標題: 碧咸能否領英格蘭進08歐國盃決賽週? [打印本頁]

作者: locklock    時間: 2007-2-14 09:51 PM     標題: 碧咸能否領英格蘭進08歐國盃決賽週?

[center][/center]
麥帥擬重召碧咸保帥位   (星島) 02月 14日 星期三

碧咸的「黃金右腳」不但挽救了皇家馬德里的劣勢,也拯救了卡比路的帥位。而同樣處
於水深火熱之中的英格蘭國家隊,據傳領隊麥卡倫也有意「有樣學樣」,在三月重開的歐
洲國家盃外圍賽重召「萬人迷」,期望碧咸能重施故技,助他保帥位。

由於不滿碧咸大事鋪張地宣布季後加盟美國洛杉磯銀河的消息,皇家馬德里在一月初負於
拉科魯尼亞後便沒有再徵用「萬人迷」。不過,遭到雪藏一個月後,碧咸以一記罰球帶領
皇馬重返勝軌,用實際行動證明了教練卡比路的決定錯誤,可謂一吐烏氣。

和卡比路一樣,英格蘭領隊麥卡倫亦正面臨帥位不保的壓力。國家隊在歐洲國家盃外圍賽
E組暫居於克羅地亞及俄羅斯之後列第三,加上友誼賽一連串尷尬的戰績,包括上周中主場
以○比一不敵西班牙。球隊在隊型及打法上也與鼎盛的人腳不成正比,表現令人失望。

在世界盃後上任的麥卡倫,被問及會否重召碧咸應付三月作客以色列及安道爾兩仗時表
示︰「對於碧咸,我從不會把國家隊的大門關上。」
不過,麥卡倫自上任以來以給予年輕
球員機會為由,從未把這位前隊長納入隊中,不過在沒有理想的戰績下,麥卡倫可能會向
輿論壓力屈服。在英國傳媒就重召「萬人迷」的民意調查顯示,接近九成支持碧咸重返國
家隊,而且認為他仍能對球隊有貢獻,可見碧咸在英國球迷心目中仍有很重要的位置和價值。

碧咸
 http://www.realmadrid.es/articulo/rma25155.htm

Group E
 http://www.uefa.com/competitions ... 241/group=2634.html

"碧咸" 破首發不勝魔咒!
 http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=138793&fpage=1

逼宮
 http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=136549&fpage=3

[ Last edited by locklock on 2007-2-15 at 12:08 AM ]

圖片附件: David Beckham Wallpaper 01.jpg (2007-2-14 09:51 PM, 166.8 KB) / 下載次數 12
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=1049375&k=832121043c9c822d66cc6d5d2b292246&t=1728873519&sid=8C8585

圖片附件: David Beckham Wallpaper 02.jpg (2007-2-14 09:51 PM, 267.7 KB) / 下載次數 14
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=1049376&k=51abd0c4e12af8b750e6c894b5f233f0&t=1728873519&sid=8C8585

圖片附件: David Beckham Wallpaper 03.jpg (2007-2-14 09:51 PM, 263 KB) / 下載次數 17
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=1049377&k=cb2bd73c31cc5099256b5f02c8925df0&t=1728873519&sid=8C8585

作者: benq91    時間: 2007-2-14 11:10 PM

下年再難入國家隊la
作者: vv1668vv    時間: 2007-2-14 11:22 PM

想問問。。英格蘭隊中 現役球員 當中。。
有無 把握力強 既 死球專家 ?
作者: MaxFigo    時間: 2007-2-15 01:03 AM

點解唔可以?

佢帶領英格蘭國家隊入決賽週
都唔係第一次啦

大家記得英格蘭對希臘那場外圍賽嗎??
作者: locklock    時間: 2007-2-15 01:09 AM

Originally posted by vv1668vv at 2007-2-14 11:22 PM:
如果要好似上面02和03過兩張WALLPAPER裏面咁射就肯定得無!
如果要直線大力抽射,林伯,謝老四,達寧,朗尼都應該無問題。
2006世界盃唔係佢,跟本英格蘭就唔可以走得咁遠。
今次歐國盃因為有兩個主辦國,所以唔會有附加賽,每組都只會出頭兩隊。
爭唔到位就一定出局,依家英格蘭排第三,不過不失,
但係近況明顯右路十分之兵源短缺,碧咸復出可以話係時候,演譯求世主一角!
豬年可能旺佢,踏入2007佢就行運,一路行到去美國!

