標題: 各位巴打小心被騙 [打印本頁]

作者: eric911    時間: 2007-6-12 12:24 AM     標題: 各位巴打小心被騙

本人今日突然接到一個沒有來電顯示的電話,接聽後有一把女聲用很快的速度說「我哋係California Fitness」,之後我再問她是那一位,她也慢慢地再說一次。之後她就話﹕「你有一張免費試玩的證件留在我們公司,你會幾時攞番張證?」我立即說不用了,然後收視﹗我想她是當我智商有問題,如果我真係去她公司(California Fitness)攞證,一定走唔甩,又呃又氹叫你入會啦,話唔埋又出幾件金毛飛黎嚇你。各位巴打千萬不要上當呀﹗
作者: chong2002    時間: 2007-6-12 12:48 AM

你應該俾你個fd 出賣左~haha
作者: vv1668vv    時間: 2007-6-12 01:19 AM

Oh!!    California Fitness  " ?: t! P* S5 i; w( Y
OH!!! 偉大的California Fitness8 B0 v& z/ V8 I3 r9 S
真系好跟你學下為大既宣傳手法!!* o! G! j& J- {
香港有你,真系多謝曬,多到謝曬!!
作者: toy739toy    時間: 2007-6-12 03:15 AM

本人今日突然接到一個沒有來電顯示的電話,接聽後有一把女聲用很快的速度說「我哋係California Fitness」,之後我再問她是那一位,她也慢慢地再說一次。之後她就話﹕「你有一張免費試玩的證件留在我們公司,你會幾時攞番張證?」我立即說不用了,然後收視﹗我想她是當我智商有問題,如果我真係去她公司(California Fitness)攞證,一定走唔甩,又呃又氹叫你入會啦,話唔埋又出幾件金毛飛黎嚇你。各位巴打千萬不要上當呀﹗ 3 v, R5 r3 `! s: y5 }; k% ?

# }- y$ }2 U' }9 y, d+ u9 G咁神奇
作者: yuri    時間: 2007-6-12 03:26 AM

多謝提醒 以後會小心D
作者: -仔仔仔-    時間: 2007-6-12 01:53 PM

請問咩係California Fitness???
作者: @娛樂滿紛    時間: 2007-6-12 02:57 PM

多謝您提。真系無奇不有。
作者: 勇勇    時間: 2007-6-12 03:49 PM

Originally posted by -仔仔仔- at 2007-6-12 13:53:8 Z" D# \& ~- w/ p1 I6 d4 e/ N2 R
請問咩係California Fitness???
/ z4 }) q$ j6 E# ?& @7 F( s% I1 t
成龍做代言人o個間健身中心啊!
作者: 勇勇    時間: 2007-6-12 03:51 PM

我唔係好信喎!$ Z* z5 t7 d! C+ b
California Fitness咁大公司,洗唔洗咁做啊!
作者: h.t.f    時間: 2007-6-12 04:55 PM

係真ga,因為我都試過
4 q) k. P* \( P" o8 I其實佢真正用意係你同佢簽份約,佢係想你唔為意簽份約而無唔lala唔玩都要比錢
% Y; L/ M4 z! O7 S( s) g  m! c* w7 l而唔係張證,張證只不過係掩眼法
4 M" F5 H' ~6 q3 a# K. H我就真係唔信我個fd成為左會員,我就可以唔使錢任玩la.............咁筍
作者: 勇勇    時間: 2007-6-12 04:57 PM

Originally posted by h.t.f at 2007-6-12 16:55:4 |$ I% |- ]" X  Z+ Z
係真ga,因為我都試過
$ n6 q" e! U$ Z9 H: `4 l3 z! _其實佢真正用意...
5 s* M/ ]: G( J8 R( `咁你有冇比佢呃到啊
作者: h.t.f    時間: 2007-6-12 05:07 PM

無,因為同個奶過野既fd傾過,所以連證都無去攞
作者: 勇勇    時間: 2007-6-12 05:18 PM

Originally posted by h.t.f at 2007-6-12 17:07:
7 G9 k- `; C9 T: {5 n8 {無,因為同個奶過野既fd傾過,所以連證都無去攞
; l- R5 J' g8 o8 y
不過健身中心多數都係一次過比幾個月錢,好少會一個一個月比錢架喎!
/ _0 h2 y  Z) W) @不過打電話推銷去呃人話有free play就真係衰左d
作者: h.t.f    時間: 2007-6-12 06:05 PM

