標題: [愛情診療室] 講左個大話,然後出事喇,好自責!!! [打印本頁]

作者: Kian76    時間: 2007-6-23 11:31 PM     標題: 講左個大話,然後出事喇,好自責!!!

話說我7月1日約左我鐘意既女仔出街食飯興祝我升職啦,咁我搵幾個佢識得既人一齊去,但因為上次五人行,多出左一個男仔出黎,佢又唔識做地走埋過黎三人行~~~so今次我冇叫到佢去~~~~可能我小家吧~~~

咁今日佢問我有邊個去,咁我講左其餘兩個,佢又問咁o個個男仔呢?我就答佢話佢唔去,但點知佢地今日傾過兩句計,個男仔答話會去,跟住佢叫我俾個男仔電話佢去對質,我就局住大佢咁俾左,我己經特登同個男仔打眼色,但個男仔一講野就篤爆左我~~~~話我根本冇叫過佢去~~~~

跟住就俾我鐘意既女仔鬧我喇~~~~話我點做攪手架之類,最憎人厄自己,跟住不停講不停講講左一大堆野之後,個男仔就走左,跟住佢就繼續鬧我,話我講大話厄佢,跟住又話寧願聽倒我同個男仔夾好晒咁厄佢都好過而家咁監介~~~

跟住我tum番佢啦,之後佢打番電話黎,又再提起呢件事,問我係咪o個d成日講大話厄佢冇乜安全感既人黎,我話唔係,佢就話都唔知我講左幾多大話厄佢,跟住又話我口口聲聲話鐘意佢,但就厄佢~~~~話佢d朋友都唔會咁,話好地地食餐飯都攪到咁,仲話而家攪到好似係佢錯咁,但都冇人話係佢錯,擺明係我錯啦~~~跟住叫我反省下先打俾佢~~~收線~~~~

跟住過多一陣我打番俾佢,佢隔離有線話一陣打番俾我~~~

唔知點解好大罪惡感~~~~好後悔講左呢個大話~~~~

咁我而家應該點做好??我係咪好衰呀??

[ Last edited by Kian76 on 2007-6-23 at 11:34 PM ]
作者: Kian76    時間: 2007-6-23 11:34 PM

不過佢搵o個個男仔既時候講:

我係kian o個個xxx呀,想問你xxxxxx

當時其實聽倒佢咁形容自己都幾開心,但之後係死刑~~~唉~~~~

頭先佢仲話點解佢最唔鐘意我做既野我做足晒~~~~呀!!好頭痛呀!!我究竟做錯左乜呀????我諗黎諗去,都唔知自己係做錯左乜~~~~除左講大話之外,之前仲做錯左乜??好驚佢會就咁嬲左我~~

我其實send左sms俾佢道歉架喇,但佢都冇打番俾我~~~sosad~~~

我真係好錯呀!!!唉~~~~~!!!我另一個錯係事先冇同佢講定請個男frd食飯!!如果我講左,佢就應該會幫我講大話。唉~~失策~~

我諗住隔一日再搵佢。俾佢冷靜下先。

唉,雖然只是相隔了兩日,但她還是在嬲我,我己不知道可以做甚麼了~~~~

昨日send了兩個sms俾佢,第一個暗示我會買乜野俾佢,問佢鐘意乜野顏色,第二個係叫佢嬲完既話就打番俾我。跟手又忍唔住打左兩次電話俾佢,但佢都冇聽到~~~~

但佢6點幾回左一次sms,話佢鐘意黑色,然後一句:但又關乜野事呢講大話的人,亨!

我昨晚開始決定將我每一日既行蹤以msn offline msg形式當日記咁send去話佢知,昨日同埋今日都有send,希望佢會明白我既心意。

今日中午出左去搵佢,但又見唔倒佢下send左一個sms話佢知去左搵佢見唔倒佢,跟住6點幾用133打左個電話俾佢,佢聽左,我同佢講我買左喇,跟住佢話番屋企打番俾我~~~~我8點幾又打多次電話俾佢,都係133,佢聽左,但一聽就話:唔得閒遲d打俾你bye.....收線~~~~

而家真係好灰~~~~我唔知仲可以做d乜野令佢原諒我,定係我應該放手,等佢打番俾我為止????