[ Last edited by locklock on 2007-2-15 at 01:26 AM ]
作者: donald15    時間: 2007-2-15 01:11 AM

Originally posted by MaxFigo at 2007-2-15 01:03 AM:
點解唔可以?

佢帶領英格蘭國家隊入決賽週
都唔係第一次啦

大家記得英格蘭對希臘那場外圍賽嗎??
呢場真係碧咸係國家隊既經典
當時睇住成場波攻極都攻唔入打定輸數
到差唔多完場時有個罰球
例牌碧咸主射當時佢每行一步我個心就跟住一齊跳
睇到入既一刻真係成個人彈起
諗番起個畫面都好似諗日發生咁樣
作者: MaxFigo    時間: 2007-2-15 01:20 AM

Originally posted by donald15 at 2007-2-15 01:11 AM:

呢場真係碧咸係國家隊既經典
當時...
果場更加顯出英格蘭進攻瓣數有幾貧乏

少左碧咸,英格蘭就再少一面版斧

謝拉特只岩踢中場中
咩艾朗連儂,根本未有能力登大雅之堂
右路攻勢就此攤渙

再講死球,角球無個開得好似碧咸咁好
浪費哂高治、terry o既身高,同朗尼、奧雲o既入涉
而罰球方面,朗尼、林伯同謝拉特的神來之筆,
又點及碧咸o既百步穿楊?

少左e幾個進攻面,英格蘭點可能有好成績?

作者: vv1668vv    時間: 2007-2-15 01:54 AM

LOKLOK , MaxFigo

好同意兩位 講法。。
講翻起 2006年世界盃。。
英格蘭 果場波 ,
一個 冷靜,恰當,有效 ,罰球處理 。
改變成場波,整隊球隊既命運。。

真系令人 津津樂道 。。
作者: bigfish    時間: 2007-2-15 02:44 AM

英格蘭隊波個個都好有實力, 不過就缺少一個領導者
依家唔係個個服泰利, 如果碧咸o係度大家就有個重心
施丹都踢到 34 先退啦, 碧咸冇理由早過佢掛
作者: ronja    時間: 2007-2-15 04:07 AM

同組有嗰幾隊垃圾球隊,至勁咪得Russia同Croatia.....咁都出唔到綫就好去死啦!!!

成日講到英國隊同碧咸幾勁幾勁,真係咁勁就整個post叫:「碧咸能否帶領England奪取2008歐洲國家盃?」而家連出綫都有問題呀!!!

你幾時見過人問:「朗拿甸奴能否領巴西逅2010世界盃決賽週?」
作者: chunchunchun    時間: 2007-2-15 06:08 AM

不如整個李建和能否帶領香港衝出亞州
作者: locklock    時間: 2007-2-15 08:40 AM

Originally posted by ronja at 2007-2-15 04:07 AM:
同組有嗰幾隊垃圾球隊,至勁咪得Russia同Croatia.....咁都出唔到綫就好去死啦!!!
成日講到英國隊同碧咸幾勁幾勁,真係咁勁就整個post叫:「碧咸能否帶領England奪取
2008歐洲國家盃?」而家連出綫都有問題呀!!!
你幾時見過人問:「朗拿甸奴能否領巴西逅2010世界盃決賽週?」
你真係有種張政治版罵戰帶來SPORT版這裏!我服佐你!
希望你豬年唔會再咁幼稚,初七又大一歲,唔會再似個小朋友咁四圍放火!
這裏的版大應該會比政治版的多,你好自為知!

