標題: 英格蘭U21歐國杯入選名單 [打印本頁]

作者: Kaz00086    時間: 2007-6-5 06:13 PM     標題: 英格蘭U21歐國杯入選名單

英格蘭U21國家隊領隊皮雅斯公佈下月前往荷蘭角逐歐洲國家盃U21決賽周的23位小國腳決選名單,除兵工廠超新星禾確特肩傷避戰外,阿士東維拉前鋒艾邦拉賀亦因出外渡假失去聯絡而名落孫山。

皮雅斯的決選名單以及每位隊員所屬球會如下:
守門員

艾恩域 ﹝熱刺﹞

卡臣 ﹝利物浦﹞

赫特 ﹝曼城﹞

後衛

拜恩斯 ﹝韋根﹞

加利卡希爾 ﹝阿士東維拉﹞

安東費迪南 ﹝韋斯咸﹞

賀迪 ﹝阿仙奴﹞

安奴夏 ﹝曼城﹞

羅仙尼亞 ﹝富咸﹞

史堤芬泰萊 ﹝紐卡素﹞

韋定咸 ﹝卡的夫城﹞

中場

賓特利 ﹝布力般﹞

赫杜史東 ﹝熱刺﹞

米拿 ﹝紐卡素﹞

盧保 ﹝韋斯咸﹞

里奧曲加 ﹝韋斯咸﹞

李察臣 ﹝曼聯﹞

洛迪治 ﹝熱刺﹞

前鋒

達比舒爾 ﹝布力般﹞

列達 ﹝雷丁﹞

紐根特 ﹝普勒斯頓﹞

華漢 ﹝愛華頓﹞

艾殊利楊格 ﹝阿士東維拉﹞
作者: 勇勇    時間: 2007-6-5 06:25 PM

英格蘭個陣真係唔錯喎
我覺得達比舒爾最勁,射門能力好高,不過佢o係自己球隊唔係成日有正選踢
作者: littlenic    時間: 2007-6-5 06:35 PM

Originally posted by 勇勇 at 2007-6-5 06:25 PM:
英格蘭個陣真係唔錯喎
我覺得達比舒爾最勁,射門能力好高,不過佢o係自己球隊唔係成日有正選踢
同樣係布力般,我覺得賓特利勁少少,曾被稱為碧咸接班人,佢ge死球十分不錯,之前唔記得邊場英超,一場四個助攻。不過佢入選英格蘭國家隊 長坐後備席,都係留翻係U21繼續領軍吸收經驗會好D。
作者: Kaz00086    時間: 2007-6-5 06:39 PM

我覺得U21咁踼會較好:

達比舒爾          列達

李察臣                                      米拿
                里奧曲加     賓特利

羅仙尼亞                                     安奴夏
              安東費迪南    加利卡希爾
                          卡臣
作者: tree728    時間: 2007-6-5 07:01 PM

Originally posted by 勇勇 at 2007-6-5 06:25 PM:
英格蘭個陣真係唔錯喎
布力般有個踢到識飛既"墨卡菲"
條友第一年踢英超就咁既表現    係領隊都用拒啦
作者: 勇勇    時間: 2007-6-5 07:16 PM

Originally posted by littlenic at 2007-6-5 18:35:

同樣係布力般,我覺得賓特利勁少...
一隊波一定要大家合作,賓特利達比舒爾咁就冇得頂啦
作者: 勇勇    時間: 2007-6-5 07:22 PM

Originally posted by tree728 at 2007-6-5 19:01:

布力般有個踢到識飛既"墨卡菲"
條友第一年踢英超就咁既表現    係領隊都用拒啦
我記得達比舒爾踢足協&聯賽都經常做到野,佢同個黑鬼能力差唔多姐,都唔知點解成日唔用佢
我唔係好記得!佢叫達比舒爾咩,唔係叫達比舒利
作者: Kaz00086    時間: 2007-6-5 08:01 PM

Originally posted by 勇勇 at 2007-6-5 07:22 PM:

我記得達比舒爾...
一D D 叫  LA   ~~~~我就聴開達比舒爾
作者: 勇勇    時間: 2007-6-5 08:07 PM

Originally posted by Kaz00086 at 2007-6-5 20:01:

一D D 叫  LA   ~~~~我就聴開達比舒爾
咁又係有時英文轉中文好多時都幾個版本
作者: 處處吻    時間: 2007-6-5 08:09 PM

估唔到維拉ge艾邦拉賀入唔到選!!!
作者: Kaz00086    時間: 2007-6-5 08:14 PM

Originally posted by 處處吻 at 2007-6-5 08:09 PM:
估唔到維拉ge艾邦拉賀入唔到選!!!
Reason(估唔到):
前鋒艾邦拉賀亦因出外渡假失去聯絡而名落孫山
作者: Edgar_Davids    時間: 2007-6-5 08:21 PM

英格蘭U21國家隊領隊皮雅斯???

