標題: 新歌,聽極都係果幾隻,最近聽返舊歌 ... [打印本頁]

作者: HINHIN123    時間: 2007-3-30 03:34 AM     標題: 新歌,聽極都係果幾隻,最近聽返舊歌 ...

最近聽側田 ... 古巨基 ... 方力申聽到悶 ...
走去down返許志安 d歌 ... 大男人 ... 苦中作樂 ... 徒然 ... 未簽收 ...

反而覺得唔錯 ... XDDD
聽日繼續 ...

唔知有冇知音人同我一樣 ...
作者: eric911    時間: 2007-3-30 04:25 AM

此終覺得舊歌永遠好聽過新歌,可能我年紀大關係﹗有否聽過杜德偉的歌,其實好正﹗不仿去買番隻黎聽下﹗女既就當然係關淑怡啦﹗
作者: HINHIN123    時間: 2007-3-30 04:43 AM

Originally posted by eric911 at 2007-3-30 04:25 AM:
此終覺得舊歌永遠好聽過新歌,可能我年紀大關係﹗有否聽過杜德偉的歌,其實好正﹗不仿去買番隻黎聽下﹗女既就當然係關淑怡啦﹗
同意  玩時的歌 有d唱得不知所謂  以前個d正勁多
作者: tonyw    時間: 2007-3-30 08:37 AM

Originally posted by eric911 at 2007-3-30 06:25 AM:
而家佢果首同事三分親都幾好聽
作者: 兩腳一伸    時間: 2007-3-30 11:30 AM

Originally posted by HINHIN123 at 2007-3-30 03:34 AM:
最近聽側田 ... 古巨基 ... 方力申聽...
安仔舊時d歌真係幾好聽,世紀未煙花,男人最痛,唯獨你是不可取替...........
但唔知點解d歌星都係未紅o個時d歌最好聽
作者: smallPotatos    時間: 2007-3-30 11:35 AM

之前好似側田, 古巨基, 方力申d歌成日播..我一開收音機就聽到..唔悶都聽到悶..
作者: ronja    時間: 2007-3-30 12:09 PM

我車入便D全部係精選碟....

shirley kwan, alan tam, leslie, 學友,ah lam,王菲,sandy lam...仲有sam hui
作者: kinis    時間: 2007-3-30 12:27 PM

但唔知點解好多人會歧視聽舊歌/唱K唱舊歌 (註: 2-3 年前都算舊), 仲話"EEE, 佢唱埋D 舊歌o既"  其實有乜問題呢?  
作者: garyww    時間: 2007-3-30 12:41 PM

Originally posted by kinis at 2007-3-30 12:27 PM:
但唔知點解好多人會歧視聽舊歌/唱K唱舊歌 (註: 2-3 年前都算舊), 仲話"EEE, 佢唱埋D 舊歌o既"  其實有乜問題呢?  
你無問題,係歧視你果D食(聽)垃圾歌大既廢人有問題姐
作者: 大優勢    時間: 2007-3-30 01:41 PM

Originally posted by HINHIN123 at 2007-3-30 03:34 AM:
最近聽側田 ... 古巨基 ... 方力申聽到悶 ...
走去down返許志安 d歌 ... 大男人 ... 苦中作樂 ... 徒然 ... 未簽收 ...

反而覺得唔錯 ... XDDD
聽日繼續 ...

唔知有冇知音人同我一樣 ...
你講得啱
不過許志安我要再聽再舊既歌好似係[雨後陽光[先啱
你講嗰啲係我聽既再後一代..............
真係一代不如一代呀
作者: littlecat200566    時間: 2007-3-30 02:16 PM

而家的歌質素下降緊
作者: lv123    時間: 2007-3-30 03:27 PM

我好耐無聽新歌,都是聽返80 年代,如蔡楓樺,老實說以前d 歌有秲色d 。現在支支k 唱,支支都是失戀歌。但又不明佢唱什麼。
作者: coyote    時間: 2007-3-30 03:33 PM

而家好多歌都不知所謂, 都係舊歌好聽d, 本身較喜歡 Alan Tam, 羅文, yan妮
作者: alantai    時間: 2007-3-30 03:42 PM

我一向聽開舊歌,而家想聽d新歌
不過d新歌真係聽唔落耳
側田,基仔完全唔岩聽
Eason好d,但都係聽完就算果隻
作者: kinis    時間: 2007-3-30 03:46 PM

