標題: 亨利走左,邊個係下一個大帝隊長??? [打印本頁]

作者: timyu    時間: 2007-6-25 02:37 PM     標題: 亨利走左,邊個係下一個大帝隊長???

列文 or 托尼 o r施華 or 法比仔 or 加拿斯 or 雲佩斯 or 龍格堡 ?????

誰最適合呢????

我個人認為最適合施華..
法比始終太細..就係佢唔夠成熟..上季對車仔時走去同林柏特1 on 1,搞到大混亂
佢咁快做隊長,唔敢想像佢會點壓住班隊友
做隊長最重要係唔夠冷靜..
但副隊長都可以比佢試..
等佢知做隊長要冷靜D..
唔可以成日同人有爭執..
責任大就自然會成長..

大家討論吓啦!!!
作者: 157x571    時間: 2007-6-25 02:42 PM

施華 如果施華走左 就托尼
作者: 20001160    時間: 2007-6-25 02:52 PM

上年亨利傷左都係施華la
作者: Edgar_Davids    時間: 2007-6-25 03:06 PM

馬菲干諾尼

阿仙奴青年軍隊長 ~~

http://en.wikipedia.org/wiki/Matthew_Connolly
作者: autod    時間: 2007-6-25 03:31 PM

來季應該係Gilberto..不過佢睇怕都唔留得耐...今年尾就31歲了...
Ljungberg亦睇怕好快步Pires後塵....
估計之後最有機會既會係Toure/Rosicky....Fabregras過多3-4年啦.
作者: 勇勇    時間: 2007-6-25 03:38 PM

不如就買個隊長返黎啦
作者: Edgar_Davids    時間: 2007-6-25 03:57 PM

Originally posted by 勇勇 at 25-6-2007 15:38:
不如就買個隊長返黎啦
聽講阿仙奴傾緊 Fernanto Torres
作者: autod    時間: 2007-6-25 04:01 PM

Originally posted by Edgar Davids at 2007-6-25 03:57 PM:

冇25M都唔使諗....阿記點出呀
作者: Edgar_Davids    時間: 2007-6-25 04:11 PM

Originally posted by autod at 25-6-2007 16:01:

冇25M都唔使諗....阿記點出呀
賣亨利之錢 外加 雷恩斯
作者: autod    時間: 2007-6-25 04:20 PM

Originally posted by Edgar Davids at 2007-6-25 04:11 PM:

賣亨利之錢 外加 雷恩斯
好似起新球場仲爭落一大筆數??
作者: Edgar_Davids    時間: 2007-6-25 04:54 PM

Originally posted by autod at 25-6-2007 16:20:

好似起新球場仲爭落一大筆數??
減薪填數, 再加主場門票錢 ~
PS: 問隔離間 Highbury Hotel 借
作者: amigofans    時間: 2007-6-25 05:22 PM

哈哈, 睇下阿仙奴散band散剩幾多人再講啦, 如果雲加一走, 大家都會跳船...

之後搵番d英國佬教, 打番史塔寶頓, 奧拉利年代既高q大棍!
作者: mikeycwebb    時間: 2007-6-25 06:07 PM

唉 阿記而家點都未知
雲加一走埋
班所謂的「隊長」人選都唔知會去左邊
作者: Rated-R    時間: 2007-6-25 06:59 PM

Originally posted by Edgar Davids at 2007-6-25 15:06:
馬菲干諾尼

阿仙奴青年軍隊長 ~~

http://en.wikipedia.org/wiki/Matthew_Connolly
呢條友實力一般,但勝在動悉力高,指揮力強,總之好波就冇佢份,系天生領就果隻,點人做野一流
作者: Kian76    時間: 2007-6-25 08:28 PM

Originally posted by Edgar Davids at 2007-6-25 03:57 PM:

買個唔識入波既前鋒,Good!!!
作者: autod    時間: 2007-6-25 09:00 PM

Originally posted by Kian76 at 2007-6-25 08:28 PM:

買個唔識入波既前鋒,Good!!!
你係指F.Torres?
代表馬體會149場入65球,西班牙39場入14球都唔錯啦...
作者: kindaichihajime    時間: 2007-6-25 09:02 PM

