標題: R貨和N貨到底有什麼分別? [打印本頁]

作者: locklock    時間: 2007-6-22 12:20 PM     標題: R貨和N貨到底有什麼分別?

<<<兩件水貨飲得杯落

昨晚觀看u21奧運附加賽,發現R貨和N貨同場獻技,
即刻想起費SIR,會唔會後悔入錯貨,兩件都係小矮人,
兩件都係無料到,兩件都係走得,但係唔撞得,
兩件都係小朋友,不過R貨已標纖了水貨,
而另一件N貨真係要好自為知,睇完u21,
無論係R貨,或者係N貨,都好似一件水貨,因為交唔到貨!
最後R貨自知無能,而替早申請兩黃一紅下場,
而N貨都可以企到最後,唯一可幸N貨射得入球十二碼,
但球隊籠門太矮,一球都扑唔中,結局都係輸波!

<<<一件正版好貨!

有傳摩帥現場觀戰,對新戴維斯好有興趣,想買回來替玻璃人洛賓,
如果成事,下季車仔又會多一隻利害既快翼,更係一隻鐵翼,
有貨板睇,總好過隔山買牛,買水貨有事發生,真係百般知味在心頭,
最驚係件水貨係你最最最需要他的時候失靈,欲哭無淚!

"蘭尼" 又係一件水貨?
http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=152656&fpage=1

新 "戴維斯" 出現啦!
http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=152654&fpage=2

回歸10週年了!

[ Last edited by locklock on 2007-6-22 at 12:34 PM ]
作者: autod    時間: 2007-6-22 12:37 PM

後生仔就係好在有樣野叫潛力!!
踢比賽經驗不足心理質素唔好都會影響發揮...
我唔係曼聯fans但覺得佢地琴日係水貨,磨練一下聽日可以成為正貨.
作者: amigofans    時間: 2007-6-22 12:44 PM

睇下樓主閣下幾個post, 亦回過好多, 不過開始覺得....

樓主真係天生異品, 對於足球似乎有別於正常人既睇法, 例如踢波一定要大隻等等..

d題目似乎亦無咩新意, 無咩好回應, 因為多數都吾make sense....

算吧啦....我都係吾再騷擾你....

青蛙既天空只有井口咁大, 你繼續睇星星啦!
作者: harvey22    時間: 2007-6-22 12:46 PM

19 Giuseppe Rossi

Born: September 24, 1988
Birthplace: New Jersey, USA
Height: 6' 2''
Weight: 71 kg

6 foot 2 u call 小矮人.. come on grow up..
作者: locklock    時間: 2007-6-22 12:55 PM

Originally posted by harvey22 at 2007-6-22 12:46 PM:
19 Giuseppe Rossi
Born: September 24, 1988
Birthplace: New Jersey, USA
Height: 6' 2''
Weight: 71 kg
6 foot 2 u call 小矮人.. come on grow up..
我都知道數據上係羅斯仔高D,但係佢現場表現真係和一個矮仔好相似,
和蘭尼一樣,一撞就跌,取佐快之外,乜都做唔到,睇到你火都黎!
可能大家信名氣,信眼光,但係我就寧願信自己隻睇啦!
我睇足120分鐘,U21之前都睇佐幾場,兩條友只可以用一個字形容:廢!

唔好賴天賴地,又話要機會,U21柏天尼都踢過,唔通佢當時又係水貨表現?
派路更棒賣盃添,跟本兩者都係名過其實!如果大D會變,咁就慢慢等啦,
但係現在未夠班就係未夠班,N貨貴過C朗,唔叫水貨唔知叫乜!
但係R貨都還好,因為係帕爾馬賤賣吐現的!

回歸10週年了!

[ Last edited by locklock on 2007-6-22 at 01:00 PM ]
作者: locklock    時間: 2007-6-22 12:57 PM

Originally posted by filter-052fans at 2007-6-22 12:44 PM:
睇下樓主閣下幾個post, 亦回過好多, 不過開始覺得....
樓主真係天生異品, 對於足球似乎有別於正常人既睇法, 例如踢波一定要大隻等等..
d題目似乎亦無咩新意, 無咩好回應, 因為多數都吾make sense....
算吧啦....我都係吾再騷擾你....
青蛙既天空只有井口咁大, 你繼續睇星星啦!
你唔好人身攻擊!乜野井底之蛙!
我一直都無回過你,因為你D話好廢,
但係你玩人身攻擊就忍無可忍!

