標題: 下載速度比平時慢 1倍 關咩事 [打印本頁]

作者: j兒    時間: 2007-8-14 10:29 PM     標題: 下載速度比平時慢 1倍 關咩事

2個電腦一個上網 關事嗎
作者: 88790333    時間: 2007-8-14 11:04 PM

唔關
我屋企4個人一齊上  都冇慢
BT仲3XXXKB/S
p.s. 我係10MB上網
作者: TTS_8914    時間: 2007-8-15 12:20 AM

Originally posted by 88790333 at 2007-8-14 11:04 PM:
唔關
我屋企4個人一齊上  都冇慢
BT仲3XXXKB/S
p.s. 我係10MB上網
BT仲3XXXKB/S !?
我好耐未try 過有咁ge 速度...

p.s. 我20MB 上網...

你用咩公司(ISP) ga?
我用hkbn. 本來用開10MB上網服務. 但上次約滿, 佢打來同我續約, 我話想用返依家個plan...但條友話佢地公司冇再offer 10MB上網服務, 要我改用20MB...其實我一直都覺得好奇怪, 咁大間公司, 點會冇10MB上網服務!?
我開頭話遲下先, 但佢打左幾次來, 都係話冇10MB上網服務...最後我都只好改用20MB上網服務, 每個俾多幾十蚊...
你覺得我係唔係俾條仆街呃咗?

[ Last edited by TTS_8914 on 2007-8-15 at 12:29 AM ]
作者: 康bb    時間: 2007-8-15 12:33 AM

Originally posted by TTS_8914 at 2007-8-15 12:20 AM:

BT仲3XXXKB/S !?
我好耐...
我睇你9成比人老點=.=..
因為我仲用緊=.=
作者: dogdogpig    時間: 2007-8-15 01:59 AM

Originally posted by TTS_8914 at 2007-8-15 12:20 AM:

BT仲3XXXKB/S  !?
我好耐未try 過有咁ge 速度...

p.s. 我20MB 上網...

你用咩公司(ISP) ga?
我用hkbn. 本來用開10MB上網服務. 但上次約滿, 佢打來同我續約, 我話想用返依家個plan...但條友話佢地公司冇再offer 10MB上網服務, 要我改用20MB...其實我一直都覺得好奇怪, 咁大間公司, 點會冇10MB上網服務!?
我開頭話遲下先, 但佢打左幾次來, 都係話冇10MB上網服務...最後我都只好改用20MB上網服務, 每個俾多幾十蚊...
你覺得我係唔係俾條仆街呃咗?

oo no,
now HKBN do not provide 10MB上網服務 again?
i think u 俾條仆街呃咗 la

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0