呢件事其實係好大件事黎,我最錯係講大話,咁小事都對佢講大話,我真係好差!!!!

我唔鐘意另一個男仔去,咪應該照直講囉,點解我要講大話去話個男仔唔去??我真係好錯!!!!好狗!!!!

而家想補救會不會太遲???我既印象分己扣了很多了吧???
作者: Kian76    時間: 2007-6-23 11:34 PM

點算??自由神,各路兄弟們,救命呀!!!
作者: 〥~灝~〥    時間: 2007-6-23 11:47 PM

你而家做咩都冇用"佢係嬲你就嬲你架啦...
比佢冷靜下先啦....
作者: 自由神    時間: 2007-6-24 12:14 AM

Originally posted by Kian76 at 2007-6-23 11:34 PM:
指名要我?

講真呀!佢咁嬲,你唔覺得開心咩?
所謂恨之深,愛之切
如果你對佢黎講係普通人一個既話,你覺得佢會唔會有咁大反應呢?

講真呀!
呢件事可能反映左你仲未係正式男友
不過確定既係,你係考緊牌
佢想睇清楚呀!你明唔明?

你而家後悔你當日呃佢無用嫁!
你唔呃都呃左啦
佢小題大做嫁緊呀!

佢而家淨係避左你
你覺得自己send幾多sms都無用
打幾多電話都無用
不過佢係睇到同知道你做緊咩嫁!

小心諗清楚
佢想要既係咩
佢想你做既係咩
唔好做錯呀!
衰左無嫁啦!
作者: Kian76    時間: 2007-6-24 12:22 AM

Originally posted by 〥~灝~〥 at 2007-6-23 11:47 PM:
你而家做咩都冇用"佢係嬲你就嬲你架啦...
比佢冷靜下先啦....
即係唔好搵佢一排?
作者: Kian76    時間: 2007-6-24 12:23 AM

Originally posted by 自由神 at 2007-6-24 12:14 AM:

自由神
佢想要既........救命呀!!即係點呀??我應該放開手嗎??放鬆幾日??
作者: specificness    時間: 2007-6-24 09:23 AM

Originally posted by Kian76 at 2007-6-24 12:23 AM:

佢想要既........救命呀!!即係點呀??我應該放開手嗎??放鬆幾日??
如果自由神兄估得對,你喺度考緊牌,咁我覺得佢想要既係睇到你既誠意。佢可能因為仲有度火未下,唔想搵你或同你講野,但不等如你既sms、msn、email佢收唔到同睇唔到。佢未想見你的話就唔好強迫佢,但同時要比佢知,你唔係放棄左佢。唔好同以上的辦法去轟炸佢,佢會覺得你好討厭;但係,在適當的時候用以上方法表示關心,表達你的誠意與承諾,佢下左度火之後,自然會搵返你。萬一咁唔好彩佢覺得同你唔得(touch wood),起碼佢應該都唔會因為咁樣討厭你。

希望幫到你。
作者: Kian76    時間: 2007-6-24 01:51 PM

Originally posted by specificness at 2007-6-24 09:23 AM:

如果自由神兄估得對,你喺度考緊牌,咁我覺得佢想要既係睇到你既誠意。佢可能因為仲有度火未下,唔想搵你或同你講野,但不等如你既sms、msn、email佢收唔到同睇唔到。佢未想見你的話就唔好強迫佢,但同時要比佢知,你唔係放棄左佢。唔好同以上的辦法去轟炸佢,佢會覺得你好討厭;但係,在適當的時候用以上方法表示關心,表達你的誠意與承諾,佢下左度火之後,自然會搵返你。萬一咁唔好彩佢覺得同你唔得(touch wood),起碼佢應該都唔會因為咁樣討厭你。

希望幫到你。
唔該晒你呀,我決定今日同聽日都唔搵佢,聽晚先send個慰問sms俾佢,而我會繼續用offline msg 話佢知我每日既行程,我諗咁樣唔會太煩瓜??
作者: 自由神    時間: 2007-6-24 02:24 PM

Originally posted by specificness at 2007-6-24 09:23 AM:

