標題: (nba)湖人有大新聞呀﹗ [打印本頁]

作者: capicapi    時間: 2007-5-29 02:18 AM     標題: (nba)湖人有大新聞呀﹗

湖人有大新聞呀﹗

高比拜恩要求離開湖人 (明報) 05月 28日 星期一 02:10PM

美國    職業籃球明星高比拜恩,向所屬的洛杉磯湖人要求交換到其他球隊。

高比拜恩指,除非湖人能重整旗鼓,成為有機會爭奪明年總冠軍的勁旅,否則就希望離隊。

如果係真ge...湖人真係冇了
作者: harvey22    時間: 2007-5-29 02:30 AM

He wants west to go LA or else he leaves!
作者: Frutips    時間: 2007-5-29 03:49 AM

最新消息係佢已經對呢D言論縮番沙。因為佢根本冇諗清楚,湖人隊其實都冇話絕對否決請番Jerry West。只係Jerry West已經69歲高齡,冇諗住再擔正GM承擔咁大工作量同壓力。所以話,要拋浪頭都係做足功課先好...
作者: c9-69    時間: 2007-5-29 03:53 AM

最好既內線奧尼爾都被佢迫走
唔係既話
指環點止3隻
作者: 76    時間: 2007-5-29 06:48 AM

走左仲好...麻麻煩煩.....
agree上面位先生

當年佢自由身...死都唔續約湖人...等o neal 走左先續....

宜家一個人打唔起隊波嘈生晒..又批評隊友...

trade 走佢...打番一隊teamwork好過~
作者: 我愛章小慧    時間: 2007-5-29 09:24 AM

Originally posted by 76 at 2007-5-29 06:48 AM:
走左仲好...麻麻煩煩.....
agree上面...
如果你好似佢咁有實力 , 你都唔會想做萬年老二拉
當時湖人既問題係 ... 兩個都太勁拉 , 邊個都唔甘心做老二
作者: rfky    時間: 2007-5-29 11:36 AM

Originally posted by 我愛章小慧 at 2007-5-29 09:24:

如果你好似佢咁有實力 , 你都唔會想做萬年老二拉
當時湖人既問題係 ... 兩個都太勁拉 , 邊個都唔甘心做老二
通常都係咁
未攞過冠軍個d就算做老二都要搵番個好幫手一齊打江山
攞過之後
梗係爭d個人野啦
做一哥
入佢81分
做埋二屆得分王囉
就係咁簡單
作者: asx    時間: 2007-5-29 11:44 AM

我覺得kobe 實力無容置疑
但佢d teamwork 有改善ge 地方
如果唔改善, 去到邊隊都係似現在ge 湖人
作者: achan87    時間: 2007-5-29 11:47 AM

Lakers will finish if Bryan leave
作者: locklock    時間: 2007-5-29 11:53 AM

高比拜仁還是轉隊好了,因為湖仁成積唔差,應該唔會抽到勁新人!
至於要找人和獨食皇夾波,或做陪練,應該唔會有大牌願做矮仔,
到時只會換來一大堆老餅,這點和湖仁重組,年輕化相違背。

其實一個球隊強勢過後,重組需時,只是高比仔以為自己可以和藍球之神看齊,
自視過高!其實湖仁奪冠幾年,全靠奧尼爾,他才是真正的老大。
反觀高比只是老二!看看奧尼爾離隊他投後,很快便在熱火找到第三春。

其實高比咁想攞獎,首要是一改獨食之風,第二是找一隊經常殺入季後賽的球隊,
其實太陽和籃網都不錯,如果想找回當日老大,可以轉投熱火!
沒有奧尼爾,高比仔根本走不上今天的高度,這點一天看不清,想再登峰,難呀!

[ Last edited by locklock on 2007-5-29 at 11:55 AM ]
作者: hohohohahaha    時間: 2007-5-29 02:19 PM

kobe 無可能再拎冠軍gala...
總括o黎講
弱既隊佢自己唔會去;

勁既隊一係唔夠錢要佢,
夠錢既又唔想因為打亂成隊波 (隊隊波都有自己老大ma)
作者: mokbobby    時間: 2007-5-29 07:32 PM

高比看似獨食
其實班隊友都有責任
高比場場打到著晒火
身為隊友可以做的只係餵波畀佢
另外隊友們質素亦非常普通
根本冇人可以挺身而出救隊波
高比唯有下下自己上
作者: markyip    時間: 2007-5-29 09:48 PM

agree 樓上
今年playoff 我睇湖人d 波~
次次都係kobe 吸引住對手二,三個人ge注意力~then kobe 就傳個波俾隊友~
可惜佢d 隊友次次 open look~空晒都射唔入~~
所以kobe 只可以自己一個單打獨鬥~~
作者: 勇勇    時間: 2007-5-29 11:42 PM

吓.......!唔好掛!
我買左佢好多波衫&CAP啊!唔好玩野喎!

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0