雷恩斯!!!
作者: Raul    時間: 2007-6-25 09:24 PM

Should be 施華. He control the pitch well
作者: Kon Lai    時間: 2007-6-25 09:49 PM

Gilberto is 1st Choice, Toure is 2nd Choice

p.s. 如果雲加走埋,可能拉走埋法比加斯,雲佩斯,禾確特...
作者: 艾力克    時間: 2007-6-25 10:49 PM

very easy, g silva only
做得隊長, 都唔會係太年青及後備, 亦唔係由新簽返黎o既人做, 而多數由副隊長頂上
施華 - yes, caption while henry is injury
托尼 - decent chance
列文 - no, too old
法比仔 - too early
加拿斯, 雲佩斯 or 龍格堡 - not the type or level
作者: michelle_tom    時間: 2007-6-25 11:04 PM

照咁睇應該係施華...講真Henry走左阿記都冇咩星味,.
梗係覺得Rosicky, Hleb, Fabregas都難當大任....
Van persie狀態又飄忽.
今個夏天唔買返至少2個有2份量既人
下年頭6都難/....
作者: ribery    時間: 2007-6-25 11:06 PM

Originally posted by 艾力克 at 2007-6-25 10:49 PM:
very easy, g silva only
做得隊長, 都唔會係太年青及後備, 亦唔係由新簽返黎o既人做, 而多數由副隊長頂上
施華 - yes, caption while henry is injury
托尼 - decent chance
列文 - no, too old
法比仔 - too early
加拿斯, 雲佩斯 or 龍格堡 - not the type or level, ...
其實雲佩斯曾經係荷蘭U21既隊長... 講影響力佢係有, 但係都太年輕
托尼 同 列文都有資格丫, being too old doesn't really matter does it ?
I would say being too young does matter instead.
作者: @娛樂滿紛    時間: 2007-6-25 11:27 PM

施華, 最佳人選啦, 其他人都帶吾到隊波.
作者: 艾力克    時間: 2007-6-25 11:47 PM

Originally posted by ribery at 2007-6-25 11:06 PM:

其實雲佩斯曾經係荷蘭U21既隊長...
o係u21做隊長唔代表d咩o既, 可能只係u21隊波最波o個個姐, 實力就有, 領導能力我唔清楚所以都唔評論喇
至於too old係其中一個因素, 係因為如果個新隊長做一年就要換第二個, 隊友點適應?
11月就38歲喇, arsenal又唔會留老將(一年約), 點會用佢呀
作者: vv1668vv    時間: 2007-6-26 01:14 AM

應同大家 講法。。
如果無乜 “程咬金”
施華  應該暫時算系較為適合

大膽少少。。講句。。其實早就應該 揾定人代替 亨利
衣家 仲叫做 賣得起 價。。。再遲D 就拿難講嘞。。
球會始終都系要營運。
作者: 852.006    時間: 2007-6-26 03:37 AM

我諗都會係俾  施華 做
作者: ~心水~    時間: 2007-6-26 01:36 PM

幾懷念伯金仲o係度
其實我覺得俾法比仔做會幾好呀. 佢一定會更加成熟.
作者: 帥兔2    時間: 2007-6-26 05:32 PM

Originally posted by Edgar Davids at 2007-6-25 04:54 PM:

減薪填數, 再加主場門票錢 ~
PS: 問隔離間 Highbury Hotel 借
仲加?
而家阿記d 飛已經貴到pk...再加會少人睇...
作者: ibsenw    時間: 2007-6-26 06:28 PM

年資最耐果兩個係邊個 ? 阿嬌同托尼, 但兩個都唔夠火, 感染力唔夠...
我覺得要搵一個身位夠又襟撞既靈活球員,  因為成隊阿記俾人感覺
就係唔襟撞,...但偏偏合適既就係得阿嬌同托尼,...真係慘...睇見昔日
代表人物一個一個咁走...伊度...柏金...a高爾...韋拉...羅倫... 皮利斯...
後生既一係就傷...一係就夾唔倒...依家亨利走埋, 係因為主席同雲加都走埋...
作為阿記fans, 有邊個唔灰呢...  將來冇左雲加阿仙奴, 都已經唔係阿仙奴喇...
作者: 勇勇    時間: 2007-6-26 06:46 PM