Originally posted by garyww at 2007-3-30 12:41 PM:

你無問題,係歧視你果D食(聽)垃圾歌大既廢人有問題姐
佢地根本唔係針對好唔好聽, 而係新唔新, 新歌對佢地黎講, 等如女愛LV, 男愛BPE STA
作者: coolala2005    時間: 2007-3-30 04:23 PM

Originally posted by HINHIN123 at 30/3/2007 03:34:
最近聽側田 ... 古巨基 ... 方力申聽...
咁啱而家聽緊Life In Music(新曲+精選)~~

聽舊歌唔錯丫~~~~
作者: leungman    時間: 2007-3-30 09:04 PM

Originally posted by coolala2005 at 2007-3-30 16:23:

咁啱而家聽緊Life In Music(新曲+精選)~~

聽舊歌唔錯丫~~~~
都係許志安嫁喎。佢依家果D都係同以前一樣好聽。所以我唔明點解D人會聽胃爛。當你聽唔到佢唱乜o既歌手又點會比佢D歌聲感動到你呢?
作者: 阿感    時間: 2007-3-30 10:13 PM

覺得舊歌好聽,其中一個原因係你聽舊歌只會揀返d你覺得好聽o既o黎聽
我覺得新舊歌都有好聽o既,不過我近期都係聽舊歌多
近期聽返好多陳慧嫻d歌,真係唱得好好;個人比較鐘意佢後期少少o既歌,好似 飄,二人時間,奇妙旅程,心滿意足都好好聽

[ Last edited by 阿感 on 2007-3-30 at 10:59 PM ]
作者: rfky    時間: 2007-3-30 10:58 PM

咁好正常啫
你去唱k都會唱番舊歌啦
作者: eric168335py    時間: 2007-3-31 12:20 AM

推介鄧健弘!!!!!
作者: kgkgkg212121    時間: 2007-3-31 01:26 AM

呢排我都聽返蘇永康d舊歌~~
壹號皇庭果時果d~~
作者: Kamiya    時間: 2007-3-31 02:49 AM

Originally posted by kgkgkg212121 at 2007-3-31 01:26 AM:
呢排我都聽返蘇永康d舊歌~~
壹號皇庭果時果d~~
知音人~~~~~~
蘇永康好正............唱歌有感情, 有唱功!
情來自有方, 不想獨自快樂, 從來未發生等舊歌好有味道 ~~
作者: vcrcan    時間: 2007-3-31 03:57 AM

我聽返更舊既,八十年代林志美夢劇院等
作者: eliyuen    時間: 2007-4-2 03:59 PM

可能舊歌可以另各位巴打憶起當事嘅回憶,所以特別有感覺...
如果係,咁係唔係大家都活在過去快樂嘅日了中???
而家不快樂嗎?
作者: qualitychan    時間: 2007-4-2 04:32 PM

我呢排聽緊何嘉莉d歌
作者: eric1874    時間: 2007-4-2 06:13 PM

人覺得以前d哥好聽d似乎係不變ge定律,由阿爸阿媽o個代到我地lee代都係咁
作者: jackie09    時間: 2007-4-2 06:23 PM

同意聽來聽去都係果幾個,我都聽返 真真假假 我愛玫瑰園 果d
作者: kantang4910    時間: 2007-4-2 10:33 PM

地球在轉,時代會變
唔接受新事物都唔好話人垃圾
如果當日唔俾機會啲新人,大家咪仲要聽白光,周旋啲歌?
唔好咁偏擊,新有新嘅好,舊有藉得懷念的地方
何為歧視?大家有無話過上一代古老石山呀?
宣家自己咪變成古老石山,仲咁自豪?
作者: ktws    時間: 2007-4-2 11:08 PM

睇黎各位0既平均年齡都幾高~^^
作者: Nucks    時間: 2007-4-3 12:42 AM

最近聽郭小霖,very good feeling!
作者: liam246810    時間: 2007-4-3 02:39 AM

依家狂煲呀譚隻烽火情天,好正!!
作者: terry13499    時間: 2007-4-3 10:47 AM

好多舊歌都好正ga....
不過e+ d人不斷要追求新野....(新女友????)
先抺殺哂d舊歌....
作者: 大家樂1234    時間: 2007-4-12 08:38 PM

張信哲既過火同愛如潮水值得推介
同埋堅持到底
d歌詞我覺得都幾有意思

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0