標題: 傑斯退休! [打印本頁]

作者: locklock    時間: 2007-5-30 10:36 PM     標題: 傑斯退休!

[center][/center]
傑 斯 正 式 宣 佈 退 出 國 家 隊

威 爾 斯 國 家 隊 隊 長 傑 斯 ,將 會 正 式 宣 佈 退 出 威 爾 斯 國 家 隊 。

傑 斯 這 次 宣 佈 退 出 國 家 隊 ,很 大 原 因 是 由 於 年 紀 逐 長 ,該 名 已 年 屆
33歲 的 曼 聯 老 將 表 示 ,希 望 專 心 打 好 球 會 的 賽 事 。 威 爾 斯 將 會 在 週
六 晚 主 場 迎 戰 捷 克 ,這 消 息 對 於 領 隊 陶 錫 克 來 說 絕 對 是 一 個 不 利 消
息 ,他 希 望 傑 斯 能 夠 繼 續 帶 領 國 家 隊 出 戰 至 2010年 的 世 界 盃 。

但 傑 斯 表 示 球 會 級 別 的 賽 事 已 相 當 頻 繁 ,加 上 還 要 應 付 國 家 隊 賽 事
下 ,以 其 33歲 高 齡 確 實 難 以 負 荷 。 傑 斯 自 1991年 以 17歲 之 齡 首 次 代 表
威 爾 斯 上 陣 對 德 國 的 賽 事 後 ,已 先 後 代 表 國 家 隊 63次 之 多 。

作者: kaichun88    時間: 2007-5-30 10:40 PM

我仲以為真係退休,原來只係退出國家隊
作者: 勇勇    時間: 2007-5-30 10:40 PM

佢雖然33歲,,不過仲係好勁啊(睇佢係曼聯就知啦),,其實佢做下後備,,踢10場8場絕對OK啦,,都唔知點解佢要退
作者: gergerger    時間: 2007-5-30 10:46 PM

ur topic really scare me!!national team only
作者: lauric318    時間: 2007-5-30 10:48 PM

u scared me ^^"
作者: sas    時間: 2007-5-30 10:58 PM

你出Topic下次出好D
(有嘩眾取寵之嫌)
差D嚇死人
作者: Raul    時間: 2007-5-30 11:02 PM

Actually Wales is not depend on him. Now Giggs is retires, they should develop more youngster on their nation. More 'Giggs' is comming
作者: iknow    時間: 2007-5-30 11:47 PM

果title嚇死我...
隻眼差d跌出黎=="
wales真係唔知點算...唔知搵咩人去填補呢個位...
作者: mj1234456    時間: 2007-5-31 12:06 AM

都好0既....比心機0係曼聯度踢好D...

話晒都咁大年紀...都應該踢少D 同埋俾多D機會D新人上位....
作者: sky308    時間: 2007-5-31 12:07 AM

真係比樓主嚇死
佢33歲既年紀今年係曼聯都算踢得唔錯
不過曼聯真係要搵番個咁上下既人接棒先得
我諗佢踢多3年左右要掛靴
作者: 勇勇    時間: 2007-5-31 12:20 AM

Originally posted by sky308 at 2007-5-31 00:07:
真係比樓主嚇死
佢33歲既年紀今年係曼聯都算踢得唔錯
不過曼聯真係要搵番個咁上下既人接棒先得
我諗佢踢多3年左右要掛靴
哈哈!不如就搵亨利打傑斯個位啦!
作者: 迷途小羔羊    時間: 2007-5-31 12:21 AM

建議改標題
有極度誤導讀者之嫌
作者: Edgar_Davids    時間: 2007-5-31 12:21 AM

等我仲開心左陣添.......
原來係唔開心至真..........
傑斯在威爾斯的確無比重要..........
尤其是在缺乏能給予最後一擊的前鋒以及駁腳式的中場......
佢在威爾斯幾乎係肩負住反守為攻、再給予致命傳送或自己操刀推幾程既工作.......
名義上翼鋒有巴利,前鋒有比拿美,中場更有 C 羅賓遜同高馬斯......
但始終只有傑斯才是威爾斯的精神領袖 !!!!!

希望威爾斯在沒有傑斯的日子能夠盡快振作,
發掘出第二個如傑斯般的天才吧~~~~

PS: 聽聞威爾斯最近已有一神童出現.....唔知係邊個呢 ????
作者: 76    時間: 2007-5-31 12:22 AM

退都正常...佢後生果時wales都唔掂.......

如果仲要佢博老命...真係會早d退休
作者: Lung    時間: 2007-5-31 12:28 AM

就算而家唔退住都冇理由打埋2010年世杯..到時37..點打wing
作者: halo678    時間: 2007-5-31 12:45 AM

頂...比個咁既topic嚇死,改左佢啦
作者: stupid X    時間: 2007-5-31 01:33 AM

Originally posted by Edgar Davids at 2007-5-31 12:21 AM:
等我仲開心左陣添..........
Gareth Bale?
作者: Rated-R    時間: 2007-5-31 02:10 PM

年紀大,國家隊又唔爭氣,仲打黎仲乜???
佢應該後悔自己是威爾斯著名左翼,而不是英格蘭著名左翼
作者: Taffai    時間: 2007-5-31 04:48 PM

仲以為佢唔踢man utd
作者: 勇勇    時間: 2007-5-31 11:54 PM

Originally posted by Rated-R at 2007-5-31 14:10:
哈哈!如果佢係英格蘭人,d英個鬼一定愛死佢
作者: iknow    時間: 2007-6-1 12:12 AM

Originally posted by Rated-R at 2007-5-31 02:10 PM:
都唔會太過後悔ge...
佢自己喺兩者之間揀左wales ge...
作者: Rated-R    時間: 2007-6-2 07:23 PM

Originally posted by 勇勇 at 2007-5-31 23:54:

哈哈!如果佢係英格蘭人,d英個鬼一定愛死佢
梗系,突破力強,出波又獨到,效率高,有腦袋又有型既邊路球員近十年只有費高同全盛既皮利斯可以全擁有以上優處咋
祖亞昆還差少少,C7又未夠定

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0