如果自由神兄估得對,你喺度考緊...
講真呀!
我都係估嫁咋
估錯既話,Kian兄都真係凍過水啦!
作者: @娛樂滿紛    時間: 2007-6-24 03:55 PM

Originally posted by Kian76 at 2007-6-23 11:34 PM:
點名, 情聖..
作者: Kian76    時間: 2007-6-24 09:19 PM

Originally posted by 自由神 at 2007-6-24 02:24 PM:

講真呀!
我都係估嫁咋
估錯既話,Kian兄都真係凍過水啦!
估錯會點??
作者: 自由神    時間: 2007-6-24 09:32 PM

Originally posted by Kian76 at 2007-6-24 09:19 PM:

估錯會點??
估錯既話.......
(我會用白字寫,你如果唔想知就最好唔好睇!)

如果我估錯,姐係佢小題大做想以後唔理你。
等你識做放手!
講真!
話佢佢由頭到尾都對你無意思,係假既!
不過佢真係對你好似永遠都唔想去到真正男女朋友既關系咁
又可能佢想諗得清清楚楚先掛!

作者: Kian76    時間: 2007-6-24 10:22 PM

Originally posted by 自由神 at 2007-6-24 09:32 PM:

估錯既話.......
(我會用白字寫,...
我唔會放棄的,我發覺我真係好鐘意佢。
作者: 自由神    時間: 2007-6-24 10:27 PM

Originally posted by Kian76 at 2007-6-24 10:22 PM:

我唔會放棄的,我發覺我真係好鐘意佢。
我就係明確知道你係好愛佢!
所以先會講咁多嫁咋!
作者: Kian76    時間: 2007-6-24 11:32 PM

Originally posted by 自由神 at 2007-6-24 10:27 PM:

我就係明確知道你係好愛佢!
所以先會講咁多嫁咋!
其實,點解我會咁鐘意佢我都唔知,明明一開始係諗住玩玩下識下靚女既心態,但識落左就唔想放棄唔想生活中冇左佢既部份咁,好想佢會進一步加入我既生活,為左呢個慾望,真係攪到我唔知點咁~~~~其實你覺得我咁樣算唔算係愛?
作者: 自由神    時間: 2007-6-24 11:36 PM

Originally posted by Kian76 at 2007-6-24 11:32 PM:

其實,點解我會咁鐘意佢我都唔知,...
為佢擔心,為佢無限付出
呢D唔係愛?係咩呢?
作者: eagledogfox    時間: 2007-6-25 05:06 AM

just say sorry to this girl sincerely,
and ask her to forgive you..
anyway good luck to you.
作者: ch3mistry    時間: 2007-6-25 01:12 PM

我覺得好小事ja wor...會唔會係佢太易嬲ja
作者: Kian76    時間: 2007-6-25 08:30 PM

Originally posted by 自由神 at 2007-6-24 11:36 PM:

為佢擔心,為佢無限付出
呢D唔係愛?係咩呢?
可能我對自己冇信心~~~我如果真係咁愛佢,我點解會講大話厄佢??唉~~~咁小事都厄佢,咁如果係大事咁咪仲厄得佢透??我真係好差~~~~>.<
作者: Kian76    時間: 2007-6-25 08:30 PM

Originally posted by ch3mistry at 2007-6-25 01:12 PM:
我覺得好小事ja wor...會唔會係佢太易嬲ja
唉,真係唔知點算好~~~
作者: Kian76    時間: 2007-6-25 08:31 PM

Originally posted by eagledogfox at 2007-6-25 05:06 AM:
just say sorry to this girl sincerely,
and ask her to forgive you..
anyway good luck to you.
唉,可以講既我都講晒喇~~~sosad~~~
作者: 自由神    時間: 2007-6-25 09:26 PM

Originally posted by Kian76 at 2007-6-25 08:30 PM:

可能我對自己冇信心~~~我如果真係咁愛佢,我點解會講大話厄佢??唉~~~咁小事都厄佢,咁如果係大事咁咪仲厄得佢透??我真係好差~~~~>.<
講真!
你已經係一個唔錯既男人!

俾著我可能會唔理佢,一早搵過第二個!
作者: Kian76    時間: 2007-6-25 09:49 PM

Originally posted by 自由神 at 2007-6-25 09:26 PM:

講真!
你已經係一個唔錯既男人!

