標題: Liverpoolr對中村有興趣? [打印本頁]

作者: taka2005123    時間: 2007-7-6 09:53 PM     標題: Liverpoolr對中村有興趣?

Ben Sir對中村俊輔有興趣

Benitez has been impressed by the Japanese star's Nakamura

Liverpool are also understood to be contemplating a £4 million bid for Celtic's unsettled playmaker Shunsuke Nakamura as they attempt to win their first title since 1990.

Benitez has been impressed by the Japanese star's performances for the Scottish champions but he'll face competition from Atletico Madrid, Monaco and Aston Villa for Nakamura, who turned 29 earlier this month.

Benitez is desperate to add goals from his midfield, where only captain Steven Gerrard broke into double figures last season.

The England midfielder's tally of 11 was matched by Nakamura but it is the latter's threat from set-pieces, both as provider and goalscorer, which has intrigued the manager.

雖然我好like nakamura,但我覺得佢唔岩英超,去Atletico Madrid好過...
作者: iknow    時間: 2007-7-6 09:57 PM

利記...已經成堆左腳球員la喎==...

同埋佢地呢幾年都唔用開中村呢種中場指揮官ga喎...
作者: locklock    時間: 2007-7-6 09:59 PM

戶田和幸,稻本潤一,中田英壽,死於英超!
中村俊輔,無理由去英國做替補!
如果唔嫌人工底,留在蘇超最好!
下季好想睇佢替些路迪再登頂,成為我們的指路明燈!

回歸10週年了!

[ Last edited by locklock on 2007-7-6 at 10:25 PM ]
作者: iknow    時間: 2007-7-6 10:02 PM

Originally posted by locklock at 2007-7-6 09:59 PM:
戶田隆幸,稻本潤一,中田英壽,死於...
對...
佢喺蘇超都差唔多升左上神枱...
作者: taka2005123    時間: 2007-7-6 10:13 PM

Originally posted by locklock at 2007-7-6 09:59 PM:
戶田隆幸,稻本潤一,中田英壽,死於...
who is 戶田隆幸??
作者: iknow    時間: 2007-7-6 10:14 PM

Originally posted by taka2005123 at 2007-7-6 10:13 PM:

who is 戶田隆幸??
佢係咪想講戶田和幸??
作者: hernanjorgecres    時間: 2007-7-6 10:22 PM

出年有mascherano 同xabi alonso 打防中
gerrard 可以推番前d 派牌
前面有torres 同kuyt
中場應該加個突破力強既球員
中村好似唔係好0岩
作者: kit111    時間: 2007-7-6 10:33 PM

liverpool 買佢咪得個擺字.... 晒氣
作者: 自由神    時間: 2007-7-6 11:35 PM

Originally posted by iknow at 2007-7-6 10:02 PM:

對...
佢喺蘇超都差唔多升左上神枱...
拎埋蘇格蘭足球球先生
作者: autod    時間: 2007-7-7 01:40 AM

Originally posted by 自由神 at 2007-7-6 11:35 PM:

拎埋蘇格蘭足球球先生
有時做下山寨王都幾開心架
作者: sky308    時間: 2007-7-7 09:30 AM

中村係蘇超踢到識飛
去英超都算正常既 但同利記夾唔夾又真係一件事
作者: amigofans    時間: 2007-7-7 10:03 AM

戶田和幸,稻本潤一,中田英壽,死於...
一個還一個, 戶田和幸,稻本潤一根本吾係果個級數!!

中田英壽去英超既時候已經係半退休既心態, 其實係意大利既後期佢已經係遊埠!!

