標題: 看那一份報紙, 及買報紙的原因 [打印本頁]

作者: 支持者    時間: 2007-4-27 05:29 PM     標題: 看那一份報紙, 及買報紙的原因

你們憑什麼去決定看那一份報紙?
/ R5 o, _5 v. j" |9 t: A% {5 h( W5 R+ a
$ J& W  S) ^9 I2 x* @" [又, 既然現在己有多份報紙上了網, 那你們還為什麼買報紙呢?
$ W. h& w& b$ l% Q: j8 e& ~
5 y/ W2 A- q' l我自己會憑報紙的內容, 質素, 及立場來決定.
5 x6 |, j8 V6 ^; R6 I我每天也看明報和生果. 有時, 都會睇大公的文化版
% r# C" b! K) U- Z/ o- ]% O" Z我不會買報紙, 因上列三份報紙都上晒網, 不用買.
作者: trunks    時間: 2007-4-27 08:12 PM

攞上手會專心d睇, 係網上只會"係咁椅"睇, 因為睇得耐好辛苦.... 同漫畫書一樣....
作者: waikong    時間: 2007-4-27 08:45 PM

Originally posted by trunks at 2007-4-27 08:12 PM:9 \6 \0 f5 W. \0 O
攞上手會專心d睇, 係網上只會"係咁椅"睇, 因為睇得耐好辛苦.... 同漫畫書一樣....
8 J) H4 c4 @) r  ^我都係咁
作者: sa1412    時間: 2007-4-27 09:26 PM

我也係咁哈发
作者: 12d3    時間: 2007-4-27 11:04 PM

有紙巾送, 有膠袋用, 有癈紙可以墊煲
作者: eric911    時間: 2007-4-27 11:43 PM

只係唔想再睇《方向》再用大量篇幅去報道《生果》呢樣唔啱嗰樣唔好﹗喂,你(方向)同《生果》有咩怨恨,關讀者Q事咩,你哋(方向)好很煩呀﹗唔係屋企人要睇,我一早罷買左你好耐啦﹗
作者: 支持者    時間: 2007-4-28 12:14 AM

Originally posted by 12d3 at 2007-4-27 23:04:* l: Q% s4 b  R( _% d
有紙巾送, 有膠袋用, 有癈紙可以墊煲
) [, ^# p; y9 B4 ~
# A* z+ S! H; c( D我想很多人買報紙都會係呢個原因.
作者: shanlinlla    時間: 2007-4-28 12:58 AM

唔係咁講喎!!# f8 l6 c6 B! E7 r* G
你無可能一日廿四小時帶埋電腦出街架@@7 X% `' ?. A# H/ \  G0 B: T
好似我老豆咁,佢朝朝去飲早茶都要買報紙去嘆茶..三十幾年風雨不改(差唔多). s9 b; g/ D. }- W
仲有,佢返工得閒時都會睇下報紙....
6 w/ e" p( W. e. C9 r同佢班朋友講下時事,波,馬經!!佢地公司邊有電腦?' W. d9 ?! ]& t( K
咁你話唔買報紙有咩講?
作者: 支持者    時間: 2007-4-28 10:32 AM

Originally posted by shanlinlla at 2007-4-28 00:58:
( ^9 k5 X, l# \$ h8 P! t唔係咁講喎!!% r( L  q/ A- Z' d9 s) T
你無可能一日廿四小時...
' S1 G+ d$ _3 w+ y3 K9 _$ p( x- J2 q
: ~: E6 ^6 Q. `8 y
呢個例子正好反映了上一代, 像你我父親, 和現代青年
- F' C% t% P8 r' K. X獲得資訊的不同途徑. + S) I- {, V, P4 Z1 x
我有些好奇為什麼好多維園阿伯睇東方?
3 S: T# r# u- |+ @8 p0 a; N7 Z! J5 s
6 I' Q4 J5 n; P* Y另外, 我真的有可能廿四小時也有上網
. C; S: }1 z6 t/ d公司電腦, 家中電腦, 一用就會上網
" m! G4 y3 n5 K+ U3 ^手上的mobile phone有3g, 因工作上的需要用無限plan....又上網, K# m, {6 Y: ?& q2 r6 @
常在巴士或文通工具上看新聞或send email...1 }# T' l' V) f; t- I3 @
可能, 只有我去廁所食飯及睡覺不是上網的...
作者: 大優勢    時間: 2007-4-28 04:17 PM

上網同係手度唔同
9 W/ |" u2 U4 v0 a( w
2 @! E" R2 [6 F, h上網會睇少啲
作者: 牙嵐123    時間: 2007-4-28 05:49 PM

買黎飲茶睇呢 ~  對住部電腦好哂神
作者: kcwangwang    時間: 2007-4-29 02:04 PM

Originally posted by trunks at 2007-4-27 08:12 PM:+ c) [. A: p; A& m
0 T6 A3 Y) W* S9 L$ T
me too 呀..
作者: kcwangwang    時間: 2007-4-29 02:05 PM

有手感始終唔同架,一份份,有時又可以用
作者: 支持者    時間: 2007-4-29 02:47 PM

會唔會係我奇怪d....
; _2 E) ?8 ?2 X# j+ F# P) s我對電腦可以睇得仔細d...
) V- t- K  d" f$ f! E8 B報紙好快就睇完...
作者: kingsun2433    時間: 2007-4-29 05:20 PM

做剪報,平時都唔會買,要用都係響垃圾桶執
作者: 織田信長    時間: 2007-4-29 06:23 PM

屋企人睇"方向" ,被迫睇佢
8 H! P( f) b# b1 U6 v6 h我又唔會自己買另外一份for自己睇
作者: wukingtung    時間: 2007-4-29 08:08 PM

東方
' R6 k9 X# R3 M& f  u( W睇開睇熟
作者: 支持者    時間: 2007-4-30 11:18 AM

呢版好似都有好多人睇"方向"報.... * t9 t) u9 y0 b7 {! C* g
2 Z2 i. p$ V/ `; X& s+ M3 ^& f
有冇好似我咁睇"生果" "明報" 加埋 "大公" 呢?

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0