你唔回都可以,無人迫你回!
我個題係講昨晚比賽!
你有睇咩!我睇足120分鐘加十二碼!

回歸10週年了!

[ Last edited by locklock on 2007-6-22 at 12:58 PM ]
作者: wer    時間: 2007-6-22 01:13 PM

Originally posted by locklock at 2007-6-22 12:57:

你唔好人身...
大家以和為貴,唔好發生罵戰
作者: 自由神    時間: 2007-6-22 01:13 PM

locklock amig ofans 會員
我希望大家可以和和氣氣咁去討論

足球場上無對錯既,大家無需咁努氣呀!

唔好要Sport區既版主難做,佢地好忙嫁!
作者: khkeung    時間: 2007-6-22 01:15 PM

Nani and Rossi 係唔係水貨我唔知
但係唔值咁貴就係事實
不過人地有錢
你咪比人地做傻仔囉

跑得快少少就以為好勁

好波
作者: locklock    時間: 2007-6-22 01:20 PM

Originally posted by 自由神 at 2007-6-22 01:13 PM:
locklock amig ofans 會員
我希望大家可以和和氣氣咁去討論
足球場上無對錯既,大家無需咁努氣呀!
唔好要Sport區既版主難做,佢地好忙嫁!
依家係我比人插!唔係罵戰!佢話我係井底之蛙!
佢有乜資格批評我!佢經常都以為自己係判官,
所以我都無理佢,但今次佢玩人身攻擊,十分可恥!
就等版大來評評理就最好!

回歸10週年了!
作者: 自由神    時間: 2007-6-22 01:24 PM

Originally posted by locklock at 2007-6-22 01:20 PM:

依家係我比人插!唔係罵戰!佢話我...
好!我幫你報告此區版主。
不過我希望你們倆唔好過火先!
作者: locklock    時間: 2007-6-22 01:24 PM

Originally posted by khkeung at 2007-6-22 01:15 PM:
Nani and Rossi 係唔係水貨我唔知
但係唔值咁貴就係事實
不過人地有錢
你咪比人地做傻仔囉

跑得快少少就以為好勁

好波
新戴維斯唔係跑得快少少咁簡單,只要你有睇U21就會知佢有幾勁,
同英格蘭射十二碼和打加時,佢依然都係跑得快過少少,體能超好!
不過算啦,U21無乜人睇,好多人都係想當然咁回,我都知,
但係只要你有睇過,便會知費SIR有幾汗顏,還有唔係我老作,
現場旁術都話佢地無料到!

回歸10週年了!
作者: locklock    時間: 2007-6-22 01:26 PM

Originally posted by 自由神 at 2007-6-22 01:24 PM:
好!我幫你報告此區版主。
不過我希望你們倆唔好過火先!
依家得我一個生氣,因為罵人者以無顏面再現這題中!十分可恥!
話人係井底蛙,佢有乜資格呀!
唔該你唔好話我挑起罵戰,我係受害者!

回歸10週年了!
作者: Edgar_Davids    時間: 2007-6-22 01:27 PM

停止唔好嘈呀兩位!!!

相嗌唔好口呀,唔啱咪傾到啱囉~~~
何必吓吓都要互相攻擊,互相踐踏至安樂呢?

本人只素聞足球乃世界語言,但係我就從未聽過將足球當成武器。

你有你意見,佢有佢意見,點解一定要人服到你貼地至得呢??

而家係咪要搞到EF行君主獨裁個個聽晒你講吖?

就算我話基斯鮑維好波過比利、告魯夫,
都只係我覺得遮,你唔同意咪算囉~

點解一定要屈到令我覺得比利係最好波??

此事已告一段落,剛才誰是誰非已不重要,從今開始學會互相尊重就是了。
任何人都不應再在此問題糾纏,請繼續討論樓主之話題。

否則將當煽動罵戰論

EF候任副版主 Edgar Davids 字

[ Last edited by Edgar Davids on 2007-6-22 at 01:29 PM ]
作者: locklock    時間: 2007-6-22 01:30 PM

Originally posted by Edgar Davids at 2007-6-22 01:27 PM:
停止唔好嘈呀...
得我一個係度回,點解你會話有兩個人回?
我好想知道一個人點樣可以製造到罵戰?
請正視,我係受害者!!!
我係受害者!!!
我係受害者!!!
我係受害者!!!
我係受害者!!!
我係受害者!!!
我係受害者!!!
我係受害者!!!
我係受害者!!!
我係受害者!!!
我係受害者!!!
我係受害者!!!
我係受害者!!!
我係受害者!!!