小弟覺得中村既然已經係蘇格蘭贏盡一切, 人望高處, 名與利之上都應該去英超闖一闖!!
作者: locklock    時間: 2007-7-7 10:13 AM

Originally posted by filter-052fans at 2007-7-7 10:03 AM:
一個還一個, 戶田和幸,稻本潤一...
中村俊輔絕對不是一個人望高處的人,
看看他的旅歐軌跡便知一二,先先是意甲的里賈納,
但打不上正選,導致他連日本國家隊打2006世盃都無遇佢。

受了這樣的打擊後,中村選擇了降底要求,加盟了一個日本人不熟識的國度蘇超,
結果帶來了巨大成功,原因好簡單,一大班巨人打高Q大棍,好自然要打一兩個
矮人來分球,中村就是這個作用,成功上位的中村,取得隊內信任後,更付起了
定位球主發的重責,才能使他揚威歐洲。

但前往英超問題便會出現,英超不是純高Q大棍,亦要講求地面戰術,強身體對抗性,
到時中村便要變成第二個晚期碧咸,一踢佢就跳,而不是扑智星式併命三郞。

中村是一個聰明人,他曾經歷事業低潮,現在取得巨大成功,理應飲水思源,
他應該效法前人瑞典人拿臣行過的路,效忠些路迪終老才對!

回歸10週年了!

[ Last edited by locklock on 2007-7-7 at 10:15 AM ]
作者: amigofans    時間: 2007-7-7 11:02 AM

Originally posted by locklock at 2007-7-7 10:13 AM:

中村俊輔絕對不是一個人望高處的人...
無人問津同有機會吾去係兩回事, 所以吾可以講中村絕對不是一個人望高處的人
如果係咁, 當年就不如繼續踢橫濱水手吧啦!!

你可以話拿鐵斯果種人係, 因為曼聯阿仙奴當年多次敲佢門, 佢都係要踢年年護級既修咸頓!

當然我吾係要分析佢既人格, 我只係講佢如果有機會佢應該去!! 而且吾會吾合適!
因為英超打地波既只係前列既幾隊, 講到純正地面戰亦只有阿仙奴!! 超過半數以上既英超球隊仍然係以高q大棍為主!!

我覺得就算去英超踢維拉咁既水準既球會都比踢些路迪好! 我敢講些路迪如果黎踢英超要護級也不為出奇. 再贏10次蘇超冠軍也沒意義, 水準低也!!

拿臣吾去踢巴塞, 有無歐冠同西甲冠軍獎牌?
作者: locklock    時間: 2007-7-7 11:38 AM

Originally posted by filter-052fans at 2007-7-7 11:02 AM:
無人問津同有機會吾去係兩回事, ...
其實你講阿士東維拉,我就火啦!因為這隊波其實有一個最大問題,
估唔到連奧尼爾都睇唔到,點解維拉年年月月日日都會係季中沉淪,
而季尾變成無欲無求,主因是因為隊內一眾北歐球員狀態問題,
英超正直如火如塗之時,他們的國內正是賽季尾聲,
一係就賣走曬佢地,一後就要在這個時間做好調配,唔係想維拉大都難!
籠門蘇連遜,中堅美爾堡都係球隊命脈,就係LEE兩位人兄通常
都會在季中上唔到力。

中村要踢維拉可能性不大,其實最好踢紐卡素,因為艾拿戴斯不愛踢快波,
佢可以慢慢係個中場走來走去,而紐卡素死球專家亦不多。

反觀利物浦佢會踢得好辛苦,因為大上大落,入球亦大起大落,
對他來講是一個前所未有的大大大挑戰。

朴智星點解會傷,因為他要用併命三郎方式在英超巨人中穿插,造成的結果,
唔好話星仔,連同薛琦鉉和李榮杓同樣難逃厄運,三人同時因傷缺值亞洲盃!

因為李榮杓的不適應,熱刺才保強買入威爾斯新兵比爾。
而薛琦鉉算是三者中最好和順境的一個,因為他以一個邊鋒的型式出現,
最多都係衝一條後防線,唔同星仔和杓哥,要面對成班巨人。

亞洲人在英超發展最成功,應該係我地祖國既孫繼海,可以打上多年正選,
亦學識了如何避重就輕,變成了一個和隊友巴頓一樣的矮少殺手,
但老孫都曾在英超中重傷過,亞洲人不誼踢英超是事實,因為碰撞性太強了!

回歸10週年了!

