標題: 曼聯新兵 打造最強紅魔!? [打印本頁]

作者: mikeycwebb    時間: 2007-5-31 11:04 AM     標題: 曼聯新兵 打造最強紅魔!?

買左蘭尼同安達臣 曼聯攻力真係再上一層樓

而家左蘭尼右C朗中朗尼
其實唔需要正前鋒個實力已經好勁好勁
當然 如果有埋亨特迪拿係前面衝鋒陷陣
咁曼聯的前線就真係好完美架啦
唔需要咩貝碧托夫唔需要咩托里斯啦

還希望曼聯快快買下夏格維斯
再買d實用既後衛啦
失去了巴利啦已經
唔好再爭唔贏另一好野米卡李察士呀
呢條友仔真係絕對勁得過加利仔呀

同埋 曼聯中堅後備人選都要執下啦
雖然比基回歸
但以費sir保守既性格
呢個位都唔會肯用新人既
所以買番左實際(名氣唔使大)既球員換走布朗咁就好啦

仲有仲有
羅斯仔係好野黎架
唔好俾左人呀!

如果曼聯的陣容能夠變成咁(長遠計) 同埋如果真係打出火花默契來 真係好勁下

[center]雲達沙(哥頓!?)
米卡李察士  李奧費迪南  維迪  艾夫拿
夏格維斯    卡域克
C.朗拿度                              蘭尼
朗尼
亨特迪拿[/center]

齊來說說心水陣容 打造最強紅魔!
作者: peikasiu    時間: 2007-5-31 11:15 AM

買 jor 夏格維斯 la...
作者: mikeycwebb    時間: 2007-5-31 11:39 AM

Originally posted by peikasiu at 2007-5-31 11:15 AM:
買 jor 夏格維斯 la...
好似未買架
只係話差唔多(on the brink)之嘛
唔係咩?
我係bbc度睇既
作者: locklock    時間: 2007-5-31 12:02 PM

Originally posted by mikeycwebb at 2007-5-31 11:39 AM:
好似未買架
只係話差唔多(on the brink)之嘛
唔係咩?
我係bbc度睇既
碧根包華已放行了,99%成事!
其實拜仁唔係好重用夏格維斯,
因為他多傷,亦可以話唔係好適應馬加夫的加量操練所致,
既然曼聯比錢買咁荀,而拜仁又入到東尼咁好既貨色,
放人肯定無問題啦!

其實拜仁大把錢,但始終都係以量入為出為本,
身為德國龍頭,但死都唔肯買一兩個大牌頂住,
今次買東尼可能以係底線,看來來季又是一班嬾b和東尼一齊殺敵了,
希望可以爭到來季歐冠資格啦!否則東尼真係運氣差過朗拿度,
一世無歐冠打!

曼聯最大問題出自防中和中鋒,現在買入夏格維斯,應該可以把史高斯推番上前場,
而夏格維斯就頂後,咁就無後顧之憂了!而買入葡萄牙人和巴西人,都只係為未來舖路,
而不是希望下季立光見影,因為此二人身材都不高大,只能說替保傑斯或c朗拿度之用,
現在還欠一個高中鋒,要像雲尼一樣多產的才行,荷蘭人亨特拉爾無錯係荷甲係量產,
但來到英超不知他能否維持高水平入球,因此如沙夏老是不行,這位置不再多添一員,
肯定有忍憂!

[ Last edited by locklock on 2007-5-31 at 12:08 PM ]
作者: step025    時間: 2007-5-31 12:56 PM

米卡李察士!? man city would never sell it to man utd, maybe if man utd is willing to pay double the price than he worths, then there may be a chance, else no way
作者: iknow    時間: 2007-5-31 01:26 PM

全部都係買返黎...
點解唔諗下d曼聯ge第二梯隊...
我ge dream man utd...未來一兩年...

