標題: 英格蘭又輸,是否排陣問題? [打印本頁]

作者: lsths    時間: 2007-2-11 07:19 PM     標題: 英格蘭又輸,是否排陣問題?

英格蘭又輸,是否排陣問題?大家一齊幫英格蘭排陣
我的心水︰
                           賓.科士打
加利.尼維利  里奧費廸南   泰利    艾殊利.高爾  
          碧咸    謝拉特   夏格維斯   巴利
                      朗尼   安德魯.莊遜
作者: iknow    時間: 2007-2-11 07:48 PM

----------------------------賓.科士打----------------------------

----加利尼維利---里奧費廸南---泰利----艾殊利高爾----

------------謝拉特--------夏格維斯------卡域克-------------

-------------朗尼-----------艾殊頓---------祖高爾------------

又或者......

---------------------------賓.科士打---------------------------

---加利尼維利---里奧費廸南---泰利---艾殊利.高爾---

-------碧咸------卡域克---------夏格維斯-----唐寧-------
   (----艾朗連儂-----祖爾巴頓----路蘭-----巴利-----)

---------------------------朗尼----------------------------------

---------------------------------------AJ-------------------------
作者: tiffanyk    時間: 2007-2-11 08:13 PM

433 might work, but not with dyer and swp as WF
               robinson
neville ferdinand terry ashley cole
lennon lampard hargreaves joe cole
                rooney
            andew johnson
作者: benq91    時間: 2007-2-11 08:58 PM

中路創造力不足 !
作者: pennypan    時間: 2007-2-11 09:15 PM

賓.科士打
加利.尼維利  里奧費廸南   泰利    艾殊利.高爾
艾朗連儂      謝拉特    夏格維斯        祖高爾
                    朗尼      高治

有头锤~有2翼分波~有后上
作者: 王晶    時間: 2007-2-11 09:29 PM

你估西班牙流架咩?
就算你個陣完全無問題都唔代表會砌得低西班牙喎
作者: HansChan    時間: 2007-2-11 09:56 PM

英超係好睇......但英格蘭國家隊一樓都係三九流球隊.........爭係領隊都已經唔係頂尖級啦! 鍾意英格蘭大多都係情意結! 實情班波實力唔係歐洲一線.......其實已多次証明...只係波迷們唔肯接受而已!
英格蘭叫得上強嗰時最近都要數有加斯居里同連尼加响樹.......都十幾年囉.........但有佢兩個....94年都係入唔到世界盃決賽洲........命也!
作者: clot    時間: 2007-2-11 10:24 PM

For England, 4-5-1 definitely wont work for them as we could see they try this formation before in World Cup.

I believe if there's no injuries for any England players, defintiely 4-3-3 and 4-4-2 will both work for them, but I kind of more prefer on 4-3-3. Here's my suggestions:

4-3-3
               Robinson
G.Neville  Ferdinand Terry  Ashley Cole
Gerrard   Hargreaves (Carrick)    Lampard
Lennon         Rooney       Joe Cole

4-4-2
              Robinson
G.Neville  Ferdinand  Terry  Ashley Cole
Lennon   Gerrard    Hargreaves (Carrick)   Joe Cole
   Crouch (Andrew Johnson or Defoe)   Rooney

*Note: Lampard sucks in 4-4-2, he deserves to be substitute!
作者: laichuns    時間: 2007-2-11 10:32 PM

Originally posted by 王晶 at 2007-2-11 21:29:
你估西班牙流架咩?
就算你個陣完全無問題都唔代表會砌得低西班牙喎
咪係,要睇埋臨場發揮架
作者: liverster    時間: 2007-2-11 10:49 PM

不同的陣式無疑可令進攻及防守有不同的變化及效果,但最終都要以球員來演繹.好與壞取決於球員的質素.英國球員大多名大於實,技巧一般.故除非有質的大躍進,否則用什麼陣式都沒有太大分別.結果都會像剛踢完的友賽般主場受制於腳法細膩,技巧高超的西班牙.
作者: bigfish    時間: 2007-2-11 11:44 PM

Originally posted by liverster at 2007-2-11 10:49 PM:
不同的陣式無疑可令進攻及防守有不同...
西班牙...技巧高超?
冇記錯西班牙好似未試過突破世界盃八強
作者: bigfish    時間: 2007-2-11 11:46 PM

Originally posted by HansChan at 2007-2-11 09:56 PM:
英超係好睇......但英格蘭國家隊一樓...
英格蘭每次都係輸十二碼, 但佢實力上同巴西屬同一級數, 近年英格蘭手下敗將有德國, 阿根廷, 法國, 意大利等球隊
作者: liverster    時間: 2007-2-11 11:48 PM

Originally posted by bigfish at 2007-2-11 11:44 PM:

西班牙...技巧高超?
冇記錯西班牙好似未試過突破世界盃八強
咁重大鑊.連係主場都輸俾"技巧唔高超"的西班牙
作者: terryjog06    時間: 2007-2-11 11:52 PM

Originally posted by bigfish at 2007-2-11 11:46 PM:

英格蘭每次都係輸十二碼, 但佢實力上同巴西屬同一級數, 近年英格蘭手下敗將有德國, 阿根廷, 法國, 意大利等球隊
淨係講win果d
輸果d你又唔講 世界杯之後好似都未win過
作者: liverster    時間: 2007-2-12 12:01 AM

Originally posted by bigfish at 2007-2-11 11:46 PM:

真諷刺,近年英格蘭手下敗將有德國, 阿根廷, 法國, 意大利等球隊都可以在世界盃及歐國盃中非冠則亞,英格蘭就.........................."引入競爭對手".