俾著我可能會唔理佢,一早搵過第二個!
可惜佢覺得我係冇安全感既男人~~~~唉~~~~~我而家每一日都會keep住用簡短日記既形式去send個MSN Offline msg俾佢,講左我o個日幾點幾點做左乜,希望俾倒安全感佢~~~~我只係諗倒呢個方法~~~~
作者: 自由神    時間: 2007-6-25 09:57 PM

Originally posted by Kian76 at 2007-6-25 09:49 PM:

可惜佢覺得我係冇安全感既男人~~~...
keep going!
你唔會輸既!
作者: Kian76    時間: 2007-6-25 10:29 PM

Originally posted by 自由神 at 2007-6-25 09:57 PM:

keep going!
你唔會輸既!
唔唔。
作者: kaing    時間: 2007-6-26 01:28 AM

唔知會唔會遲左...
巴打...我覺得你應該做既...
係冷靜...之後分析佢既行動...
以我睇你打既情況...你要追到佢...就一定要打長途戰...
並不是幾星期就可以攪掂...
如果你真係覺得自己好鐘意or 暫叫愛啦...
就要有一個覺悟...你既成功率好低...
如果你都唔介意..你先好去行動..
一個大話...可以影響好大...
但係你一話送禮佢就應你...就証明影響力大極都有個譜...
你應該明我講咩...
作者: 自由神    時間: 2007-6-26 09:54 AM

Originally posted by kaing at 2007-6-26 01:28 AM:
唔知會唔會遲左...
巴打...我覺得你...
等你好耐呢
樓主愛個女人愛到無前無後啦!
我諗你呢番話可以幫到佢從另一個角度睇

#23 最後果句
作者: 艾力克    時間: 2007-6-26 03:21 PM

send好多msg俾佢可能會有d煩, 不過無端端唔send佢就會諗點解今日唔send o既?
我諗佢都係諗緊你係一個點o既人先唔理住姐~
俾佢冷靜下諗下野一段時間都好o既~

對你黎講, 依個係無心o既大話
但佢要搵番個人黎對質, 就即係佢好憎人講大話. 你而家都知道喇, 第時乜都講清楚咪好囉.

另一方面, 佢可能都估倒點解你要講大話, 所以就覺得你唔夠大方喇

在小事上忠心,在大事上也能忠心... 你都知錯喇, 下次唔好咪得囉

至於點先可以令佢理番你, 只要令佢感受到你誠意o既"道歉"同"改變"就得喇
作者: kakeidevil    時間: 2007-6-26 04:33 PM

好多愛情專家呀!
作者: Kian76    時間: 2007-6-26 11:21 PM

今日早上落左去搵佢,坐埋左一邊,佢見倒我我見倒佢,我地對望左一陣佢冇叫我,我亦冇叫佢,跟住佢就行開左喇,我send左兩個sms俾佢~~

第一個:我想同你講野。

第二個:我會坐係度等。

跟住個半鐘頭過去了,佢都冇搵我,我諗多兩諗開始發自己脾氣,我真係再諗唔倒任何方法去令佢原諒我,我一怒之下send左個少少悔氣既sms:

算喇,我諗你都唔鐘意我係度等,對唔住阻倒你~

跟住我就一支箭咁走左,臨走時望左佢一眼跟住就走左,唔知佢睇唔睇倒我走,又或者睇唔睇倒我個樣好""希""面,但我自問真係乜都做晒囉!!!sms、電話、msn、親身搵佢都做過晒喇,咁都唔得??

跟住5點幾時佢終於破冰打左個電話黎,問我做緊乜~~~但冇耐佢又同佢背後班朋友玩,玩得咁癲咁,我一直唔出聲聽佢地玩,佢就話遲d打番俾我~~~~之後就冇打~~~~
作者: Kian76    時間: 2007-6-26 11:24 PM

好多謝你地既指點,我的心情總算平服了不少,但我不知為何現在有一種不想主動找她的衝動~~~不知為何,雖然今日她打番俾我,但我總覺得末夠~~~為甚麼???
作者: 自由神    時間: 2007-6-26 11:44 PM

兄弟
我諗你都知發生緊咩事啦!