回歸10週年了!

[ Last edited by locklock on 2007-6-22 at 01:33 PM ]
作者: Edgar_Davids    時間: 2007-6-22 01:33 PM

Originally posted by locklock at 22-6-2007 13:26:

依家得我一個生氣,因為罵人者以無...
locklock兄,
你有咩冤屈都好,可否大人有大量不再去計較前事呢?
若果佢以後再有同樣行徑的話,我保證揸正黎做冇情講OK?

事情已完結,請放心繼續討論吧~
作者: Edgar_Davids    時間: 2007-6-22 01:38 PM

Originally posted by locklock at 22-6-2007 13:30:

得我一個係度回,點解你會話有兩個...
你身為一個成年人,容人之量何不再增加多少呢?
不要再計較此事OK??
今次件事我保證冇人可以當你罵戰。

我知道你係受害者就得啦~
此事已備案,若會員 "a m i g o f a n s" 再犯本人保證不會姑息。

OK locklock 兄?
作者: harvey22    時間: 2007-6-22 02:12 PM

Originally posted by locklock at 2007-6-22 12:55 PM:

我都知道數據上係羅斯仔高D,但係佢現場表現真係和一個矮仔好相似,
和蘭尼一樣,一撞就跌,取佐快之外,乜都做唔到,睇到你火都黎!
可能大家信名氣,信眼光,但係我就寧願信自己隻睇啦!
我睇足120分鐘,U21之前都睇佐幾場,兩條友只可以用一個字形容:廢!

唔好賴天賴地,又話要機會,U21柏天尼都踢過,唔通佢當時又係水貨表現?
派路更棒賣盃添,跟本兩者都係名過其實!如果大D會變,咁就慢慢等啦,
但係現在未夠班就係未夠班,N貨貴過C朗,唔叫水貨唔知叫乜!
但係R貨都還好,因為係帕爾馬賤賣吐現的!
The thing is that in most circumstance, for a 0-0 match, you won't see much of offensive brilliances from the attacking players.

The point we debating is 水唔水貨, but hey, your judgements are base on their performance of U21, keep in mind that these are games of U21, not for united, take a look a lampard for England, can u call him a flop for chelsea base on his performance on england??

And as for 貨唔貨貴, in the modern soccer era, youth is money, these are investments, and you suppose to wait for it to blossom, Arsenal pay like 7-15mill for a unproven teenage wallcott, stashing him on the bench. His transfer fee is likely to cost more then Henry £10.5million, but i dun recall anyone calling him a 水貨.
作者: nikinikiniki    時間: 2007-6-22 02:27 PM

Originally posted by locklock at 2007-6-22 01:20 PM:

依家係我比人插!唔係罵戰!佢話我係井底之蛙!
佢有乜資格批評我!佢經常都以為自己係判官,
所以我都無理佢,但今次佢玩人身攻擊,十分可恥!
就等版大來評評理就最好!

...
哄你有乜資格去批評Rossi同Nani..你覺得你會踢得好過佢地咩?
你真人同yau Ming一樣!同O'neal一樣咁大隻,
我覺得你應該係chelsea球迷,不斷咁數manchester united買錯貨,
咁勁唔洗同我地係個forum到講邊個唔得la..你去做領隊,球探,球評家ar..
咁你睇足U21 Euro好勁ar...
我有睇足parma半季ar...Rossi真係幾好,球評家好多都咁講..
Nani就唔知,不過等新球季再睇下
唔係個個踢國家隊都打得好啦
lampard踢國家隊都唔知去左邊架...我地都冇講Chelsea入錯ar..
因為佢打球會都okay ar
迪比亞路都勁ar..不過又係踢國家隊唔得..
你睇野睇長d 啦....佢地先20左右,
Lampard都係25先開始上力ar...
joe Cole都係23,4先...
等新球季ar..睇下呢兩個細路打d乜出黎
到時你唔好講,Manchester 入左兩件"行貨"..
作者: nikinikiniki    時間: 2007-6-22 02:41 PM