1個5次冠軍,1個40年前冠軍.英格蘭實力上同巴西屬同一級數.講都無人信啦.
作者: bigfish    時間: 2007-2-12 01:02 AM

Originally posted by liverster at 2007-2-12 12:01 AM:

真諷刺,近年英格蘭手下敗將有德國...
你睇下賠率啦, 英格蘭同巴西係頭兩大熱門黎架
冇錯呢幾隊踢世界盃表現得唔錯, 但咁只係反映佢地穩陣, 射十二碼出色, 踢一場過的比賽較有把握
但以整體實力計, 英格蘭真係好齊腳
作者: wclchris    時間: 2007-2-12 01:19 AM

Originally posted by bigfish at 2007-2-12 01:02 AM:

你睇下賠率啦, 英格蘭同巴西係頭兩...
咪因為有你呢d傻西買熱英格蘭law, 益哂d真係賭錢唔係賭氣ge
作者: toro    時間: 2007-2-12 10:45 AM

Originally posted by wclchris at 2007-2-12 01:19 AM:

咪因為有你呢dEdit by toro買熱英格蘭law, 益哂d真係賭錢唔係賭氣ge
呢位兄弟小心講嘢,唔想你被其它版主扣分
作者: liverster    時間: 2007-2-12 11:17 AM

Originally posted by bigfish at 2007-2-12 01:02 AM:

你睇下賠率啦, 英格蘭同巴西係頭兩...
你不如睇下往績啦,當足球仍純粹是運動,未涉及賭博成份時,即沒有賠率作參考時,你會用什麼方法衝量一隊波的成績.

另外如果出賠率英格蘭同巴西係頭兩大熱門果條友,1係自己係白痴,1係想"坤"白痴,我有個英國朋友個老竇就是基於愛國,自66年後逢大賽都買英格蘭奪冠,結果不用多講,你都知啦.
作者: 月月鳥    時間: 2007-2-12 11:31 AM

麥卡倫冇叫碧咸,令到排陣有問題
作者: 王晶    時間: 2007-2-12 02:28 PM

你睇下賠率啦, 英格蘭同巴西係頭兩大熱門黎架
冇錯呢幾隊踢世界盃表現得唔錯, 但咁只係反映佢地穩陣, 射十二碼出色, 踢一場過的比賽較有把握
但以整體實力計, 英格蘭真係好齊腳
用賠率反影實力?十二碼都係一種實力反映
你估射十二碼真係靠運架咩 要睇 射術 心理素質 龍門反應 同捉心理
但係 英格蘭射十二碼 似乎獲獲都輸咁 可見球員心理素質其實唔係太高
齊唔齊腳其實好見人見智 正如港聯有卓卓 歐偉倫 我都覺得好齊腳
但出到世界係另一回事
作者: ronja    時間: 2007-2-12 04:42 PM

Originally posted by bigfish at 2007-2-11 23:46:

但佢實力上同巴西屬同一級數

呢句真無敵 !!!!!
作者: pennypan    時間: 2007-2-12 10:18 PM

Originally posted by 月月鳥 at 2007-2-12 11:31 AM:
麥卡倫冇叫碧咸,令到排陣有問題
我唔觉得唔要碧咸会令到排陣有問題
因爲碧咸年纪问题加上又无速度~静系得分波同罚球
而罚球系英格蘭阵中不乏衣D球员
新一代左右翼分波加落底咖技术都ok
所以无需要碧咸
作者: lsths    時間: 2007-2-12 10:22 PM     標題: 版主回應

問題1︰龍門方面,羅賓遜自漏踢入網,與及多次出迎問題,我已經對佢死心,所以倒不如用BEN FOSTER ,佢響屈福特打得OK,而且好後生(23歲),作為未來一位出色門將實在大有機會。

問題2︰右邊艾朗連濃始終身形單薄,而且得一招快字,出波亦唔太準,好易俾人MARK死,依方面碧咸出波始終獨步天下,比較好D。

問題3︰英格蘭需要一位高入球率射手,好似連尼加、舒利亞等,AJ依方面可以有前兩者相近特質,就係把握能力,雖然未必好好,但現今奧雲無希望,其他又唔得,惟有如此。
作者: Teletubbies123    時間: 2007-2-13 12:25 PM

The main piont is that Lampard is not good as in Cheslea (The tactics are not the same so that this make him difficult to handle attack and defense!)The forward is another problem!
作者: lsths    時間: 2007-2-13 08:02 PM     標題: 回應..............

Teletubbies123 兄,我十分認同你的意見,李柏特踢國家隊實在並不太好,可能係位置重疊(同謝拉特),所以我心水排陣之中冇佢個名,因為謝拉特比佢後生,國家隊一向表現比佢好。
另外,前鋒方面,我突然諗下禾確特,雖然非常YOUNG,但踢ARSENAL時都幾好,可以一諗。
作者: thorgrin    時間: 2007-2-13 10:18 PM

一代不如一代 要加把勁先得
作者: kaiwahleung    時間: 2007-2-17 02:51 PM

aj個人覺得唔係幾岩駛,反而defoe幾好!!
左面再放j.cole,加埋放lennon,中間放謝4+夏格

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0