前曼城領隊皮雅斯???
佢可以教到班波一季作客全敗.....
       一季主場只入八球個喎......
作者: 自由神    時間: 2007-6-5 08:35 PM

Originally posted by Edgar Davids at 2007-6-5 08:21 PM:
英格蘭U21國家隊領隊皮...
不過護級成功
作者: iknow    時間: 2007-6-5 08:40 PM

睇newspaper話賓特利升左上A隊...

所以佢唔踢U21...=="
作者: chrislovegill    時間: 2007-6-5 08:57 PM

我想問下呢
u21即係幾多歲以下先可以踢?
因為據我所知基蘭李察遜已經22歲o架啦喎
作者: locklock    時間: 2007-6-5 09:15 PM

紐根特 
    艾殊利楊格
       里奧曲加
   李察臣       賓特利
       赫杜史東  
拜恩斯 安東費迪南 史堤芬泰萊 安奴夏
        卡臣

u21必然正選:-

前鋒 紐根特
 中場 里奧曲加 赫杜史東
 後防 拜恩斯 安東費迪南 史堤芬泰萊
 籠門 卡臣

艾殊利楊格可以取締沒有入選的禾確特,禾確特是u21英國射手皇,入了四球,
而第二射手皇是必然正選紐根特,入了兩球。

李察臣和米拿爭一個左中場位,李察臣屬大國腳之列,而米拿是中場球員出場次數,
排第四多的。

里奧曲加和赫杜史東兩者皆是u21中場的鐘樓底柱,鐵打不變!

賓特利新上位英格蘭國腳,剛過去的友誼賽進入麥卡倫的法眼之內。

拜恩斯,安東費迪南和史堤芬泰萊三人皆是u21後防的鐘樓底柱,鐵打不變!

安奴夏和荷治爭一個右閘位打,安奴夏在速度和身體素質應該比荷治好,
還有安奴夏是今季曼城下半季經常正選打右閘。

[ Last edited by locklock on 2007-6-5 at 09:44 PM ]
作者: 勇勇    時間: 2007-6-5 09:22 PM

過左21歲應該唔踢得喎,唔係又點會叫 U21啊
chrislovegill 你會唔會記錯左啊
作者: locklock    時間: 2007-6-5 09:32 PM

Originally posted by 勇勇 at 2007-6-5 09:22 PM:
過左21歲應該唔踢得喎,唔係又點會叫 U21啊
chrislovegill 你會唔會記錯左啊
官方網站公報了,歡迎前往觀看!

http://www.uefa.com/competitions ... m=200039/index.html

作者: 勇勇    時間: 2007-6-5 09:38 PM

Originally posted by locklock at 2007-6-5 21:32:

官方網站公報了,歡迎前往觀看!

...
嘻嘻!小第英文唔多好所以睇唔明
咁李察臣係唔係22歲啊?
U21係唔係一定要21或以下先可以踢啊??
作者: chong2002    時間: 2007-6-5 10:48 PM

好似可以帶幾個above 21 去架...
作者: chrislovegill    時間: 2007-6-5 10:56 PM

我搵過啦
佢84年出世,係22歲呀

link
作者: arthur8088    時間: 2007-6-5 11:30 PM

http://www.uefa.com/newsfiles/459787.pdf

based on the rules, this pdf file, "X- Player Eligibility"

Section 16.02 stated "players are eligible to play in 06-07 UEFA U21 Championshiip if they were born on or after 1st January 1984"

that's why Richardson is eligible to play in tournament~~
作者: 勇勇    時間: 2007-6-5 11:30 PM

唔該晒2位朋友!
如果係咁.......就唔係叫U21啦!真係唔明白!
作者: 20001160    時間: 2007-6-5 11:33 PM

Originally posted by chong2002 at 2007-6-5 10:48 PM:
好似可以帶幾個above 21 去架...
我都記得好似係  
但係如果係可以帶over 21   都唔帶佢la
作者: 勇勇    時間: 2007-6-5 11:44 PM

咁U21米冇晒意思
不如叫U23囉
作者: 處處吻    時間: 2007-6-6 11:44 AM

Originally posted by Kaz00086 at 2007-6-5 08:14 PM:

Reason(估唔到):
前鋒艾邦拉賀亦因出外渡假失去聯絡而名落孫山
咁都得
作者: 王晶    時間: 2007-6-6 06:41 PM

沉晚有無人睇 英u21對斯治文尼亞u21 果場波 最後幾比幾
我睇到 westham 個 李個曲街 射2:0 就訓著左
作者: arthur8088    時間: 2007-6-6 06:45 PM

Originally posted by 王晶 at 2007-6-6 18:41:
沉晚有無人睇 英u21對斯治文尼亞u21 果場波 最後幾比幾
我睇到 westham 個 李個曲街 射2:0 就訓著左
England U21 5:0 Slovakia U21

England U21

35' [1 - 0] K. Richardson (pen.)   

61' [2 - 0] N. Reo-Coker   

77' [3 - 0] S. Taylor   

83' [4 - 0] T. Huddlestone   

85' [5 - 0] L. Lita

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0