標題: [轉貼]中國超廢標籤 [打印本頁]

作者: keip5    時間: 2007-2-20 06:11 AM     標題: [轉貼]中國超廢標籤

[轉貼]中國超廢標籤

> > >中國有些產品上的說明標籤很有智慧,信不信由你以下是一些產品標籤上的說明。
> > >
> > >1.Sears吹風機:
> > > 睡眠時請勿使用。(你用到我都唔反對o既!)
> > >
> > >2.Dial香皂:
> > > 使用說明:如一般香皂使用。(咁到底係點用法呢? )
> > >
> > >3.Swanson冷凍食品:
> > > 食用方法:建議先解凍。(建議o者!)
> > >
> > >4.某飯店提供的浴帽外盒寫著:
> > > 適用於一個頭。(咁我入到兩個頭又點先? )
> > >
> > >5.Tesco's Tiramisu點心:
> > > (印在盒子底部)請勿倒置。
> > >
> > >6.Marks&Spencer麵包布丁:
> > > 本產品加熱後會變熱。(原來係咁!)
> > >
> > >7.Boots兒童咳嗽藥:
> > > 2-4歲兒童專用:服用後請勿開車或操作機械。(好,我會睇住佢!)
> > >
> > >8.Nytol安眠藥:
> > > 服用後的徵狀:可能會引起嗜睡。(有冇肯定o的呀?)
> > >
> > >9.某中國製聖誕節燈泡:
> > > 限室內或室外使用。(幾實用喎)
> > >
> > >10.Sainsbury's罐裝花生:
> > > 警告--內含花生。(好驚呀,我掩護你走先!)
> > >
> > >11.美國航空的堅果點心包裝上:
> > > 使用方法:打開包裝,吃堅果。(咁既步驟,唔講我真係唔識用)
作者: k9k9999    時間: 2007-2-22 01:21 PM

5.Tesco's Tiramisu點心:

I like this one
作者: rexpliskin    時間: 2007-2-22 04:10 PM

d公司無乜誠意
作者: neova    時間: 2007-2-22 05:39 PM

這個超無言的
作者: hkcitywong    時間: 2007-2-23 02:49 PM

明明係外國牌子, 點解話係中國?
作者: 天下一心    時間: 2007-2-24 11:18 AM

Originally posted by neova at 2007-2-22 05:39 PM:

這個超無言的
根本就係攪事
作者: id00349    時間: 2007-2-24 12:37 PM

good~~~
作者: 阿感    時間: 2007-2-25 10:47 PM

Originally posted by k9k9999 at  01:21 PM:

I like this one
印o係底好正常
當你睇到底部字句自然會跟指示做,你唔倒置自然唔使理會該指示
有乜問題?

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0