標題: 四,五場:馬刺會否放水!返回主場棒盃? [打印本頁]

作者: locklock    時間: 2007-6-13 12:15 PM     標題: 四,五場:馬刺會否放水!返回主場棒盃?

[center]第一場 馬刺  85- 76 騎士
第二場 馬刺 103- 92 騎士
第三場 騎士  72- 75 馬刺
第四場 騎士 ???-??? 馬刺
第五場 騎士 ???-??? 馬刺
[/center]
馬刺vs騎士【07 NBA FINALS】鄧肯vs占士   
http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=151567&fpage=1

回歸10週年了!

[ Last edited by locklock on 2007-6-13 at 02:16 PM ]
作者: head    時間: 2007-6-13 12:20 PM

踩場  羸波 會唔會興奮D呢

[ Last edited by head on 2007-6-13 at 12:23 PM ]
作者: ho7823    時間: 2007-6-13 12:25 PM

俾我就會, 返主場捧杯不知幾過癮~~
作者: locklock    時間: 2007-6-13 12:33 PM

,既然今場係險勝,又打得咁苦,
下場馬刺應該會大比數輸比騎士,留番d力番主場棒盃,
觀看第一場兩軍初次交戰,馬刺理所當然勝出,
而第二場更是大勝而回,主場把握力十分強。

第四和五場放水留力,第六場可話回主場做show,
再唔係大吉拖多兩場,馬刺都好有把握win,

因為,騎士跟本係死守,占士大帝無料到,雙塔比下去,
騎士根本沒有板斧應付馬刺的進攻!

回歸10週年了!

[ Last edited by locklock on 2007-6-13 at 01:26 PM ]
作者: kaichun88    時間: 2007-6-13 12:34 PM

3-2乜嘢都有可能發生,我唔認為馬刺會冒失去總冠軍的風險而去放兩場水
放一場有可能,但絕不可能放兩場,況且依今場雙方表現所見,騎士主場有力與馬刺一戰,如非騎士綠葉唔爭氣,浪費晒占士為他們製造既機會,戰果必定改寫
馬刺為免夜長夢多,盡全力贏埋佢免絕後患
作者: FRANCISE    時間: 2007-6-13 12:38 PM

Originally posted by locklock at 2007-6-13 12:33 PM:
[/color...
Game 5*:Sun. June 17, SAS at CLE, 9 p.m. ET, ABC
作者: kaichun88    時間: 2007-6-13 12:55 PM

Originally posted by locklock at 2007-6-13 12:33 PM:
因為,騎士跟本係死守,占士大帝無料到,雙塔比下去,
騎士根本沒有板斧應付馬刺的進攻!
占士除左第一場失準外,最近兩場表規出水準
上半場個犯纏身全場都攻入25分,咁都算無料到

[ Last edited by kaichun88 on 2007-6-13 at 12:56 PM ]
作者: locklock    時間: 2007-6-13 01:04 PM

Originally posted by kaichun88 at 2007-6-13 12:55 PM:
占士除左第一場失準外,最近兩場表規出水準
上半場個犯纏身全場都攻入25分,咁都算無料到
[ Last edited by kaichun88 on 2007-6-13 at 12:56 PM ]
佢入球去唔到30以上,騎士輸佐半!
無借口架,主力得分被封,交唔出應有的功課,
就註定輸球,占士最少都要有30分進帳才合格,
40進帳才叫超水準,因為佢隊波事實係靠佢打,
最後時刻,占士驚到將個波拋佐比巴西仔,
巴西仔整個庶民射球唔入,足見占士無乜信心,
而關鍵時刻射3分,亦太急,心理數質不高,
輸球關鍵肯定係占士受制,打唔出個人風格所致!
騎士係靠占士拉開對手,而其他球員得益,
而唔係現在的占士龜縮,靠其他球員打整體,輸九成!

回歸10週年了!

[ Last edited by locklock on 2007-6-13 at 01:06 PM ]
作者: 我愛章小慧    時間: 2007-6-13 01:09 PM

[/color...
要輸 , 輸兩場喎~~
作者: kaichun88    時間: 2007-6-13 01:39 PM

Originally posted by locklock at 2007-6-13 01:04 PM:
佢入球去唔到30以上,騎士輸佐半!
無借口架,主力得分被封,交唔出應有的功課,
就註定輸球,占士最少都要有30分進帳才合格,
40進帳才叫超水準,因為佢隊波事實係靠佢打,
最後時刻,占士驚到將個波拋佐比巴西仔,
巴西仔整個庶民射球唔入,足見占士無乜信心,
而關鍵時刻射3分,亦太急,心理數質不高,
輸球關鍵肯定係占士受制,打唔出個人風格所致!
騎士係靠占士拉開對手,而其他球員得益,
而唔係現在的占士龜縮,靠其他球員打整體,輸九成!
其實占士有拉開對手,為隊友製造機會,只是隊友空晒都炒
馬刺用保雲專人防守占士,冇咁易俾占士入倒30分以上
無錯,隊波事實係靠佢打,但無可能場場都有對活塞第五戰如神一樣既狀態
假如隊友外投唔準拉唔開馬剌防線,占士會打得好辛苦
隊友交唔足功課,占士單靠個人能力贏得幾多場?
最後嗰球3分好明顯保雲有犯規動作,係急左,但落後3分,無得唔搏
占士今年都係22歳,心理數質不高可以理解
作者: 我愛章小慧    時間: 2007-6-13 01:49 PM