佢對你愛理不理
鐘意又打俾你,唔鐘意就電話都唔聽

希望你有一日真係可以感動到佢啦!
作者: Kian76    時間: 2007-6-26 11:49 PM

Originally posted by 自由神 at 2007-6-26 11:44 PM:
兄弟
我諗你都知發生緊咩事啦!

佢對你愛理不理
鐘意又打俾你,唔鐘意就電話都唔聽

希望你有一日真係可以感動到佢啦!
你即係話佢唔鐘意我??
作者: 自由神    時間: 2007-6-26 11:57 PM

Originally posted by Kian76 at 2007-6-26 11:49 PM:

你即係話佢唔鐘意我??
我唔會咁講
佢對你既態度可以話係理你同唔想理你之間

有時做D野出黎好似對你有意思
有時又冷冷淡淡

我覺得佢係騎牛搵馬多(我忍唔住啦!)
佢未搵到第二個,佢都希望有你呢個男仔關心佢,保護佢
不過佢一遇到一個相比你合心水既,佢就走硬!

如果你o係佢搵到第二個之前,溝得掂佢既話呢!你就得米!

如果唔係,你會發覺有一日佢突然完全唔理你
因為佢搵到第二個啦!

以上只係我既諗法!好可能錯嫁!唔好盡信!自己作一D分析
作者: Kian76    時間: 2007-6-27 12:31 AM

Originally posted by 自由神 at 2007-6-26 11:57 PM:

我唔會咁講
佢對你既態度可以話...
唉~~~睇完好灰~~~

俾d時間我冷靜下~~~sosad~~~
作者: 艾力克    時間: 2007-6-27 01:05 AM

Originally posted by Kian76 at 2007-6-27 12:31 AM:

唉~~~睇完好灰~~~

俾d時間我冷靜下~~~sosad~~~
好可能錯嫁!
我同神兄o既睇法岩岩相反

佢知道你唔理佢時, 佢又會打番俾你, 即係佢平時都有諗你啦
如果我係你, 我會休息多一日(唔主動搵佢), 睇下佢係咪真係"遲d會打番俾你"
而且"冷戰期"一個星期都唔係長呀, 雖然講大話係唔岩, 但你都要等佢知道"對佢好唔係必然", 等佢都識得緊張下你
作者: Kian76    時間: 2007-6-27 01:43 AM

Originally posted by 艾力克 at 2007-6-27 01:05 AM:

好可能錯嫁!
我同神兄o既睇法岩岩相反

佢知道你唔理佢時, 佢又會打番俾你, 即係佢平時都有諗你啦
如果我係你, 我會休息多一日(唔主動搵佢), 睇下佢係咪真係"遲d會打番俾你"
而且"冷戰期"一個星期都唔係長呀, 雖然講大話係唔岩, 但你都要等佢知道"對佢好唔係必然", 等佢都識得緊張下你
訓唔著~~~sosad~~~我諗住星期五之前唔搵佢,等佢搵我~~~佢有冇諗我呢?我唔敢去諗有,我係一個好易就會向好方面諗厄自己既人,唔可以俾我自己再跌多次落去甜圈中,如果再跌,我驚我下次打擊更大,我而家真係好驚會再有打擊~~~7月1日,佢會唔會應約??唉~~~
作者: 自由神    時間: 2007-6-27 09:09 AM

Originally posted by Kian76 at 2007-6-27 01:43 AM:
訓唔著~~~sosad~~~我諗住星期五之前唔搵佢,等佢搵我~~~佢有冇諗我呢?我唔敢去諗有,我係一個好易就會向好方面諗厄自己既人,唔可以俾我自己再跌多次落去甜圈中,如果再跌,我驚我下次打擊更大,我而家真係好驚會再有打擊~~~7月1日,佢會唔會應約??唉~~~
一定會

我可能睇得負面DD,我希望唔會打擊到你既自信!
我都希望我錯
作者: Kian76    時間: 2007-6-27 11:27 AM

Originally posted by 自由神 at 2007-6-27 09:09 AM:

一定會

我可能睇得負面DD,我希望唔會打擊到你既自信!
我都希望我錯
呢句係特登安慰定係點??點解你會話一定會應約???

