標題: 你愛羅賓奴!?還是愛美斯!? [打印本頁]

作者: locklock    時間: 2007-7-6 01:14 PM     標題: 你愛羅賓奴!?還是愛美斯!?

2007美洲盃兩大超級巨星。美斯和大班大師兄合流作戰。
而羅賓奴則戰打獨鬥,成為鄧加的救命稻草。 你愛他們嗎?

11 – ROBINHO (Róbson de Souza) Forward

1,82 m | 60 kg | 25/1/1984
São Vicente (São Paulo), Brazil

International Caps: 34 (until 14/6/2007)
Goals: 7 (until 14/6/2007)

Clubs
2002 - 2005     Santos (BRA)
2005 -               Real Madrid (ESP)

18 – Lionel MESSI (Lionel Andrés Messi) Offensive midfielder

1,70 m | 67 kg | 24/6/1987
Rosario, Santa Fe, Argentina

International Caps: 14 (until 14/6/2007)
Goals: 4 (until 14/6/2007)

Clubs
2004 -                Barcelona (ESP)

回歸10週年了!
作者: kuru    時間: 2007-7-6 01:37 PM

2選1, 會要美斯~
作者: amigofans    時間: 2007-7-6 02:02 PM

差咁遠, 點揀呀大佬!

一個係近10年黎最似樣既新馬勒當拿

一個係近10年黎最吾似樣野新比利
作者: sky308    時間: 2007-7-6 02:20 PM

美斯
作者: Edgar_Davids    時間: 2007-7-6 02:41 PM

我愛拿利卡斯迪路 (墨西哥) !!!!
作者: fabric    時間: 2007-7-6 03:12 PM

玩winning, 我2個都有買, 還有沙維奧拉, 因為我打343的, 3個打前鋒
作者: bigchode    時間: 2007-7-6 04:30 PM

i hate really really realy hate messi....hes skillful but cheap...just think about his hand ball goal just pisses me off.....i mean he lost the ethic of a soccer player.

i mean how can you score a hand ball goal and be so proud and happy of it....
作者: 米多人不怪    時間: 2007-7-6 05:07 PM

我愛章小慧
作者: locklock    時間: 2007-7-6 06:55 PM

兩個都愛,他們同樣傳奇,亦同樣創造傳奇!

今屆巴西隊需然踢得不悅目,但鄧加在關鍵時刻被薜羅拔圖,卡卡和朗拿甸奴捨棄,
要臨時拉夫變陣,只有不足半個月時間準備,也有這樣的成積,算有一定交待,
球隊以羅賓奴為核心,證明了十分成功,巴西只在對墨西哥一場失了兩球,
證明了後防防守力不弱,而前場羅夫和羅賓奴亦漸見默契,但羅夫仍是果粒無收
羅賓奴則領跑榜首,成07美洲盃神射手大熱門。

阿根廷強戰07美洲盃,球隊核心以列基美為首,華朗為次,而美斯在一班大師兄
帶領和保護下,創造自己的傳奇。06世盃留給美斯表現的時間不多,
亦是阿根廷在06世盃失利的原因之一,今次阿根廷教練沒有重蹈複徹,
以美斯為前場重心攻擊之一,以左邊鋒和右邊鋒形式出現,在對方大禁區兩側作出
致命威協,證明十分成功,他的站位靠到前場左右兩側,減少了球隊中場撞位的問題,
另阿根廷攻擊變得比06世盃時更加立體。小組賽最後一場,阿根廷以替補球員戰
巴拉圭,最後時刻放美斯出來,典定他阿根廷關鍵先生的地位。

羅賓奴和美斯我都愛,我好貪心,需然美斯不高,
但他正正就是那種不高踢聰明球的球員,
所以我同樣喜愛,單是他自知身高不足,而快速用手改變戰局這一點,
足以證明他成功接了老馬的棒!
而羅賓奴則越來越似比利,以個人之力改變戰局,
在現今整體足球世界中,他繼承了森巴前鋒的特點,
他的一舉一動,將決定巴西未來是前往天堂,還是地獄。

回歸10週年了!

[ Last edited by locklock on 2007-7-6 at 06:58 PM ]
作者: 小金金    時間: 2007-7-6 07:23 PM

我愛羅賓奴!因為佢好可愛ga!講笑!
你都識講美斯同大班大師兄作戰!你睇羅賓奴一個人踢起成隊波!
我知足球係團體合!但係你睇巴西...我都唔知點講!

仲有我想講!我除左睇到佢個上帝之手似之外咩都睇唔到
差咁遠, 點揀呀大佬!

