標題: 阿仙奴官網消息 - 亨利即將加盟巴塞 [打印本頁]

作者: autod    時間: 2007-6-23 06:28 PM     標題: 阿仙奴官網消息 - 亨利即將加盟巴塞

http://www.arsenal.com/article.a ... &article=473439

Club statement - Transfer of Thierry Henry

Arsenal Football Club can confirm that it has reached an agreement with Barcelona for the transfer of Thierry Henry.  The deal is subject to a medical and the completion of formalities.

Further information will be available on Arsenal.com in due course.
只差體檢就正式加盟了..............唔使再幻想了.
希望阿仙奴會有好辦法填補佢既離開,亦希望巴塞有好辦法協調好隊入面幾位大哥.
可惜...英超又少一個巨星了.........

隊長離隊....阿仙奴軍心會唔會受影響?有人會跟住走嗎?會唔會係雲加?定係阿記立定決心全面年輕化???
巴塞方面.......伊杜奧會唔會隨之轉會?定係留低組成最強鋒線??? Henry - Eto'o - Messi 後面再加個 Ronaldinho ..... 會唔會成為史上最高速破壞力最強的組合?

[ Last edited by autod on 2007-6-23 at 06:37 PM ]
作者: Edgar_Davids    時間: 2007-6-23 06:48 PM

阿仙奴若果能夠用 Henry 換 Giuly + Eto'o 或者 Gudjohnsen + Eto'o 都仲叫可以既.........

其實 Henry <---> Puyol + Dos Santos 有冇得諗??
作者: autod    時間: 2007-6-23 06:52 PM

Originally posted by Edgar Davids at 2007-6-23 06:48 PM:
阿仙奴若果能夠用 Henry 換 Giuly + Eto'o 或者 Gudjohnsen + Eto'o 都仲叫可以既.........

其實 Henry <---> Puyol + Dos Santos 有冇得諗??
我相信最大問題係Henry自己想走...唔係Arsenal想放棄佢...
呢一點令到Barcelona唔需要出Eto'o去換佢....

Giuly都30零歲??佢既作用好似唔會大過一年前既Pires...

睇下Henry到時正式轉會費係幾多啦...如果真係轉聞既16M左右....咁真係要靠班後生仔了............
作者: 勇勇    時間: 2007-6-23 07:18 PM

亨利初初又話幫唔到阿仙奴攞冠軍就唔會離隊,宜家米又係要走!
雲加又一錯誤嘅決定>>>>雷耶斯~~~亨利!!!
作者: monietung    時間: 2007-6-23 07:23 PM

唔知點解我覺得呢個轉會係雙輸...
作者: autod    時間: 2007-6-23 07:30 PM

Originally posted by 勇勇 at 2007-6-23 07:18 PM:
亨利初初又話幫唔到阿仙...
仲話過會係阿仙奴踢到收山....
唉....始終係現實.....阿仙奴近年既方針說服唔到佢有爭霸的雄心.....
為左名譽依家唔走就真係唔使走了......
走都可以理解,但衰在佢之前發表過咁既言論....
作者: ken820    時間: 2007-6-23 07:45 PM

巴塞前面超勁...
但出晒4個會唔會入埋唔夠輸呢?
作者: mikeycwebb    時間: 2007-6-23 07:49 PM

巴塞咁搞真係唔好
雙輸都係個好大既可能性
巴塞要既係後防
不過點都好過淨係得中場既阿仙奴(定係中場都無呢?)
作者: 勇勇    時間: 2007-6-23 07:55 PM

我覺得巴塞後防冇問題喎
如果佢地一心防守,真係都幾難入到佢地波喎
佢地後防起馬好過皇馬啦!!
作者: 奇    時間: 2007-6-23 08:00 PM

Originally posted by mikeycwebb at 2007-6-23 07:49 PM:

巴塞要既係後防
買緊耶耶同捷禾,應該好快落實
作者: 勇勇    時間: 2007-6-23 08:04 PM

Originally posted by autod at 2007-6-23 19:30:

仲話過會係阿仙奴踢到收山....
...
我本應都好睇 阿仙奴 枱戲(我好多朋友都係佢地FANS),點知今季連亨利都賣走,睇黎下一季都係冇咩野機會攞到冠軍!!
亨利發表個咩野言論啊??我唔知啊???
作者: 勇勇    時間: 2007-6-23 08:06 PM

Originally posted by at 2007-6-23 20:00:

買緊耶耶同捷禾,應該好快落實
LEE兩條友仔咩野料啊??奇兄講黎聽聽
作者: autod    時間: 2007-6-23 09:24 PM

Originally posted by 勇勇 at 2007-6-23 08:04 PM:

我本應都好睇 阿仙奴 枱戲(我好多...
話說亨利舊年續約時曾經講過:
SOURCE: http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/ ... arsenal/4996270.stm

"But I think with my heart and my heart told me to stay."