可能你對體育一無所知,英格蘭現在兵源短缺,隊長泰利都係大病初愈,
右邊人腳亦短缺,反觀以往的左邊人腳亦短缺問題得以解缺,因為有了達寧,
麥卡倫不是艾力臣,不會重用小將禾確特,禾應去打U21英格蘭國家隊。

英格蘭很快就要作客勁旅以色列,以色列主場不容忽視,無乜歐洲人敢去過度睇波!
馬其頓亦是攪局者之一,俄羅斯和克羅地亞更是未常一敗,英格蘭只少也要擊敗他們,
才能確保成功出線,如果英格蘭輕敵不留神,便會停在第三位,進不了決賽週。
因為今年有兩個主辦國,所以唔會設有第三名附加賽!組組都會爭硼頭!十分精彩。

[ Last edited by locklock on 2007-2-15 at 08:49 AM ]
作者: 天下一心    時間: 2007-2-15 08:50 AM

強烈支持碧咸呀@@
你一定入得番既
作者: locklock    時間: 2007-2-15 09:03 AM

Originally posted by chunchunchun at 2007-2-15 06:08 AM:
不如整個李建和能否帶領香港衝出亞州

李健和
位置  :右中場
出生日期:20-10-67(40歲)
出生地點:香港

大衛碧咸
位置  :右中場
出生日期:2-5-75(32歲)
出生地點:英格蘭

碧咸和和仔相差8年。

和仔和AC的馬典尼一樣老當益壯,而且馬典尼是打中堅,而和仔還在打翼,
但他們兩者年過四十,長江後浪推前浪,不再代表國家隊出戰了!
(和仔打賀歲盃都只係玩玩而矣,打完咪又退隊,唔會持久!

而碧咸只是32歲,又為何不可以從招入英格蘭國家隊?

瑞典的軒歷拿臣1971年9月20日出生,35歲高齡還在世界盃賽場上馳騁,
為何08歐國盃來臨之時,只是33歲的碧咸不能參戰?

[ Last edited by locklock on 2007-2-15 at 09:11 AM ]
作者: capicapi    時間: 2007-2-15 09:05 AM

bigfish
beckham唔係唔想踢,而係macau倫唔揀佢入英格蘭踢啦...
作為一個足球員,,可以為自己國家出力係一種光榮!!!!!
作者: achan87    時間: 2007-2-15 11:07 AM

hope he can do this.........
作者: MaxFigo    時間: 2007-2-15 12:33 PM

Originally posted by ronja at 2007-2-15 04:07 AM:
同組有嗰幾隊垃圾球隊,至勁咪得Russia...
Russia同克羅地亞一D都唔差
Russia有希丁克教路,本身實力唔曳
雖然上場友賽大敗比holland,但唔能夠以友賽成績作準
畢竟佢地對上兩屆世界杯都有不俗表現
有心守和你o既話,英格蘭分分鐘入唔到波,和波失分

至於克羅地亞更加唔駛講,自98世界杯後一直係各大杯賽黑馬
06世界杯更差d成為巴西晉級o既絆腳石
陣中有帶領摩洛哥攞過歐聯亞軍o既格拉斯哥流浪前鋒柏素、
效力祖雲達斯多年o既納比愛將後衛杜陀、
係德甲打滾多年o既中堅Simunic同埋前鋒卡拉斯歷、
雖然係AC後備居多但爛船都有3斤釘o既史米
仲有門將柏迪高沙,同效力樸茨茅夫o既新星中場大腦卡蘭積卡
個個實力都有返咁上下
克羅地亞發揮出色o既話,絕對可以同英格蘭打成均勢
贏埋你都仲得!

面對e兩隊球隊失分的話,英格蘭要晉級難上加難!

[ Last edited by MaxFigo on 2007-2-15 at 12:39 PM ]
作者: locklock    時間: 2007-2-15 01:00 PM

Originally posted by MaxFigo at 2007-2-15 12:33 PM:
Russia同克羅地亞一D都唔差
Ru...
克國柏素退出佐國家隊啦,依家克國係靠高華兄弟頂住,克國換班換教練可話十分順利。
其實都唔洗講咁遠,對住魚腩馬其頓主客兩回合,都不能全取六分以是一大敗筆。
如果下場比以色列迫和,就可以話係咁大,所以咸哥一定要在這危急之秋復出,造硬救世主!