所以真係要健身,都係同d有做開健身既朋友去開返個會籍好過,唔好偷d小便宜
作者: 勇勇    時間: 2007-6-12 06:11 PM

Originally posted by h.t.f at 2007-6-12 18:05:. }' ?3 }7 u+ f5 p3 `
所以真係要健身,都係同d有做開健身既朋友去開返個會籍好過,唔好偷d小便宜
+ z7 r  Y* R9 y! K$ N$ S
我一直都覺得California Fitness應該唔錯,我都上過佢地個網址睇過,仲諗住入會tim!2 D4 f# V: |# d' _
咁你有咩野好提意好地方啊!
作者: ibsenw    時間: 2007-6-12 06:26 PM

依家健身中心競爭已經好大, 爭客成功率決定左未來一兩年營運收支, ) a8 z5 M2 w' n5 Z- ?; q
幾大公司都可以無所不用其極~~
作者: trunks    時間: 2007-6-12 06:37 PM

呢間經營手法好有問題, 成日話免費試玩, 跟住就想盡辦理搶你錢..... 基本上同傳銷公司無乜分別.....
作者: 謙    時間: 2007-6-12 08:00 PM

佢一開始同你講電話有冇講你個名-0-?
" v$ s- a/ k$ P) _2 u
% X' A6 R2 P! U5 t) B8 \我記得好耐之前我自己都試過.__________.
作者: h.t.f    時間: 2007-6-12 09:07 PM

Originally posted by 勇勇 at 2007-6-12 06:11 PM:* Z4 T% E  ?% Z2 H/ y

& T( r6 M( k5 b6 d) K* {5 Q3 J我一直都覺得California Fitness應該唔錯,我都上過佢地個網址睇過,仲諗住入會tim!! m6 g0 [! x' r) V: Z0 I
咁你有咩野好提意好地方啊!
: ]  A0 T+ J3 g4 |! y+ ~我唔記得左個名,你等我問下個fd先,我pm話返比你知ar
作者: h.t.f    時間: 2007-6-12 09:10 PM

Originally posted by at 2007-6-12 08:00 PM:
6 a- o* C9 u8 u佢一開始同你講電話有冇講你個名-0-?
4 t9 g, L. H( p" ?4 W7 t, o  Y1 W6 i1 s6 T3 N
我記得好耐之前我自己都試過.__________.
2 E: o- R/ f2 o0 E) S
有講名,據我所知係有人賣d電話號碼比呢d公司,應該係家邊既朋友所為4 A( g8 a& K3 W' }% S' k& I! `4 v$ b
好似一個都有成$5既收獲,大批賣都幾和味ga
作者: 勇勇    時間: 2007-6-12 09:11 PM

Originally posted by h.t.f at 2007-6-12 21:07:& k9 Q" U1 J5 R4 j. g( J& B( C

! {. Y1 \7 V8 K9 ?5 @我唔記得左個名,你等我問下個fd先,我pm話返比你知ar
- d$ I$ Y; V4 H5 V
好啊% J: d8 X3 y1 t- {9 O% B$ E
唔該晒你啊
( \$ e1 i$ `& J. R7 w# ]3 a我等你啊
作者: h.t.f    時間: 2007-6-12 09:15 PM

個名叫舒適佬
作者: 謙    時間: 2007-6-12 10:03 PM

Originally posted by h.t.f at 2007-6-12 09:10 PM:8 t& F/ h, ]4 d8 Y& X) t) ^
, w+ |* B" C0 m% X/ u
有講名,據我所知係有人賣d電話號碼比呢d公司,應該係家邊既朋友所為
9 J, _  j7 ~& Z9 X0 N! |2 w% }好似一個都有成$5既收獲,大批賣都幾和味ga
- e) K6 N7 X, M$ y( k3 F
2 l# i3 O) g3 P9 L1 {; j& c! M5 @' U2 U" X$ K
*0*
0 D+ \* S4 D. F. c/ M+ a: J9 ]5蚊個"
4 ^5 @" z, E8 \7 t/ C+ s睇睇電話簿都成2舊水
作者: h.t.f    時間: 2007-6-12 10:20 PM

公司電話唔收呢,只收私人手提電話,同埋要連埋姓名3 z$ v2 h; D* n( k2 A
惟一最容易都係向朋友同親人埋手
. @- c3 c5 i$ E, c1 d; Y2 S講真,出賣朋友親人既呢d錢,搵唔搵都擺la
作者: tomasson    時間: 2007-9-9 02:32 PM

唔會中招既~~xdd

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0