------------------------------------雲達沙/賓科士打---------------------------------

------巴士利/加利仔-------里奧/碧基--------維迪/碧基-----軒斯/艾夫拿----

------C朗----卡域克/史高斯-----夏格維斯/史高斯----傑斯/星仔/伊高斯---

--------------------------------朗尼------------------------------------------------------

------------------------------------基奧斯比羅斯/阿倫史密夫----------------------

[ Last edited by iknow on 2007-5-31 at 02:29 PM ]
作者: mtf08420842    時間: 2007-5-31 02:02 PM

車路士之前買d人仲勁
出到黎咪又係垃圾
作者: coolyiceman    時間: 2007-5-31 05:07 PM

Originally posted by mtf08420842 at 2007-5-31 02:02 PM:
車路士之前買d人仲勁
出到黎咪又係垃圾
agree
佢地都無夾過
好難知得唔得?
你睇下科蘭就知
在曼聯時就沉都死,現在佢在西班牙踢得不知幾勁
另一個係沙夏
佢之前在富咸踢到識飛,現在佢咪又係在曼聯沉淪
作者: Shaqleung    時間: 2007-5-31 05:46 PM

呢兩年都無咩令人期待既新球員....今年終於都有啦......不過heinze好似plan住走....後防要再執執....
作者: Taffai    時間: 2007-5-31 05:58 PM

完全唔知道蘭尼係乜水
相信唔係可以即用咁犀利嘛?
後生仔要浸淫下先得
作者: hamsubboy    時間: 2007-5-31 06:29 PM

Originally posted by Taffai at 2007-5-31 05:58 PM:
完全唔知道蘭尼係乜水
相信唔係可以即用咁犀利嘛?
後生仔要浸淫下先得
士砵亭左翼蘭尼! 同C7一樣, 又係1名插花王!

如果你有睇2008歐洲國家杯外圍賽or葡超, 你會覺得佢d插花, 同c7剛加入man u 時一樣, 又快又好睇. 而佢同C7一樣左右翼都打得.
作者: fderek    時間: 2007-5-31 08:41 PM

樓主話蘭尼好勁....我都同意既
佢算係幾有技術......但係紅魔仲有冇咁多位擺技術性球員係一個疑問
一個球隊要係技術型同實際型既球員取得平衡先可以有好成績
打個比喻.....你全隊十個施丹咁既既話....呢隊球隊等降班
紅魔技術型球員多的是....蘭尼可能只係c朗既後備...
我估佢係紅魔坐穩既機會比較低.....原因係
紅魔既傑斯,c朗, 卡域克等技術型球員距離退下來
似乎嘗有一段日子.....
反而務實性既踢法既加利仔,史高斯,里奧等
開始步入晚年....紅魔依家應該係時候
簽番d踢法穩定硬朗既球員
維迪成功上位係一個絕住例子,
所以夏格維斯應該更值得期待....佢大有機會直接接史高斯班~
至於米卡李察士...個人認為佢防守力同加利仔嘗有一段距離...
不過長遠培訓佢來做接班人都ok既

另外樓主羅斯好野...我覺得佢身型太單薄
係紅魔既發展非常有限....所以簽新前鋒既機會
其實仍然好高....不過紅魔依家仲有得選擇
將阿倫史密夫擺番係正前絕對一個唔錯既選擇

後防方面就真係要再諗諗..俾奧沙做正選可能會係唔錯
佢入球能力都幾強~
作者: 奇    時間: 2007-5-31 08:55 PM

Originally posted by fderek at 2007-5-31 08:41 PM:
佢算...
講真!曼聯稱得上有"質數"既技術型球員只有兩個--傑斯,c7
傑斯都老啦!買番兩個妖人級既技術型無咩問題
講技術型多過曼聯既球隊真係大把,阿記,ac,巴塞,皇馬....
作者: leoglas    時間: 2007-5-31 10:17 PM

Originally posted by fderek at 2007-5-31 08:41 PM:
佢算...
nani 長遠係頂giggs 翼位,giggs 都三十三,仲可以踢多幾季?
有c朗呢個「前車」,相信nani 融入球隊既速度應該番c朗快。
不過,就算下季中場夠人,alan smith 放番上前,前鋒都好無衝擊力。曼聯最大既問題,都係中鋒呢個位,真係要買一個有咁上下身型同件頭。
rossi 下半季借番parma 打得好好,parma 護級成功都係靠佢。但 佢最好位置應該係輔鋒。
作者: amigofans    時間: 2007-5-31 10:33 PM

Originally posted by leoglas at 2007-5-31 10:17 PM:

nani 長遠係頂giggs 翼位,giggs ...
節錄自bbc sport

"They're both top players and among the top five in Portugal with Simao Sabrosa, Joao Moutinho and Ricardo Quaresma," Portuguese football journalist Miguel Padayda told BBC Sport.