其實 法比加斯&雲佩斯 閱讀球賽能力都幾強丫,只不過佢2個人係年幾細d!!!
作者: Kian76    時間: 2007-6-26 11:30 PM

Originally posted by autod at 2007-6-25 09:00 PM:

你係指F.Torres?
代表馬體會149場入65球,西班牙39場入14球都唔錯啦...
你覺得基拿甸奴上季踢得好唔好??大家都係射手,上季基拿甸奴都所有賽事加埋入左14定15球,但上季既佢踢得好差。

一個射手,仲要係主力射手,一季冇15球以上都可以話係羞家。托利斯最多試過入幾多球??一個唔多產俾人幻想到入球好多既前鋒~~~sosad~~~要記住,別人對住馬體會時正常黎講會較主動進攻,從而托利斯得到的進攻空間會較多,相比之下,當年相同情況,身在帕爾馬時的基拿甸奴己經能兩季聯賽攻入46球,托利斯呢??冇任何進步!!!連中型班都踢唔掂,點踢巨型班??
作者: autod    時間: 2007-6-26 11:36 PM

Originally posted by Kian76 at 2007-6-26 11:30 PM:

你覺得基拿甸奴上季踢得好唔好?...
我唔覺得基拿甸奴踢得好,但老友你第一個post係話唔識入波.
我唔係馬體or托利斯fans..但我覺得214場入82球(更正資料)唔算係唔識入波,最多係唔算多產者...我冇話佢踢得好
作者: Kian76    時間: 2007-6-26 11:47 PM

Originally posted by autod at 2007-6-26 11:36 PM:

我唔覺得基拿甸奴踢得好,但老友你...
214場入82球

一個金童用左咁多季賽事,仲要射埋12碼先平均一季攻入13-15球,同一個唔識入波既前鋒冇乜分別~~~~踢單箭頭,球隊戰術中心點,射晒d12碼,都只能攻入咁既入球數字,仲要佢既最大賣點本身就係賣入球~~~~sosad~~~~你話你係伊巴謙莫域就話,你話你係卡斯辛奴都話,又或者你係柱凳式入唔倒波都二傳倒都話,但你係一個作用只在於入球既中鋒,咁既入球數字真係好廢囉~~~~~
作者: 奇    時間: 2007-6-27 12:28 AM

Originally posted by Kian76 at 2007-6-26 11:47 PM:

214場入82球

一個金童用左咁多季...
一直覺得托利斯名大於實,曼聯買唔到佢唔使可惜(仲要貴tim)
作者: Kian76    時間: 2007-6-27 12:32 AM

Originally posted by at 2007-6-27 12:28 AM:

一直覺得托利斯名大於實,曼聯買唔到佢唔使可惜(仲要貴tim)
托利斯在技術層面上只值800-1000萬歐元。
作者: bigfish    時間: 2007-6-27 09:53 PM

arsenal 應該搵返個英格蘭人做隊長
我覺得賀迪同禾確特都幾有潛質
作者: T14H    時間: 2007-6-28 04:30 AM

下個隊長應該係基拔圖.施華
不過希望佢可以出多d聲@@
個人覺得佢靜左d
Originally posted by bigfish at 2007-6-27 09:53 PM:
arsenal 應該搵返個英格蘭人做隊長
我覺得賀迪同禾確特都幾有潛質
原來隊長ge取決條件係國籍
又學到野
作者: 地力    時間: 2007-7-1 11:33 PM

法比加斯都可能走...應該冇隊長做
都係前輩級做嫁喇
作者: 傻妹豬    時間: 2007-7-3 07:19 PM

幾懷念伯金仲o係度
其實我覺得俾法比仔做會幾好呀. 佢一定會更加成熟.

雲佩思真係個o人兄 做X長D吾錯+埋對大抄布X般流浪6:2+2:1
    Gilbeto 對布X般流浪拿了一張紅X 太老綱

[ Last edited by 傻妹豬 on 2007-7-3 at 07:20 PM ]
作者: kb1011    時間: 2007-7-5 06:57 PM

施華la當然,,,,夠穩陣!

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0