[ Last edited by locklock on 2007-7-7 at 11:39 AM ]
作者: amigofans    時間: 2007-7-7 12:04 PM

Originally posted by locklock at 2007-7-7 11:38 AM:

其實你講阿士東維拉,我就火啦!因...
我覺得最成功都係南韓果兩件, 睇下個入球同助攻數字好過啦!!

中國果班國隊, 現實一點, 吾夠班也, 你睇老孫今年比吾比艾力臣掃出黎??
作者: locklock    時間: 2007-7-7 12:26 PM

Originally posted by filter-052fans at 2007-7-7 12:04 PM:
我覺得最成功都係南韓果兩件, 睇下個入球同助攻數字好過啦!!
中國果班國隊, 現實一點, 吾夠班也, 你睇老孫今年比吾比艾力臣掃出黎??
一定唔會,肯定係100%絕對主力,老孫已經歷過三任主帥更替,
任任都以老孫為正選,甚至老孫上季下半季才傷癒,主帥立即用佢打正選,
收到立光見影的成效!佢同奧奴夏兩個打起曼城成條後防線,奧奴夏更參加歐青賽,
打足全部賽事!老孫係工兵型球員,唔係攻城拔塞型,和鄭智有分別的,
他的工作是補漏,為球隊後防作鞏固!如果你用入球和助攻數來定性老孫的功努,
未免有點兒膚淺了!

大哥,中村係日本人,老孫係中國人,韓國三寶係韓國人,他們都是亞洲人,
又點會拿非洲人來作比對?如果要拿就拿杜奧巴和默卡非比,才公平麻!

回歸10週年了!

[ Last edited by locklock on 2007-7-7 at 12:37 PM ]
作者: 20001160    時間: 2007-7-7 01:10 PM

Originally posted by locklock at 2007-7-7 11:38 AM:

其實你講阿士東維拉,我就火啦!因...
踢波緊係有傷
你把球員傷的責任完全話係因為佢地傷GA原因完全推落去因為身體唔夠勁
有欠說服力
姐係好似話施斯以前斷過腳  咁係咪身體對抗性仲底過我???

再者 唔知你有無睇熱刺D波   李榮杓其實踢得非常好
強如C RON腦海中係未成功咁推過過佢
佢一直都站穏正選   而且佢完全唔係打力果隻後衛  佢係路數同經驗好好果隻
唔明點解你會話佢唔適應
作者: locklock    時間: 2007-7-7 01:51 PM

Originally posted by 20001160 at 2007-7-7 01:10 PM:
踢波緊係有傷你把球員傷的責任完...
施施斷腳唔係係英超,係代表法國國家隊友賽中國國家隊時,
被鄭智剷斷的,自這次後,鄭智被英國某雜誌評為十大惡人之一,
和堅尼等惡人名將們齊名!

其實第一季踢得好唔代表乜,因為二季人家就會懂如何招呼你,
但係杓哥和星仔都傷了,星仔重係重傷!

回歸10週年了!
作者: 20001160    時間: 2007-7-7 04:05 PM

Originally posted by locklock at 2007-7-7 01:51 PM:

施施斷腳唔係係英超,係代表法國國...
佢斷過兩次  一次係對布力般
我GA意思係話    傷  唔係一定 因為身體質素問題
可以係其他原因
我覺得有問題GA地方係
你話   佢地一齊傷左  結論  亞洲人不誼踢英超,因為碰撞性太強
好似有D問題
我都同意身體質素係差D    我係話個推論有問題

講明先  係理智GA討論=]我驚你以為我想嘈

[ Last edited by 20001160 on 2007-7-7 at 04:09 PM ]
作者: iknow    時間: 2007-7-7 04:49 PM

Originally posted by locklock at 2007-7-7 10:13 AM:

中村俊輔絕對不是一個人望高處的人...
中村係錯過02世界杯...
佢喺06世盃係主力
果時佢已經踢緊些路迪...
作者: locklock    時間: 2007-7-7 04:55 PM

Originally posted by iknow at 2007-7-7 04:49 PM:
中村係錯過02世界杯...
佢喺06世盃係主力
果時佢已經踢緊些路迪...
 咁都比你睇到!果然有心機看我寫的東西,明白了!謝謝!