Originally posted by kaichun88 at 2007-6-13 01:39 PM:

其實占士有拉開對手,為隊友製造機會...
話說回來 , 鄧生低得分我覺得 , 唔係佢唔得
而係佢知道要全隊有發揮 , 先至係最好
e點係佢同其他球星唔同之處~~
作者: kakeidevil    時間: 2007-6-13 01:59 PM

locklock ,網上睇電視仲未合法,而且現在既香港貼 link都死!
為保障大家同efun既安全,所以我將條link hide左。

作者: locklock    時間: 2007-6-13 02:15 PM

Originally posted by kakeidevil at 2007-6-13 01:59 PM:
locklock ,網上睇電視仲未合法,而且現在既香港貼 link都死!
為保障大家同efun既安全,所以我將條link hide左。
 對不起,因為實在太開心,有新發現,比tvants和pplive好上百倍,
所以忍唔住同大家分享,如有不便,在此說聲對不起。

在本人心中,網上電視只會在當地用睇當地收費電視才能稱為犯法,
而本地睇外地無理由和跟本無途俓說得上是犯法,
取非轉載有線或now,咁就犯法,在香港睇廣東台無理由犯法,
應該是灰色地帶才對!

即係人家打開隻窗比你睇電視,又點可以叫做犯法!
取非廣東台走來香港投訴,香港有人偷睇他們的電視台,
但就算如此,伺服器亦未必在香港,咁又關香港何事?

現在應該有些人更灰色的做法,就是外連國內電視,
甚至連伺服器都不在中國,跟本連中國都拉唔到,
唔通香港咁神通可以?那麼現在的垃圾電郵就不會只局限在本地才能拉,
而外地的仍然束手無策啦。

以上是本人的有感而發,還有本人已刪取了內容,謝謝!

回歸10週年了!

[ Last edited by locklock on 2007-6-13 at 02:23 PM ]
作者: kakeidevil    時間: 2007-6-13 02:50 PM

Originally posted by locklock at 2007-6-13 14:15:

對不起,因為實在太開心,...
小弟非常明白lock兄一向無私既分享。
雖然暫時未有法例指網上電視係犯法,但當中始終存有好多灰色地帶!
就好似點解yahoo外連咸網就唔冇事,但網友分享連結就犯法呢?
因為始終我唔係律師,唔清楚法律係點?!
但與其會令efun同admin冒上風險,我就唔可以令呢個風險存在,希望你明白!

作者: 勇勇    時間: 2007-6-13 03:57 PM

真慘!!!!!
睇遲左LOCKLOCK個POST唔知邊度有LINE睇球賽
作者: kaichun88    時間: 2007-6-13 03:58 PM

Originally posted by locklock at 2007-6-13 02:15 PM:

對不起,因為實在太開心,...
locklock兄你可以唔駛直接貼條link,就咁講個軟件個名讓一些有興趣收看既版友自己search,這樣的話,閣下既可以同大家分享,版主又唔駛難做
作者: kaichun88    時間: 2007-6-13 04:01 PM

Originally posted by 勇勇 at 2007-6-13 03:57 PM:
真慘!!!!!
睇遲左LOCKLOCK個POST唔知邊度有LINE睇球賽
個link就唔講,講低個名等你自己search
sopcast
作者: chong2002    時間: 2007-6-13 06:04 PM

第5場唔係係主場打咩??@@
作者: bigfish    時間: 2007-6-13 08:03 PM

Originally posted by chong2002 at 2007-6-13 06:04 PM:
第5場唔係係主場打咩??@@
2-3-2 賽制
3 至5 場o係騎士主場, 6至7 場o係馬刺主場
作者: @娛樂滿紛    時間: 2007-6-13 10:21 PM

不會掛?
騎士 食蛋我會好開心。
作者: 勇勇    時間: 2007-6-14 01:15 AM

Originally posted by kaichun88 at 2007-6-13 16:01:

個link就唔講,講低個名等你自己search
sopcast
嘻嘻嘻嘻!
唔該晒喎88
作者: Shaqleung    時間: 2007-6-14 02:56 PM

一隊咁有經驗既球隊照計都明白俾人打番起個勢,mud事都有可能發生.....球員心情放鬆就一定會....放水我就覺得無咩可能........=.=........

占士真係仲後生....係技術層面方面佢已經接近完美.....但係我唔覺得佢有任何過人既領導才能....係咪真係有果種反轉逆境既能力....始終今年係佢地第一次係季後賽打到呢個地步....相信過多幾年,大帝係呢方面會有改善.....太早既成功未必係一件好事~~

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0