標題: 如果你可以有~ [打印本頁]

作者: 蕃薯    時間: 2007-4-19 07:36 AM     標題: 如果你可以有~

如果你可以有一種能力~例如:飛天,象皮人,龜波氣功,仲之就係你想點都得$ @2 T1 T1 b* t+ h9 g

8 ]1 O0 x' B5 _/ {4 R7 w# x但係要用最愛的人文換,仲有就係唔可以用哩種能力幫人,咁你會唔會要~4 B- Q6 |+ w: |: O# h1 e# ]

3 |5 ?0 f" c' F我會要最強智慧[家人交換]' N. @, j# M) Q! U' o1 U6 l

$ D  ^. b8 }  r0 s4 J7 s! I; f1 b# @可能我係一個乜都想知清楚o既人所以好想知道曬
2 I! C2 l% p5 F+ U* w; a
. ?2 I7 b' N' u* P身邊發生o既事情,我一直好想知道哩個世界係點黎
1 F6 b2 T3 S- ~
2 w1 \. E- P. H1 S. R. z地球以外有冇其他生物~ufo,古文明,仲之就係乜都1 a7 m+ \' O" J# f; N1 S- @
( m9 J5 }4 ~2 c" d3 ~7 q! n) k
想知道~
作者: iknow    時間: 2007-4-19 08:48 AM

咁我寧願做個普通人la...
作者: specificness    時間: 2007-4-19 09:33 AM

>> 我會要最強智慧[家人交換]# v% z+ \* K9 l; _5 x; Y+ x) N5 K- K
& a2 W5 Q; }9 E/ s
以家人換最強智慧?那我想,當換到最強智慧的那一刻,我的最強智慧應該會立刻發現,「以家人換最強智慧」本身是一件多麼愚蠢的事。一個舉目無親的智者,只是「看來」好瀟灑。
作者: 月巴仔    時間: 2007-4-19 10:39 AM

冇佐最愛既人 要能力黎做咩喎...
作者: bball21    時間: 2007-4-19 11:07 AM

仲要唔可以幫人, 你話唔要最愛既人, 但可以幫下人都可以補償下呀~6 c" p) o5 O! \. O7 Z  R! p, B
兩樣都唔得, 咁有咩用姐?7 l$ [8 k' T/ b6 i1 Y) j  G% B* W
純粹自我享受呀?
作者: qqwqqwqqw1    時間: 2007-4-19 11:18 AM

個post好無聊(唔好意思,直左d)
. f7 h: Y+ a: H! ^$ I# @5 F如果係唔屎交換都可以吹下水,4 F4 i# _2 r0 }8 s
如果要用最重要既人換,真係值得去換咩(仲要唔可以幫人?)
作者: head    時間: 2007-4-19 11:55 AM

攞最愛既人交換有D問題     
5 k5 [! @  T$ d/ |6 _如果佢係你最愛既人   你就唔會捨得攞佢黎交換任何野) m  A) L- k3 ~5 K$ \6 O0 M
但如果你攞佢黎交換任何野  敢佢未必係你最愛既人
作者: FishyR    時間: 2007-4-19 12:19 PM

樓主, 你現在已經有最強智慧, 無哂係至愛o既"家人"
. J3 i9 ~3 a! g2 v9 m; A( `) T) A9 [/ v0 P+ ?2 [0 B7 @1 O7 I
下一個你要o既能力係嘿呢? 你舊時o既第二至愛, 即係依家o既第一至愛又係嘿呢?
, `1 d' X) m0 G* e
$ t. F, {2 M- A你有無諗過呢個交易無可能成立, 因為由你出賣所謂最愛o既人時, 其實你最愛o既係你自己!
作者: superjackyy    時間: 2007-4-19 05:12 PM

雖然吹下水...我寧願用智慧交換家人
' P) ^- y4 H( ]/ X! A+ `+ `0 e親情無價
作者: 蕃薯    時間: 2007-4-19 08:32 PM

每個人做事都有佢o既原因同道理,# D  U8 F% L' k2 R$ k6 d" }0 r3 _! F  B* e

- R; L; u: T7 f. Z: ?我開哩個主提,係想睇人類真實 o既一面
8 o4 E5 q+ u- r2 M  ?4 m( u9 U4 a. j# i
如果你唔喜歡,我只同大家講聲sorry~
作者: jimjim12    時間: 2007-4-19 09:55 PM

