標題: PCXW 不能連線+服務問題 [打印本頁]

作者: tk83    時間: 2007-8-13 06:18 PM     標題: PCXW 不能連線+服務問題

自從8月1日開始個moden經常出現ALM紅燈之後LINE閃閃下上唔到網, 不停重複.
個晚我都已經打電話去技術支援. 個technician 當時話冇叫題, 我話唔係喎我重係上唔到到網, 佢就話第二日send 個technician黎幫我睇睇.
到第二日8月2日, 個technician 打黎通知我話原來我幢building 個(好似係server)有問題,已經整好.果時我真係上到網.
點知到8月3日夜晚11點左右, 又開始係咁上唔到網.於是又打去啦. 點知個邊電話錄音話過左office hour, 要第二日先可以打過去. 星期六,日我都唔係香港, 就算啦睇星期一可以用未.
結果星期一 ok 返. 點知星期三夜晚又出事, 成個凌晨都用唔到, 到星期四朝早先用到.
到左今日8月13日, 我由9點到5點都上唔到網, 打返同一個電話去service centre, 佢電話錄音話 "如果閣下未能成功連接上網, 可能因線路繁忙引致, 請稍後再試.."

我想知如果約滿後要解約係咪一個月通知已經得? 同埋d 野佢地自己收返定要自己羅去門市架?
作者: Aman2007    時間: 2007-8-13 06:44 PM

你可以再試打,如果係電話錄音,你留言話會向消委會及報社投訴,應該好快有人覆!!
作者: tk83    時間: 2007-8-13 07:00 PM

Originally posted by Aman2007 at 2007-8-13 06:44 PM:
你可以再試打,如果係電話錄音,你留言話會向消委會及報社投訴,應該好快有人覆!!
得佢播錄音, 我冇得留言.
同埋知唔知除左pccw 同hkbn 重有邊間好?
hkbn 我呢度問過, 佢話冇鋪線喎.
作者: wcchan886    時間: 2007-8-13 07:54 PM

我之前都有咁既問題,LINE燈不停閃,ALM紅燈又閃,星期六整完都無問題,customer service hotline都係等1-2分鐘就有人聽
作者: tk83    時間: 2007-8-13 08:02 PM

你係咪打183383?
我打完之後禁 3字中文 -> 入身份証號碼 -> 技術支援
佢就播錄音, 前個禮拜打去都唔係錄音><
作者: inet_pub    時間: 2007-8-13 09:30 PM

係機樓server有問題....我一年中左6/7次!!!
作者: SCM    時間: 2007-8-13 10:55 PM

move去電腦區

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0