作者: tai1980    時間: 2007-2-15 03:57 PM

he is a guy of miracles ,and a (big match) player , maybe this time he could pull off some magic moves to save this demoralized england team

[ Last edited by tai1980 on 2007-2-15 at 04:10 PM ]

圖片附件: beckham.jpg (2007-2-15 03:57 PM, 15.7 KB) / 下載次數 4
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=1049884&k=a836c9a7dff241f285f2dd2a36f76a1b&t=1728873519&sid=8C8585

作者: Rated-R    時間: 2007-2-15 07:08 PM

個教練冇料堵,帶米杜士保咁耐都系浮浮沉沉,關碧咸乜事喎?
碧咸真系咁勁就贏左世杯啦,
碧咸真系咁勁系皇家馬德里唔洗近排先破正選不勝啦,
仲有,老而不退好剋人憎架,可能上仗個FK撞彩,又唔知幫唔幫到手
作者: Rated-R    時間: 2007-2-15 07:14 PM

Originally posted by locklock at 2007-2-15 09:03:

[img]http://www.hkfa.com/var/imag...
因為年老靠的是波底及經驗,只要波底好就可以去到邊掂到邊,可惜碧咸波底並不在拿臣、柏金、巴治奧及施丹的水平,所以佢唔好
作者: MaxFigo    時間: 2007-2-15 07:44 PM

Originally posted by Rated-R at 2007-2-15 07:08 PM:
個教練冇料堵,帶米杜士保咁耐都系浮浮...
你o既觀點中...只有麥卡倫無料我係認同

碧咸無疑無能力可以令英格蘭贏世界杯
不過我相信世上除左上帝之外,無人可以靠一己之力令球隊奪冠

碧咸做親正選皇馬都輸?
舒夫真高初初去車仔,夠入親波都輸波啦
咁又點?唯有怪佢地腳頭唔好,黑仔lo
但好似唔關實力事bo....
當然如果你認為碧咸可以憑一己之力令球隊輸波的話
咁即係你間接同意碧咸能力同上帝不相伯仲啦

球FK撞彩??
係呀,我都相信碧咸一世人入咁多靚罰球,全部都係撞彩ga ja
你好彩o既話你都做到ga

老而不退剋人憎??
邊個話老就一定要退??
totti唔理國家隊死活,一老就退,我覺得似係不負責任多d bo
趁仲有能力,報效國家,何罪之有??

只怕你係欲加之罪,何患無詞 (呢句說話同樣適用於好多一面倒批評碧咸無料o既人)

[ Last edited by MaxFigo on 2007-2-15 at 07:47 PM ]
作者: thorgrin    時間: 2007-2-15 08:10 PM

唔睇好英格蘭 差左唔少
作者: leeyanta    時間: 2007-2-15 08:14 PM

成日都講英格蘭
作者: ronja    時間: 2007-2-15 08:35 PM

Originally posted by locklock at 2007-2-15 08:40:

你真係有種張政治版...
30歲嘅小朋友慳D啦你.....我睇波陣你仲係你老豆嘅一條精虫咋

阿叔回覆陣都冇留意邊  個開post,根本冇人留意你,你唔好以為自己咁  有地位

我只係議事論事:  如果England咁勁根本就唔駛擔心出線問題,等於冇乜球迷會擔心巴西入唔倒World Cup决賽週!!如果英格蘭真係一個足球強國,少一個泰利又如何?難道成個國家冇一個人可以代替佢?巴西會唔會擔心冇咗朗拿旬奴呀???

更何況任何一個國家隊係唔會有兵源短缺呢個問題,而只有傷兵困擾不能排出最強陣容呢個問題,成個國家冇人識踢右邊??唔會啩?!只不過係D右翼未到世界級水平出去同人踢啫!!

至於領隊方面,你估做England領隊咁容易呀?易就唔會冇英國佬做揾艾歷臣做啦!!國內球迷每每對國家隊期望咁大,贏波就冇乜所謂,嘩!如果輸波或和咗馬其頓呢D球迷眼中嘅弱旅,麥卡倫真係有得震冇得瞓,隨時要執包服!!不過我現時都好欣賞老麥肯為英格蘭嘅付出!!!