回歸10週年了!
作者: enksky    時間: 2007-7-7 09:56 PM

唔該賓帥唔好買呀, 唔想中村就咁被埋沒...
一係留低, 享受著萬千寵愛,
如果想挑戰, 可以揀意甲或者西甲D中型班丫~
作者: taka2005123    時間: 2007-7-7 10:21 PM

Originally posted by enksky at 2007-7-7 09:56 PM:
Atletico Madrid同Monaco都ok...ga
作者: 自由神    時間: 2007-7-7 10:23 PM

Originally posted by enksky at 2007-7-7 09:56 PM:
你知唔知佢點起身嫁?
佢係靠當年單天保至尊,一人之力幫里賈立護級嫁!
作者: fderek    時間: 2007-7-7 10:47 PM

英超既踢法真係唔多適合佢咁單薄既身型
俾人撞多兩下真係隨時收得山, 睇下朴智星今年開始係咁傷就知
而且佢都係得罰球一招.....其他方面都只係好普通
想係利記搵個冷板凳坐下都未必得~
作者: skydoctor2007    時間: 2007-7-8 08:26 AM

i think 中村俊輔 not sutiable for liverpool
作者: JackieHon    時間: 2007-7-8 05:22 PM

我覺得佢唔應該踢英超
以佢咁瘦既身型 比布力般果d撞下都死啦=.=
何況英超唔係太岩技術型既人踢 !!
作者: 038886    時間: 2007-7-8 10:58 PM

咪話我話~收得多人咪係得3/4名
作者: amigofans    時間: 2007-7-9 02:02 AM

Originally posted by JackieHon at 2007-7-8 05:22 PM:
我覺得佢唔應該踢英超
以佢咁瘦既身型 比布力般果d撞下都死啦=.=
何況英超唔係太岩技術型既人踢 !!
吾通蘇格蘭超聯打技術? 吾係中村點解係些路迪可以發光發熱?

蘇超只會比英超更衝撞, 更高q大棍, 可以睇成較低水準既英超, 可看成英冠, league 1 咁看待....

足球吾係欖球, 吾係藍球, 吾一定要高亦吾一定要大隻!!

無錯英超係四大聯賽中最講體能同身形既, 但絕非細粒單簿就一定吾得,

胡禮菲立斯, 祖連奴, 細細粒咪又一樣有好表現....

蘇超都生存到, 仲攞埋足球先生, 真係吾明佢點解打吾到英超....
作者: amigofans    時間: 2007-7-9 02:13 AM

Originally posted by locklock at 2007-7-7 12:26 PM:

一定唔會,肯定係100%絕對主力...
我好現實既, 屎就係屎, 我吾會因為自己係中國人就見到佢地就讚, 現今中國足球既水準同日本,南韓, 伊朗至少差兩大皮!!

孫繼海作為中國球員, 一定係最好果一堆, 亞洲黎講可算一線尾, 但出到歐洲根本係二三流球員, 朴志星雖為後備, 但踢既係曼聯!! 吾係曼城呢d隨時需要護級既球隊!!

佢可以時常有正選, 原因好簡單, 一係曼城根本無咩錢去買球員, 一個位置選擇並吾係多, 第二老孫雖然說吾上咩好好波, 但勝在有一定實力, 亦係水準穩定, 呢個亦係佢既好處!!

而家曼城發左達, 艾歷臣講要買10個球員替補, 以老孫既年紀, 仲有地方企??

如果仲有亞洲球員, 可能都係泰國人.....
作者: amigofans    時間: 2007-7-9 02:32 AM

Originally posted by 20001160 at 2007-7-7 04:05 PM:

佢斷過兩次  一次係對布力般
我GA...
朋友, 你要認識lock兄ma, 佢係覺得踢波一定係高同大件有著數架ma....