其實你都係啦,一場波就定佢地係唔係水貨...就算整個U21 euro都唔可以作準...
球會簽人都唔係簽6,7場球賽.
一年踢40幾50場.,實有幾場冇狀態...
Giiggs都係冇身位,都係一撞就跌.佢都踢左10幾年,拎過9次冠軍,都係咁打啦
踢波都唔係個個都"加維臣"咁大隻..Crouch咁高,
各有所求ar...
如果個個都要呢d身形就係踢美式足球./.

[ Last edited by nikinikiniki on 2007-6-22 at 02:43 PM ]
作者: amigofans    時間: 2007-6-22 03:23 PM

Originally posted by Edgar Davids at 2007-6-22 01:38 PM:

你身為一個成年人,容人之量何不...
洗吾洗捉我出黎, 斬開幾件再攞去餵狗?

的確言論有自由, 大家都係吹吹水開開心, 但如果講d野過份偏鋒, 就難免會比人攻擊, 話你吾識野...

一個20出頭既球員, 一場半場無野睇, 就講到manu做左羊古, 支持佢論點既理據原來就係個球員矮!

一隊能力平平無奇既球隊, 打得吾好個領隊比佢插到爆炸, 仲要個領隊根本未帶過隊!

呢d係咩理論咩思維??? 吾通我睇完呢d咁無sense既post, 仲要回你一句講得好?

我無話我係判官, 你錯覺我係度教訓你就真係吾好意思, 我只係覺得你講既野不知所謂, 然後講我覺得係點, 當然你亦可以覺得我吾o岩, 因為呢個係你既自由!

我講過我係癲既, 不過癲都有條路, 樓主話nani吾得既亦吾係第一個post, 你再寫manu fans既我心情好既亦會繼續post!

大家講野有自由, 但自由同有無見識係兩回事, 我都可以講話nani同rossi玩野, 隱藏實力, 番英超先show比你地睇, 又可以講你覺得好勁既咩所謂"新戴維斯"係狗屎垃圾, 我睇佢兩場就知道佢呢世都無運行, 但up呢d痴線野, 吾比人駁仲要人拍手掌?

講得吾好就預左比人插, 因為你吾係自己寫緊日記!

至於你覺得小弟人身攻擊, 我重申我真係覺得你吾識野!!

但令到樓主你身心吾舒暢, 版主又難做, 下次對你我會小心自己既說話, 吾會去到咁盡.

係度講句sorry, 大家happy, 你地繼續探討邊個邊個身材高矮, 我齋睇都ok, 真係非常之amazing!!
作者: locklock    時間: 2007-6-22 04:46 PM

Originally posted by filter-052fans at 2007-6-22 03:23 PM:
洗吾洗捉我出黎, 斬開幾件再攞去餵狗?...
你唔好講到葡國雞廢先得架!愛華頓過個文奴費南迪斯打得有版有眼!
摩天奴好有迪高影子!保頓華斯迪不得知幾生猛!全部都係u21,
點解我要老屈蘭尼不知所謂,因為這是打足四場既糟糕表現,不論外界和本人都係咁睇,
唔好賴隱藏實力,應該係話未夠班,無實力才對,祝佢好運啦!

羅斯仔場場做後備,出親黎都行行企企,走都唔多願,好似大帝咁,
昨晚係佢今次比賽第一次首發,就出事啦,在七十幾分鐘就因為衰多口,
兩黃一紅,另意大利教練十分頭痛,另隊友要守足五十分鐘,簡直係千古罪人,
無功有過,唔用廢來形容,用乜?

新戴維斯不是我讚佢勁,連官方網都交口稱讚,可以話係今次賽事最大發現,
你唔like佢都無計,因為人地決賽又出場啦!打得有聲有色,有鬥志,
上上落落,有射門,有過人,有盤球,點解佢係u21,你係u21,會差咁遠?
還有摩師話想要佢唔係我作,係廣東台講的,話摩連奴睇佐幾場對佢好有興,
點解摩連奴唔對葡萄牙下手?同聲同氣,因為好多水貨,買回來又要改東改西,
這不合摩連奴的作風,一買回來便要用,用得唔好就賣鬼佐佢!

