標題: 銅鑼灣泉章居Vs客家好棧 [打印本頁]

作者: 逃犯2    時間: 2007-8-27 08:29 AM     標題: 銅鑼灣泉章居Vs客家好棧

星期六朋友在銅鑼灣聚會,未定泉章居或客家好棧比較好,大家又點睇。
作者: lungchimo    時間: 2007-8-27 08:03 PM

泉章居 !!!!!
作者: pchong    時間: 2007-8-28 10:11 PM

客家好棧好Full,如果你多人去,未必有位
作者: 米多人不怪    時間: 2007-8-29 10:36 AM

客家好棧~~~
作者: leety112233    時間: 2007-8-30 01:15 AM

泉章居老店好吃!!
作者: koola    時間: 2007-8-30 02:49 AM

銅鑼灣... 泉章居中級算幾好是舊式口味, 現在比初開時貴了些, 但如以朋友普通飯聚吹吹水及以經濟來說, 都算平.

另一間也不錯是, 新星海鮮火鍋酒家... 食物比泉章居好, 價錢唔算貴, 唔食火鍋可食小菜, 我以前公司成日去食小菜, 晚飯一定要定位.

可參考這裡:
http://www.openrice.com/big5/sr2.htm?shopid=2464
作者: 逃犯2    時間: 2007-8-30 11:37 AM     標題: 泉章居食什麼

朋友傾向"泉章居",仲提出鹽焗雞,梅 菜 扣肉,冬瓜盎,香酥鴨,炸大腸等幾個菜,話正路,咁仲有其他介紹嗎?
作者: koola    時間: 2007-8-31 03:28 PM

現在的新泉章居, 炸大腸整得麻麻地, 鹽焗雞就最正.  去到有些套餐可任選其中一些菜式(如4人,6人,8人套餐), 而很多也包含在套餐選項內.

提議先用套餐選了基本送, 如果裡面沒才另加送, 這樣食的品種一樣而且又抵好多.  小心, 那裡的碟頭同舊式一樣, 都算幾大碟.  有個新的普通送, 它們現在也做得不錯是海參花膠煲, 有時在套餐選項也會有(會抵些), 用料不錯.  另一平價舊式湯... 是東江豆腐煲, 這個在多吃了油利食物時最好的中和送.

最正宗是香酥八寶鴨, 但那裡可能沒做... 就算有, 此送要預定.  很久以前在旺角洗衣街舊址便有做此送, 而那時的炸大腸都做得唔錯... 可惜現在的炸大腸水準下降了很多.
作者: 逃犯2    時間: 2007-9-1 09:29 AM     標題: 目前心水與梅菜蒸鯇魚

先叫個套餐再加D餸,應該要有鹽焗雞,梅菜扣肉,冬瓜盎,香酥鴨,東江豆腐煲,但從前是否有梅菜蒸鯇魚,現在沒有了。
作者: 逃犯2    時間: 2007-9-4 09:04 AM     標題: 泉章居

結果在泉章居吃,並無想像中人多,但招呼是預期中個隻(愛你唔理,無笑容)。
作者: 勇勇    時間: 2007-9-4 03:48 PM

客家好棧不知所為,服務態度好差,我去過一次就以後冇再去
我係住葵興

作者: yoyo123456    時間: 2007-9-10 02:23 PM

泉章居 is no good now..
作者: 逃犯2    時間: 2007-9-11 05:24 PM     標題: 無咁好食啦

Originally posted by yoyo123456 at 2007-9-10 02:23 PM:
泉章居 is no good now..
最後食咗鹽焗雞,梅菜扣肉可以講吓,冬瓜盎,西檸鴨等不值一提!!!
作者: SADSDASDASDA    時間: 2007-9-11 06:07 PM

泉章居比較好喔
貴一點,味道好一點
作者: 逃犯2    時間: 2007-9-12 10:14 AM

Originally posted by SADSDASDASDA at 2007-9-11 06:07 PM:
泉章居比較好喔
貴一點,味道好一點
其實選泉章居有看看老店今天變化(懷舊)的因素
但是相差的比較遠!!!
作者: hk9527    時間: 2007-9-23 04:06 PM

泉章居, 旺角店好好多

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0