我想講, 高大到阿當斯咁, 強悍如堅尼咁, 好技術似亨利雲佩斯咁都會傷成季!!
傷又同亞洲球員有咩關係.....

非洲佬歐洲佬咪一樣會傷, 睇你好吾好彩咁解o者....
作者: 高峰    時間: 2007-7-9 04:03 PM

I believe they should get a winger. otherwise their forward will again have to chase the ball instead of just finding position and shoot
作者: locklock    時間: 2007-7-9 04:14 PM

Originally posted by filter-052fans at 2007-7-9 02:32 AM:
朋友, 你要認識lock兄ma, 佢係覺...
你真係信亨利有傷?你真係信佢經常坐係場邊唔落場係因為有傷?
佢一早有離心,因為自從阿仙奴入到歐冠決賽而折戈而回,
亨利便知他在阿仙奴的時日已近尾聲。

雲加亦看到,如果要靠亨利創造未來,甚至是保住球會未來是沒有可能的,
所以上季,阿仙奴一半時間是用新人新陣新方式來運作,也能取得這樣的成積,
可話前途無限。

還有阿仙奴有好多青少年球員在這個漫長的暑假中為他們各自的國家而戰,
這一點足見證阿仙奴和雲加的遠見。其實本人最關心不是亨利,而是雲佩斯,
因為佢未老到要走,佢還可以幫阿仙奴踢多幾年,但現在還未有傷好的消息,
真另人擔心。

老孫100%唔會走人,因為他信已講明看好中國市場,所以先買英超球隊,
咁大個中國友誼的橋,還有係已證明自己有實力立足英超,而唔係廢鐵之流。
莫非你又要他信學皇馬咁來招送財神! 中國市場潛力無限,還有天盛收購了
來季英超大陸轉播權,另英超在大陸再不是免費可以觀看,
單單這點要吸引中國觀眾,英超球隊無一兩個中國人又點會吸引到國內同胞,
用香港人既眼光去睇一大個中國,這就是香港人一直存有的膚淺想法!

如果要我簡,我要老孫,都唔要小董,因為老孫人緣好好,做人又即極!

回歸10週年了!
作者: amigofans    時間: 2007-7-9 05:24 PM

Originally posted by locklock at 2007-7-9 04:14 PM:

你真係信亨利有傷?你真係信佢經常...
哈哈, 咁都比你諗出黎, 就連倫敦街邊d老鼠都知道亨利之走人完全係因為阿仙奴副主席之離去, 佢如果係因為前年歐冠輸左而意興闌珊, 無啦啦做咩仲同阿仙奴續約? 點解吾上年就行過去巴塞?

你話雲加咩有遠見特登用青年人下埋下半季, 我同你講, 今季開季仲係咪雲加帶阿仙奴都無人知....因為雲加同亨利既情況根本係一樣!!

咁有遠見, 歐聯次回合扮傷扮出局, 有遠見到自己個第4保吾保得住都未知就扮傷....
咁有遠見, 會吾會雲佩斯都會係扮野? 比多d機會艾迪巴約同班後生仔?
會吾會其實華確治都有樣學樣扮野??咁亞里阿迪利吾適3季入波係咪都係雲加主意?

再講番老孫, 你吾好係度講市場邊個大既問題, 我係講成吾成功,
當然大家心目中成功既定義吾同, 無理由相信為左生意而去用一個人, 你吾見manu場場比董方卓打? 點解中國市場咁大, 去英超勉強有下正選踢既只有孫繼海一人?
點解? 皆因中國國腳未夠班, 此乃事實!!

又或者可以試下叫楊家誠將伯明漢中國化, 大量注入中國腳, 必然引起中港球迷注視, 但本土無人買飛入場, 最後降班!!

小弟心目中算成功, 一班南韓球員點都好過中國腳,
至少朴志星都係, 第一個有聯賽杯, 英超獎牌既亞洲球員,老孫, 踢左咁耐? 請問有d咩係手?

你咁愛國, 不如現實少少, 而家果班青少年中國國腳, 點都值得你期待過老孫呢班!!

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0