標題: 放榜後的出路 [打印本頁]

作者: makin    時間: 2007-8-9 04:40 PM     標題: 放榜後的出路

8月8放榜..我得7分..6科合格包括中英
* n  L0 c, E8 R* V0 [8 v& v唔想讀ive..因為無咩興趣..有諗過repeat..
) F5 A* p0 E7 s9 \4 y8 i  @+ a8 Q原校唔夠分..其他學校唔知..我怕我讀多一年都係一樣成績
& X2 w" i. O3 B3 o& ~咁就浪費左一年時間同錢..所以我諗住出黎做野
' {( {& h4 A$ |- h% }" S' `我屋企得一個人搵錢..經濟唔太好..諗住幫輕下
4 H% f- M) r5 [; B5 D如果長工做d咩好啊初初@@"
作者: him1113    時間: 2007-8-9 04:50 PM

待應  或者售服員- n+ d- |- n$ {
3 w7 T3 |3 m6 b3 {" ~" h3 `7 R
一般ge文員 都唔會請 只有f.5程度ge人
1 k; Y; A9 W  [+ w除非你本身自己有其他學歷  或者有多年ge工作經驗& N# d2 K+ j: ~
. s* e) A: a' X/ k  |  F4 ~( }
勸你修多d課程  先出黎做野
: ?# E4 D' R% C# B8 Q( A唔係一世做低下工作
作者: 自由神    時間: 2007-8-9 04:55 PM

5 E1 D. S2 ^/ F* a. I- E5 z
中英文合格
5 u+ [# i, R' U3 c都算叫做到最低要求啦。
- G, B$ i8 s. F$ X( V/ B1 L2 c
# q+ J# i9 H% C3 c4 E以你個case最好就哽係ive/repeat
$ M! ]4 k4 d4 A不過既然你想出黎社會做事既話
( y( w* C3 E: L; X' p我建議你唔好做太大路既工,廢事第日求其搵個人都可以頂走你個位0 b# G, z- _) `3 Y% L# m4 J
辛苦少少都要嫁啦
1 O  h! U; K2 j" y+ p& e% O0 Z學門手藝啦。
作者: locklock    時間: 2007-8-9 05:02 PM

攞番本睇吓啦!其實係度都應該無人幫到你!學友社會多D!
- g, L8 V; g/ R9 @. }4 B3 `! Nhttp://www.student.hk/study/07ce/sgc/location.php% _8 C' B* t! d' x

7 }6 }1 i% \7 x% [7 N* J           人類出世也是一個離開也是一個
作者: makin    時間: 2007-8-9 08:25 PM

我想知今年我miss左報唔到下年再報會唔會無得返轉頭" \) L" ]+ v! {' k- q
ive果d係咪淨係請應屆會考生?

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0