標題: 都唔明點解意大利足球咁渣...... [打印本頁]

作者: chesta    時間: 2007-5-24 04:46 AM     標題: 都唔明點解意大利足球咁渣......

都可然贏晒世界盃同歐聯的。
我這是問26fun燈神大魚的!
wakakakakakaka!!!
congrate AC!!
意大利足球勝利的一夜!

作者: josephpang    時間: 2007-5-24 04:50 AM

哈哈同學你又串得起喎真係

另外kaka真係好靚仔囉
作者: sky308    時間: 2007-5-24 04:51 AM

我諗佢會答
『因為陣中既球員為左去英超而踢出超水準吸引英超球隊』
作者: Shaqleung    時間: 2007-5-24 05:01 AM

戰術勝於個人技術~~足球既真正精神重現!!!
作者: brightlee    時間: 2007-5-24 05:07 AM

Originally posted by sky308 at 2007-5-24 06:51:
我諗佢會答
『因為陣中既球員為左去英超而踢出超水準吸引英超球隊』
espeically Kaka....
作者: ch4    時間: 2007-5-24 10:09 AM

其實吾系太勁,如果今次歐聯決賽是車仔v.s AC,車仔應該win,因為格食格
作者: 自由神    時間: 2007-5-24 12:11 PM

Originally posted by ch4 at 2007-5-24 10:09 AM:
其實吾系太勁,如果今次歐聯決賽是車仔v.s AC,車仔應該win,因為格食格
一切都唔重要
因為呢個post係對人不對事!
作者: chesta    時間: 2007-5-24 12:50 PM

Originally posted by 自由神 at 2007-5-24 12:11 PM:

一切都唔重要
因為呢個post係對人不對事!
我o地o的凡夫俗子想聽下聖人(燈神都係神wor)o既偉論丫嘛
作者: 自由神    時間: 2007-5-24 01:07 PM

Originally posted by chesta at 2007-5-24 12:50 PM:

我o地o的凡夫俗子想聽下聖人(燈神都係神wor)o既偉論丫嘛
邊個燈神呀?
作者: 王晶    時間: 2007-5-24 01:09 PM

你地唔好咁喇
一陣激走左條神魚咁就慘喇
無哂d 奇準tips
我下午茶 食多士 定係 去餐廳食都靠佢架
作者: edward1906    時間: 2007-5-24 01:56 PM

桂神力量真係深不可測
連比利都要屈服,haha
作者: 20001160    時間: 2007-5-24 04:06 PM

仲以為係大魚發post tim
不過始終都關佢事
作者: 奇    時間: 2007-5-24 06:02 PM

Originally posted by 王晶 at 2007-5-24 01:09 PM:
你地唔好咁喇
一陣激走左條神魚咁就慘喇
無哂d 奇準tips
我下午茶 食多士 定係 去餐廳食都靠佢架
咁多人重視應該開心至係
作者: amigofans    時間: 2007-5-26 12:15 PM

我可以答你係因為而家比賽太過頻密, 對於節奏緩慢,競爭較細既意大利聯賽係非常有利.

呢幾年南韓同希臘係d大杯賽可以嚇大家一跳就正正係呢個原因.

吾明白香港人中左咩毒, 以前80年代意甲明星最多就話水準最高最好睇o者, 而家d錢去晒英超西甲, 仲要覺得意大利水準最高真係有d吾明, 睇歐聯阿彭錦全大哥話曼聯同羅馬係同級....

我話熱刺同ac同級, 你都話我痴線啦下ma....

