標題: 2010世界盃又在[有線] [打印本頁]

作者: penp319    時間: 2007-6-10 04:33 PM     標題: 2010世界盃又在[有線]

剛剛見到明報即時新聞 :

"有線電視宣布,奪得2010年南非世界盃獨家轉播權..."

似乎未來幾年在"睇電視"上的支出, 是會有增無減, 經濟學家話"同一市場越多競爭對手, 用家越得益", 在香港收費電視事件上, 似乎剛好相反...poor!!
作者: locklock    時間: 2007-6-10 04:41 PM

有線收檔啦!2006年世盃網上電視都有得睇!
2010可能到時網上電視質素會有質的飛躍,
到時只要你上網就有得睇,開有線過個係傻仔!

有線都唔知可唔可以捱到2010年,
今年年底,電視數碼化後,普通免費電視台都會多好多個,
到時開要比錢睇過D電視,過個係傻仔。

還有國際足協已下令,2010世盃無獨播權,
一定要拿出八至十場比免費電視播,與民同樂!

有線收檔啦!有線收檔啦!有線收檔啦!

有線失英超!留客新賤招!
http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=151639&fpage=2

[ Last edited by locklock on 2007-6-10 at 05:12 PM ]
作者: fony2000    時間: 2007-6-10 06:05 PM

如果佢有英超...我都會KEEP 既...
但係冇左而家裝左NOW, 唯有GIVE UP 另一個TV

cable d service 真係好差, 想CUT真係難
前幾日仲有單NEWS 講D SALES 屈個盲人裝有線
呢D無良公司真係等天收
作者: head    時間: 2007-6-10 07:24 PM

其實有線撐唔撐到去2010年都成問題
作者: Edgar_Davids    時間: 2007-6-10 07:29 PM

Originally posted by head at 10-6-2007 19:24:
其實有線撐唔撐到去2010年都成問題
撐唔到咪最多 i-cable 播
作者: edward1906    時間: 2007-6-10 08:18 PM

Originally posted by Edgar Davids at 2007-6-10 07:29 PM:

撐唔到咪最多 i-cable 播
有線同i-cable有咩分別
作者: Edgar_Davids    時間: 2007-6-10 08:26 PM

Originally posted by edward1906 at 10-6-2007 20:18:

有線同i-cable有咩分別
有線摺唔等於i-cable摺
作者: head    時間: 2007-6-10 09:40 PM

Originally posted by Edgar Davids at 2007-6-10 20:26:

有線摺唔等於i-cable摺
點解 你唔比佢同時兩邊一齊摺咩
作者: kuru    時間: 2007-6-10 10:38 PM

有線又唔會咁易執, 咁大間九倉做後盾,
況且只係決賽先有播影權~
作者: 龍九州    時間: 2007-6-11 12:27 AM

有線收檔啦
大家只看我們偉大的祖國CCTV-5吧
作者: donald15    時間: 2007-6-11 12:47 AM

Originally posted by 龍九州 at 2007-6-11 12:27 AM:
有線收檔啦
大家只看我們偉大的祖國CCTV-5吧
黎緊大陸都要比錢
咪咁老定
作者: donald15    時間: 2007-6-11 12:49 AM

Originally posted by locklock at 2007-6-10 04:41 PM:
有線收檔啦!2006年世盃網上電視都有得睇!
2010可能到時網上電視質素會有質的飛躍,
到時只要你上網就有得睇,開有線過個係傻仔!

有線都唔知可唔可以捱到2010年,
今年年底,電視數碼化後,普通免費電視台都會多好多個,
到時開要比錢睇過D電視,過個係傻仔。

還有國際足協已下令,2010世盃無獨播權,
一定要拿出八至十場比免費電視播,與民同樂!
唔駛錢唔代表有好野睇姐
無線唔駛錢咪又大把人插佢
作者: leeyanta    時間: 2007-6-11 07:57 AM

根據國際足協給予各地電視台的標書,就算取得獨家播映權,其中二十二場賽事都要給免費電視台播放...
作者: 自由神    時間: 2007-6-11 10:04 AM

Originally posted by leeyanta at 2007-6-11 07:57 AM:
根據國際足協給予各地電視台的標書,就算取得獨家播映權,其中二十二場賽事都要給免費電視台播放...
我睇到呢個消息果陣我都high左一high!
不過諗番,都無阿叔講波................
不如落bar睇好過!

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0