標題: 有線失英超!留客新賤招! [打印本頁]

作者: locklock    時間: 2007-6-4 09:58 AM     標題: 有線失英超!留客新賤招!

失去英超,無良有線,留客又有新方法!大家一定要小心小心!

可能閣下現在是苦主,但愛莫能助,因為原來政府是沒有相關法例去監官無良有線。

「十蚊睇一世」可能又是另一個騙局,先騙你開有線,然後用各種收數方式來強迫你
開有線,一上賊船,再跳船難呀!大家要小心。

有線﹕熱線有升級工程

有線電視發言人回覆本報查詢時解釋,該公司最近進行熱線電話系統提升工程,影響接線
時間;另以「十蚊睇一世」作招徠的有線第1台於本月13日啟播,吸引不少消費者在這段期
間致電查詢,令熱線服務經常處於在線狀態,該公司近期已增設人手接聽,系統提升工程
完成後會改善。有線亦表示,會慎重考慮於網上設置終止服務表格的建議。不過,有線並
無具體回應負責接聽取消服務電話的人手等問題。

指定表格須傳真郵寄索取

有線數月前更改取消服務條款,規定客戶在合約到期前兩個月內,並在最少30天前提出書
面通知,而客戶必須使用的指定表格,只能致電有線電視的客戶服務熱線,以傳真或郵寄
方式索取。

有線電視客戶鍾小姐向本報投訴,指致電該熱線非常困難,即使有人接聽亦被職員故意刁
難,先質疑她會看什麼電視節目,繼而表示不知何時她才可收到表格。另一投訴人張先生
直言有線似是有恃無恐,質疑當局對小市民蒙受損失,是「視若無睹還是無可奈何」?

[ Last edited by locklock on 2007-6-4 at 09:59 AM ]
作者: Edgar_Davids    時間: 2007-6-4 10:01 AM

你好似 POST 錯區喎 locklock 兄...........
有線第1台同 Sports 都無直接關係..............
作者: locklock    時間: 2007-6-4 10:05 AM

Originally posted by Edgar Davids at 2007-6-4 10:01 AM:
你好似 POST 錯區喎 locklock 兄...........
有線第1台同 Sports 都無直接關係..............
乜有線有得分台開既咩? 願聞其詳!

還有我個內容係講,
有線用"無人聽電話"和"等到你死都拿唔到表格"既方式來迫害平民!

我貼黎個題出來,係因為有線無佐英超,好多人都想cut,
但有怨無路訴!我個死忠者有線fd,都已經cut佐!
無英超,跟本有線就再沒有任何觀看價值,
但原來要cut,都要等三個多月!重要比好多有線收數佬凶你!
等你無日安寧,死後都要記得有線曾經照顧過你!

(還有大家最近如果想開電視台,甚至是買新電視,都要三思,
 因為政府好快又有新數碼廣播法例出台,到時可能又有減價潮出現!)

[ Last edited by locklock on 2007-6-4 at 10:10 AM ]
作者: Edgar_Davids    時間: 2007-6-4 10:12 AM

你有埋#3呢個解釋就合理好多..............

因為你#1話有線 "「十蚊睇一世」騙局" 呢度同體育有點兒偏離.............
而家可以了,放心。
作者: locklock    時間: 2007-6-4 10:14 AM

Originally posted by Edgar Davids at 2007-6-4 10:12 AM:
你有埋#3呢個解釋就合理好多..........
十蚊睇一世?到時自動幫你加台,有線想學now咁,
但係好大機會又會用另類黑幫手法來迫你加台!
到時等你無日安寧,因為你做了他客戶,他就有權一生一世和你永不分離!

本人觀看2002韓日世盃,開了一個月有線便cut佐,
至今仍有人上門強推甚致是來電問候,都是因為當日登記資料,一生一世和你永不分離!
致電去有線叫他不要再諠傳,但他們答應了,仍然有人來,可恥非常!

