標題: 馬刺vs騎士【07 NBA FINALS】鄧肯vs占士 [打印本頁]

作者: locklock    時間: 2007-6-3 12:18 PM     標題: 馬刺vs騎士【07 NBA FINALS】鄧肯vs占士

[center]VS

June 08: The Finals, Game 1
June 11: The Finals, Game 2
June 13: The Finals, Game 3
June 15: The Finals, Game 4

June 18: The Finals, Game 5
June 20: The Finals, Game 6
June 22: The Finals, Game 7
[/center]
NBA官方網
http://www.nba.com/

聖安東尼奧馬刺官方網
http://www.nba.com/spurs

克里福蘭騎士官方網
http://www.nba.com/cavaliers/

2007西岸冠軍:馬刺
http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=151331&fpage=1

2007東岸冠軍:騎士
http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=151561&fpage=1

[ Last edited by locklock on 2007-6-3 at 12:42 PM ]

圖片附件: 2007 NBA Playoffs.JPG (2007-6-3 12:18 PM, 162.5 KB) / 下載次數 14
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=1115852&k=3fad2124d9c02a721c5b13cc8f4fa4c9&t=1726782071&sid=ZT6Cn3

作者: toro    時間: 2007-6-3 12:41 PM

點解唔建議嚟做球盤?
作者: locklock    時間: 2007-6-3 12:43 PM

Originally posted by toro at 2007-6-3 12:41 PM:
點解唔建議嚟做球盤?
版大,本人無知,未玩過籃球球盤,請指教,謝謝!

作者: toro    時間: 2007-6-3 12:48 PM

Originally posted by locklock at 2007-6-3 12:43 PM:

版大,本人無知,未玩過籃球球盤,...
http://www.26fun.com/bbs/viewthr ... d=Z0jHUD#pid2172182

最低個回覆你睇睇有意見响嗰邊留言
作者: 勇勇    時間: 2007-6-3 01:30 PM

我可以比自己一個直口唔返工LA!
作者: ryo999    時間: 2007-6-3 02:49 PM

今季spurs兩戰cavs都輸
有d驚俾james羅冠軍
作者: capicapi    時間: 2007-6-3 03:20 PM

馬刺會唔會搵保雲睇住james呢?
作者: 小指審判鏈    時間: 2007-6-3 03:31 PM

Originally posted by capicapi at 2007-6-3 03:20 PM:
馬刺會唔會搵保雲睇住james呢?
唔好玩la
唔搵bowen守james?
想輸呀?!
作者: 阿感    時間: 2007-6-3 04:05 PM

Originally posted by 小指審判鏈 at  03:31 PM:

唔好玩la
唔搵bowen守james?
想輸呀?!
唔得咩?收佢貔都得呀
作者: toro    時間: 2007-6-3 04:22 PM

Originally posted by 阿感 at 2007-6-3 04:05 PM:

唔得咩?收佢都得呀
點解用呢個嘅?正字嚟ga?
作者: 阿感    時間: 2007-6-3 04:31 PM

Originally posted by toro at  04:22 PM:

點解用呢個嘅?正字嚟ga?
呢個少用d,睇落冇咁粗(其實都係俗)
作者: asurada001    時間: 2007-6-3 04:51 PM

Originally posted by ryo999 at 2007-6-3 01:49 AM:
今季spurs兩戰cavs都輸
有d驚俾james羅冠軍
我覺得唔可以用個兩場來作準
因為o個兩場在spurs 未開始發力情況下發生....
加上spurs 應該己經利用 Pistons vs Cavs 個series來做足準備功夫...
mark 得 James 太緊又唔睇實 Gibson, 死得....
除非 James 在超水準情況下勝出, 否則Cavs 勝出既機會都唔係好大.
我仲睇好 Spurs 會勝出.........
作者: 勇勇    時間: 2007-6-3 06:46 PM

Originally posted by asurada001 at 2007-6-3 16:51:

因...
未打就知道結果,個個人夠話騎士會輸囉
上帝啊啊啊啊啊啊
作者: AJ9    時間: 2007-6-3 07:50 PM

騎士搵邊鬼個睇實鄧肯先?
贊奧應該係突擊手要提防又係一関!
荷利同芬妮經験豐冨…
作者: saron135    時間: 2007-6-3 08:28 PM

I PREFER JAMES
作者: FRANCISE    時間: 2007-6-3 08:32 PM

Originally posted by AJ9 at 2007-6-3 07:50 PM:
荷利同芬妮經験豐冨…
Gooden/Varejao
作者: 勇勇    時間: 2007-6-3 09:31 PM

Originally posted by AJ9 at 2007-6-3 19:50:
荷利同芬妮經験豐冨…
咁....到時米鬥玫囉,睇下2隊主力邊個攞分多D,米係最有價值球員囉
作者: kaichun88    時間: 2007-6-3 11:13 PM

Originally posted by 勇勇 at 2007-6-3 09:31 PM:

咁....到時米鬥玫囉,睇下2隊主力邊個攞分多D,米係最有價值球員囉
温馨提示:通常季後賽最有價值球員係屬於總冠軍隊成員,未必分多就係MVP
作者: toro    時間: 2007-6-3 11:15 PM

Originally posted by kaichun88 at 2007-6-3 11:13 PM:

温馨提示:通常季後賽最有價值球員係屬於總冠軍隊成員,未必分多就係MVP

作者: bioamen    時間: 2007-6-3 11:34 PM

Originally posted by 勇勇 at 2007-6-3 09:31 PM:

it's not gonna happened...spurs r known for their half court defence...they WILL slows down cavs pace and try 2 take an advantage of that
作者: ryo999    時間: 2007-6-3 11:45 PM

Originally posted by asurada001 at 2007-6-3 04:51 PM:

因...
咁我自己係SPURS FANS
都支持佢既!!
加上我唔鐘意JAMES>,<
作者: toro    時間: 2007-6-3 11:49 PM

Originally posted by bioamen at 2007-6-3 11:34 PM:

it's not gonna happened...spurs r known for their half court defence...they WILL slows down cavs pace and try 2 take an advantage of that
都未必ga,活塞一樣係壇於控制比賽節奏嘅球隊,頭兩戰你就睇得出佢哋用呢個方法拉慢少少去打,我都諗住佢哋用呢個方法可以好快踢走騎士,但之後4場就被騎士反為控制番個節奏,所以用同一方法未必再有效,但馬刺有一樣嘢同活塞唔同,就係佢哋進攻穩定性效活塞好,最少唔會咁易被騎士拋離先
作者: tony800708    時間: 2007-6-4 06:10 AM

如果逐個評,我覺得馬刺人頭佔優,後備也較強,但係要同時凍結James 同 Gibson 就真係唔易,見到Pis Vs Cav Game 6 就知, 如果James 仲可以Keep 得到對Piston既狀態就認該有一翻惡鬥
作者: 勇勇    時間: 2007-6-4 01:46 PM

Originally posted by kaichun88 at 2007-6-3 23:13:

嘻嘻!咁騎士贏左米23仔攞mvp囉
作者: kaichun88    時間: 2007-6-5 01:58 AM

Originally posted by 勇勇 at 2007-6-4 01:46 PM:

嘻嘻!咁騎士贏左米23仔攞mvp囉
騎士贏占士幾乎攞硬mvp咁擠,但要留意保雲,雖然好多人都話保雲防守骯髒,但保雲的而且確曾經守得住好多個球星,防守能力無庸置疑
作者: atimsi    時間: 2007-6-5 08:58 AM

我看好騎士!
James大帝新王者!!
作者: fvgtrb    時間: 2007-6-5 02:53 PM

睇好馬刺    馬刺 4:2 騎士
作者: 勇勇    時間: 2007-6-5 05:58 PM

Originally posted by kaichun88 at 2007-6-5 01:58:

騎士贏占士幾乎攞硬mvp咁擠,但要留意保雲,雖然好多人都話保雲防守骯髒,但保雲的而且確曾經守得住好多個球星,防守能力無庸置疑
到時場波一定超超超好睇
作者: locklock    時間: 2007-6-8 01:28 PM

馬刺 4:1 騎士

馬刺先拿下兩主場,今天完成了一場。
再放騎士一場水,然後客場險取第四場,
最後3:1,回主場取勝奪冠,
成就隔年奪冠皇朝!