葡萄牙記者話佢2個係葡萄牙頭5合最佳球員....

安達臣

Padayda's verdict: "He is very young, very skilled in the pass, very intelligent and very fast. Unfortunately, this season he had an injury that allowed him to play only half of the season, but he was still a very important figure at Porto. He could definitely go straight into the United first XI."

尼拿

Padayda's verdict: "He plays more or less in the same position of the pitch as Ronaldo does but he is not as fast. He had some problems this year at Sporting because he thought he was underpaid and wanted more money, but now he has a big contract. He will have to adapt to the English game and will need to wait a few months until he gets his chance."

葡萄牙記者似乎睇好安達臣多d, 有技術又腦又快, 佢認為佢攞正選無問題,
反而大家熟d既尼拿, 佢覺得雖然同c7同類, 但吾夠快, 同為錢同球會有野, 會吾會係麻煩友?

似乎安達臣似替giggs個位多d, nani如果真係無速度, 反而係正中會好d??

我上youtube睇過, 講腳法突破安達臣更吸引, 睇nani幾腳笠射,似乎係有腦果類球員, like rooney....

我怕佢地仲有無錢買fw, 我好同意大家講, 正中鋒個位真係吾夠人....
作者: gaga321    時間: 2007-5-31 11:14 PM

其實朗尼他應該打中鋒好d,比C7打輔鋒幫ALAN  SMITH 就ok或c7打正前鋒都ok la 如柏金復出又in 了 man u就ok曬                  

雲達沙
      李察son    加利仔      艾夫拿    布朗
      朗尼   卡X克    費查    星仔
            c7           呀倫屎X夫
作者: amigofans    時間: 2007-5-31 11:37 PM

Originally posted by gaga321 at 2007-5-31 11:14 PM:
其實朗尼他應該打中鋒好d,比C7打輔鋒...
嘩, 你呢個陣容, 真係不敢恭維....
作者: iknow    時間: 2007-6-1 12:02 AM

Originally posted by gaga321 at 2007-5-31 11:14 PM:
其實朗尼他應該打中鋒好d,比C7打輔鋒...
你好大整蠱喎...
出67臣不特止...重要佢踢右閘=="
C朗踢前面問題未算好大...
但搵R8踢右中場...
你應該唔多鐘意曼聯...
作者: 奇    時間: 2007-6-1 12:22 AM

Originally posted by iknow at 2007-6-1 12:02 AM:

你好大整蠱喎...
但搵R8踢右中場...
仲要加利仔,艾夫拿中堅
大魚都無佢咁顛
作者: amigofans    時間: 2007-6-1 12:26 AM

Originally posted by iknow at 2007-6-1 12:02 AM:

你好大整蠱喎...
但搵R8踢右中場...
不如咁出(如果仲有呢d人)

泰比/保斯尼治

布朗    白蘭斯   美爾    李察臣

比利朗   華朗   卡巴臣    布隆基斯

科蘭    杜布連

會吾會仲勁d??
作者: arthur8088    時間: 2007-6-1 09:53 AM

Originally posted by filter-052fans at 2007-6-1 00:26:

不如咁出(如果仲有呢d人)

...
you will have one more for Goalkeeper-----Roy Carroll~~

Substitute: Carroll, Liam Miller, Luke Chadwick, Henning Berg
作者: mikeycwebb    時間: 2007-6-1 10:25 PM

哈 搞搞下呢個post變左曼聯最搞笑陣容=p

大家唔好忘記Barthez呀
佢同布朗係會有「化學作用」架

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0