標題: [發埋便] 哥頓的啟示 [打印本頁]

作者: locklock    時間: 2007-8-9 12:30 PM     標題: 哥頓的啟示

赫斯  <<<蘇超燈神
新特蘭 <<<英超燈神

赫斯今年玩年青,賣走一眾值錢戰將,買對家有著數!

新特蘭終於出手啦!執到上超以來第一件好貨,
但離開季不到一星期,勢必成燈,有球必應!
追住佢對家買有著數!

人類出世也是一個離開也是一個
作者: 艾力克    時間: 2007-8-9 05:05 PM

我對gordon有d期望
作者: Kaz00086    時間: 2007-8-9 05:38 PM

Originally posted by locklock at 2007-8-9 12:30 PM:
[img]http://hk.yimg.com/hk/provider...
lock lock 兄~~~對於你講赫斯係燈神~~我冇意見

但對你講新特蘭......我唔同意
今年新特蘭大幅擴軍.......中場67臣....龍門Gordon.....係有料之人........再配合以約基為首的一班舊有人腳.......戰力有保證.....若果美度肯過檔的話.....新特蘭會係一隊來季帶有驚喜好成績的球隊

如果真係指一隊英超隊做燈神的話.....我會揀打比
打比呢隊波.............一隊無任何有級數球員加的人馬...好難係英超立足......就好比上季的屈福特.......只有艾恩梳一個可以擔當大旗.......打比的前途確令人擔心
作者: locklock    時間: 2007-8-9 06:19 PM

Originally posted by Kaz00086 at 2007-8-9 05:38 PM:
lock lock 兄~~~對於你講赫斯係燈...
我講投注呀!唔係講鬥氣呀!你咪重注佢主場大數熱刺囉!
買回來幾日都唔過,你叫佢去同熱刺硬碰硬,死硬!
還有新特蘭買回來的全是二流球員。

夏福特(後衛)   雷丁    轉會費300萬鎊
羅素安達臣(後衞) 鴨巴甸   轉會費100萬鎊
尼史密夫(後衛)  愛華頓   轉會費100萬鎊
祖柏(前鋒)    卡迪夫城  轉會費500萬鎊
基蘭李察臣(中場) 曼聯    轉會費550萬鎊
艾度曉(中場)   諾域治   轉會費150萬鎊

打比郡唔洗講,緊係降班膽啦!

安梳爾(前鋒)   諾域治   轉會費350萬鎊
米亞斯(後衛)   韋斯咸   轉會費100萬鎊
安迪杜特(後衛)  布力般流浪 轉會費75萬鎊
哥迪戴維斯(後衛) 錫菲聯   轉會費300萬鎊

我睇好伯明翰有得留低! 
費SIR同曉士可以送幾多分比堅尼?艾拿戴斯今年唔會再讓路!

[ Last edited by locklock on 2007-8-9 at 06:22 PM ]
作者: Kaz00086    時間: 2007-8-9 07:07 PM

Originally posted by locklock at 2007-8-9 06:19 PM:

我講投注呀!唔係講鬥氣呀!你咪重...
熱刺作客麻麻........又冇King....可以博下新特蘭bor~~haha

作者: locklock    時間: 2007-8-9 07:14 PM

Originally posted by Kaz00086 at 2007-8-9 07:07 PM:
熱刺作客麻麻........又冇King....可以博下新特蘭bor~~haha
卡保奧在熱刺季前熱身賽中,以成功頂替了京治個位,
京治可能留到足協盃才會復出,熱刺今年中場比上年更成熟,
侯道使東係時候上位了! 哈法柏林買回來的保頓又年青又勁,
在熱身賽中也有進帳。而貝碧托夫今季是爭金靴的大熱門。
中場還有贊拿斯,馬白蘭基和實用非常的索高拿!
後防有杜臣,卡保奧,占邦達,史度迪利,應該會打正選。
後備兵源亦十分之足夠。上季脫腳唔奇,因為多新人,
今季班底定好多,買回來的人又不是急上場。可以慢慢磨合!

卡保奧可以打正中堅,身材十分可人!
http://fr.wikipedia.org/wiki/Younes_Kaboul

友賽  04/08/2007 主 勝 拖連奴   2:0(1:0)
友賽  01/08/2007 客 勝 奧連特   4:2(1:1)  
友賽  28/07/2007 客 勝 奧蘭多海盜 3:0(3:0)  
友賽  24/07/2007 客 勝 奧蘭多海盜 2:1(1:0)  
友賽  21/07/2007 客 勝 卡薩酋長  2:1(1:1)  
友賽  12/07/2007 客 勝 聖巴特里克 1:0(1:0)  
友賽  07/07/2007 客 勝 史提芬納治 3:1(1:0)

你要同我對賭,無任歡迎!最好去
http://www.26fun.com/bbs/viewthr ... page=83&fpage=1
最多每日1000分,你可以去盡1000分新特蘭,
我會封你做我偶像!

