標題: 大家認唔認為高尼路當選足球先生係巴西球迷煲票所致? [打印本頁]

作者: bigfish    時間: 2007-5-22 07:15 PM     標題: 大家認唔認為高尼路當選足球先生係巴西球迷煲票所致?

最近有南華球迷質疑高尼路o係最後一刻反壓高尼路當選o既原因, 有d 認為黑客, 有d 又話足總偏心, 我就覺得南華球迷輸打贏要, 因為佢d 巴西同胞唔會為左懲罰南華球迷做d 咁o既野 la
作者: tottifung    時間: 2007-5-22 07:38 PM

高尼路反壓高尼路當選?!
香港球壇有咁多個高尼路咩?! =.="

呢個世界總有啲人輸唔起架啦‧‧‧
作者: hizaku    時間: 2007-5-22 08:19 PM

Originally posted by bigfish at 2007-5-22 07:15 PM:
最近有南華球迷質疑高尼路o係最後一刻...
bigfish strikes again

高尼路o係最後一刻反壓高尼路當選
作者: enksky    時間: 2007-5-22 08:30 PM

乜唔係李海強贏左足球先生咩?

高尼路係最受歡迎咋喎....
作者: 20001160    時間: 2007-5-23 12:03 AM

有d認為黑客
做馬丫ma
我睇左好多次成篇野都唔明
可能我理解能力底
作者: edward1906    時間: 2007-5-23 01:42 AM

高尼路獲獎非因駭客

香港足球先生選舉昨日塵埃落定,然而早前香雪晨曦的高尼路在公眾網上投票最後時刻力壓南華 的張春暉,當選本年度「最受球迷喜愛球星」卻備受質疑,有球迷認為投票網站被駭客入侵為高尼路「造票」,足總方面昨日澄清,電腦技術人員的確發現高尼路的票數在投票最後階段不斷升,但經查證後證實票數來源廣泛,賽果絕對公平。

張春暉和高尼路在網上投票競爭激烈,不少南華球迷於球會網誌上呼籲最後階段集體投票,以協助張春暉獲勝,結果卻是高尼路的票數在最後時刻不斷上升,最終該名香雪晨曦中堅以3300票力壓2987票的張春暉奪獎。不少「擁南躉」迅即質疑賽果,猜疑有駭客入侵足總的網站「造票」。

足總競賽總監林誠駒則表示選舉結果公正:「我們的互聯網技術人員也察覺高尼路在投票最後時刻的票數不斷上升,但查證後證實投票予高尼路的球迷來自不同地方,絕非駭客入侵。今次的選舉絕對不會出現『做馬』的情,所有賽果肯定公平。」
作者: iknow    時間: 2007-5-23 01:45 AM

班擁南躉...都幾無聊喎...

張春暉輸左=="
話一定係駭客...
作者: achan87    時間: 2007-5-23 09:44 AM

起碼高尼路穩定
作者: 76    時間: 2007-5-24 01:02 AM

或許香港籃球明星賽太多壞疑case了

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0