標題: [轉貼]搞笑Ga廣東話名˙.。 [打印本頁]

作者: 大中国    時間: 2007-7-18 01:09 AM     標題: [轉貼]搞笑Ga廣東話名˙.。

1.有一次因工作關係, 同人交換卡片, 佢遞片俾我時好奇怪,耷低哂個頭...我一望張卡片, 都忍唔住哈一聲笑左叫黎, 因為佢叫“蘇育宣“ (So 肉酸)... 我諗佢係由細至大都俾人笑個名, 所以耷低頭, 諗落有點唔好意思添... (So Sorry)

2.有次係商場,有個男人唔見左個仔,於是就搵security ,幫手係商場廣播,話佢爸爸係門口等佢… 廣播內容係如下:「徐家權小朋友,你爸爸“徐定富”(除定褲)係門口等你…

3.(中文名)
洪梅貴(紅玫瑰),
周新恆(周身痕),
羅有大(籮柚大:屁股大),
吳長大(唔長大),
吳昭德(唔超得:不能看),
吳美麗(唔美麗:不漂亮),
林花(淋花),
郭德雲(覺得暈),
麥生仁(陌生人),
吳廣德(唔講得),
周蕙娟(周圍鉆:到處鉆),
鍾樂海(鐘落海:跳進海),
柯蘭詩(屙爛屎)
劉比蒂(流鼻涕)
史塔蓋(屎塔蓋)
黃嘉嵐”(黃加藍)--- 變綠?

4.宥嗰三兄妹 : 遊詠富(遊泳褲), 遊詠依(遊泳衣), 遊詠慈(遊泳池)...遊世伯, 咁大整古呀!

5.上次去臺灣某銀行唱臺幣...睇一睇櫃面個名牌... 個服務員叫“吳曉郁”(唔曉郁:不會動)...一 行六人冇個忍到笑...

6.仲有,有冇聽過人叫“陸浩昌(6號窗),伍浩昌(5號窗)“??? 陸浩昌先生,請即到5號窗;伍浩昌先生,請即到6號窗!!!

7.其實聯婚都好好笑,例如:“賴廖聯婚”(賴尿聯婚),“賴史聯婚”(賴屎聯婚).......“史廖聯婚”..... 等等.........

8.“賴史羅庫利米爾維奇”------賴屎落褲你米以為奇(俄羅斯名)

9.*一對夫婦生一子名叫阿笨。一天,阿笨突然離家不返,於是夫婦二人到差館報案。
警員問夫:“你叫乜名?”
夫答:“李廣仙”(你講先)
警員又問婦:“你叫乜名?”
婦答:“吳港住。”(唔講住)
警員大怒講:“錦你地來做乜?”
夫婦大聲齊答:“穩李笨。”(揾你笨)

10.*我有個F叫“馬熙帆”(麻X煩)啊!
搞到個個見到距到話麻X煩,哎!改個咁既名真系嘛X煩咯!

11.仲有個F叫“陳速新”,姓陳無問題啊,不過叫速新(畜生)就慘D,個個見到距唔會叫距既姓架,就叫畜生咋!

12.
吳潔芬 (唔結婚)唔......新時代女性,一於同居算
楊晞曈 (氧氣桶)亞爸亞媽真小心,驚我唔夠氧氣用
洪躍瑞 (紅藥水)跌親都唔怕!
車美霜 (車尾箱)果然有容乃大......

13.
有三姐妹叫:
周慧琴----周圍“琴”(意指:到處爬)
周慧娟----周圍“娟”(意指:到處鉆)
周慧嫻----周圍行(意指:到處走)
睇離佢三嗰都幾調皮喔..,
作者: kingdom    時間: 2007-7-18 01:48 AM

有d都幾搞笑架wo
真係唔怕生壞命,最怕改錯名呀~
哈哈哈
作者: oz2    時間: 2007-7-19 07:46 PM

我都識個朋友叫
1)周泰祥(周太長...嘩!)
2)吳進朝(唔俊俏...-.-”)
3)年玉喜(連肉起...好恐怖!)
作者: jsp    時間: 2007-8-1 07:31 PM

Originally posted by 大中国 at 2007-7-18 01:09 AM:
13.
有三姐妹叫:
周慧琴----周圍“琴”(意指:到處爬)
周慧娟----周圍“娟”(意指:到處鉆)
周慧嫻----周圍行(意指:到處走)
睇離佢三嗰都幾調皮喔..,
仲有一個。。。周慧[敏]。。(意指:到處吻)

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0