WARNING!
NO PERSONAL ATTACK!
NEXT TIME YOU WILL HAVE PENALTY!!!

[ Last edited by brightlee on 2007-2-15 at 11:29 PM ]
作者: Aristo~    時間: 2007-2-15 09:00 PM

我諗碧咸都入唔返國家隊啦,因為麥卡倫唔鍾意佢,佢去美國搵銀算啦.

要打返國家隊, 除非英格蘭換領隊啦!
作者: Rated-R    時間: 2007-2-15 09:04 PM

Originally posted by MaxFigo at 2007-2-15 19:44:

只怕你係欲加之罪,何患無詞
你講得呢句我已不想同你再談
節省些少啦,偏幫當中間,亂說一通當自己才子
要全隊波睇佢做頭叫好球員咩?分工合作一定比單打獨鬥好,只怪個教練低章

[ Last edited by Rated-R on 2007-2-15 at 09:09 PM ]
作者: Jay少    時間: 2007-2-15 09:35 PM

我諗碧咸可以帶領英格蘭入決賽週...
始終冇左佢...英格蘭都有一定既實力...
但係缺少左兩邊精彩既出波...
話雖如此,但係唔知佢來季過左美國之後會變成點...
作者: lywv5    時間: 2007-2-15 09:56 PM

Mclaren won't recall Becks, i think
作者: ronja    時間: 2007-2-15 10:07 PM

Originally posted by ronja at 2007-2-15 20:35:

30歲嘅小朋友慳D啦你.....我睇波...
i didn't start this.
please read all the posts
who is the one who first post things like 'naive' and '你好自為知'??trying to attack me and scare me??

i'm just filter-004ing the topic without mention any name  but get attacked and criticise by somebody and typed the words in red

a fair judgement is needed here in ef!!!!!!!!!!!!!!!!!!

[ Last edited by ronja on 2007-2-15 at 10:11 PM ]
作者: locklock    時間: 2007-2-15 11:23 PM

Originally posted by Rated-R at 2007-2-15 07:14 PM:
因為年老靠的是波底及經驗,只要波底好就可以去到邊掂到邊,可惜碧咸波底並不在拿臣
、柏金、巴治奧及施丹的水平,所以佢唔好
我為何會這樣回,因為有人話叫開李健和帶香港隊打世界盃的題,所以我就講出事實,
李健和已40歲了,但碧咸還是32歲,如果拿臣35歲都可以打世盃,
碧咸如果保養得好,他35歲都可以打多屆世盃,所以我便道出事實。

可能有人會對碧咸看不上眼,但問題是英格蘭現在還未有可以取替他的人,
沒有人開定位球或死球開得好過佢,沒有人可以在關鍵時刻打入關鍵球,領球隊出生天!

2006世盃英格蘭能走到8強,絕對是碧咸的功勞,佢連嘔都照搏到盡,
需然最後他在換下場後落淚,有損士氣,麥卡倫要樹新風,不要他也是無可口非。

但此一時彼一時,英格蘭現在明顯青黃不接,新的又未能融入,舊的沒有了碧咸又頓失重心,
他的回歸是一個正確和合適的時機,大家可以憎他,但絕不能末殺他為英格蘭的付出,
還有是在2006一年前的付出!

作者: MaxFigo    時間: 2007-2-16 12:34 AM

Originally posted by Rated-R at 2007-2-15 09:04 PM:

你講得呢句我已不想同你再談...
我從來無當過自己中間呀,才子就更加咪預我

我一向欣賞碧咸的,亦無否認佢有缺點
只不過我同時間認為每個球員都有缺點

那怕你唔鐘意我講果句說話
但我只係講出自己真感受

p.s. 撞彩FK你都講得出....其實我覺得你先係才子

[ Last edited by MaxFigo on 2007-2-16 at 12:35 AM ]
作者: donald15    時間: 2007-2-16 03:43 AM

Originally posted by MaxFigo at 2007-2-15 07:44 PM:

你o既觀點中...只有麥卡倫無料...
hehe....我諗碧咸成世入咁多波得一球可以話佢靠撞彩
就係成名既一球60碼笠死蘇利雲
呢球同02年世界杯細哨笠死施文相比細哨都要行埋一邊
作者: Queen21    時間: 2007-2-16 07:07 PM

Originally posted by MaxFigo at 2007-2-16 00:34:

我從來無當過自己中間呀,才...
道不同不相為謀

[ Last edited by Queen21 on 2007-2-16 at 07:08 PM ]
作者: kaichun88    時間: 2007-2-17 10:34 AM

我想應該有可能,尤其England右路不算強,傷兵又多
作者: locklock    時間: 2007-2-18 01:29 AM

卡比路肯定召回碧咸歸隊決定,盼望英格蘭主帥效法 2月 17日 星期六

路透馬德裡電 - 西甲皇家馬德里主教練卡比路希望,英格蘭主教練麥卡倫能夠如他一樣,
召回碧咸。

「我希望他碧咸能重返英格蘭隊,這將令他非常快樂!」卡比路在周五的新聞發布會上說道。

「他一直表現出偉大職業球員的風範。當然,這將取決於英格蘭主教練,但是他可以幫助
英格蘭隊。」

卡比路上周改變了自己此前棄用前英格蘭隊長碧咸的決定。他是在碧咸宣布將在賽季結束
後加盟美國職業足球大聯盟洛杉磯銀河隊(LA Galaxy)後,做出棄用決定。

31歲的碧咸剛回到賽場,就打入非常漂亮的扳平比分入球,幫助皇馬在那場比賽中2-1逆轉
擊敗皇家蘇斯達。他已經入選了皇馬周六主場迎戰皇家畢迪斯的陣容。

[ Last edited by locklock on 2007-2-18 at 01:31 AM ]
作者: hkfootsearcher2    時間: 2007-2-21 09:01 AM

england can definitely make it
but that should not rely on david much
it seems he never gets his rythm all season long
作者: kakeidevil    時間: 2007-2-25 05:28 PM

又係(碧咸+英格蘭)呢個無敵組合....一定會嘈

人身攻擊每人既定義不同,好難講..
總之大家講說話唔好咁偏激~~

你有你支持,佢有佢反對..................
其他人都切勿搧風點火!!!!!
大家唔好再嘈!!!!!!!!!

記住!!呢度係sport section!!
所有搞事者一律嚴懲!!唔好將其他區既因因怨怨帶過黎~

locklock、ronja、MaxFigo、Rated-R同其他版友
積極發表意見既都會着量加分鼓勵~

[ Last edited by kakeidevil on 2007-2-25 at 05:30 PM ]
作者: hugh090702    時間: 2007-2-25 05:58 PM

其實碧咸入唔入得番英格蘭....最重要係踢法既問題
碧咸死球,出波極至到位,如果有高大既前鋒係十分好踢
咁英格蘭既前鋒...出名高既...就梗係高治啦
咁姐係話高治可唔可以穩坐英格蘭既前鋒席位
對碧咸入唔入得番國家隊,都會有d影響
作者: fderek    時間: 2007-2-25 08:22 PM

個人認為碧咸係08年被召既機會唔大,原因係一召佢就唔可以唔俾佢出
有少少名氣所累,英國球迷會認為召得佢,就應該俾佢踢正選,甚至係隊長啦

其實碧咸對英格蘭都仲有一定作用,但係畢竟佢既右中場位置其實仲有好多選擇
好似賓特,祖高爾假以時日都有能力取待碧咸,
如果08歐國盃仍然以碧咸為中心實在有點有失英格蘭既足球大國風範
會俾人一種英格蘭無新球員可以頂替佢,青黃不接既感覺
而其實事實並非如此

個人認為依家英格蘭既右中場應該以賓特作正選,佢為利物浦既表現不錯,傳球功夫不錯
而且都仲幾年輕,值得培育~
至於碧咸,以佢既實力,08年係後備席上坐下,間唔中踢一兩場都仲得既
不過講到"帶領",我認為搵謝拉特,朗尼等球員更好,俾定一個信心佢地
始終2010年既世盃英格蘭係以佢地為主力~
作者: kinyeung0127    時間: 2007-2-25 11:05 PM