其實佢係一個17歲既女仔,咁快騎牛搵馬??佢既行為我好多朋友都話佢細路女(我同我朋友傾佢d野時),o靚妹,咁又會唔會影響倒你地之前對佢既判斷??
作者: 小强    時間: 2007-6-27 03:04 PM

Originally posted by Kian76 at 2007-6-26 11:21 PM:
今日早上落左去搵佢,坐埋左一邊,佢...

跟住5點幾時佢終於破冰打左個電話黎,問我做緊乜~~~但冇耐佢又同佢背後班朋友玩,玩得咁癲咁,我一直唔出聲聽佢地玩,佢就話遲d打番俾我~~~~之後就冇打~~~~

1) 佢查緊你係唔係一個人冇野做﹐為緊佢唔開心
2) 而佢同班朋友玩得癲係想表達佢okay﹐ 冇為你唔開心

佢“等緊你”跌落地。。。會冇會扶你起身或踩多兩腳就唔知啦。。

你點解一直唔出聲聽佢地玩﹖
佢就話遲d打番俾你。。有冇好期待先﹖(佢就知你會。。。之後就故意冇打)

佢非常好勝﹐玩緊心理
作者: 自由神    時間: 2007-6-27 03:57 PM

Originally posted by Kian76 at 2007-6-27 11:27 AM:
呢句係特登安慰定係點??點解你會話一定會應約???

其實佢係一個17歲既女仔,咁快騎牛搵馬??佢既行為我好多朋友都話佢細路女(我同我朋友傾佢d野時),o靚妹,咁又會唔會影響倒你地之前對佢既判斷??.
唔係特登,佢一定會出黎!

17歲........
咁就無咩可能識玩“心理戰”嫁喎
佢無奶由咁快無想戀愛既熱情嫁...
通常17、18歲果D,有人溝都實得嫁啦!

我唔知道!可能我錯啦!
睇下其它版友有咩意見先!
作者: 自由神    時間: 2007-6-27 03:58 PM

Originally posted by 小强 at 2007-6-27 03:04 PM:

1) 佢查緊你係...
17歲既小妹妹都識玩心理戰?
唔能係掛
作者: 米多人不怪    時間: 2007-6-27 04:09 PM

Originally posted by 自由神 at 2007-6-27 03:58 PM:

X係掛

作者: 小强    時間: 2007-6-27 04:40 PM

Originally posted by 自由神 at 2007-6-27 03:58 PM:

唔能係掛
可能唔係。。。但係呢位17歲既小妹妹就肯定非常享受被溝既感受。。。加埋“哪哪哪。。。你得到。。。你得唔到。。。你得到。。。你得唔到” 既過程。。。爽﹗

其實大家都係玩緊釣魚既游戲。。。有魚上勾就時拉緊條線﹐時放鬆。。。只係最終邊個係條魚。。。好結局就兩位都係條魚 大家一起上釣
作者: 自由神    時間: 2007-6-27 04:59 PM

Originally posted by 小强 at 2007-6-27 04:40 PM:

可能唔係。。。但係呢位17歲既...
有邊個女仔唔鐘意俾人溝呀

不過我覺得似受又似唔受咁.......
有D過火囉!
作者: 自由神    時間: 2007-6-27 05:00 PM

Originally posted by 米多人不怪 at 2007-6-27 04:09 PM:

一時唔記得左
作者: 小强    時間: 2007-6-27 05:14 PM

Originally posted by 自由神 at 2007-6-27 04:59 PM:

有邊個女仔唔鐘意俾人溝呀

不過我覺得似受又似唔受咁.......
有D過火囉!
如果條女係 likey 條仔話﹐一定會俾D位入。。。唔會拉條線拉到咁緊。。。
作者: 自由神    時間: 2007-6-27 09:23 PM

Originally posted by 小强 at 2007-6-27 05:14 PM:

如果條女係 likey 條仔話﹐一定會俾D位入。。。唔會拉條線拉到咁緊。。。
Hope so.
不過佢耍得樓主太多了吧
作者: 小强    時間: 2007-6-27 09:59 PM

Originally posted by 自由神 at 2007-6-27 09:23 PM:

Hope so.
不過佢耍得樓主太多了吧
好勝掛。。。一定要贏。。。咁易俾你溝到咪好cheap??