一個係近10年黎最似樣既新馬勒當拿??????

一個人踢起成隊波唔似,咁你叫番比利出黎踢!

一個係近10年黎最吾似樣野新比利
作者: 奇    時間: 2007-7-6 09:13 PM

Originally posted by 小金金 at 2007-7-6 07:23 PM:
我愛羅賓奴!因為佢好可愛ga!講笑!
你...
唔該唔好拎精華/聽人講就下定論
睇晒成場你會發覺佢扭失次數超多,而美斯幾乎係以被對手踢跌為終結
入波係羅賓奴多,但助攻美斯球球都關佢事咁劑
作者: iknow    時間: 2007-7-6 09:55 PM

我會鐘意美斯...

由羅賓奴一開始加盟皇馬到依家...我一直都對佢好感有限...
不過我承認佢係幾西利...特別係今季季尾...但對比美斯, 羅賓奴冇美斯果種...令人感到興奮ge感覺...

美斯...由一個長唔高ge細路...醫左幾年先可以高到170cm左右...佢成長路程較為k驅...
作者: 1010csl    時間: 2007-7-6 10:52 PM

must.......MESSI
作者: @娛樂滿紛    時間: 2007-7-7 01:11 PM

吾鐘意 上帝之手 ,
支持 賓奴.
作者: haukwankin    時間: 2007-7-7 01:26 PM

至憎d人成日呃人,所以...
作者: amigofans    時間: 2007-7-7 06:49 PM

Originally posted by iknow at 2007-7-6 09:55 PM:
我會鐘意美斯...

由羅賓奴一開始加...
美斯令你興奮?

妳係女仔? 定係果味野??
作者: sky308    時間: 2007-7-7 07:59 PM

美斯表現平穩得黎 好多時都踢出水準
相反羅賓奴係球會定國家隊都係間唔中先踢幾場波 之後又靜一排

fully 撐美斯!
作者: amigofans    時間: 2007-7-7 08:08 PM

Originally posted by locklock at 2007-7-6 06:55 PM:
兩個都愛,他們同樣傳...
愈來愈似比利?? 吾好攪笑吾該,

比利同肥馬都被稱為球皇, 肥馬強於以個人能力扭轉局面, 90年世杯最佳例子!!

比利之強, 完全吾係在於自己既能力, 佢最為津津樂道既佢點同自己既隊友配合!!

所以你見好多肥馬單騎突入既場面, 而球皇比利比較少一個人死扭爛扭....

我對羅賓奴無偏見, 不過話到愈來愈似比利, 吾單止踢法, 能力上都相距很遠!!!

莫講比利, 佢連薛高6成都無!! 仲係o靚仔波, 死帶, 帶去d死位無得扭就比番人!!

我覺得佢愈來愈似早2年既c7同而家既洛賓就真!!
作者: fderek    時間: 2007-7-7 10:44 PM

美斯幾乎任何方面都比羅賓奴出色....support美斯~
作者: jericho    時間: 2007-7-8 12:33 AM

美斯係幾好波~不過愈黎愈無品~好憎佢
我都係鐘意r10
作者: edward1906    時間: 2007-7-9 01:37 AM

羅賓奴唔似比利係正常
因為比利話羅賓奴似佢,咁咪即係唔會似囉
而家美斯勁過羅賓奴係好正常
美斯11歲就去左西班牙,踢既係巴塞
羅賓奴只係第二年係歐洲踢波,已經有明顯進步
遲下兩個邊個勁d都好難講
作者: eric1874    時間: 2007-7-10 03:50 PM

美斯。羅賓奴好臭串
作者: 王晶    時間: 2007-7-11 07:11 PM

美斯喇 羅賓奴太上腳喇 掂親波唔洗審都知佢下一步係帶 唔會傳波
作者: Rated-R    時間: 2007-7-11 10:16 PM

與其說羅賓奴像比利,不如說他像巴西經典翼鋒『單蹄馬』加連查,始終比利唔系成日上腳,但加連查就系呢種風格
作者: amigofans    時間: 2007-7-13 10:52 AM

Originally posted by Rated-R at 2007-7-11 10:16 PM:
與其說羅賓奴像比利,不如說他像巴西經典翼鋒『單蹄馬』加連查,始終比利唔系成日上腳,但加連查就系呢種風格
終於見番個正常人啦, 太感動啦.....
作者: ibsenw    時間: 2007-7-14 03:01 PM

型像問題, 都係鍾意美斯多d~~
作者: 小妖    時間: 2007-8-10 10:38 PM

我會鐘意羅賓奴,因為佢係巴西人!

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0