其實大家都知哩D神嘅能力係冇可能擁有,都係吹吓水啫唔使咁認真.& j0 Z8 h8 O: w# P3 o
, I; [4 y  P+ n9 i
又其實我都想知哩個世界点黎,我諗好多人都諗過,如果未諗過你都枉為人囉...
8 i- H! w/ U3 [+ O  l9 D. P7 O+ l4 Y0 J
又又其實点解人類唔知世界点黎呢,因為......緊係有佢嘅原因啦.......5 e- G3 }" b2 ~' w- D3 \6 G/ p' E
( {( X. z% m2 A7 v5 K8 ]
不過...我起碼相信哩個世界,一定係無中生有.........
作者: 大優勢    時間: 2007-4-19 11:57 PM

細路一名
4 E' v: n" A# O7 U重末有自己最愛
( v/ t  G% R0 S6 G愛幻想
8 N- Z( h9 K2 m9 @7 n# Q好奇人仕
作者: 蕃薯    時間: 2007-4-20 07:26 AM

大家唔明哩個主提唔緊要,不過係哩件事上面我學會人類仲係好自私
) s/ U- [, i& w0 O$ j6 x' N/ I6 q% k. h
好似大家講親情比能力重要,親情無價等等,冇錯係人類角度係好o岩" H& B3 P+ z  y
* @$ o3 B3 o8 `( `9 r7 A( v4 p1 G2 q, f
但係大家有冇諗過唔幫人類可以幫動物呢,我地生存左係哩個世界咁$ c  \4 J6 X- K2 @2 t5 u2 _& d

0 e1 R3 q0 ]( x9 D. G* k' S多年,就破壞左地球咁多年,我點解要能力唔要親情答案就係,眼見地球. w; s* {. N5 J: W+ F' R* B

2 o; G4 `, \2 a/ U! o9 T8 n比人類搞成咁,自己又做唔到d乜,我成日叫身邊朋友還保d啦,但係都係耳邊# h' n3 Q$ s  k; i. B
7 A  @# s" e  ^4 s0 |2 k
風,可能大家唔會諗我點解要開哩個主提,其實我係想搵同道中人,我想搵一d( y0 r+ a: ?' ~6 R' a9 l! `
9 e# T; U" A0 q
人可以放棄人類o既愛換來保護其他o野o既人,所以我就講左唔可以幫人類, e" j9 H; ?% o* ]

0 s7 \6 s+ E' I) Y- y$ b4 N仲有我都有親情,我都有最愛o既人,不過兩者之間,我會做一個最重要
' M! c6 u6 o: T- W: Z2 @
1 {* }* \; n, |* a) oo既決定,如果大家覺得我只係無聊無意義咁開哩個主提,咁我只好講聲
2 O4 j' S* o, p' O  G3 t. ^+ ^/ x, g3 S) R! R
唔好意思
作者: 零界點    時間: 2007-4-20 09:50 AM

假如我有特異功能,我想我會先增加"智慧"總覺得自己不夠聰明。
' D0 g- |: D1 k& K4 K4 _
* p% H/ u. u) v# [% \, |或者是能聽到人內心世界的聲音,總覺得自己不夠了解朋友在想什麼?: h3 @$ X: ]) ^& o( d* o2 b2 A+ D

7 j# O/ c. e1 K) [5 P5 k想多幫助朋友不要太難過!
作者: pkbrian    時間: 2007-4-20 01:01 PM

那=.=0 E. Z: i& H4 d8 I
1 |- x5 u% ~9 t8 G
我要   無限既好運  吧XD
# W$ X9 _6 ?9 `8 Y用什麼交換隨便你吧-.-
作者: -仔仔仔-    時間: 2007-4-20 02:31 PM

Originally posted by iknow at 2007-4-19 08:48 AM:4 y! s7 {' R8 v
咁我寧願做個普通人la...
) x+ s- ^( V. H. ^1 h6 e+ k同意呀!!e個世界每樣野都係有得就有失
! X* U6 q) P' X' e: a. X  A  \% ]! R8 P我寧願為持現在
作者: felixpo    時間: 2007-4-20 02:54 PM

無左最愛既人
8 x' b7 w1 E9 G2 _* b4 T; P留係呢個世上仲做乜 LOL
作者: ThomasKoon    時間: 2007-4-21 01:49 PM

又要用至親至愛黎交換﹐又唔可以用黎幫人﹐咁要黎有咩用........
作者: a5areal    時間: 2007-4-21 05:59 PM

咁既條件~
" h: R  @# O4 p寧願唔換lu

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0