標題: 鍾意既人有左男朋友 [打印本頁]

作者: mayin    時間: 2007-5-23 05:18 PM     標題: 鍾意既人有左男朋友

之前同個舊同學食飯,我鍾意左佢好耐,讀書時冇同佢表白。到食飯果晚佢話有左男朋
友,好唔開心,放唔低lee個人
作者: 勇勇    時間: 2007-5-23 05:23 PM

算啦都冇開始過,就當鍾意個女明星,得閒諗下佢得閒睇下佢d相,咁樣會好過好多!!
作者: peikasiu    時間: 2007-5-23 05:23 PM

勸君莫惜金縷衣,勸君惜取少年時。
花開堪折直需折,莫待無花空折枝。
作者: 'nice'    時間: 2007-5-23 06:08 PM

"花開堪折直需折,莫待無花空折枝。"

既然名花有主,苦苦糾纏有結果嗎?
或者會唔會個女仔想試下話俾你知她有BF睇下你的反應??
作者: 自由神    時間: 2007-5-23 06:18 PM

Originally posted by 'nice' at 2007-5-23 06:08 PM:
"花開堪折直需折,莫待無花空折枝。"

既然名花有主,苦苦糾纏有結果嗎?
或者會唔會個女仔想試下話俾你知她有BF睇下你的反應??
你咪搞到佢亂諗野啦!
你咁講法佢以為個女仔真係咁樣試佢呀!
作者: kakeidevil    時間: 2007-5-23 06:41 PM

得唔到既野永遠係最好既!
作者: lastwing    時間: 2007-5-23 06:49 PM

男未婚,女未嫁.大家都仲有機會......
做住朋友先待機而行.......
做住好人先,直到一日佢發現身邊有把痴心情長劍係度,由憐生愛..........
以上皆屬老土既電影/電視/小說情節,千萬唔好當真...
唔好太執著...對雙方都係困擾.........
或許試下同佢講完之後可以放得低

以上皆屬謬論
作者: 自由神    時間: 2007-5-23 06:49 PM

Originally posted by kakeidevil at 2007-5-23 06:41 PM:
得唔到既野永遠係最好既!
吃不到的葡萄是酸的!
作者: kingsun2433    時間: 2007-5-23 07:11 PM

Originally posted by mayin at 2007-5-23 05:18 PM:
之前同個舊同學食飯,我鍾意左佢好耐,讀書時冇同佢表白。到食飯果晚佢話有左男朋
友,好唔開心,放唔低lee個人
只要你心入面重有佢存在~都重有機會~唔好放棄!!
作者: mayin    時間: 2007-5-23 08:40 PM

如果冇去食飯 都仲可以有幻想既空間 依家咩都冇
作者: 3288    時間: 2007-5-23 11:10 PM

依d嘢叫緣份,我試過鍾意一個人,但人地有了男友,唯有做住朋友先,但一做好幾年,接着自己有了女友,但這時代她卻分了手;自己又放不了已有的感情,到要結婚時彼此才有感覺,但又要放棄;到了今年年頭她終於結了婚,沒緣份便是沒緣份;如果你有決心同能力,唔好放棄,如果要後悔,都是後悔她不選擇你;一於上
作者: mayin    時間: 2007-5-24 12:40 PM

尋晚睇完波 見到佢拖著男朋友 好心酸
作者: 小强    時間: 2007-5-24 04:17 PM

Originally posted by mayin at 2007-5-24 12:40 PM:
尋晚睇完波 見到佢拖著男朋友 好心酸

it is so sad......but for a while only.....

forget about it, just treat her as a friend, you gotta let go....

let the fate decide, if she really end up with you, it will naturally happen...you just have to act your role in real life as it goes...

cheer up dude!! find something else to do....call other friend out...have some beer, watch movie, just have fun...but you must keep you heart open and let some other girls to come in.....YOU WILL NEVER KNOW....
作者: 艾力克    時間: 2007-5-25 11:40 PM

Originally posted by 自由神 at 2007-5-23 06:49 PM:

吃不到的葡萄是酸的!
甜的也吃, 苦的也吃, 酸的也要兄
作者: luxiaofung    時間: 2007-6-27 09:07 PM

Originally posted by 自由神 at 2007-5-23 06:49 PM:

吃不到的葡萄是酸的!
agree that,forget it ba brother.still have a lot girl girl in this world.

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0