還有你都唔知有無睇過u21比賽,就口口聲聲話忍藏實力,無乜實據支持,
u21你估打幾場,人家打佐半年架,先入到決賽週,
最多都係因為太倦而打不出原有實力,但絕不會咁傻仔,係個咁短賽程和
咁少球隊的情況下忍藏實力,因為輸多過一場就要出局!

還有請你尊重吓其他u21成員,好多都係英超,荷甲和意甲是正選身份,
而唔係全部都係廢柴,不過蘭尼和羅斯二人身為紅魔一族,就真係好廢,
有睇都知有幾廢,忍藏實力之言簡直係天下第一大笑話!無實力致真!

回歸10週年了!

[ Last edited by locklock on 2007-6-22 at 04:55 PM ]
作者: amigofans    時間: 2007-6-22 05:10 PM

Originally posted by locklock at 2007-6-22 04:46 PM:

你唔好講到葡國雞廢先得架!愛華頓...
哈哈, you are so funny !!

我亂咁果時你又當真, 認真講果時你又吾識駁 !

我一路都無同你講佢地表現好吾好, 亦無駁你話佢地打得吾好吾o岩, 因為我都無睇u21...

但我知道一樣野, 波係吾可以打幾場就論英雄, 我一路話你吾識野係呢樣!!

20歲既亨格比打高雲地利一個扭4個射入曼聯大門, 26果時去左邊?

邦高尼洗拿馬係上次u21 既mvp, 而家去左邊?

世青杯既細哨, 我完全睇吾出佢20幾歲果時可以去到球王級既表現.

因為年青球員既發展往往吾係一兩年你就見到真章!

你咁鐘意同眼睇既, 又口口聲聲信自己對眼, 但manu fans拋你rossi有6尺2, 你又會窒....

所以話, 你很有趣!!

其實你都睇得出佢吾似6尺2架啦, 成粒人成個史高斯咁點樣6尺2??

http://en.wikipedia.org/wiki/Giuseppe_Rossi

係lor, 信自己對眼, 所以nani同rossi都係垃圾, 見到佢腳趾尾已經知老費正白痴, 會買呢d咁既人! 又矮
作者: locklock    時間: 2007-6-22 05:53 PM

Originally posted by filter-052fans at 2007-6-22 05:10 PM:
哈哈, you are so funny !!
...
上面一早說了,我知道佢唔矮,可能你只掛住亂插人!
你都無睇,同你講浪費時間,明天有決賽睇,你抽空睇吓啦,
就知新戴維斯有幾勁!還有塞爾維亞都不容忽視,好有捷克國家隊feel,
全攻形!

回歸10週年了!
作者: amigofans    時間: 2007-6-22 06:04 PM

Originally posted by locklock at 2007-6-22 12:55 PM:

我都知道數據上係羅斯仔高D,但係佢...
咩叫 "我都知道數據上係羅斯仔高D,但係佢現場表現真係和一個矮仔好相似,"

可吾可以詳細解釋下咩係數據上係高d?

吾睇post果個好似係你wor, 我亂q咁up你都回既......

6尺2同5尺8都睇吾出? 你都係吾信太信自己對眼啦!!

明明窒q, 你仲話自己無?

我吾會比你呢條友仔輕輕帶過, 一於咬住吾放 ! 哈哈
作者: kakeidevil    時間: 2007-6-22 06:20 PM

大家都咪嘈喇!

你班衰仔比我得閒一陣都唔得既!

作者: kakeidevil    時間: 2007-6-22 06:28 PM

大家講還講,唔使咁努氣既!

locklock ,如果你覺得有人向你人身攻擊,你可以先向我地投訴,我地會處理,私下解決對大家都冇好處!咁講唔係話你有錯,但你都啱唔哂!

a migofans ,你有回應都唔好放喺對方個人身上,睇完覺得啱咀型既咪講多兩句,唔啱咪睇第二樣囉,同埋語氣可以溫和啲!上黎睇野都唔係為啖氣咖喇,但有時衝口而出既野都會令人覺得反感。

總之誰對誰錯都好?事情已經告一後落!其他有意見既版友仔都得回喇!

由於主題易引起事端及已有類此文章,所以此帖將被鎖。

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0