標題: 列高巴即將加盟馬德里體育會? [打印本頁]

作者: leeyanta    時間: 2007-5-30 09:59 AM     標題: 列高巴即將加盟馬德里體育會?

據意大利媒體報導,國米球員列高巴極有可能在今夏轉會到西甲球會馬德里體育會。

烏拉圭人列高巴自從1997年加盟國際米蘭之後就一直身披藍黑戰袍為球會四處征戰,不過隨著文仙尼的上任,深受球會主席莫拉堤喜愛的20號逐漸淡出了國米的正選陣容。

文仙尼在國米聯賽奪冠之後已經明確表態,列高巴下季將不他的計畫之中,而且他還建議後者今夏為自己找新東家。針對這種狀況,列高巴也做出了回應:「與都靈的比賽可能是我為國米踢的最後一場球,轉會或許是問題解決的最好方式。現在我還沒有做出最後的決定,但我知道離開的時間到了。」

針對最近他轉會羅馬的問題,列高巴在接受採訪時給予了否認:「我不會加盟其他意大利球會,在球場上遭遇國際米蘭對我來說是不可想像的。」

據意大利媒體報導,西甲的馬德里體育會與列高巴走得最近。下季該隊有可能失去正選前鋒托里斯,因此已經「中國人」列高巴不失為一個很好的選擇。

唉......屈咗係國米後備咁耐...去馬體會實有正選打啦!
作者: 自由神    時間: 2007-5-30 10:13 AM

Originally posted by leeyanta at 2007-5-30 09:59 AM:
[img]http://soccer.sina.com.hk/uplo...
去馬體會都未必有正選打
Mista同阿古路有級數,而且列高巴唔係最高狀態。
作者: yu5luvedison    時間: 2007-5-30 11:02 AM

點解列高巴系中國人..?
作者: leeyanta    時間: 2007-5-30 11:15 AM

Originally posted by yu5luvedison at 2007-5-30 11:02:
點解列高巴系中國人..?
因他袓父有1/4中國人血統,所以佢係中國人!
作者: iknow    時間: 2007-5-30 04:33 PM

佢唔走...
真係唔知做咩好ga喎...
好似之前皇馬ge麥馬拿文...
做個高薪後備...
作者: Edgar_Davids    時間: 2007-5-30 04:38 PM

Originally posted by 自由神 at 30-5-2007 10:13:

去馬體會都未必有正選打
國米 :Ibrahim,Crespo,國王,Cruz,Recoba....
馬體會:Aguero,Mista,Recoba.......

邊個條龍長 d 先?
作者: Erocky    時間: 2007-5-30 11:34 PM

佢終於都等到喇, 可以摸著藍黑戰衣攞到意甲冠軍~
圓到佢十年以來既心願~
雖然佢呢幾年出場時間唔多, 但都算係功成身退~

佢0係國米屈左咁多, 其實我成日都覺得佢好似浪費左好多光陰咁......
不過, 宜家都算係佢離開再出去闖闖既最佳時候~

希望佢可以有更好既發展,再次爆發,
唔好再浪費佢既天份同才華~
作者: 龍九州    時間: 2007-5-31 12:25 AM

Originally posted by 自由神 at 2007-5-30 10:13:

去馬體會都未必有正選打
列高巴跟他們位置性質不同,實有正選打的.
作者: mikeycwebb    時間: 2007-5-31 11:06 AM

本人好鐘意列高巴...
不過佢係國米真係磋砣左好多歲月
仲要係黃金個d
唉 但都要怪自己唔爭氣成日傷
而家總算捨得走人
如果前幾年當打之年肯走 而家就唔使咁啦
唉 歲月不留人呀

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0