[ Last edited by locklock on 2007-8-9 at 07:20 PM ]
作者: wer    時間: 2007-8-9 07:20 PM

Originally posted by locklock at 2007-8-9 18:19:

我講投注呀!唔係講鬥氣呀!你咪重...
祖柏幾勁,上年係卡迪夫城打得不錯,42場入二十二球,唔好睇小他
作者: wer    時間: 2007-8-9 07:23 PM

Originally posted by Kaz00086 at 2007-8-9 19:07:

上年熱刺無一隻翼,今年可不同了
作者: locklock    時間: 2007-8-9 07:25 PM

Originally posted by wer at 2007-8-9 07:20 PM:
祖柏幾勁,上年係卡迪夫城打得不錯,42場入二十二球,唔好睇小他
咁點解大家對紐根特有異議?認為佢打唔上老樸正選?
AJ都要係水晶宮打佐一季,大家先認同佢,而愛華頓才比錢買回來!
你講卡迪夫城,最大問題是威爾斯幫,現在叫佢離開威爾斯幫,可能會打回原形!
卡迪夫城是威爾斯國家隊的主要兵源來源!

堅尼隊波,最大問題係,太多英倫三島球員!
蘇格蘭,愛爾蘭,威爾斯,北愛爾蘭。
他們在近年國際賽中,暗淡無光。
缺世界觀,是堅尼球隊的致命傷,

如果堅尼能成功保住英超籍位,
好大程度上和當年西布朗一樣,好多自己友送分!
費SIR已經準備送3分比堅尼,而曉士又係3分!6分不錯呀!

約基太老了,打英冠就無問題,或打澳洲聯賽都可以,
但叫佢番英超,又會打回原型。回想當日曉士何常唔係執佐黑雙剎?
最後咪又扒街收場!高爾和約基已過了最高競技水平,
亦可以說他們的風光,是費SIR領導有方所致!

球員名單:http://analysis.hkjc.com/hk/Team ... s=1&team_no=188

反而我對新特蘭9號有D興趣,因為又係阿仙奴D後生仔,有留意的價值!
9 史杜基斯 Anthony STOKES 愛爾蘭

[ Last edited by locklock on 2007-8-9 at 07:35 PM ]
作者: franken    時間: 2007-8-10 12:27 AM

我覺得話堅尼無世界觀就有d問題
講真,又再升班,唔係話要即刻拎個頭四嘛?
昆尼都唔會咁大想頭啦...
不如穩打穩紥,二三線照踢,保住個英超位。
何況英倫三島又如何,個個唔會雞同鴨講,o岩咀形,容易溝通
作者: locklock    時間: 2007-8-10 12:45 AM

Originally posted by franken at 2007-8-10 12:27 AM:
我覺得話堅尼無世界觀就有d問題講真...
十一個人唔洗一齊講英文麻?有一兩個講第二種話都得麻!
咁先叫外援麻!南華都有個迪天奴唔係講廣東話啦!
如果英倫三島球員超勁,費SIR應該會入好多貨定啦!
又點解紅魔會得一個蘇格蘭廢柴,一個愛爾蘭奧渣,得一個威爾斯杰屍!
還有北愛爾蘭一直都找唔到勁人。
但偏偏今季有隊富咸,嚴自己唔夠多北愛腳,還要加多幾件!
難道費SIR走漏眼?堅尼隊波只可以頂得住英冠,佢主場連伯明翰都贏唔到!

作者: toro    時間: 2007-8-10 09:37 PM

積極討論會員加分
作者: tree728    時間: 2007-8-10 10:26 PM

搞搞下好似係Sports討論版咁既
熱刺上年唔係人睇好咩
結果係咩?   雷丁唔係上年無咩人知道係咩料既咩?
結果又係咩?
新特蘭 [0 / +0.5] 對 熱刺 [0 / -0.5]
梗係要新特蘭啦

作者: wer    時間: 2007-8-10 10:37 PM

Originally posted by locklock at 2007-8-9 19:25:

咁點解大家對紐根特有異議?認為佢...
他上年入球不多,加上老樸有一些入球量不錯的球員,如簡奴,烏達卡等,so味有異議,最重要的是,他沒有踢過英超
加上祖柏踢過英超,又效力小球會,情況會好d
作者: Ronno    時間: 2007-8-10 10:50 PM

祖柏當年只係紐記大後備,寧用艾你老味都唔用佢,質素唔見得太高
作者: Ronno    時間: 2007-8-10 10:55 PM

Originally posted by Kaz00086 at 2007-8-9 17:38:

但對你講新特蘭......我唔同意
今年新特蘭大幅擴軍.......中場67臣....龍門Gordon.....係有料之人........再配合以約基為首的一班舊有人腳.......戰力有保證.....若果美度肯過檔的話.....新特蘭會係一隊來季帶有驚喜好成績的球隊
哥頓,67臣,祖柏呢3件二,三線球員夾埋要成20m,貴到嘔
67臣--man utd大後備也
祖柏--係英冠都唔係超哂班
哥頓---未知之數,但蘇格蘭球員既質素一向只係一般

不過D好球員都唔會睇新特蘭上眼
作者: wer    時間: 2007-8-14 10:05 PM

Originally posted by Ronno at 2007-8-10 22:50:
祖柏當年只係紐記大後備,寧用艾你老味都唔用佢,質素唔見得太高
請問是幾多年前的事呢?祖柏今年只得二十四歲,尚有大量進步空間
作者: wer    時間: 2007-8-15 11:22 PM

Originally posted by Ronno at 2007-8-10 22:55:
哥頓,67臣,祖柏呢3件二,三線球員夾埋...
入波啦,唔好再話他廢
作者: wer    時間: 2007-8-16 09:34 PM

2場入2球,問你地服未

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0