[ Last edited by locklock on 2007-6-4 at 10:18 AM ]
作者: iMacc    時間: 2007-6-4 11:28 AM

講真我以前試過cut有線都好容易~
後尾又忍受唔到無波睇嘅痛苦再申請~
但係今次有線咁就真係cheap得滯~
尤其佢話會寄失~
有無搞錯~
真係失英超事小 損商譽事大~
呢鑊真係令我要提早好多要取消定有線~
或者最好有bro upload定封解約form上嚟方便吓大家~
小有哋今次同lok兄有共同見解~
作者: khkeung    時間: 2007-6-4 11:37 AM

"無英超,跟本有線就再沒有任何觀看價值"
只因呢到係香港

唔該你講清楚
只係無觀看興趣
而非觀看價值!!!

兩者相差什遠
請小心用詞
作者: chicken    時間: 2007-6-4 11:38 AM

有線, I will not open it again...
作者: lucktea    時間: 2007-6-4 11:42 AM

你任可時間都打不通......!
都唔知點至攞到表格.....有無門市.....成日話升級做測試..
在頭在勢....!
依家仲未打通............對它的服務極為不滿...........!

[ Last edited by lucktea on 2007-6-4 at 11:46 AM ]
作者: head    時間: 2007-6-4 12:23 PM

商譽 乜有線仲有商譽可言咩

我個FD以前做過有線推廣員 佢同我講 佢上司暗示可以用D另類手法

另類手法1  同客人講唔裝有線  無得  睇無綫
另類手法2  一世免費

其實係N咁耐以前有線既商譽早就掃地 佢只不過靠一D足球聯賽撐住 先有咁多人裝

依家連英超都無埋  佢仲唔摺硬
作者: 勇勇    時間: 2007-6-4 01:42 PM

Originally posted by head at 2007-6-4 12:23:
商譽 乜有線仲有商譽可言咩...
我初初安有線時候佢都係咁同我講>>另類手法1  同客人講唔裝有線  無得  睇無綫
另類手法2  一世免費

我就到期都諗住cut有線,你地講到咁恐怖,我洗唔洗去消費者員會備定案啊
作者: Tokyo2040    時間: 2007-6-4 01:48 PM

Originally posted by iMacc at 2007-6-4 11:28:
或者最好有bro upload定封解約form上嚟方便吓大家~
咁做係冇用嘅, 佢地個張form有你嘅資料同reference number.
作者: ilikeevolution    時間: 2007-6-4 02:02 PM

指定表格須傳真郵寄索取

有線數月前更改取消服務條款,規定客戶在合約到期前兩個月內,並在最少30天前提出書
面通知,而客戶必須使用的指定表格,只能致電有線電視的客戶服務熱線,以傳真或
郵寄方式索取

有冇brother可以俾個地址我?
我都想取消~
作者: ilikeevolution    時間: 2007-6-4 02:03 PM

Originally posted by lucktea at 4-6-2007 11:42 AM:
你任可時間都打不通......!
:ma...
我想問電話係咪21126888 ?
作者: 勇勇    時間: 2007-6-4 02:05 PM

Originally posted by ilikeevolution at 2007-6-4 14:03:

我想問電話係咪21126888 ?
你唔上i-cable.com睇睇
作者: vv1668vv    時間: 2007-6-4 03:04 PM

鑊鑊新鮮 鑊鑊金

睇到 有線 兩個字 就 已經 心 都 淡 埋。。。

有線正宗 麻煩教主!!     唉。。。。
作者: popo502    時間: 2007-6-4 09:47 PM

有線服務用四個字講晒[不知所為]
作者: popo502    時間: 2007-6-4 09:49 PM

投訴有門嗎?
作者: Tokyo2040    時間: 2007-6-4 11:47 PM

Originally posted by popo502 at 2007-6-4 21:49:
投訴有門嗎?
冇, 一周刊賣哂出黎都冇用. 有線d衰嘢通哂天, 佢根本唔顧自己個商譽, 吹佢唔漲.

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0