He added: "I've never played in Spain and never will. This is my last contract.

作者: 奇    時間: 2007-6-23 09:30 PM

Originally posted by 勇勇 at 2007-6-23 08:06 PM:

LEE兩條友仔咩野料啊??奇兄講黎聽聽
耶耶托尼,高路托尼細佬,後腰
捷禾,羅馬尼亞國腳,效力羅馬,後衛
作者: 20001160    時間: 2007-6-23 09:49 PM

捷禾話買左好耐la   都唔成事
幾年轉會市場都話佢會走   好多隊要佢
但係年年都唔轉會
作者: bigshopgood    時間: 2007-6-23 10:54 PM

唔知點解我覺得呢個轉會係雙輸...
作者: kuru    時間: 2007-6-23 11:20 PM

有冇知亨利過巴賽既周薪同年薪係幾多?
作者: 龍九州    時間: 2007-6-24 12:13 AM

甘標誌住阿森納皇朝即將結束,車仔以後又少一個對手啦!
作者: sky308    時間: 2007-6-24 12:38 AM

Originally posted by at 2007-6-23 09:30 PM:

耶耶托尼,高路托尼細佬,後腰
捷禾,羅馬尼亞國腳,效力羅馬,後衛
買捷禾都岩
唔通仲用雲邦賀斯咩 佢都三張野
作者: simc23    時間: 2007-6-24 12:44 AM

阿仙奴呢幾年都冇乜起色,越黎越小睇佢,
想當年D短傳快放都好鬼勁好鬼好睇,
希望佢搵返D有力同吸引力球員啦,等隊波生返啦。
作者: autod    時間: 2007-6-24 12:44 AM

Originally posted by 龍九州 at 2007-6-24 12:13 AM:
甘標誌住阿森納皇朝即將結束,車仔以後又少一個對手啦!
車仔fans???
作者: 迷途小羔羊    時間: 2007-6-24 01:43 AM

覺得亨利有機會起西甲踢到無影
情況會似舒夫真高起車仔咁

亨利往往起星光熠熠既情況下通常都踢得唔好
起法國國家隊訣都係咁

仿佛只有阿仙奴才能令亨利發揮
作者: wer    時間: 2007-6-24 01:51 PM

亨利唔好走呀

圖片附件: 1046603.jpg (2007-6-24 01:51 PM, 30.3 KB) / 下載次數 1
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=1124651&k=ce0f7efddb6cef2b85b3721b73c64d9c&t=1727011061&sid=6pjjpL

圖片附件: 1232961.jpg (2007-6-24 01:51 PM, 36.8 KB) / 下載次數 2
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=1124652&k=d4781474c6b87d6826915dfaf3f96c97&t=1727011061&sid=6pjjpL

圖片附件: 52022545.jpg (2007-6-24 01:51 PM, 50.9 KB) / 下載次數 1
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=1124653&k=ecba37777b889197b0e294a88759b973&t=1727011061&sid=6pjjpL

作者: 勇勇    時間: 2007-6-24 05:32 PM

Originally posted by 迷途小羔羊 at 2007-6-24 01:43:
覺得亨利有機會起西甲踢到無影
情況...
亨利 好過 舒夫真高好多
因為 亨利 起馬識做傳送,舒夫真高唔多識
亨利 係打左面出身架,佢唔係一定要做箭頭架
作者: 奇    時間: 2007-6-24 05:51 PM

個價1600?幾抵wo
作者: f.barthez    時間: 2007-6-24 06:39 PM

前面幾勁都冇用啦.... 後面咁渣...  豆腐咁既防線... 你睇下Victor Valdes 就知啦... 唔係佢..巴塞win左西甲啦已經.... 駛比皇馬win左咩
作者: edward1906    時間: 2007-6-26 09:12 AM

巴塞開始步皇馬巨星政策後塵

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0