第四枝冠軍旗將在馬刺主場高掛!

騎士巴西和歐洲雙塔明顯不及馬刺美國和阿根廷雙塔,
而占士大帝更因雙塔受制,而得分能力大減。

第一場比分兩者不過百,反映兩者防守能力十分之強,
看來今季冠軍亦是決定於誰比誰防得出色,
而不是太陽金塊開放式快攻,刺激性和觀賞性角度不高。

[ Last edited by locklock on 2007-6-8 at 01:33 PM ]
作者: 勇勇    時間: 2007-6-8 09:06 PM

唉...........23仔比馬刺睇到死晒
唔知23仔諗唔諗到計破一破馬刺呢,如果23仔真係破唔到馬刺,得返鴨神一個攞分,騎士都係凶多吉少
作者: 勇勇    時間: 2007-6-9 04:32 PM

冇LA.....!!
輸左2場!睇黎騎士隊型真係唔夠馬刺好!
作者: FRANCISE    時間: 2007-6-9 04:34 PM

Originally posted by 勇勇 at 2007-6-9 04:32 PM:
冇LA.....!!
輸左2場!睇黎騎士隊型真係唔夠馬刺好!

作者: anfman    時間: 2007-6-9 10:31 PM

最衰占士白無入到季後賽名單
如果唔係有得睇占士vs占士
作者: locklock    時間: 2007-6-11 11:59 AM

和我心中所想的劇本一模一樣,馬刺成功拿下兩場主場。
下場馬刺應該會以一個比較艱險的方式再拿下一場客場,
然後就可以放水,等回主場棒盃!

今場落差很大,騎士早早就以大比差30分落後,
差點以為最後一節全節又變垃圾,幸好馬刺玩票心態,
另騎士以為有一線生機,最後還是以兩位數分差落敗。

今場馬刺球迷十分不比面,個個拿著小掃把,
暗視要4:0把騎士掃地出門,場面十分有趣。

騎士衰d乜?衰防守戰術和馬刺甚為相似,甚有老翻之嫌,
大家都係用雙塔來做防守,而進功不同於鄧肯是中鋒和大前鋒合一,
而騎士進攻點不是落在雙塔身上,占士一人獨挑。

單是老翻一點,正貨一出便立刻被比下去,兩者須相似,
但底蘊差好遠,不論速度和合作性,都是馬刺高不止一個檔次,
所以懂看球的馬刺球迷們才會有刺無孔,帶把小掃把來掃占士大帝!

看看第三場會不會如本人所願,馬刺以3:0領先!

[ Last edited by locklock on 2007-6-11 at 12:01 PM ]
作者: kaichun88    時間: 2007-6-11 01:08 PM

Originally posted by locklock at 2007-6-11 11:59 AM:
和我心中所想的劇本一模一樣,馬刺成...
不大認同馬刺會放水等主場捧盃
未來三場都會係騎士主場,即要讓騎士贏二場
3-2乜嘢都有可能發生,我唔認為馬刺會冒失去總冠軍的風險而去放水
作者: 勇勇    時間: 2007-6-11 02:51 PM

Originally posted by locklock at 2007-6-11 11:59:
和我心中所想的劇本一模一樣,馬刺成...
哈哈!咁搞笑,個個攞住掃把!
騎士主場D球迷唔知道會玩咩野呢,會唔會個個攞住弓箭,比喻射死馬刺呢!
作者: locklock    時間: 2007-6-13 11:48 AM

[center]馬刺3:0騎士

下場馬刺可以放水啦!!!
回主場棒盃!!!
[/center]
果然和我所想一樣,馬刺驚險拿下第三場。

馬刺主力贊奧比利在今場竟然得3分,
更是臨完場前的罰球得分,好驚人呀!

[center]
今場騎士罪人華利祖!最後時刻出現一球庶民射球唔入![/center]

第四場:馬刺會否放水!返回主場棒盃?
http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=152540&fpage=1

回歸10週年了!

[ Last edited by locklock on 2007-6-13 at 12:28 PM ]
作者: Rated-R    時間: 2007-6-13 12:08 PM

保雲老馬有火,3 pt 5投中4,全場拿下13分,除左防守上貢獻良多外還完全彌補了Gino的失準

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0