17 歲﹐ 卜卜脆﹐ 大把青春﹐有得玩仔點解唔玩? (如果自己對條仔 no feeling)

當然唔係每條女都係咁。。。樓主要睇定D﹐掏盡顆心會好傷
作者: 自由神    時間: 2007-6-27 10:01 PM

Originally posted by 小强 at 2007-6-27 09:59 PM:

好勝掛。。。一定要贏。。...
我都怕樓主會好傷!
作者: Kian76    時間: 2007-6-27 10:52 PM

唉~~~好灰~~~佢今日冇搵我~~~我都冇搵佢~~~我決定左星期五之前唔會搵佢~~~

多謝你地既分析,我自己都覺得好有道理,只是我的心己經放了出來,冇得番轉頭~~~聽過有人追半年先追倒,最後仲結埋婚,我都想我好似佢咁。>.<
作者: 小强    時間: 2007-6-28 12:02 AM

Originally posted by Kian76 at 2007-6-27 10:52 PM:
唉~~~好灰~~~佢今日冇搵我~~~我都冇搵...
唔好咁灰啦。。。咁被動。。。何不黎個大反攻。。。

你首先要調整下心態﹐抽離自己﹐讓角色演落去。。。(係個角色﹐唔係你自己﹐好難架)

以個角色主動CALL佢。。。以輕鬆帶調皮既口吻責佢點解答應CALL你又冇搵你﹐害到你死鬼咁掛住佢之類既野。。。如果佢之前係想試一試你有冇掛住佢。。。就擺明係囉。。。如果談話氣氛OKAY就打蛇隨棍約佢單獨去行街﹐吃飯﹐睇戲。。。呢個時候佢再推三推四既話﹐醒目啦 (得個明白)﹐想個好 ENDING 收線啦﹐唔好再主動搵佢啦

冇野既﹐擺明係溝佢﹐唔受溝咪搵下一位囉。。。樓主最緊要放得底﹗
作者: 自由神    時間: 2007-6-28 12:04 AM

Originally posted by 小强 at 2007-6-28 12:02 AM:

冇野既﹐擺明係溝佢﹐唔受溝咪搵下一位囉。。。樓主最緊要放得底﹗

作者: Kian76    時間: 2007-6-28 07:38 PM

上次篤爆我既男仔,我今日同佢炒大獲,今日我幫我鐘意既女仔做問卷調查,做完就返公司,之後拉埋班朋友去幫我鐘意既人做,佢叫既,但我一上到去,就見倒o個個男仔又帶左一班人上去,佢一見倒我就問我點解唔叫佢,跟住我問佢點解會黎,佢話頭先在門口俾我鐘意既女仔拉入黎幫手~~~~

但我再望一望,我鐘意既人仲同緊我之後既阿伯做緊調查,根本冇可能落去拉你上黎,跟住我再問佢,佢又話係早上地鐵站撞倒叫既,我唔信,佢話佢唔需要向我解釋~~~~

根本好明顯就係佢地用sms互相聯絡,佢地就扮晒冇聯絡方法咁~~~~(之前仲有好多可疑野)

之後,我在公司問佢:你係咪追緊xxx呀?xxxxxxxxx!

佢耍我囉!!!佢話:你做d野真係好好笑囉.....我唔需要向你交待囉,你返埋你自己個位啦,阻住我做野。之後我經理叫我返埋位,我真係忍唔住一拳打左落塊牆度,凹左,全公司都望住晒我~~~~~我真係好嬲,嬲到我唔能夠形容咁嬲!!!!

之後我send左個sms俾我鐘意既人,雖然係好蠢既行為,但我忍唔住做左:你係咪鐘意xxx呀?

跟住半個鐘後佢打番俾我,問我點解咁問,跟住話唔係,話佢同o個個男仔只係普通朋友,仲話我咁大疑心,都末同我一齊就咁,佢好驚wor~~~~叫我諗通左先再打俾佢。佢堅持冇o個個男仔既電話囉!!!

但如果冇電話聯絡,o個個男仔點會知我同佢做完調查??佢一直都同緊同一個阿伯做調查囉!!除左sms度講,冇任何方法知會o個個男仔囉!!!!!