無錯意大利係贏左世界杯, 但搵番個baggio又或者馬甸尼比我睇下?
作者: 勇勇    時間: 2007-5-26 05:50 PM

都話係對人唔係對事囉
作者: khkeung    時間: 2007-5-27 01:15 AM

Well
世界杯一直都覺意大利真係打得太太太悶
悶到痴線
決賽都睇到我訓著
我頂

歐聯 AC 係打得好既
但我覺得真係以經驗取勝居多
或者係以卡卡取勝

So 關意大利咩事呢又
作者: kuru    時間: 2007-5-27 04:07 AM

Originally posted by ch4 at 2007-5-24 10:09 AM:
我都相信如果係車仔對ac,應該車仔win, 上次車仔只係輸12碼,
球員能力始終高d~
作者: chesta    時間: 2007-5-27 12:49 PM

Originally posted by khkeung at 2007-5-27 01:15 AM:
Well
世界杯一直都覺意大利真係打得...
如果踢意大利國家隊的唔係意大利人,
或者A米唔係意大利球隊,
入面冇晒意大利人,
咁就真係唔關意大利事了。

由此至終我都無意眨低甚麼國家甚麼聯賽甚麼球員,
我明白各地足球都有其可取及不足之處。
但做了多年祖記躉,
只是看不過眼有人無理地神化英超,
無理地攻擊意甲而已。
作者: 王晶    時間: 2007-5-27 02:52 PM

Originally posted by khkeung at 2007-5-27 01:15 AM:
Well
世界杯一直都覺意大利真係打得...
你地無謂怪樓主呀~呢個post都係想比某位痴線神經英格蘭fans睇姐
作者: ming8964    時間: 2007-5-27 04:45 PM

意甲的問題不在於個別球會, 最大的危機在於制度和紀律都是第九流, 如不改善, 以為一時佳績代表自己無問題, 沒落只是時間問題而己!!!
自八五年希素球場慘劇後, 英格蘭球隊受到重罰, 一沉不起!!!
九二年起成立英超, 銳意改革, 今天的英超在制度和紀律上絕對是第一流, 球迷樂意捧場, 球員爭相加盟, 老細樂意投資, 受歡迎絕對合理, 是多年努力改革的成果!!!
作者: iknow    時間: 2007-5-27 11:56 PM

一個衝住大魚兄而出現ge問題~~
作者: lccsp6    時間: 2007-5-28 11:11 AM

kaka&Seedorf被凍結
仍然win
係把握力的問題
作者: Horowitz    時間: 2007-7-14 09:03 AM

Originally posted by filter-052fans at 2007-5-26 12:15 PM:
我可以答你係因為而家比賽太過頻密, ...
又賴,原來英迷的確能夠同反意掛鉤。
我想請問聲金錢同水準又有何關係?
最後一段真係好笑,單單係尼斯達、保方、簡拿華路等球員,其水準已經高過晒英格蘭同西班牙等同類型球員。仲洗乜推馬甸尼巴治奧出黎?
看來閣下中英毒中得太深。

"意大利球隊之所以奪得世界杯同歐聯,係因為而家比賽太過頻密, 對於節奏緩慢,競爭較細既意大利聯賽係非常有利。"

你e句說話貼出去其他論壇真係會笑到人牙都甩。

[ Last edited by Horowitz on 2007-7-14 at 09:07 AM ]
作者: ming8964    時間: 2007-7-14 10:35 AM

鍾意弄虛作假, 同有無料是兩回事!!!
因為意大利取得好成績, 弄虛作假都無問題, 意大利FANS果真是非不分!!!
別人看不起意大利足球, 與其成績無關, 就算係成績點好, 但衰衰格格, 一樣無人尊重你!!!
更甚是自恃成績好, 不去改善, 受到嚴懲, 萬劫不復將指日可待, 看你橫行到幾時!!!
作者: Horowitz    時間: 2007-7-14 12:31 PM

國內點打假波點造馬係意大利球隊高層既事情,但國際賽場上意大利球隊不斷創出極佳既成就,是誰也不能夠否認,難度你們認為這些成果都係用旁門左道得來? 當意大利球隊每次在國際賽取得好成績,你們每次也會用有運、負碌、撞彩等說話來抹殺球員所付出既努力同成果,當然,反意迷的人格質素又確實如此,我也見怪不怪。
作者: ming8964    時間: 2007-7-14 01:29 PM

無人會否認意大利球員質素, 但意大利球壇紀律操守真得人驚, 球迷要求作出改善, 免令足球運動蒙羞, 只是[愛之深, 責之切]!!!
但D意大利FANS就是講極都唔明, 一味死撑, 成績好就等如無問題, 無須改善, 認真低能!!!

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0