冇碧咸英格蘭唔知16強入唔入到
作者: fderek    時間: 2007-2-27 12:06 AM

Originally posted by kinyeung0127 at 2007-2-25 11:05 PM:
冇碧咸英格蘭唔知16強入唔入到
有碧咸都未必入到....依家英格蘭既實力好似好強
但係往往出到去踢都係強差人意~
作者: 艾奧羅斯    時間: 2007-2-28 02:04 PM

踢波唔係一個人既~
只期望碧咸一己之力不如希望成隊英格蘭打好D咪得囉~
假如碧咸踢到會飛,人地11個都打得好過您,又如何?
假如碧咸踢到會飛,其他球員唔生性有咩用?
假如碧咸踢到會飛,領隊冇料到嘥鬼氣?
假如英格蘭成隊踢到會飛,咁咪sure win 囉~!!!!!!!!!!
作者: 文彼得    時間: 2007-2-28 06:33 PM

去左美國呢D三線聯賽入選國家隊既機會就等於0= =
希望佢係今年踢到幾場告別賽啦
作者: 小龍04    時間: 2007-3-1 12:09 AM

換左教練之後,應該可以.......
作者: Edgar_Davids    時間: 2007-3-5 05:37 PM

Originally posted by vv1668vv at 14-2-2007 23:22:
Jenas from Hotspur.............
His goals were almost from Freekicks ....

Besides.....G4 and L8 are already Perfect FK shooters ~
作者: locklock    時間: 2007-3-5 06:03 PM

It's time for Beckham comeback, says Lineker AFP March 4, 2007

LONDON (AFP) - Former England striker Gary Lineker has called for David Beckham to
return to the international fold on a short-term basis ahead of the crunch Euro 2008 qualifier
against Israel on March 24.

Lineker believes the Real Madrid midfielder's experience would be invaluable when the
national team travel to Tel Aviv for the critical game with qualification for next year's
tournament in Austria and Switzerland looking uncertain.

However, Lineker insists a recall for the former England captain should only be temporary
with Beckham set for a summer move to Los Angeles Galaxy.

In his column in The Sunday Telegraph, Lineker wrote: "David Beckham has made a
powerful case for a return to the international fold.

"I think (manager Steve) McClaren would be wise to bring back Beckham as a short-term
measure and he should be welcomed back with open arms.

"He has shown his usual determination by battling back into the Real Madrid team after
being told that he would never play under (manager) Fabio Capello again.

"Now he is playing as well as anyone at the Bernabeu and, with England wobbling, he
could provide invaluable experience in what is looking like a crucial match.

"Beckham is a proven international class player and, while he might have lost some of the
sharpness in his legs, if you look at it objectively he remains one of the top 20 players
available to McClaren.

"His passing remains first rate and his ability at set-pieces is still undiminished.

"Beckham knows how to play international football. Yes, he did not play well for England
over the past couple of years, but I think he was more of a victim of the way the team
played rather than a cause of it.

"Of course, bringing back Beckham, who has 94 caps, could only be considered a short-term
fix because, when he moves to the United States in the summer, he is going into semi-retirement.

"That is what is happening. I know what it is like because I went through it when I moved
into Japanese football.

"The standards will be lower and he will be a long way from home. That will definitely be
the end for him."

[ Last edited by locklock on 2007-3-5 at 06:05 PM ]
作者: cyazyn    時間: 2007-3-6 11:34 AM

好心d啦,David is too old to do so, remember he was vomited in the field during the world cup 2006? When l saw that scene, l felt the period of Beckham would be finish sooner or later~~
作者: locklock    時間: 2007-6-7 03:40 PM

[center][/center]
貝氏弧線劃破星夜長空!大師兄領英軍走出深谷!
如果有睇現場或新聞重播的人都知,
大師兄極招 "七旋斬" 有多利害,兩次直插對方心臟,
高如高治,矮如奧雲,一頂即入,對手只有府首稱臣!