我上司叫我既然個女仔都話冇,你就扮唔知,千萬唔可以篤爆個女仔,個女仔應該揀緊,你就show晒你既能力出黎,在公作上又升職騎住佢,等個女仔自己識揀。到時到o個個男仔憫!!!

所以我頭先send左幾個開心既msg俾我鐘意既人,打俾佢都用開心少少既語氣去搵佢,但佢話佢做緊野遲d打俾我。

我真係好心痛,我一生人都末試過可以好似今次咁失控,我下星期一就升職,我竟然完全唔理會下在公司攪單咁既野~~~~~sosad~~~~~

個男仔同我識左好耐,連大家父母都識大家,小學三年班識到而家,一直同班一齊玩,講到係兄弟咁架喇,我真係好心痛,俾一個咁親密既人出賣,搶我最重要的人!!!!

再問番,之前有次我見倒佢同我鐘意既人一齊步出地鐵站,佢話咁o岩撞倒,但之後冇耐我聽一個朋友問我佢係咪拍緊拖,話有個朋友見倒佢拖住個女仔,當時覺得係巧合姐,但今日問詳情,少少金髮、長髮、高、幾靚女既,擺明就係我鐘意既女仔,話個女仔攬住佢~~~~我聽完真係扯晒火!!!!

之前踩冰時佢做大電燈膽!!!估唔到就係為左咁!!!!

佢真係我見過既人之中最狗既人,應該話佢係最賤格既狗!!!以後只要有我在公司一日,佢都唔會好過,我唔會俾佢有任何搵錢既機會!!!
作者: Kian76    時間: 2007-6-28 07:41 PM

今日因為呢件事我喊左~~~~真係好痛~~~~我真係唔能夠失去她~~~~~好怕會失去她~~~~~好怕~~~~~~
作者: Kian76    時間: 2007-6-28 11:15 PM

佢8點鐘再打番俾我,我同佢都係傾d無聊野,但得到一個消息,佢話佢7月1日唔得,話俾人調左假~~~~我聽完人講己經盡可能扮冇野咁打俾佢架喇,我而家雖然仲係好唔知點咁,但我一定唔會放棄,我一定唔會收手,總之,我一定要搶到手!!!
作者: leonki    時間: 2007-6-29 04:38 PM

Originally posted by 自由神 at 2007-6-26 11:57 PM:

我唔會咁講
佢對你既態度可以話...
同意!!!!!!!!!!
作者: leonki    時間: 2007-6-29 05:06 PM

你好似好激動wow
作者: loklok117    時間: 2007-6-29 05:18 PM

Originally posted by 自由神 at 2007-6-24 00:14:

指名要我?

講真呀!佢咁...
答得好
....點解指明要你答呢+
作者: 艾力克    時間: 2007-6-29 05:46 PM

Kian, 唔好做d無聊野, 故意為難個男仔等o既野喇
睇得出你好激動+唔開心+忿怒, 但都唔好做d衰人先做o既野呀, otherwise你都唔可以話人狗喇
雖然你係鍾意佢, 但你講依句又有d問題"我一定要搶到手", 令我懷疑你同佢一齊之後會唔會真係識得珍惜對方, 定一話只係覺得佢好+適合自己而鍾意人

另外, 睇得出個男仔係鍾意佢, 但如果個女仔真係攬住佢o既話, 你都係算啦;
我都睇唔出佢對你同佢之間o既關係有幾認真, 只係睇得出佢想拖住你d時間

雖然搵倒一個自己鍾意o既人係難得, 但都要諗下有時d野係咪值得, 理性d作出決定啦
作者: 自由神    時間: 2007-6-30 11:45 PM

我都話佢騎牛搵馬嫁啦!
唉!
幫你唔到啦呢次!

我都自身難保啦!
你諗你啦!
作者: leonki    時間: 2007-7-1 11:17 AM

自由神      做咩自身難保
作者: 艾力克    時間: 2007-7-1 12:28 PM

Originally posted by 自由神 at 2007-6-30 11:45 PM:
我都話佢騎牛搵馬嫁啦!
唉!
幫你唔到啦呢次!

我都自身難保啦!
你諗你啦!
講黎聽下, 等我幫下你

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0