標題: 奧雲留紐卡可能大增 阿仙奴恐挖另一悍神頂替亨利 [打印本頁]

作者: ken820    時間: 2007-6-23 07:57 PM     標題: 奧雲留紐卡可能大增 阿仙奴恐挖另一悍神頂替亨利

馬田斯頂替亨利?
  英超的紐卡素聯隊對于留住英格蘭前鋒奧雲的信心越來越足,雖然有消息稱曼聯對奧雲感興趣,但從現在的情況看,紐卡當家前鋒留下來的可能性很大。

奧雲留隊將令紐卡素的主教練阿勒代斯感到欣慰,球迷們也不例外,此前奧雲和馬田斯的未來都令人擔心,兩名前鋒在各自的合同中都有最低離隊金的條款,但現在英國媒體分析,奧雲的這一條款不會被啟動。

當紐卡素從皇馬將奧雲買回時,利物浦曾考慮將這位昔日紅軍前鋒重召帳下,但一千六百萬英鎊的轉會費令賓尼迪斯望而卻步,而在去年世界盃期間,曼聯也曾關注過奧雲的情況,但後者遭受了膝蓋的重傷,事情也只得作罷,

目前媒體關注的焦點是奧雲合同中的九百萬英鎊最低離隊金條款,不過紐卡素方面相信,只要奧雲不想走,即使有球隊出這個價也沒用。目前奧雲對于自己是否會留在紐卡素沒有發表過明確觀點,但日前在泰晤士報的個人專欄中,他透露和新任主教練阿勒代斯有了一次非常好的談話。

阿勒代斯來到紐卡素後,一系列手段令球隊面貌一新,他強調體育科學、系統化訓練和體育哲學,奧雲對這位新教練的思路印象什麼,另外,紐卡素在今年轉會市場上的收獲也讓奧雲動心,他們已經簽下了強力前鋒維杜卡和曼城的中場核心巴頓,實力有了極大的加強。

現在真正令人擔心的是馬田斯,尼日利亞前鋒合同中有一千三百萬英鎊的離隊金規定,阿仙奴正對他虎視耽耽,英國媒體普遍預測,一旦亨利轉會去了巴塞隆拿,雲格很可能激活馬田斯合同中的這一條款,購買尼日利亞前鋒去填補亨利離隊的空缺,雖然馬田斯日前曾表示在紐卡素過得很愉快,但一旦阿仙奴發出邀請,他如何選擇還很難說。
作者: 勇勇    時間: 2007-6-23 08:10 PM

奧雲白出人工都成年啦,有D義氣都會留多一年啦
作者: kuru    時間: 2007-6-23 09:06 PM

奧雲唔過曼聯或利物浦會較好, 過到去競爭又大未必有正選,
入唔到波咪又賤會比人賣走, 留係度起碼都有番個正選,
攞表現都容易好多~
作者: 艾力克    時間: 2007-6-23 09:19 PM

如果martins留隊, 第4位好有可能係arsenal, tottenham, newcastle之爭

[ Last edited by 艾力克 on 2007-6-23 at 09:21 PM ]
作者: autod    時間: 2007-6-23 09:28 PM

奧雲仔點都應該留低啦...
人地將佢從西班牙"打救"返來...點知佢不幸傷左一季,球會養左佢一季.....就咁走左去既話超衰仔,肯定俾人插到飛起...
更何況,以佢近年受傷既情況睇黎,其他球會想買佢都多左一個顧慮...雖然佢已經全面復出,但暫時表現仍未回復水準.....
留低會係最好既決定.
作者: 20001160    時間: 2007-6-23 09:46 PM

Originally posted by 艾力克 at 2007-6-23 09:19 PM:
如果martins留隊, 第4位好有可能係arsenal, tottenham, newcastle之爭

[ Last edited by 艾力克 on 2007-6-23 at 09:21 PM ]
newcastle唔買後防
唔駛指意入頭4
作者: Kian76    時間: 2007-6-23 11:26 PM

Originally posted by 20001160 at 2007-6-23 09:46 PM:

唔駛指意入頭4
唔用巴布爾佢地效果=買入新後防。哈哈!!
作者: kwaichung    時間: 2007-6-23 11:53 PM

紐卡素中前場就真係幾有睇頭...
但係後防就真係除左基雲之外...其餘都好似唔係點俾到人信心咁......
作者: autod    時間: 2007-6-24 12:43 AM

Originally posted by kwaichung at 2007-6-23 11:53 PM:
紐卡素中前場就真係幾有睇頭...
但係後防就真係除左基雲之外...其餘都好似唔係點俾到人信心咁......
S.Taylor可造之材...
作者: Edgar_Davids    時間: 2007-6-24 09:34 AM

Originally posted by 20001160 at 23-6-2007 21:46:

唔駛指意入頭4
Out 左 Onyewu,Bramble,Moore 你驚佢會唔買?
就算只係得 David Edgar + S. Taylor + Ramage 都可能攞到歐洲賽參賽資格啦 ~~

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0