01:36 PM

Originally posted by hongkongpeople at 2007-2-13 12:44 AM:
卡比路都有問題呀,點解人地碧咸要季后轉會就唔俾人出場呀? 無道理嘛........
通常准备转会咖球员留系队都无咩心机
so...
作者: jackyleej    時間: 2007-2-14 08:30 PM

咸哥又發威, 卡比路收曬皮la
作者: kempesito    時間: 2007-2-14 11:43 PM

i always support beckham
作者: MaxFigo    時間: 2007-2-15 01:09 AM

Originally posted by 王晶 at 2007-2-13 03:35 AM:

咁贏波都係全隊既功勞
你叫卡比路試下唔好再用碧咸 咪一樣贏到波~
咁e個世界無話邊隊無左邊個唔得
但你亦都無理由完全否認碧咸係皇馬隊中所起o既重要作用
作者: MaxFigo    時間: 2007-2-15 01:12 AM

Originally posted by 王晶 at 2007-2-13 03:41 AM:

就係因為一年一星既政策搞左咁耐...
佢背後靠山不外乎米積杜域同卡達朗...

米積杜域就話比較正直...無咁多勾心鬥角

但卡達朗已經眾叛親離....成隊皇馬球員無個鐘意佢...

再加上"碧咸事件"令卡比路本身都唔受班球員同球迷歡迎

我睇除非卡比路有成績交到比人睇
否則佢個位都唔會穩陣

[ Last edited by MaxFigo on 2007-2-15 at 01:13 AM ]
作者: bigfish    時間: 2007-2-15 02:40 AM

Originally posted by MaxFigo at 2007-2-15 01:12 AM:

佢背後靠山不外乎米積杜域同卡...
如果我係皇馬會員, 我寧願投碧咸做皇馬會長都唔選卡達朗囉
至於卡比路....o係意甲叻出到去未必叻 geh
作者: 王晶    時間: 2007-2-15 05:03 AM

Originally posted by MaxFigo at 2007-2-15 01:09 AM:

咁e個世界無話邊隊無左邊個唔得
但你亦都無理由完全否認碧咸係皇馬隊中所起o既重要作用
的確係呀
既然係咁 佢就唔好講到 皇馬出碧咸先有得贏咁嚴重喇
我亦唔否認佢起到既作用 只不過以皇馬既財力要搵人替佢
實在簡單~
作者: 王晶    時間: 2007-2-15 05:05 AM

Originally posted by bigfish at 2007-2-15 02:40 AM:

如果我係皇馬會員, 我寧願投碧咸做皇馬會長都唔選卡達朗囉
至於卡比路....o係意甲叻出到去未必叻 geh
算罷喇你~就算投英國首相你都係會投碧咸架喇
作者: MaxFigo    時間: 2007-2-15 12:47 PM

Originally posted by 王晶 at 2007-2-15 05:03 AM:

的確係呀
既然係咁 佢就唔好講到 皇馬出碧咸先有得贏咁嚴重喇
我亦唔否認佢起到既作用 只不過以皇馬既財力要搵人替佢
實在簡單~
咁佢又係講得過份左...

強如施丹,當年祖記都可以放棄,仲有尼維特後繼
阿仙奴失去韋拉,都搵到法比加斯
國米失去朗拿度,仲有阿祖安奴
證明一個球員幾強,球隊都可以搵到替代品

不過搵唔搵到同搵邊個又係一個問題
幾時搵同幾時開始用佢黎替代碧咸又係一個問題
但似乎卡比路係處理E D時機問題上面開始進退失據....
作者: liverster    時間: 2007-2-19 06:19 PM

碧咸破咒的代價-----------------見紅
作者: fss16    時間: 2007-2-19 07:59 PM

Originally posted by liverster at 2007-2-19 06:19 PM:
球證見碧咸今年o係皇馬最後一年咪比封利是佢囉
作者: donald15    時間: 2007-2-19 08:17 PM

Originally posted by MaxFigo at 2007-2-15 12:47 PM:

咁佢又係講得過份左...

強如施丹,當年祖記都可以放棄,仲有尼維特後繼
阿仙奴失去韋拉,都搵到法比加斯
國米失去朗拿度,仲有阿祖安奴
證明一個球員幾強,球隊都可以搵到替代品

不過搵唔搵到同搵邊個又係一個問題
幾時搵同幾時開始用佢黎替代碧咸又係一個問題
但似乎卡比路係處理E D時機問題上面開始進退失據....
但係皇馬搵唔到人代替施丹
中場hold波再分波現今球擅都唔知邊個可以做到施丹咁出色
作者: iknow    時間: 2007-2-19 08:37 PM

始終碧咸落場ge表現絕對唔係差...
但之前無奈地皇馬一出佢就輸...
作者: MaxFigo    時間: 2007-2-20 12:30 AM

Originally posted by donald15 at 2007-2-19 08:17 PM:

但係皇馬搵唔到人代替施丹
中場hold波再分波現今球擅都唔知邊個可以做到施丹咁出色
咁就係皇馬o既問題啦
搵唔到人代替,都可以改變戰術

祖記賣走施丹後,由以往打352
以施丹為5人中場o既重心
改打433
利用整體小組入涉,同機動踢法,一樣拎到好成績
呢樣就係納比o既功力

其實我覺得而家皇馬都未有因施丹退休而受太大影響
反而球員狀態反覆、軍心不穩仲大鑊
作者: locklock    時間: 2007-2-20 02:43 AM

Originally posted by liverster at 2007-2-19 06:19 PM:

好事,如果碧咸唔係落力過頭,又點會見紅,一洗玻璃腳稱號,不錯不錯!
歐冠佢都可以上場!做得好!

[ Last edited by locklock on 2007-2-20 at 02:50 AM ]
作者: morikatsu    時間: 2007-2-20 11:37 PM

希望今晚對拜仁佢會出場啦
作者: MaxFigo    時間: 2007-2-21 12:09 AM

Originally posted by morikatsu at 2007-2-20 11:37 PM:
希望今晚對拜仁佢會出場啦
無線新聞話佢會正選上陣
作者: schuenlam    時間: 2007-2-21 12:54 AM

one foot kicker......
作者: locklock    時間: 2007-2-21 06:09 AM

Originally posted by MaxFigo at 2007-2-21 12:09 AM:
無線新聞話佢會正選上陣
Beckham role

Beckham continued to play a major role as the second half began, setting Higuaín in on
goal only for the 19-year-old to prod straight at Kahn, who then had to dive full length to
tip the former England captain's set-piece over the crossbar. The Bundesliga outfit were
struggling to cope with Madrid's high tempo, although Capello's men breathed a sigh of
relief when Casillas misread the flight of Sagnol's free-kick only for Claudio Pizarro to head
against the outside of the post from a tight angle.

52' Beckham (Real Madrid) hits the crossbar on free-kick.
38' Beckham (Real Madrid) delivers the free-kick on target.

皇馬3-2拜仁,碧咸功勞都不少,下半場就保守D,維持卡比路的作風!
魯爾又再續現歐冠射手皇本色!

[ Last edited by locklock on 2007-2-21 at 06:12 AM ]
作者: jack_snake    時間: 2007-2-21 08:20 PM

cool...

個 free kick 勁 ar

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0