Gounp E
08.09.2007 England v  Israel    (H) TBD
12.09.2007 England v  Russia   (H) TBD
13.10.2007 England v  Estonia  (H) TBD
17.10.2007 England v  Russia   (A) TBD
21.11.2007 England v  Croatia  (H) TBD

英軍有大師兄強勢回歸,出線機會立見柱光,
麥卡倫無選錯時間,未來英軍主場出戰共有四場,
只要全數拿下,出線無難道,而最大競爭對手俄軍,
未來比賽是3客2主,這點對英軍要反超俄軍甚為有利!

大師兄歸位,英軍復活了!
http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=151463&fpage=2

[ Last edited by locklock on 2007-6-7 at 03:47 PM ]
作者: @娛樂滿紛    時間: 2007-6-7 04:01 PM

近來真系好勁﹗﹗﹗﹗﹗﹗
靚仔*100
作者: 勇勇    時間: 2007-6-7 05:29 PM

佢地近2場波我都冇睇,其實澳雲仔踢成點啊
有冇朋友可以講比我知啊
作者: khkeung    時間: 2007-6-7 11:41 PM

同組有嗰幾隊垃圾球隊,至勁咪得Russia...
totally agree
講出晒唔少人既心聲
佢果組已經唔可以再易打架啦
出線都咁有問題
點叫強隊呀
強隊會打得咁悶架咩
真係好強呀

有人受唔到呢 d 直接既言論
i feel sorry for them
作者: hamsubboy    時間: 2007-6-8 03:28 AM

我本人覺得以英格蘭國家隊目前的情況, david beckham 是必然正選.
David 的傳中和罰球, 暫時係佢可以比較有能力令戰局改變.

反觀, 我對Joe Cole的評價會比較低,......... 如果大家有留意, 佢好多時在前場左路hold住個波............
1) 左後衛后上想落底, 佢90%唔會交俾左後衛落底線出波, 相對減少了側擊......
2) 佢only know "dup"低個頭死去, 沒有 david 的閱讀球賽能力, 沒有long pass.

另外, 防守力更不及david,

大家都係打翼, 如果唔用david, 咁次一點的joe cole, 還可以用嗎? 所以我個人認為david真係對英格蘭國家好重要.

以 david的傳中, 用crouch, wayne rooney, michael owen, or defoe都無問題, 最重要係有 steven gerrard拍住中間, 因為 steven gerrard  同 frank lampard 的分別係:
steven 會自己去搶同會分波, 並且佢會帶波拉開對方, 給david出波, 而lampard須要有一個防守中場幫佢,最重要係好多埸波, lampard都沒有供應給 beckham出波.

以英格蘭國家隊的踢法, 要在中間入滲會比較難, 因為佢地沒有南美式的kaka, ronaldiho, investa, deco, deigo呢類中場, 所以側擊的beckham是很重要.

有 beckham, 英格蘭國家隊才有希望出線.
作者: ronja    時間: 2007-6-8 03:40 AM

Originally posted by locklock at 2007-6-7 15:40:
只要全數拿下,出線無難道,  

又多條大魚
作者: 王晶    時間: 2007-6-8 04:04 AM

碧咸 依家的確係英格蘭既一個重心特別係長傳 配合高治 效果非常好
之不過 到今時今日 英格蘭仲係要靠碧咸 佢今年唔細架喇...
如果成日都係咁斬波頂波 就好似走番幾十年前既既舊路一樣
同近年英超打既 小組入(洩) 快速反擊 短傳 似乎完全唔同   
諗深一層 其實會唔會係蜜瓜倫唔想因為一個人而改變成隊波既踢法先話唔選佢呢
只可惜蜜瓜生又廢 完全帶唔好隊波 家下無法子死死地氣又要call番碧咸
又好似比佢 打番起 英格蘭 但係我覺得咁對英格蘭唔係好事...
因為意味住 蜜瓜生 又唔知要帶到幾時
作者: 臨配豬    時間: 2007-6-9 07:09 PM

Originally posted by locklock at 2007-6-7 15:40:
[center][img]http://www.uefa.com/mu...
贏波係好重要, 但果2個入波同入法, 同當年鰻魚黑雙煞年代有乜唔同, 如果真係靠呢招先殺得入決賽周, 好悶囉.

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0